Schavuiten snaaien de RS5 van een autoblog-lezer

Auteur: , 92 Reacties

En opnieuw vragen quattro GmbH-rijders zich af hoelang ze nog in hun RS-product blijven rijden. Inderdaad die intro komt je bekend voor.

Audi-RS5

Het lijkt wel was gisteren toen we het voor het laatst hadden over een gebietste Audi RS. Vandaag is het helaas weer raak. Een bericht van Stijn bereikte ons namelijk over nóg een gestolen RS. In dit geval een RS5 van een homie van Stijn. Stijn heeft een mattie die Tobias heet en beiden zijn brosephs van een RS5-rijder. Zo’n neef van de moeder van mijn buurvrouw verhaal dus, maar dan zonder een vrolijke punchline.

De geringde auto staat op kentekenplaten van Zwitserland. Land van rösti, de Jungfraujoch, snel smeltende gletsjers en een langzaam afbrokkelend bankgeheim. Land ook waarvan de inwoners volgens onderzoeken bij de gelukkigsten op aarde horen. Misschien geldt dat ook voor de gabber van Stijn en Tobias, maar waarschijnlijk nu even niet.

Enfin, een van de redenen van dit bericht is om de reaguurders te mobiliseren, zoals Tobias ook al tracht te doen op zijn facebook account. De politie gaat namelijk niet actief op zoek naar de auto volgens de twee vrinden. Waarschijnlijk denken zij dat deze vanzelf wel ergens opduikt inclusief nieuwe barbecue-smaak. Maar mensen met een autohart hopen natuurlijk dat het niet zo ver komt.

Het gaat om de RS5 van de foto hierboven en hieronder. Volgens Tobias werd deze zondagavond om 22:41 uur gestolen uit parkeergarage Rijnkade in Utrecht. Heb jij de RS5 daarna ergens ontwaart, meldt het dan aan Frits Sissing in de comments, aan Tobias en/of aan de lange arm van de wet.

Audi-RS5-rear92 reacties

Juist hele duidelijke foto’s en vooral onderscheidend door het Zwitserse kenteken! Aan het kenteken gaat het legioen Autobloggers vast en zeker de gestolen RS herkennen.
@audir8v10: Ik dacht precies hetzelfde. Vervelend voor ze dat de auto gestolen is. Maar op deze manier is het ook wat lastig om hem terug te vinden…
Hoop dat Tobias al wel een nieuwe telefoon heeft.
OT: zou ooit nog een RSx aan willen schaffen, maar denk onverzekerbaar over enkele jaren.
@dell: heh, wat jammer voor je.. AMG/M dan maar?
@audir8v10: Iedereen die nu een rs5 met Zwitsers kenteken ziet, gaat absoluut even de plaatjes bekijken en kleur etc checken. Vervelende is dat er toch gestolen kentekenplaten op worden gezet en dat de auto binnen en een week ergens in de fik gestoken wordt waarschijnlijk. Such a shame…
@audir8v10: ja en die platen slopen ze er ook niet gelijk af…. duhh
@bennieokkels: het begrip sarcasme is jou onbekend he
@audir8v10: ja daar zullen ze vast geen valse NL platen op doen natuurlijk.
@blo3to3t: god jij hebt ook 3 hersencellen zeg… TUURLIJK zetten ze daar gelijk valse platen op… Zoek effe op wat sarcasme is op Google.
Dat kenteken is er natuurlijk direct afgehaald.
Ach ja, ordinaire belasting ontduiker. Medelijden kan ik er niet mee hebben.
@baklava: ja, want Nederlanders mogen zich daar niet vestigen en gewoon autoblog lezen… Ga toch weg met je snelle conclusies, vervelend persoon.
@baklava: je bent gewoon jaloers :)

Als Tobi meer dan 180 dagen in NL werkt, mag hij gewoon de volle mep betalen: zijn ze heel goed in in NL.


