Schultz: dat persoonlijke kenteken kunnen jullie vergeten

Auteur: , 30 Reacties

Je hoopt nog steeds je eigen kenteken te kunnen samenstellen? Vergeet het maar, want Den Haag gaat er niet aan beginnen.

De Bugatti Veyron met F1-kenteken

Wat is de VVD toch een heerlijk eensgezinde partij. Vanochtend gaf Barbara Visser ons even hoop op persoonlijke kentekenplaten, maar minister en partijgenoot Melanie Schultz schoof haar voorstel dezelfde dag alweer van tafel. Visser wilde haar plan aankaarten in de Tweede Kamer en rook mogelijk geld, want de gepersonaliseerde platen leveren bij onze zuiderburen bakken met euro’s op.

Schultz prikte het proefballonnetje van Visser helaas meteen lek tijdens het kamerdebat over de kentekens. De minister van Infrastructuur en Milieu vindt het omgooien van het systeem namelijk veel te kostbaar, terwijl ze tegenover het ANP laat weten dat er nog voldoende andere mogelijkheden zijn om je auto te versieren.30 reacties

Wát een onzin ook weer.
Daarom heb ik een penis op mijn motorkap.
@faalhaas:
Is inderdaad vele malen gepaster op een Veyron dan een nummerplaat die thuishoort op een McLaren…
Uiteraard, stel je toch eens voor dat we een simpel kenteken systeem zouden uitvinden, wat doen we dan met al die ambtenaren?
@desjonnies: Wat is er ingewikkeld aan ons kentekensysteem dan? Volgens mij is het wel zo’n beetje het meest simpele systeem dat er te bedenken valt…
@potver7:

Enig idee hoeveel kentekens oftewel auto’s men kwijt is in dit systeem?

Een persoonsgebonden systeem is veel eenvoudiger ipv iedere zoveel jaar weer een nieuwe nummerplaat reeks.
@desjonnies: wat maakt het nou weer uit wat voor nummerreeks we hebben? Ons systeem is echt zo veel gebruiksvriendelijker dan bijv. het Duitse systeem. Echt een typisch voorbeeld van iets dat wel goed geregeld is in Nederland.
F1 als kenteken op een Veyron zou idd verboden moeten worden. Er is maar een auto die dat mag. (* verliefd kijkend linksboven zn reactie..)
Eerst Hallfords faiiliet en nu geen persoonlijke kentekenplaten.
Hoe moet ik mijn auto dan nu nog onderscheidend maken???
@Hubert:
Een grote piemel op je motorkap spuiten?
@Hubert: tennisbal op de trekhaak.
@jaapiyo:
Is het een Lada Sport dan?
@jaapiyo:
Ik rij al wel jaren rond met de Twinny-load adapter. Is dat ook onderscheidend genoeg?
@Hubert: Jammer dat ‘De Grote Beurt’ niet meer bestaat. Die maakte je auto pas onderscheidend! Was ook erg goed voor de dagwaarde, maarja.. Nu Halfords er dus niet meer is zullen die programma’s waarschijnlijk nooit meer terugkomen
Zo, en kunnen we dan nu ophouden over dit onderwerp? Er zijn wel belangrijkere dingen om je druk over te maken.

En buiten dat: wel zeuren dat de belastingen zo hoog zijn, maar tegelijk zeuren dat je niet nóg meer legeskosten mag betalen voor een setje vanity-plates?
Goedzo, nergens voor nodig.
@trustmeiamanengineer: Eikels met teveel geld die onze staatskas spekken, ik zie het wel zitten.
Hoezo nou weer “omgooien van het systeem”? Het is gewoon een kwestie van andere cijfer /letter combinatie. Zeg dan gewoon dat je er geen zin in hebt denk ik dan.
@borrelnoot: nee, een vanity plaat kopen zou betekenen dat die kenteken plaat aan jou persoon gebonden is, terwijl de kentekens nu aan de auto verbonden is, alles moet dan dus omgegooid worden van auto/serienummer gebonden naar persoonsgebonden, wat veel ingewikkelder is omdat je dan niet weet welke auto met het betreffende kenteken rond kan rijden
@saikol: je hebt gelijk, zo had ik er nog niet naar gekeken…
Dit geeft maar weer eens aan, dat de regering er alleen maar voor hunzelf er zit en niet voor de mensen in het land.
Is er eindelijk een kans om extra geld te verdienen, zoals aan die persoonlijke kentekens, waarvoor je duidelijke richtlijnen kunt opstellen en het huidige systeem er naast gebruiken, voor alle overige kentekenaanvragen, doen ze het niet, omdat het extra werk met zich meebrengt.
Daarmee zegt men twee dingen; 1, De regering wil geen extra geld verdienen en 2, nog wel belangrijker, men doet niet aan werkverschaffing.
Het is op vrijwillege basis en de extra kosten die het met zich mee zou brengen, worden betaald door de aanvrager, de aanvrager die graag voor zijn privilege extra wil betalen.
Ik zou zeggen doen, het extra geld kan de regering goed gebruiken.
En als je bang bent voor rare namen, of combinaties, daar kun je duidelijke regels voor opstellen, hoe moeilijk kan het zijn.
Kortzichtigheid ten top, zeker weer een tobambtenaar die er geen zin heeft?
Eerlijk is eerlijk, wij hebben een behoorlijke vrijheid om onze auto naar lieve lust aan te passen en te tunen, zeker ten opzichte van onze zuiderburen. Dus dat aangepaste kenteken kan me gestolen worden. No pun intended.
doe dan maar een piemel op de motorkap
Extra geld voor de staatskas .. Waarom zou je dat niet willen?
Ik zou voor een piemel op de motorkap gaan.
Ze denken waarschijnlijk veels te moeilijk . Ik snap dat het wel een dikke omzet is maar wat nou als die vanity plate zowel auto als persoons gebonden is ? Dus jij heb gewoon die plaat op een auto en kan die gewoon met het huidige systeem van de rdw worden gcontroleerd. Maar zogauw je die auto zou verkopen dan komt er een regulier kenteken op en jij houd de plaat voor de volgende auto …

Tis maar een idee maar het zou kunnen werken mischien :p
@480turbo: dus dan is die plaat niet aan een auto gebonden..
@thomcarspotter: tuurlijk wel want zolang jij hem op die auto heb en dat dan bij het rdw geregistreerd staat kun je makkelijk controleren… Dan hoeft hele systeem ook niet op de schop. Je zou alleen zelf moeten regelen dat je bij verkoop een normale plaat erop krijgt en bij je nieuwe auto weer jou plaat laten registreren. Dan is jou kenteken plaat juist wel auto gebonden
Hier in Nieuw Zeeland is het erg makkelijk, auto verkopen, persoonlijke plates eraf, en nieuwe standaard plates erop voor $10, krijg je zo mee op het registratie kantoor. Je mag je eigen plates houden. Nieuwe auto, persoonlijke plaat erop en registreren, klaar.
Ik heb een hele reeks plates. http://www.1-plates.co.nz

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).