Roze Beetle voor het goede doel blijkt geen meesterzet

Auteur: , 19 Reacties

Een handige tip voor als je veel geld wil ophalen voor het goede doel: zet geen Beetle in.

Roze Beetle voor het goede doel blijkt geen meesterzet

Tijdens de New York Autoshow toonde Volkswagen dit jaar de nieuwe Beetle in een roze kleur. Dit opvallende Barbie-kleurtje is vanaf oktober leverbaar in de VS in een gelimiteerde oplage. Het getoonde model in New York werd geveild voor het goede doel en de opbrengst was bestemd voor een organisatie dat onderzoek doet naar borstkanker.

De opbrengst was niet overdonderend. Het hoogste bod was namelijk 30.272 dollar. Een vrouw, die 12 jaar heeft gevochten tegen de ziekte, nam de roze Beetle in ontvangst. Als je weet dat een gloednieuw exemplaar met een roze kleur 21.890 dollar kost in de VS, dan is een opbrengst van 30k niet spectaculair te noemen. De cabrio-variant van het model kost daar overigens 26.795 dollar.

Desondanks gaat er toch mooi 30.000 dollar richting het goede doel en dat is natuurlijk niet verkeerd. Er kon van 1 september tot en met 22 september worden geboden op de roze Beetle via een online veiling.19 reacties

Je verwacht het niet..
Toch bijna 33% over sticker, ik vind het een prima score eigenlijk.
Ben benieuwd of het bedrag wel daadwerkelijk zal worden overgemaakt richting het goede doel, en dan bedoel ik niet het goede doel in Wolfsburg.
@raoufff: Geloof me, als ze dat niet doen en het lekt uit, dan is de waarde van de imagoschade een honderdvoud van dat bedrag. Sowieso is 30K wisselgeld voor een bedrijf als VAG.
Tja, een roze Beetle. Daarmee verklein je de potentiele klantenkring nogal he… Daarom geven Chevy en Ford ook geen Spark en Ka weg, die doen lekker een Mustang GT350 en Corvette Stingray. Daar is doorgaans iets meer publiek voor.
@e34m5touring:
Danke schon, aber wir bei Volkswagen mussen heute die terung nach die nerung setzen, weil wir mit unsere sjümel diesels heute grosse problemen haben, so mann soll eigenlich noch dankbahr sein mussen, denn für das nächste gute toel, können wir nur eine schlusselhänger weggeben !
(Von ein gebrauchtes Gollefie aus 2013)
M. Winterkorn
hadden ze beter een dikke audi of zelfs een porche kunnen doen…
@gwnbmw: Beter een porche ja?
@adjudant: ja een kajen of zo
@ko4n: Zo’n Panorama lijkt me wel wat.
@ko4n: ah okay, geef boks(ter) dan..
Wel een mooi verhaal van die vrouw die ‘m heeft gekocht. Hoop dat ze probleemloos heel oud mag worden! K-ziekte..
Toch leuk om te lezen dat een roze beetle voor de nieuwe eigenaar in kwestie een mooie afsluiting kan zijn voor een, voor haar, inktzwarte periode in haar leven. Geniet ervan.
Aangezien VW momenteel niet erg populair is in Amerika, kan ik me enigszins voorstellen dat er weinig animo voor was.
In Duitsland had hij vast meer opgebracht.
Ja met alleen een roze kleurtje kom je niet ver in Amerika. Ligt niet alleen aan het feit dat het een VW is. Ook zal de promotie om de veiling waarschijnlijk niet erg goed uitgevoerd..
@pinut187: dat is het ook denk ik. Ik denk dat er genoeg mensen in de markt zijn voor een roze Beetle: vrouwen 16 – 40 jaar. Maar dan moet de promotie omtrent de veiling wel goed zijn. Social media zou een goede start zijn.
Had het al straf gevonden moest hij 15000 opgebracht hebben!
Prima toch? Het is niet het allereerste productiemodel van een langverwachte sportwagen of een one-off, dus dan mag je eigenlijk ook niet verwachten dat zo’n wagen een ton (of tonnen) gaat opbrengen. 30K is dan ook gewoon een hele nette opbrengst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).