Jaguar-concepts nemen Harrods over

Auteur: , 12 Reacties

Bij een bezoek aan het exclusieve warenhuis hoort ook een exclusieve auto. Wat dacht je van een Jaguar concept?

Het prestigieuze designfestival Wallpaper* Handmade, dat deze keer in het Londense Harrods wordt gehouden, heeft vijf nieuwe stukken waar het hart van zowel kunst- als autoliefhebbers harder van moet gaan kloppen. De “Wild Feast picnic basket”, “Table F”, “Toutou pet transporter Mathieu Gustafsson”, “Revolution lighting installation” en “Diptych” zijn tot stand gekomen in samenwerking met Jaguar Advanced Design en weerspiegelen de design en technologie van het merk.

Om de opening van het festival te vieren, werden er drie Jaguar conceptcars van stal gehaald. Een aangename verassing voor de bezoekers! De C-X17 Sports Crossover SUV concept, F-Type Project 7 Speedster en C-X75 hybrid hypercar werden voor de Knightsbridge winkel uitgestald.

De C-X17 is de meest recente van het stel. Een snufje Range Rover Evoque, de achterlichten van de F-Type, en twee dikke uitlaatpijpen. Leg er een 3,0-liter V6-benzinemotor in en het is best een aardige wagen. Dat is mooi, want Jaguar overweegt ‘m in productie te nemen.

In het midden staat de Project 7 geparkeerd, een prachtig eerbetoon aan de D-Type. Onderhuids is het gewoon een F-Type, maar zaag de voorruit doormidden, gooi er wat koolstofvezel accenten en een fairing tegenaan en pluk de passagiersstoel eruit voor dat exclusieve eenzame gevoel. De 550 pk en 680 Nm opgevoerde 5.0 liter V8 geeft een heerlijke roffel door de aangepaste sportuitlaat, maar we zullen hiervan helaas geen productieversie te zien krijgen.

Moving on! Last but not least vinden we vooraan de C-X75 hybrid. Ooit was het de bedoeling dat deze god op wielen in productie zou gaan, maar daar is Jaguar helaas van teruggekomen. Er ging te veel tijd en geld zitten in het perfectioneren van de techniek, en dat hebben de Britten Indiërs even niet. Jammer, want hou zou de de prestaties van een Bugatti Veyron moeten leveren met de CO2-uitstoot van een Toyota Prius. De 500 pk 1,6-liter viercilinder benzinemotor met turbo, supercharger en Formule 1 genen wordt bijgestaan door twee elektromotoren die elk 200 pk extra op de voor- en achteras leggen. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt hiermee afgelegd in slechts 3,4 seconden met een topsnelheid van 330 km/u. We blijven hopen dat Jaguar nog van gedachten zal veranderen.12 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Van mij mogen ze alledrie meteen in productie! Prachtige auto’s.
Wauw! Jaguar, mooiste merk van de hele wereld..
@jaguarjunk: Mee eens, altijd al zo geweest!
dat zijn zo te zien mooie taxi’s..
Maken maken maken. Toch wel een erg lekker trio om voor de deur te hebben staan. Zijn goed bezig bij Jaguar, mooie wagens. Als ik het geld had ;)
Gewoon prachtige wagens. Maar 1 springt er uit en moet er gewoon komen! Ik denk dat duidelijk is welke. Fantastisch in deze kleur! Blijft gewoon verbazen.
Het blijft eeuwig zonde als de cx75 er niet komt, al is het een iets minder hardcore versie.

Alledrie mooi!
Naar het zich laat aanzien is de C-X75 zeker niet de mindere van de andere 3 hyper hybrides (Macca P1, Lalalalalala Ferrari en Porker 918). Zonde zonde zonde! Maken dat ding Jaguar!
Op de eerste twee foto’s lijkt de C-X17 een beetje op een Volvo.
Ik zie hier een masserati range rover en lamborghini.. teminste daar lijken ze op de fotos op.
3 beauty’s op een rij! Toe Jaguar, maken aub! Al was het maar als limited edition ofzo. Of al was het maar 1 van de drie…
Grappig. Als je niet zo rijk bent als de sultan van Brunei bent kun je deze wagens net als de meeste spullen bij Harrods gewoon niet kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).