Deze Peug 3008 heeft een dikke nieuwe grille

Auteur: , 19 Reacties

Het barbecue-seizoen staat weer voor de deur, dus Peugeot acht de tijd rijp voor een splinternieuwe grille.

PSA timmert flink aan de weg in China, onlangs zagen we bijvoorbeeld al de nieuwe Citro├źn C6 voorbij komen. Of beter gezegd aan onze neus voorbij gaan, want die grote Franse sloep komt niet naar deze contreien. De 3008 is een auto die we hier wel krijgen, iets waar autoblog overigens heel blij mee is. Momenteel staat deze met een andere ‘nez’ (dat is frans voor Nase) dan we gewend zijn te glimmen op de Beijing Motor Show.

Het is bekend dat de 3008 ook in Europa op de nominatie staat om vervangen te worden door een nieuw model. Dat we deze gelifte 3008 gaan zien op ons eigen continent, is echter onwaarschijnlijk. Afgaande op spyshots gaat Peugeot het voor de nieuwe Europese 3008 namelijk volledig over een andere boeg gooien. In plaats van een koddige MPV moet de nieuwe namelijk een enorm hippe crossover SUV-achtige worden.

Peugeot heeft al wat plaatjes van het nieuwe interieur vrijgegeven van hun nieuwe hoop, dat voortborduurt op het ‘i-cockpit’ concept. Dit concept met het kleine stuurwiel en het head-up instrumentenpaneel kennen we al uit de 208, 2008 en 308, maar wordt voor de 3008 nog verder uitgewerkt, aldus het Franse merk. Hoe dat er ongeveer uit moet gaan zien, check je hieronder in de gallery.19 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dat grill. Werkt met het zelfde idee als de tipo…
Kleurtje is net zo mooi als de auto…
past allemaal prima in het straatbeeld: rijden en vooral niet opvallen.
@gregorius: je valt op van lelijkheid, wat een gedrocht. De vorige klopte ook al van geen kant
Hij blijft lelijk
Ik heb toch liever deze op de weg dan die uit het artikel van wat de facelift zou kunnen zijn. Deze neus vind ik wel wat hebben. Al vind ik het jammer dat Peugeot niet erg eenduidig qua design is en bijvoorbeeld op deze auto weer koplampen plakt die lijken op de 508 van voor de facelift.

Ik vind de designs van Peugeot de laatste jaren goed gelukt. Veel van hun auto’s ogen toch behoorlijk of serieus anders dan hun tegenstrevers in het segment. Op de weg pik de Peugeot’s er op afstand best snel uit.
ik kan hier geen natte van krijgen, worden steeds saaier die fransozen
De grille lijkt wel een goedkope kaasrasp van Tommie teleshopping. Niet mijn smaak dit soort automobielen.
@cadrez: om kaas en koekjes mee te rapsen
@cadrez: is het nou rasp, of raps?
Het MPV-segment vind ik toch het minst interessante segment dat er is. Alleen Renault weet er opeens iets leuks van te maken. De nieuwe Scenic en de Espace vind ik best mooi en stoer.
Peugeot bakt er in mijn ogen weer een zaaddodende mobiel van. Maar het zijn praktische wagens en het verkoopt goed volgens mij.
Oogt iig stukken beter dan die oude “frietsnijder” gril
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Blijft een gedrocht…..
Ik vind hem nog steeds heel mooi.
Wat is het interieur gaaf! Ziet er beter uit dan veel van zijn Duitse tegenhangers!
Wat is het nut van die hooggeplaatste tellers en dat kleine stuurtje nou precies? Volgens Peugeot draagt het bij aan het rijplezier, maar iemand die een familiehok als 3008 koopt heeft toch in 99 van de 100 gevallen niks met rijplezier? En die enkeling die dat wel heeft, koopt een Ford S-Max.
@edge: goedkoper omdat in alle modellen toe te passen, dus ook dit familiehok.
Smoel ziet er goed uit, de bips moet ik nog zien… Over het interieur kan ik ook positief zijn.
Fijn voor de babyboomers

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).