Citroën C-Elysee, daar win je WTCC-races mee?

Auteur: , 13 Reacties

Laten we het hopen voor Sebastien Loeb, die met deze Citroën volgend jaar de strijd met de gevestigde WTCC-orde aangaat.

Citroen C-Elysee

Tot nu toe zagen we hem alleen in een tweetal schetsen, maar nu is het doek er af. De C-Elysee haalt 380 pk en 400 Nm uit een 1.6’je, die dit vermogen allemaal naar de voorwielen stuurt. Die gaan het nog druk krijgen dus.

Of de meervoudig rallykampioen en Pikes Peak recordhouder ook in de WTCC potten kan breken moet nog blijken, Loeb is in ieder geval gewend aan winnen, dus de motivatie zal zeker aanwezig zijn.
13 reacties

Citroën C-Elysee, daar win je WTCC-races mee rijmt.

Chapeau.
Het lijkt me voor een rallycoureur toch een stukje saaier om daarna in het WTCC mee te rijden. Misschien heb ik het bij het foute eind.
@berlinetta: Ik denk dat Loeb zn uitdaging vooral haalt uit bijv. het feit dat ie nu met een mannetje of 20 op een baan rijdt, het verschil in lijnen en technieken en de lengte van de races. Ipv korte stints alles geven zul je nu je energie moeten spreiden. Kan ie meekomen? Ik denk het wel. Al zal hij wel moeten wennen denk ik. WTTC is toch meer een ‘contactsport’ dan WRC.
Stop loeb in een formule 1 en hij rijdt weer iedereen zoek
@Soulmaster: ik zou m graag een poging zien doen in een Marussia of Caterham oid
@SNDR: denk dat je verbaasd zal zijn wat hij nog met zo’n achterhoede f1 kan presteren
@Soulmaster: in de F1 zijn de verschillen tussen rijders niet zo groot als de rondetijden bij de quali doen vermoeden hoor. In dezelfde auto rijden ze ongetwijfeld vrijwel allemaal binnen een paar honderdste.

Ook Loeb kan met een Marussia niks beginnen; dat ding dwars de bocht om sturen gaat hij echt niet harder van…
Dacht heel even bij het zien van de foto dat het een zwaar verbouwde 5-serie E60 was haha. Toen zag ik het Citroen logo.
@soulmaster @SNDR ik denk dat als hem in de F1 zet dat het niks wordt, Hij is zeker een goede coureur maar zelfs Schumacher bakte er helaas weinig tot niks meer van. Dankzij de achterhoede auto zegmaar :P
Racen met een Chinese Citroën…

Zouden er plannen zijn om die C4 sedan ook naar hier te brengen?
Ben benieuwd want naast citroën heeft ook Seat ht weer helemaal voor elkaar met de zeer mooie gestroomlijnde Leon weer een echte sper car dan het vorige model, maar vlak Honda niet uit end Chevrolet Cruze 1.8T zal ook weer sneller gaan dan de vorige 1.6T ze zeggen dat in 2016 met 2 liter vijf en zes cilinders gereden gaat worden om de klasse actractiever te maken voor meerdere merken omdat deze vooral met 2 liter motoren ervaringen hebben in de racerij zoals Opel en Ford en Subaru heeft aangekondigd een versi neer te zetten met de BRZ op basis van de wttc reglementen beloofd veel goeds dit en volgend seizoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).