WTF? Sticker op de auto is strafbaar

Auteur: , 32 Reacties

Hoe zoiets onschuldigs zulke grote gevolgen kan hebben. Mag toch zeker zelf wel weten wat je op de auto plakt?

BNN Smeris

Er wordt al drie maanden druk gefilmd voor de nieuwe BNN serie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de hoofdrol. Zij spelen twee rechercheurs die een bende-oorlog op moeten lossen. Naast het gekibbel tussen de twee is dit goede reclame voor de politie, zou je zeggen, maar de echte smerissen zien dit blijkbaar anders. Zij maken zich liever druk over een sticker op de zijkant van een auto.

Productiemedewerkers van de serie hebben het logo op hun auto’s geplakt en rijden hier al een tijdje mee rond. Echter, het grote woord ‘smeris’ viel een Amsterdamse agent in het verkeerde keelgat en arresteerde vandaag een crewlid. De Officier van Justitie bepaalde dat de sticker voor donderdag eraf moet, anders wordt de plakker vervolgd.

Producent Pupkin is verontwaardigd en is niet van plan om het logo van de auto te peuteren:

“We draaien sinds september al in Brabant, zonder enig probleem. Als we hierin meegaan, moeten we waarschijnlijk de hele naam van de serie gaan veranderen. En dat zijn we niet van plan, zeker niet zolang een serie met de naam Flikken wel is toegestaan.”

Ook Jeroen van Koningsbrugge was er (uiteraard) snel bij om zijn mening te geven.

Jeroen van Koningsbrugge tweet

Dit is overigens niet de eerste keer dat de politie lastig doet over stickers bij televisieseries. Zo werd Dokter Tinus verboden het officiële politielogo te gebruiken, omdat de agent niet respectabel zou worden neergezet door Tygo Gernandt. (Via NU.nl)32 reacties

En de politie zich maar afvragen waarom ze geen respect meer genieten in dit land. Denk dat
@wif1: Denk dat de toename van het geweld tegen de politie ook grotendeels samenhangt met dit soort bekeuringen en optreden van hen.
@wif1: het fijt dat ze liever aan het stuirk roven zijn dan boeven pakken helpt uiteraard niet.
@sketcher: Ik zou eerder bang zijn voor de spellingspolitie.
@MrSkyline: sorry nieuwe keyboard van mijn Xperia in kitkat zuigt apenballen. Kan de taal niet meer selecteren, elk woord moet ik 6 keer spellen en dan veranderd hij hem nog stiekem.
@wif1: Nee, dat komt toch echt door de eencelligen (nee, daar bedoel ik niet de politie mee) in onze maatschappij…
@Rick-dos: daar ben ik het wel mee eens. Daarnaast is de maatschappij ook wel erg soft ten aanzien van mensen die het niet helemaal snappen. Vroeger kreeg ik thuis gewoon een pets om m’n oren als ik iets deed wat niet kon en mocht. Tegenwoordig hangen die kutkinderen meteen met de jeugdtelefoon aan de lijn en heb je de volgende dag die dwazen van jeugdzorg op de stoep staan (dan zijn ze er wel meteen……).
@wif1: Grappig, (eer)gisteren las ik anders erg veel respectbetuigingen naar ze toe toen de politie met de auto een 16jarige (noord-afrikaanse) rennende autodief aantikte.

Ach de wind staat ook elke dag anders.
Hoe zou dat in de VS zijn met al die domme agenten films?
@rolov: de politie weet ik niet maar het leger in de VS probeert wel degelijk invloed te hebben op film producties door wel of materiaal uit te lenen en locaties beschikbaar te stellen.
@sketcher: ja politie ook in ny hebben ze een speciaal team voor law en order klaar staan. Maar zouden ze ook de emblemen weigeren voor bv police academie?
Gelijk goeie reclame voor Volkswagen Van Mossel…
Is het komkommertijd voor de politie ofzo???? Ik bedoel waar maak je je druk om als politie agent…….. Het is maar een sticker met de naam van de politie zoals die in de volksmond klinkt. Beetje jammer dat ze hier nou zoon groot probleem van maken
Best ernstig did.
@wout441: Best ernstig: did.
“De Officier van Justitie bepaalde dat de sticker voor donderdag eraf moet, anders wordt de plakker vervolgd.

