Smaakvol aftermarket: Ferrari F40 op HRE-wielen

Auteur: , 36 Reacties

Er zijn van die auto's waarvan je hoopt dat tuners er met hun grijpgrage vingertjes vanaf blijft. De meeste klassiekers en vrijwel alle Ferrari's vallen daar wat ons betreft onder, dus een F40 met aftermarket wielen kan nooit goed gaan toch?

Think again! Het Amerikaanse HRE heeft zich netjes ingehouden. De velgenboer schroefde een setje Satin Black velgen onder een heuse Ferrari F40 en dat pakt wat ons betreft prima uit. De vijfspaaks velgen ogen wat slanker en meer racy dan de originele patta’s onder de legendarische sportwagen. Bovendien is de centrale wielmoer met borgpen gebleven, dus de purist kan opgelucht ademhalen.

Overigens zagen we onder de F40 die door Gas Monkey onder handen werd genomen ook al een setje HRE’s, maar die auto werd door de TV-tuner nogal mishandeld. Als je het ons vraagt, tenminste.36 reacties

Dit is gewoon porno!
Hou hem liever orgineel
@ritchie: waarom? Een F40 is exclusief maar niet uniek. Nu wel. Het zijn maar wielen hoor.
@stfu: Juist daarom, het zijn kopiën van de originele en dan in het zwart. Ik vind het dus ook niet mooi, of een verbetering, maar dat jij dat wel vindt, is oké, ieder zijn smaak.

OT: Het zijn mooie foto’s, dat wel, maar met originele velgen, heeft het voor mij meer waarde. Een originele F40 is sowieso heel veel waard in mijn ogen, het is voor mij een monument, omdat het het laatste model is, waar Enzo Ferrari nog geheel de regie over had.
Die originele velgen vind ik nu net één van de mooisten dat er zijn. Misschien in de huidige tijd in 18″ ipv 17″, maar voor de rest laten zijn. Nu liggen er net winterwielen onder.
Vond de F40 van Gasmonkey niet bepaald fout, maar deze is helemaal perfect.
Doet me denken aan de zwarte exemplaar die hersteld was door Gas Monkey. Had gelijkaardige wielen eronder met zwarte lak, dat was ook echte carporn..
@misterdrogba: heb je het artikel gelezen toevallig?
@rensjb15: wat een domme vraag. Wie leest er nou een artikel voordat je commentaar gaat leveren………
Ziet er toch wel erg goed uit hoor. Ik ben groot fan van de F40, een auto die al sinds jaar en dag op mijn wishlist staat. Heb hem natuurlijk het liefst standaard, maar dit kan er prima mee door.

En het is zeker beter dan de F40 van Gas Monkey, die ziet er niet uit. Maar goed, als we kijken in welke staat die F40 was..
@viezefreddyw: Dan nog is dat geen reden voor Gas Monkey om hem zo te verneuken. Ze hadden hem ook zo goed mogelijk kunnen restaureren, of naar Ferrari Classiche kunnen sturen voor een restauratie.
@edge: Niet? Mensen moeten zelf weten op welke manier ze hun auto restaureren , hoeveel geld ze er in stoppen en wat het uiteindelijke resultaat is van de auto. Het is hun goed recht wat ze met de auto gaan doen als hij van hun is. Het enige wat wij kunnen doen is het mooi vinden of heel lelijk vinden. De meesten gaan voor lelijk, een aantal voor mooi.
Wat een dikke bak. Staat ‘m goed, die velgen met blacked koplampen. Zet maar voor de deur.
Aftrekken waardig dit wauw
Die bak van Gas monkeys was awesome!
Kan gekker. Maar ik heb nou eenmaal een hekel aan zwarte wielen.
Ziet er top uit! Wat mij betreft mooier dan het origineel, en het onafgeveerde gewicht ligt vermoedelijk ook wel wat lager. Al sinds jaar en dag mijn favoriete auto, bovenstaand exemplaar is helemaal af.
Het lijken wel de velgen die onder de F40 van gasmonkey zitten
De F40 kan deze HRE velgen prima hebben, maar toch zou ik er bij zo’n icoon gewoon voor gaan om hem standaard te houden. De F40 heeft sowieso al hele toffe velgen van zichzelf, dus ik zie geen reden om er een andere velgen onder te schroeven.
@cisn: ja wat is er?
@str8six: Hij wil opslag… Dus geef h een usb stick dan kan hij weer even vooruit.
Wauw, die F40 is en blijft in vele opzichten fenomenaal! Absolute droombak!
Ze lijken wel een beetje op de LM velgen.

Ik vind ze helemaal mooi, zeker in het antraciet en wil je het weer origineel dan pop je de originele velgen er weer onder. Helemaal goed
@sketcher: ik bedoel mat zwart.
Vond die van Gasmonkey echt gaaf.
Prima setje voor de F40. En het zijn velgen, dus de originele zijn er ook zo weer onder gezet.
Mooi, mooi! Waar ik wel moeite mee heb, is die lelijke dikke strip tussen bumper en motorkap.
Staat de F40 super! Veel betere harmonie dan die Alu-kleur onder deze Rood-Zwarte schoonheid.
Chroom en Alu is ongeschikt voor ultra cars.
Een klassieker hoort gewoon origineel, zeker een Europese (Amerikaanse kunnen het nog wel eens hebben). Nieuwe auto’s kunnen het daarentegen wel hebben. Bijvoorbeeld: dikke velgen onder een 458/488 of een Huracan, vind ik heerlijk. Ook een G-klasse met Brabus goodies of een Ghost met 24 inch velgen kan ik ook zeker appreciëren. Maar zodra een auto een bepaalde leeftijd heeft bereikt, moet de aftermarket zooi er weer af. Een Ferrari 355 met aftermarket velgen, ik moet er niet aan denken… Het is net als met een vrouw: op een gegeven moment is de leeftijd bereikt waar je geen korte rokjes meer kunt dragen.
@e550: dat ligt niet aan de rokjes, dat ligt aan de vrouw… Zelfde geldt voor velgen. Als de velgen kloppen met het tijdsbeeld van de auto en ze staan knap, dan prima… Maar veel modernere velgen onder een oud model, dát gaat vaak niet lekker.
Originele wielen staan hem toch echt beter, m.i.
Deze F40 was van Graham Rahal, indycar coureur. Hij heeft pas geleden zn F40 verkocht, maar de velgen gaan nu naar een andere F40.
Everything looks better with a nice set of HRE’s
Voor mij maken de orginele velgen de auto echt af..
Een F40 kan een strakke set sportieve 5-spaaks prima hebben. Hoewel de originele velgen vrij episch zijn, zijn ze qua styling vrij ouderwets – ook voor die tijd.
De GTE’s stonden op hele mooie Enkei’s, geen idee welk type, maar die behoren m.i. tot het mooiste wat er onder een F40 geschroefd kan worden… Oja, zwarte velgen onder een F40 sowieso top!
Ik snap dat je je golf gti een paar mooie wielen wilt geven.

Dit icoon in deze tijd heeft geen gepimp nodig.

Als de eigenaar nog meer moet opvallen als met het origineel dan kan ie z’n geld beter steken in een penisvergroting.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).