Groeten uit Zurich
@baklava: ik importeer af en toe ook een auto uit Zwitserland. Maakt dat mij een crimineel?
@xiran: Alleen als je ze exporteert, zoals bij deze rs ;-)
@baklava: als je woont en werkt in Zwitserland, ben je toch gewoon geëmigreerd? Wat is daar belastingontduiking aan? Je kiest voor de Zwitserse lusten en lasten, dat staat eenieder vrij om te doen.
@Jochempie: “als je woont en werkt in Zwitserland, ben je toch gewoon geëmigreerd?”
Inderdaad.

“Wat is daar belastingontduiking aan? ”
Helemaal niets.

Baklava is een goed voorbeeld van een dom persoon. Kan het niets aan doen dus negeer haar maar.

Groetjes uit Luzern !
@fijnkonijn: Auto’s met zwitsers kenteken mogen toch maar een bepaalde tijd buiten zwitserland rijden?
@henkhupelschoten: He? Is dat zo? Wie gaat dat controleren dan? Wat is het verschil tussen in het buitenland rijden en in de schuur verstoppen? Ik ken enkel regels waarbij je als Nederlander niet te lang in Nederland mag rijden op buitenlandse platen, want dat is natuurlijk wel belastingontduiking..
@Jochempie: Ja dat is zo. Als ik hier wil rondrijden met onze Zwitserse Cayenne moet ik officieel een brief aanvragen bij de belastingdienst. Deze geeft mij 2 weken ‘vrij’ rijden in NL. Bijv. voor gebruik als trouwauto. Anders mag ik bij staandehouding direct BPM aftikken. Mijn pa, die in Suisse ingeschreven staat heeft dat niet. Ik, die nog in NL ingeschreven sta wel. Ik mag hier niet zomaar een end in de rondte rijden met m’n pa’s auto of motor zonder die brief.
@E34M5Touring: Da’s precies andersom, het gaat om dat je met een buitenlandse auto in Nederland rijdt, niet dat je met een Zwitserse auto buiten Zwitserland rijdt.
@Jochempie: Oh sorry. Verkeerd gelezen.
@e34m5touring: en als je dubbele nationaliteit hebt, dus de Zwitserse en Nederlandse, mag je wel in Nederland rond rijden met Zwitsers kenteken?
@e550: Dat zou ik je niet kunnen zeggen, sorry. Wij kwamen hier achter toen we pa’s Harley en Cayenne effe naar NL wilden halen voor en bruiloft en toerrit. Dat kon dus niet zomaar. Ben blij dat we toen gewaarschuwd zijn want het had ons potentieel een hoop geld kunnen kosten.
@e550: Nationaliteit is niet relevant. Het gaat erom waar je woont en dat is waar je gezin woont, waar je je sociale leven hebt. Waar je werkt is dan weer relevant voor waar je je sociale zekerheid betaalt.

Groeten uit Zug, dat ligt naast SZ.
@henkhupelschoten: je moet geloof ik 264 dagen per jaar in Zwitserland zijn en mag daarbuiten 100 dagen door buiten doorbrengen, althans dat is zo in Monaco.
@fijnkonijn: Precies, dat wilde ik horen. Wil me niet schuldig voelen, aangezien ik over vier maanden permanent in Grenchen zit.
@baklava: ik koop ook in het buitenland producten, wat een l*l ben ik toch.
Zit al lang een setje Nederlandse of Belgische platen op en staat nu ergens in een schuur te wachten op een overval… Terugvinden zul je hem sowieso wel, maar of je daar blij van wordt?…
Hoe weet nen dat de wagen om exact 22h41 gestolen is? Gevalletje van “Ik stond erbij en keek op m’n klok” ?
@xjs678qr: Gevalletje camera terug bekijken?
@xjs678qr: Camera’s hebben meestal een ingebouwde klok.
@xjs678qr: ook het eerste wat ik dacht…

Maar camerabeelden terugkijken lijkt mij logischer ;-)
@xjs678qr: als ik boven op de Dom sta ….. Daar zag hij de tijd
@jaapiyo: Misschien was/is het wel handig om de exacte kleur te vermelden? Op de foto boven lijkt het zwart, onder meer midden grijs..
@w0o0dy: De kleur lijkt me Daytona Grey pareleffect, ooit begonnen als exclusieve RS kleur. Nu ook leverbaar op de gangbare modellen als het S-line pakket is aangekruist.
@w0o0dy: Je ziet toch ook wel dat de foto boven een zwaar Instagram filter erop heeft zitten? Het kenteken is immers ook verre van wit op die foto. Als je de onderste foto aanhoudt, zit je aardig dichtbij de realiteit vermoed ik.

