“Snelste vrouw op vier wielen” overlijdt tijdens recordpoging

Auteur: , 16 Reacties

Rust zacht, Jessi.

’s Werelds snelste vrouw op vier wielen, Jessi Combs, is deze week komen te overlijden tijdens een nieuwe recordpoging. In de Alvord Desert in de Amerikaanse staat Oregon ging het gisteren tegen einde van de middag enorm mis, toen Combs om vooralsnog onbekende redenen een gigantische klapper maakte in haar straalvoertuig. Combs probeerde op dat moment haar eigen record uit 2013 te verbreken.

Het nieuws werd gisteren gepubliceerd door een lokale omroep, maar in het aanvankelijke bericht over het fatale ongeval werd de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendgemaakt, daar de familie eerst netjes op de hoogte moest worden gebracht. Een uur geleden heeft iemand uit haar kamp het nieuws bevestigd in een bericht op Instagram.

Combs is de houder van het snelheidsrecord (vier wielen) voor vrouwen. In 2013 scheurde zij met een officieel bevestigde snelheid van 398 mph (ruim 630 km/u) door de woestijn. Zij kreeg dit voor elkaar in haar North American Eagle Supersonic Speed Challenger, in feite een omgebouwde F-104 straaljager. Ditzelfde straalvoertuig gebruikte zij drie jaar later om wéér sneller te gaan: 440 mph.

In aanloop naar haar nieuwe officiële recordpoging dit jaar, kroop ze in 2018 achter het stuur van haar straalvoertuig en noteerde ze nota bene tijdens de shakedown een VMax van 483 mph (777 km/u).

Naast het besturen van machtige machines was Combs ook een zeer pientere klusser. De topstudente van WyoTech, een technisch instituut in Wyoming, was veelvuldig op televisie te zien, alwaar ze haar kunsten vertoonde. Combs was door de jaren heen te zien in het autoprogramma Overhaulin’ en maakte daarnaast een aantal afleveringen onderdeel uit van het welbekende team van Mythbusters. Overigens deed ze zo nu en dan ook mee aan Baja Rally’s.16 reacties

RIP Jessi. Slimme vrouw met passie voor snelheid en auto’s… Je zal gemist worden.
Om nog maar eens te bewijzen, dat het nastreven van dat soort records niet zonder risico is.

#opendeur
De F104 staat dan ook bekend als de widowmaker.
@Original_Arnoud: juist, eerste waar ik aan dacht bij het zien van F104… Ding was als vliegtuig meer een raket, kon mach2, had kleine vleugels en was zeer onstabiel. Er zal hier natuurlijk wel iets anders misgegaan zijn. Rip Jessi.
@fiero: Ja oke maar daar had de straalmotor dan weer weinig mee te maken. Het was alles om de straalmotor heen wat het tot een projectiel maakte
@fiero: In dit geval een widowermaker
@original_arnoud: Bij F104 denk ik direct aan dit filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=qIvw4yuIjz0 Ik was 12 toen. En de beelden van die gijzeling in de trein, en vooral die van de lagere school in Bovensmilde, staan op mijn netvlies. Temeer daar ik zelf toen ook op de lagere school zat, in de laatste klas. Van die F104 `starfighter` had ik speelgoedmodelletjes thuis.
@hartman:
Indrukwekkend.
Ik kende haar vooral van Overhaulin’.

Ze is slechts 36 jaar oud geworden. Triest, zeg.
Rust zacht..

Waarom noemen ze deze dame eigenlijk de snelste dame op vier wielen? De omgebouwde straaljager die ze de North American Eagle noemen waarin ze haar records heeft gezet heeft drie wielen en ze heeft niet echt een top geschiedenis in de autoracerij of iets dergelijks..?
@sudbina: het is volgens de regelementen een auto wanneer het minimaal 4 wielen heeft. De Eagle heeft 5 wielen.
Wat triest, RIP…
Een (top)vrouw die al meer in dr leven heeft meegemaakt dan een vrouw van 80. En helaas met haar vak bijna te voorspellen dat ze geen 80 zou worden.

RiP dame
Is gewoon je reinste spelen met je leven. Gaat het mis om wat voor reden dan ook, dan maak je toch een buiteling. Enige is dat ze hoogswaarschijnlijk het slechts voor een nano seconde heeft gemerkt dat time has ran out for her. Tekort om nog naar de schietstoel handgreep te reiken… als ie al aan boord was.
RIP, leuke vrouw met echt verstand van zaken..
Naast een tv persoonlijkheid, en erg technische vrouw in een mannenwereld, viel ze erg op door haar enorme energie. Ze was een hele bijzondere persoonlijkheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).