Producent Pupkin is verontwaardigd en is niet van plan om het logo van de auto te peuteren:”

Lekker makkelijk praten die producent. Hij is zeker niet de plakker…
@Rick-dos: Ik denk, dat hij eerder denkt, laat dat proces maar komen.

Politie en Officier van Justitie zijn druktemakers om niets, geweld tegen wie dan ook, snap ik niet, maar dit is dictatoriaal gedrag.
@Orichy: Dat snap ik en ik vind het ook maar gezeur om niks, maar tegelijk vind ik het ook makkelijk praten van die producent als hij niet de gedaagde is in dit verhaal.
Er ontbreekt nog een sticker: ”1312, daar red je levens mee”
nu dat kunnen ze weer wel, maar als je kind in elkaar wordt geslagen omdat hij z’n koptelefoon niet wou afgeven hoor je ze lekker zeggen “geef hem in het vervolg maar af”
Wat een idioten, 0 respect heb ik voor ze
@RazorHead: Ik probeer even te begrijpen wat ze dan hadden moeten zeggen in dat geval…
Misschien moet Dennis van de Ven die zeiksmeris een leuk aanbod doen voor een nieuwe Citroën DS3.
Wat is dit land toch ongelofelijk vervuild met gore principiële figuren… BAH!
Zeer irritante kleinzieligheid weer dit…Ik moest denken aan die ene agent bij wegmisbruikers, diegene die altijd de mensen aanspreekt met zoveel mogelijk misplaatste verontwaardiging omdat hijzelf het wiel uitgevonden heeft…die ene je weet wel…;)

Tsja jammer…en ondertussen is het percentage opgeloste echte misdaad nog steeds erg laag tov bijvoorbeeld Duitsland.
@jaapiyo: hoe laag dan? En hoe laag is deze in Duitsland?

En om een goed beeld te kunnen krijgen, door wie of welke instantie werd de stipulatieve betekenis van ‘laag’ gegeven?
Ik zat er even over na te denken, maar hoe reageert een ander bedrijf, of hoe zouden jullie reageren als je bedrijf op tv anders wordt neergezet dan jij in gedachten had toen je bezig was met je missiestatement en dergelijke?

Als ik hier iemand te zeik zet is de wereld al snel te klein, dus waarom moet de politie dat wel pikken?

@wif1; het zou zomaar kunnen dat de politie geen respect krijgt en te maken heeft met geweld omdat ze niet hard genoeg van zich afslaan als iemand ze afzeikt, nu doen ze dat wel en is het weer niet goed.

@iedereen; ik heb hier trouwens geen echte mening over, maar het leek me wel aardig om de zaak eens van de andere kant te bekijken.
In dit land geniet de politie nog maar weinig respect en heel misschien komt dat ook wel een beetje door de wijze waarop ze in TV series en de media geportretteerd worden. Degenen die hun disrespect laten door doorslaan in onacceptabel gedrag zijn waarschijnlijk ook degenen die denken dat Flikken, Smeris etc documentaires zijn, de overheid uitsluitend bestaat om hen en hun hennepplantjes te pakken en dat wat je op de Telegraaf en Autoblog over de politie leest een realistische afspiegeling van zaken is.
Dit gaat om auto’s van productiemedewerkers, niet om auto’s in gebruik in de serie. Anders gezegd, het is gewoon reclame voor de filmmaatschappij. De vraag wordt dan beperkt tot “is het woord smeris beledigend of niet?”. Flikken is een gangbare Vlaamse term, over Smeris moet nog even een robbertje gevochten worden voor de rechter (Van Dale noemt het “informeel”, niet “pejoratief”).
Is ‘Smeris’ een belediging dan… ?
Van Mossel !! Heujjjjj
Behoorlijk hypocriet al zeg ik het zelf…..
Bijgaande link verwijst naar een lipenbalsem notabene uitgereikd door de politie op “open dagen”
En dit mag wel……….?

Ik schaam me bijna om te zeggen dat ik zelf ook voor deze organisatie werk.
Gr.
Luc

http://www.mobypicture.com/user/dutchcowgirls/view/8307487/sizes/full

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).