Hij lijkt overigens witte/zilveren spiegelkappen te hebben afgaande op de bovenste foto, dat is wel redelijk opvallend.
@moodyblues: dat heeft de RS standaard.
Die moet makkelijk te vinden zijn, een grijze Audi met vermoedelijk gestolen platen.
@robert110: en hoe herken jij gestolen platen? Ga je van elke plaat ff koekeloeren op ze interwebs of het nummer bij de auto past?
@fijnkonijn: sarcasme is niet jouw taal, he?
Ik zag er gisterenmiddag rond 14:00 nog 1 met hoge snelheid rijden in Utrecht, richting de traject controle bij Louwman. Wel Nederlandse platen. Maar meestal komt iedere RS op hoge snelheid voorbij ;)
@basfransencarphotography: Bij louwman is gelukkig geen trajectcontrole.
@markie123: ja want die dieven zullen vast en zeker de boete thuis op de mat krijgen lol
Aardig sip als je auto gejat is. Alleen vraag ik mij wel af of de mensen die zo’n ding kopen wel de krant lezen. En er gaat een moment komen dat je deze auto’s bijna niet meer kunt verzekeren. Ze zijn gemakkelijker te stelen dan een fiets.
En als het een beetje een moderne parkeergarage is dan hebben ze hun uitrijkaart moeten betalen met een bankpas ipv met kleingeld. Of lag deze ook in de auto?
@rufctr01: Yep, blijft het apart vinden dat mensen stug deze auto’s kopen. Nou snap ik wel omdat het leuke auto’s zijn. Maar als ze aan de lopende band gestolen worden voor criminele activiteiten, tja…
Hij lijkt wel wat typische schade op de achterbumper te hebben… Gevalletje ‘je herkent me aan m’n moedervlek’ oid
Ik gok dat de auto binnen een paar weken gevonden is….op een bospaadje….zwart gemaakt….van de roet
Wat een belhamels en bengels!
Wat een rukstreek. Voor dit soort dingen mogen ze het afhakken van handen gewoon weer invoeren.
@markie123:
Ik raad u aan om naar Saudi Arabië te verhuizen. Krijg je er ook nog zweepslagen bij! Geweldig toch?! ….
@Rob: Lijkt me niet meer dan redelijk om mensen die het niet kunnen laten om met hun poten van andermans spullen af te blijven goed aan te pakken. Anders leren ze het toch nooit. Mijn oldtimer hebben ze ook proberen te gappen; ik heb daar de afgelopen 10 jaar bloed, zweet en tranen in gestoken. Gelukkig hoefde ik alleen het slot te vervangen. Maar als die weg was dan was ik ook in staat geweest om iemand af te maken. Geen enkel respect, begrip en geen enkele vorm van bescherming voor dit soort criminelen wat mij betreft.

Overigens hoef ik niet in s/a te wonen, ik ben niet geloof georiënteerd.
@markie123:
Vrijheidsontneming. Geldboete. Taakstraf. Ontzetting van rechten. Verbeuren. De Schandaal. TBS. Smartengeld.

Zo maar enkele strafmogelijkheden in Nederland. Daar zit niks ‘redelijks’ voor je tussen? Ik ben in ieder geval blij dat we de middeleeuwen achter ons hebben.
@Rob: Tuurlijk. Het probleem waar ik tegenaan loop is dat ‘straffen’ in nederland vaak niet echt indruk maken op types die zulke auto’s pikken. De pakkans is miniem. Als ze al gepakt worden, dan is het vaak ‘slechte jeugd’ en andere boehoe verhalen. Celstraf is in Nederland nog wel te overleven; ze bieden zelfs halal eten aan. Vaak is het dan ook stoer onder deze groepen om te zeggen dat je ‘hebt gezeten’, dan hoor je er pas echt bij. Geldboetes doen pijn, maar zijn een extra prikkel om dit geld op illegale manier weer terug te gappen. Gevolg –> Weer dikke audi’s pikken (want dat kun je nou eenmaal goed) en weer opnieuw ramkraken / overvallen plegen. Zoals ik zei moet ik er niet aan denken dat ze mijn oldtimer pikken, want de duizenden euro’s en vele uren die erin zijn gaan zitten zie ik nooit meer terug.

