Sébastien Loeb verlaat crashend de rallysport [video]

Auteur: , 15 Reacties

Loeb nam zijn laatste seizoen in de rallysport niet al te serieus, maar om te eindigen met een crash is misschien ook wat overdreven.

Merde!

Slechts vier keer verscheen de Fransman dit jaar aan de startlijn. De druk is eraf, want volgend seizoen stapt Loeb over naar het WTCC. Een mooie stap, maar dat maakt het afscheid niet minder zwaar. Negen keer werd hij wereldkampioen, deze Schumacher van de rallysport.

Tijdens de rally in thuisland Frankrijk ging het vandaag mis in de eerste chronorit. De Citroën DS3 WRC glijdt weg op het natte wegdek en beland ondersteboven in de bosjes. Loeb en zijn co-rijder Daniel Elena stappen ongedeerd uit, maar hun race is voorbij. Een indrukwekkende carrière krijgt een indrukwekkend einde.

De proef in de regenachtige Elzas werd gewonnen door de andere Franse Sébastien, Ogier. Hiermee pakt hij de leiding in het klassement en neemt het stokje over van Loeb als nieuwe wereldkampioen.

Bekijk beelden van de crash HIER op Autojunk.15 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En Loeb blijft een held! Negen titels, record op Pikes Peak en kunnen winnen in de GT series. Jammer dat hij nooit een serieuze kans heeft gekregen in de Formule 1.
@Ferry_76: Hij heeft in 2008?? een aanbod gehad om voor Toro Rosso te rijden, maar hij wilde zelf niet. hij zij iets van
“waarom zou ik in de Formule1 meerijden als ik kan winnen in het WRC”
Hebben jullie hem ooit zien domineren in de rallycross?
Deed voor de eerst mee en werd elke keer ruim eerste

Laat hij de oh zo “goede” pastrana en block ver achter zich.
Loeb is gewoon de aller aller grootste ooit.

Kijk naar de man zijn palmares, jammer genoeg hebben de Fransen het nooit goed op de kaart weten te zetten, noem de naam McRae en iedereen denkt meteen aan deze Schot en de Subaru Impreza WRC.

Citroën had hetzelfde moeten doen met snelle en hete versies van o.a. de C4, des temeer omdat Citroën zijn herintrede in de rallysport heeft gemaakt om van het oubollige imago van comfortabele wagen voor gepensioneerden in Frankrijk af te komen.
En die Fransen, ze kunnen het wel, kijk maar eens wat Peugeot heeft gedaan met de 205 en de 106.
Jammer.
En het F1, sorry maar in vergelijking met het WRC is dat veel simpeler om te doen.
(Laatdekritieknumaarlosbarsten)
@desjonnies: toch blijft McRae voor mij de grootste rallyrijder ooit. Loeb mag dan succesvoller zijn, McRae had een bepaalde “feel” over zich heen wat Loeb compleet mist in mijn ogen. Loeb vind ik af en toe wat arrogant, dat heb ik in alle filmpjes die ik van McRae gezien heb nooit kunnen bespeuren.
@ej20g: Ongeveer hetzelfde als M. Schumacher t.o.v. A. Senna.
Je kan veel winnen, maar dan hoef je nog niet extreem/opvallend goed te zijn.
Kijk naar Vettel nu. Ja hij rijdt zoals die moet. Toch zeggen velen “Een beetje goede coureur zou zo rijden in die auto”.
Zelf ben ik het daar helemaal mee eens. Vind daarom Raikkonen en Alonso veel betere rijders dan Vettel.
Die presteren in mijn ogen veel beter in een slechtere auto.
@kakhead: edit: Die presteren in mijn ogen veel beter en in een slechtere auto.
@ej20g:
Komt dat niet omdat Loeb Francofoon is en eigenlijk verlegen.
Hij wilde absoluut een keertje met de 6R4 van mijn maatje rijden en mijn maatje mocht dan in de WRC C4 raggen.
Om mij onbekende redenen (denk zelf druk,druk druk) is het niet doorgegaan.
Die 6R4 was een droom uit zijn jeugd en hij was toen niet bij ons weg te slaan.
Loeb kwam kijken bij ons amateurs en iedereen zweeg als het graf. (iedereen is dan ineens verlegen he, alsof de koning binnen komt)
Ik (met mijn grote mond) begon met hem te praten, en weet je hij is 100% menselijk en later werden we uitgenodigd bij Citroen ! En gefeteerd zoals dat heet.
Loeb is gewoon heer en meester in de auto… Maar hij had het toch moeilijk op Monza in 2011 met Valentino Rossi, dat was nog eens een mooie strijd.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Vind aan WRC geen roggel meer sinds bijna alle merken zich hebben teruggetrokken, totaal geen persoonlijkheden meer onder de deelnemers, en vraag me steeds af is loeb nou zo goed of is de rest zo slecht.
Jammer dat Loeb stop met rally rijde, hij is gewoon de beste rally rijder allertijden maaruh wat zou die vandaag tegen de baas gezegd hebben zoiets van: uhh sorry auto staat nog ergens oppe route.. sleutels steken er nog op Houdoe!! Haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).