Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10

Auteur: , 41 Reacties

Wie had dat gedacht. Oh, iedereen?

Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10

Nee, uiteraard doet James Bond zijn automotive stunts in Spectre niet zelf. Daniel Craig kan ongetwijfeld een leuk potje sturen, maar voor de achtervolgingsscène in het hart van het TOTAAL GESLOOPTE Rome wordt uiteraard een stuntcoureur ingezet. (Ben Collins?) Die mag de betrekkelijk exclusieve Aston Martin DB10 besturen vanuit een kooitje op het dak, voorzien van een pedaal- en stuurmechanisme dat in verbinding staat met de auto. Ziet er een beetje gek uit, maar dat geeft niet.

Dankzij de foto’s van Autojunker @peugti hebben we laatst al een glimp van de set opgevangen. Vandaag gaat er opnieuw beeldmateriaal vanaf de set rond. Scrollen maarrr. (fedoratik voor Reddit).

Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10
Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10
Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10
Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB10

Uiteraard werden de opnames mede mogelijk gemaakt door de bekende matzwarte Mercedes ML met cameratakel. Spectre draait vanaf 23 oktober in de bios.
Schokkend: James Bond rijdt niet zelf in Aston Martin DB1041 reacties

Een cursus verhoogde rijvaardigheid voor Mr.Bond lijkt me een heel stuk voordeliger.
@gash: Ja maar dan ziet hij niets, want er zit een camera voor zijn neus.
@MrSkyline:

Daar hebben zij bij MI6 toch wel een vernuftige oplossing voor?
@gash: Klopt, en over die vernuftigde oplossing gaat dit artikel ;)
@gash:
Als je hier niet van “verhoogd” kan spreken, wanneer dan wel..
Lekker aerodynamisch
Niets is wat het lijkt!
@toniominestrone: Ja, ik zal meteen nog een sprookje uit de wereld helpen: James Bond bestaat niet! Het is allemaal gespeeld!
@donvincenzo: Jawel maar om veiligheidsredenen hebben ze een schuilnaam gebruikt. In het echt heet hij James Pond.
Stone gister ook al op autobild.de zou me overigens niks verbazen als hij bij top Gear een van de stigs is
@henkhupelschoten: Ben Collins was de vorige witte Stig, die ze van dat vliegdekschip hebben gedumpt.
@Edge: ja da klopt ja! toen richard hammond bij de opname’s van skyfall was had hij het er ook over dat hij de ”oude” stig was, niet aan gedacht maar bedankt!
@Edge: de zwarte hebben ze toch van het vliegdek schip gelanceerd? Ben Collins is verder genegeerd. Daarna Was er een periode van verschillende kleuren en verschilende nationaliteiten. En nu rijd er weer een witte.
Ik krijg wel zin in deze film, veel inhoud zal ie niet hebben maar dat geeft niets.Me like..
@sydney: Bond altijd wel vermakelijk!
Lijkt me toch een rare gewaarwording, totaal geen controle hebben en moeten acteren terwijl iemand op het dak het ding alle kanten op gooit en smijt.
@Edge: en dat allemaal voor de schamele onkostenvergoeding die de arme Daniel Craig hiervoor krijgt.
Smakeloze grap over Rome dat totaal gesloopt zou zijn. Nog iets te vroeg… Schaam me nog steeds diep ervoor wat de Hollanders daar hebben gedaan..
@mcshine: hebben we hier te maken met een 010’er?
@henkhupelschoten: uhm… Nee…
@mcshine: Romeinen waren twee millennium geleden ook geen lieverdjes hoor, maar als je je er voor schaamt voel je je er blijkbaar ook enigszins mee verbonden.
@mcshine: klopt want die ultras van Roma en andere Italiaanse steden zijn allemaal koorknaapjes. Die doen zulke dingen nooit…..
Dat had ik totaal niet verwacht nee……
Ja volledig gesloopt idd. Niks aan die fontein gezien dat zou zijn gesloopt. Vervelender was dat die straat was afgezet, maar ach, lekker interessant.
@dwersbongel: Klik ff op de link.
@dwersbongel: als ze zich gewoon hadden gedragen was er niks aan de hand geweest. Gewoon een asociale bende geweest! Als je een ander land bezoekt dan heb je je te gedragen. Iets met normen en waarden. Als het hier was gebeurd dan hadden wij dit ook niet geaccepteerd en dan had de Televaag ook bol gestaan.
@rufctr01: Als je een ander land bezoekt heb je je te gedragen? Wat dacht je ervan dat je je altijd hoort te gedragen?
@Edge: true!
@rufctr01: elke week wordt onze hoofdstad gesloopt door toeristen uit verschillende landen. Hoor jij er wat over in het nieuws? Nope. En nu in Rome wel omdat het Nederlandse hoolies waren. Die overigens heel stout waren en het absoluut verkeerd Was. Maar om nationale schaamte weer eens te gaan hypen gaat veel te ver.
Stiekem wel weer een top bak die DB10
Al doet daniel craig niet alle stunts zelf, wel props voor die man omdat hij menig stunt wél zelf doet. Er worden echt veeeel minder stuntmannen ingezet dan gebruikelijk
@87sandyd: Zo hoort het wat mij betreft ook. Zoveel mogelijk zelf doen, tenzij het echt levensgevaarlijk is of vanwege verzekeringsredenen niet mag.
Dit is op zich niet nieuw in de reeks. De LaRo in de openingsscène van Skyfall werd ook vanaf het dak bestuurd. Zo kunnen acteurs zich op hun acteerwerk focussen zonder dat de rijkunsten eronder lijden. Dat houdt dus in dat je hele snelle scenes krijgt zonder het gebruik van CGI.
@knipperlichtje: ik ben voor Ben op het dak. Cgi Is echt een dooddoener vootr veel films.
Waarom is er geen twijfel dat Daniël kan rijden? Ik bedoel als je beroemd bent kun je toch niet automatisch “een leuk potje sturen”?
@Donstil: de actiehelden krijgen rijcursussen. Van stuntmannen. Tom Cruise is king in alles. Helaas is hij doorgeslagen in dat geloof van hem. Maar prima acteur. Statham same story. Ook een alles kunner. Arnold heeft zelfs een keer een motorongeluk overleeft omdat hij zijn training toepaste.
So what, smoke and mirrors, zolang het eind product er maar goed uitziet. Als Craig zich nu 100% kan focusen op gekke bekken trekken terwijl een ander het stuurwerk doet dan is dat enkel een voordeel.
Heb twee weken geleden in Solden (Oostenrijk) opnames gezien van de deze film met een vliegtuig. Word echt een gave film.
Heel vet om dit zo te zien. En die vergelijking met mister bean is echt baas!
Van de week heb ik in Rome bij de opnames staan kijken. Uiteraard rijdt Bond in de DB10 maar de andere auto vermoedelijk van de “schurk” is de Jaguar C-X75. Wat een geluid maakt die laatste!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).