Straffen zouden dusdanig moeten zijn dat wanneer het idee in je op komt om zoiets te doen, dat dermate gedemotiveerd wordt door de gedachte aan mogelijke consequenties dat je het wel uit je hoofd laat. Ik weet niet zo goed wat dan geschikt is, met daarbij in oogschouw nemend dat het m.i. niet te veel ten koste mag gaan van de maatschappij (dus geen fortuin aan begeleiding / herintreding / etc.). Criminelen kosten de maatschappij al genoeg; en de maatschappij hoeft hen niet ook nog te financieren voor bijvoorbeeld een lange celstraf. Pluk ze dan maar tot elke cent die ze hebben.

Iedereen weet dat je niet mag stelen, ook criminelen. Alleen doen ze het nu toch. Met als gevolg veel leed bij de mensen waarvan gejat wordt. Daar zou ik toch graag een andere oplossing voor zien dan de huidige.
@markie123: nice, serveren ze ook koosjer?
@markie123:
Ik begrijp je heel goed, maar dat je om die reden terug wilt naar lijfstraffen en/of de sharia zou willen invoeren gaat me te ver. Het afhakken van lichaamsdelen, zweepslagen, stenigingen, ophanging in het openbaar, al deze straffen roepen ook revanche op. Zo niet bij de getroffene, dan wel mogelijk bij zijn/haar omgeving.
Welke straf dan wel? Het gaat om materieel bezit. Dat voert bij elke dief (behalve de brooddief) de boventoon. Pak ze daarop terug en neem ze alles af wat niet nodig is om net niet door te gaan.
@9000cse:
Laatste zin: “door” moet “dood” zijn. (Wanneer krijgen we eindelijk een “edit”-mogelijkheid?)
@jaapiyo: Misschien ook even toevoegen of het een Avant of een Sedan betreft.. Dat kan ik in ieder geval niet goed zien.
@w0o0dy: RS5 is alleen coupé.
@markie123: & @original_arnoud: eerste maar eens koffie. Dacht RS Audi gejat dus criminelen en die jatten vooral Avants.. Maar een Sedan werkt ook wel voor een afrekening… Enfin.. Goedemorgen, HIER MET DIE KOFFIE!
@w0o0dy: Relaxed leven heb jij als je om half 10 met een bakkie begint :)
@markie123: soms is het relaxed ja. Maar heb ook regelmatig 4 kids en volle werkweken.. Gelukkig wist lt het zich af ;-)
@markie123: @w0o0dy: mn vriend heeft een tijdje geleden een rs5 cabrio gehad, die bestaat dus ook nog, mooi ding was het, en ook nog eens minder kans dat ie de volgende dag niet meer op je oprit staat, win-win dus
@marijkes: Die is ook gebaseerd op de coupé :) Leuke auto, maar je moest ook wel aangezien de A4 cabrio uit het assortiment is.
@w0o0dy:
Een RS5 Avant?
Hadden ze serieus verwacht dat de politie actief op zoek gaat naar een gestolen Audi (of welke andere auto dan ook?).
Je hoeft je auto niet meer op slot te zetten als die in de buurt van een RS staat
Ik heb net een grijze Audi zien rijden.

En nu nog een.

En daar komt er weer een.

