Waarom Bottas’ verjaardag goed nieuws is voor Max

Auteur: , 23 Reacties

De jonge Nederlander heeft nu zelf ook wat te vieren.

Mercedes Red Bull

Hoera, Valtteri Bottas is vandaag 30 jaar oud geworden! Daar dat minder dan de helft is van de gemiddelde levensverwachting, is het toch voor een F1-coureur een teken van ouderdom. De leeftijd waarin coureurs de sport binnentreden wordt namelijk ook steeds jonger, een trend die we wat ons betreft te danken hebben aan Max Verstappen, die in de F1 zat voordat hij een roze pasje op zak had. Mettertijd kwamen er steeds meer jonge coureurs in de sport, kijk maar naar de huidige grid. Leclerc, Gasly, Norris, Albon, om er een paar te noemen. Niks ten nadele van deze jongens, maar de sport binnenvallen als broekie is één, presteren is twee.

Terug naar Bottas en de titel van dit artikel: wat heeft Max er nou aan dat de Fin 30 is geworden? Daarvoor moeten we even naar de website Stats F1. Daar staat een grappig lijstje: het aantal F1-coureurs met een overwinning op zak, die nog in leven zijn. Daarbij is het lijstje op leeftijd gesorteerd. Bovenaan zien we de echte veteranen, te noemen Stirling Moss, Tony Brooks, Jackie Stewart, Mario Andretti, en vele andere over de hele wereld bekende namen. Helemaal onderaan de lijst is waar we even onze aandacht op vestigen. De drie hekkensluiters zijn namelijk Daniel Ricciardo, die vorige maand 30 werd, Valtteri Bottas, die dus vandaag 30 is geworden en Max Verstappen, die pas over een jaar of acht de 30 aantikt. Oftewel: doordat Valtteri geen twintiger meer is, is Max Verstappen de enige persoon onder de 30 met een GP-winst op zak.

Goed, laatst toen Porsche een ‘record‘ neerzette was het ook een beetje buiten de lijntjes kleuren om te pronken met een bizar idee waar niemand ooit aan denkt, maar het is toch een grappige gedachte. Ook dit record voor Max is een beetje out of the box-denken, helemaal omdat hij al in het welbekende Guiness Book of World Records staat.23 reacties

Gefeliciteerd Bottas
Als hij de komende 8 jaar en twee maanden alles wint blijft hij de enige twintiger in de lijst!! Hoe vet…
Best triest voor de sport eigenlijk.
@bernoulli: ach valt wel mee, er rijden 7 gp winnaars rond, meer dan 1/3 van het grid, en 3 wereldkampioenen. Dat is wel eens erger geweest. Ik kan het niet direct reproduceren, maar ik denk dat aan het einde van de “Schumacher jaren” de spoeling dunner was.
@pomoek: door het reglement rondom tanken was in het dominante jaar van Schumachter met een 100% podiumfinish, wat waarschijnlijk nooit verbeterd wordt, er ook veel GP winnaars op de grid. Zo uit m’n hoofd ook 7
Waarom mijn verjaardag goed nieuws is voor Max:

Om mijn verjaardag goed te vieren, hebben mijn vriendin, haar vader en ik besloten om samen naar de GP van Spa af te reizen. De prijs van de kaartjes zijn natuurlijk goed nieuws voor het circuit zelf, maar de bijhorende merchandise die we kopen, zijn natuurlijk directe inkomsten voor ons Neerlands hoop in bange dagen. Misschien, heel misschien, zorgen we er zo voor dat Max ooit de best verdienende F1 coureur ooit wordt en daarmee toch weer één of ander nutteloos record verbreekt.

Oh, nog het feel-good-element vergeten:
De vader van mijn vriendin is onlangs erg ziek geworden, waardoor dit tripje direct bucketlist-materiaal van de hoogste plank is geworden. Hij had de tranen in zijn ogen staan toen hij hoorde dat we kaartjes hadden geregeld. Toch mooi om hem nog zo’n ervaring mee te kunnen geven.

Om het verhaal n
@gandini: En bedankt browser voor het compleet verzieken van dit prachtige verhaal met die laatste halve regel…
@gandini: mooi gebaar, sterkte !
@gandini: “Om het verhaal n”

Om het verhaal nu WAT?!
Laat ons niet langer in spanning!

Serieus, mooi verhaal man.
Heel veel plezier en geniet er van! 👍
@gandini: wouw. Geniet er van met elkaar
@gandini: *pikt traantje weg*
You go girl!
@gandini: ja, geniet ervan!!
Ik vind ‘m leuk!
Toch bijzonder hoe jullie dit aan Max linken…
BREEK: En als verjaardagscadeau heeft Bottas een contractverlenging van een jaar gekregen! Ofwel Mercedes wacht tot Max vrij komt.
clickbait van de hoogste plank. En toch het artikel gelezen, you got me.
Well done sir… well done.
Lol, waar ging dit nou eigenlijk over?!
@jiltjes: Dat Max nog geen 30 is. Dit bericht komt nog wel een aantal jaren terug.
@fiero: nee, stuk duidelijker… 8D
Ik denk dat Max van binnen een klein vreugdesprongetje heeft gemaakt na het horen van dit nieuws!
Komkommers nog niet op?
He… ik las alleen de eerste zin: ‘Valterri Bottas is vandaag 30jaar geworden’.. ik schrok me een ongeluk, ben ik ouder dan hem? Hij ziet er uit alsof ie inmiddels 48 is …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).