Kentekens kloppen niet maar zullen vast verwisseld zijn…

Kortom, ff wat specifieker zijn met je beschrijving Tobias.
@escort77: Jij ziet wel heel veel grijze RS5’jes.
Tja een RS willen rijden en dat moeten bekostigen met een Zwitsers kenteken dan kan het wel is gebeuren dat de belastingdienst je auto komt ophalen
binnekort in een pinautomaat/winkel bij u in de buurt…
Utrecht…daar wonen toch veel…..(en ‘s-avonds no-go area’s…..)
@fit4fun: mensen? ja logisch, het is nogal een grote stad.
“Ik hoop met jullie hulp meer te bereiken, heb je deze auto gezien, dan zijn wij daar heel blij mee! Kenteken is SZ 26061, zoals te zien op de fotos. Het is een donkergrijze Audi RS5 uit het bouwjaar 2011”

Aldus Tobias Maas (Facebook-link uit bericht).
Tobias, mocht je hem tegenkomen dan is het kenteken waarschijnlijk eraf gehaald door de dieven, ook kun je niet zien of de auto uit 2011 komt. Daarnaast zijn bijna alle RS5-en donkergrijs.

Het zou nuttiger zijn om een paar goede foto’s te plaatsen, wat voor velgen zitten erop, stickers, eventuele gepersonaliseerde accessoires? Een beetje meedenken is geen grote kunst..
Ik vrees dat dit een nog heter model gaat worden :(
RS5: Ramkraak, Snel weg en na 5min in de fik.
Knap kut, maar je gaat hem niet vinden…. wat kost de verzekering van een RS model op dit moment eigenlijk? Kan me voorstellen dat hun er ook klaar mee zijn.
@dutchdriftking: reken op minimaal 300 euro p/m. Dat bedrag loopt snel op bij bijvoorbeeld veel kilometers of weinig schadevrije jaren.
Bij mij in de buurt in een privé-garage staan ook structureel dezelfde dure auto’s met een Zwitsers kenteken. Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat ’t dan gaat om Nederlanders die proberen de belastingdienst te slim af te zijn. De BD ‘ziet’ auto’s vooral makkelijk als ze veel buiten staan natuurlijk.

Niettemin heel lullig als je mooie RS gejat wordt…
Maar mijn grootste vraag is, waarom bezuinigt op een track en trace systeem? Had je niet zo lang hoeven te zoeken, denk ik.
@Orichy: dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte. Als ik ooit in de situatie kom dat ik me zo een dure auto kan veroorloven, is een degelijk track and trace systeem een van de eerste dingen zijn die ik erop zou laten zetten. (helemaal Audi RS modellen)
@Orichy: Een simpel track & trace kunnen ze blokkeren met jammers… Track & trace heeft eigenlijk alleen zin bij een echt goed systeem of bij auto’s waarvan de criminelen niet verwachten dat het erin zit en dus geen jammers inzetten…

Als je slim bent zet je er 2 trackers in, waarvan 1 op een makkelijk vindbare plaats.
Deze auto is van een jongen die vroeger bij mij op de basisschool zat. Hij woont nog steeds bij mij in het dorp, tenminste hier staat hun vakantiepaleis. Ze wonen en werken in Zwitserland. Maar om even terug te komen op den auto; ik heb hem zaterdag nog zien staan bij ons winkelcentrum :(
Ik vermoed dat deze RS5 binnenkort een ontmoeting krijgt met een pui van een juweliers zaak ofzo :-)
Bekende auto, vaak zien rijden in Ameide.

Ik vrees dat die niet zo snel meer gevonden zal worden, niet in een goede staat in ieder geval
Nationaliteit is niet relevant. Het gaat erom waar je woont en dat is waar je gezin woont, waar je je sociale leven hebt. Waar je werkt is dan weer relevant voor waar je je sociale zekerheid betaalt.
Als de politie nou eens alle eigenaren van een RS bij voorbaat al contacteert en een zendertje in die auto’s plaatst.. De RS brengt ze automatisch bij de criminelen.
Beetje zonde om als politie niets met deze kennis te doen.
@spylegion: Willen mensen niet want dan schreeuwen ze “privacy privacy”.
Kans is klein dat ze terugvinden. Mijn A5 sportback was net voor kerst permanent weggehaald. Succes en sterkte in ieder geval voor de eigenaar. It sucks.
Het is afwachten tot RSx rijders snappen dat ze een bearlock moeten gaan installeren in de auto. Dan is het zo klaar met al die diefstallen.
@Stefje: dat dit nog niet verplicht is vanuit de verzekering?
Wat een verhaal voor een gestolen auto zeg… Als mijn leasemuesli wordt gejat krijg ik dan ook zo’n stukje hiero ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).