Sneu: PSV’ers vernielen auto’s van Twentse supporters

Auteur: , 56 Reacties

Blijft een gezellig spelletje, dat voetbal.

Sneu: PSV'ers vernielen auto's van Twentse supporters

Gisteravond vond de kraker PSV-FC Twente plaats in Eindhoven en die wedstrijd eindigde voor meerder partijen met een fikse kater. PSV morste twee puntjes door gelijk te spelen en kennelijk riep die einduitslag nogal wat agressie op bij enkele Eindhovenaren.

Na de wedstrijd bleek namelijk dat zo’n 20 auto’s van Twentse supporters bij het PSV-stadion beschadigd waren. Het lijkt op een gerichte actie, aangezien de tukkers hun auto’s op een parkeerplaats hadden staan die speciaal voor hen gereserveerd was. De Facebookgroep Awaydays FC Twente heeft gedupeerde fans opgeroepen om foto’s op te sturen zodat de schade mogelijk kan worden verhaald.

Overigens is PSV wel vaker op een minder positieve manier voorbijgekomen. Tijdens een wedstrijd tussen het team uit Eindhoven en CSKA werden bijvoorbeeld eens de wielen onder een Mercedes vandaan geplukt. Ook reed Jeffrey Bruma een keer met z’n Audi Q7 bij een andere auto naar binnen. Wel moeten we hierbij vermelden dat niet duidelijk was wie er precies schuldig was aan dit ongeval. Voordat we straks met een grote boog om Lampegat heen moeten rijden…56 reacties

Verniel dan de auto`s van die overbetaalde voetballers van je eigen club.
Sneue tokkies!
@bimmert: Of helemaal niets vernielen… Lijkt me nog beter
@bimmert: en overbetaald? Lijkt me niet ?
@jongenmetblokjes: ik ben een groot voetballiefhebber maar met alle respect, Elk bedrag wat een speler verdiend dat meer is dan hetgeen wat een hartchirurg bijvoorbeeld verdiend vind ik overbetaald.
@rickie2811: maar zo moet je het niet zien. Een voetballer is niet te vergelijken met een chirurg. Voetballers krijgen zoveel betaald omdat ze nog meer geld voor de club binnen halen
@jongenmetblokjes: dat dachten ze bij Haarlem en Veendam destijds ook…
@jongenmetblokjes: van die miljoenen aan spelers-salarissen kan PSV of iedere andere club leukere dingen doen dan het aan die mannen geven.
-betere bereikbaarheid creëren
-bewaakte parkeerplaatsen faciliteren
-iedere bezoeker een gratis drankje geven
-dak op het station
-etc.

Die salarissen stijgen echt de pan uit en gaan al een hele tijd nergens meer over.
@jongenmetblokjes: een voetballer krijgt zoveel betaald omdat deze in 10 jaar het inkomen voor een heel leven moet verdienen.
@mashell: hahahahaha mooi verhaal, lekker kort ook.
Emotie en sport. Wat dat betreft is voetbal een slecht voorbeeld. Spelers doen van alles, maar elkaar overeind helpen doen maar een paar.

Neem een voorbeeld aan een willekeurige andere sport. Na de wedstrijd handje geven, en gezellig natafelen.
Als de spelers het doen, doen de fans het ook.
Gij kent de groeten uit Brabant krijgen kut.
Frappant ook hoe deze overfanatieke supporters gelijk voor tokkies uit worden gemaakt, morgen verschijnen dit soort types gewoon weer fris op het werk en zijn het weer hardwerkende Nederlanders waar niemand iets over te klagen heeft
@ziekegeest: ik gok dat het types zijn die in een fabriek werken, vrachtwagenchauffeur zijn of stratenmaker. En als ze gepakt en veroordeeld worden dat ze strafvermindering krijgen omdat ze ‘een lage intelligentie’ hebben.
@stfu: Er zijn toch veel gevallen bekend van echte voetbal hooligans die hoogopgeleid zijn en een dubbel leven hebben. 1 doordeweeks waar zij bijvoorbeeld arts of advocaat zijn en 1 in het weekend waar ze drugs gebruiken en voor de lol dingen slopen en tegen andere “fans” vechten. Neem bijvoorbeeld de Feyenoord hooligans die een tijdje geleden in Italië een paar monumenten hebben gesloopt. Die kregen een boete van 45,000 euro. Een deel hiervan kon dit bedrag gelijk betalen waarna ze weer naar huis mochten. Ik geloof niet dat fabrieksarbeiders 45,000 euro op hun spaarrekening hebben staan en het zijn vast ook niet allemaal drugsdealers. Er zijn ook genoeg artikelen hier over te vinden op google.

Het zal wel iets te maken hebben met de dagelijkse sleur of hoge verantwoording waar deze mensen mee te maken hebben waardoor ze zich in het weekend lekker willen laten gaan. Het is uiteraard op geen enkele manier goed te praten en dat probeer ik ook niet, maar het beeld dat vaak geschetst wordt bij hooligans is niet helemaal correct.
@evian: bullshit natuurlijk, de mensen die ik ben tegengekomen zijn allemaal laag opgeleid en hebben dit als hobby. Voor mij helemaal prima sloop elkaar ga een partij knokken moet je zelf weten maar een hoogopgeleide haalt het niet in zijn hoofd om te slopen omdat ie zelf weet hoeveel moeite het kost. Tuurlijk zijn er uitzonderingen maar die zijn er overal. Kijk naar de grote groep. Tevens zijn al die boeten minder geworden dan 45000. Het zijn kleine werkstraffen geworden die ook met een sisser afliepen (helaas).
@daandebree: http://sport.infonu.nl/voetbal/32232-de-oorzaken-van-voetbalvandalisme-en-hooliganisme.html Hier wordt het resultaat besproken uit een onderzoek hierna. Om er even een stukje tekst uit te halen:

“Het beeld dat risicosupporters altijd uit lagere sociale klassen komen is onjuist. Gebleken is dat lang niet alle risicosupporters het slecht hebben thuis. Vaak hebben ze ouders die redelijk betaald krijgen, en komen ze dus uit de sociale middenklassen. Een factor zou de verveling kunnen zijn, dat toe slaat als het goed gaat. De risicosupporter is niet graag nuttig, en krijgt veel verantwoordelijkheid waar hij of zij niet goed mee kan omgaan. Ouders zijn vaak niet thuis, maar aan het werk.”
@daandebree: Het opleidingsniveau is vaak wel laag, dat wordt inderdaad gezegd. Het werkloosheidsniveau ligt op het zelfde niveau als landelijk dus niet veel bijzonders daar. Maar goed als ik het onderzoek lees heb ik niet het idee dat het het uitschot van de bevolking (tokkies) betreft, maar meer de normale burger die vooral in deze groep voorkomt.
@daandebree: en toch is het zo. Onderzoek in engeland heeft uitgewezen dat engelse hooligans over het algemeen een kantoorbaan hebben, en een vrouw & kinderen en sporten niet. Door een tekort aan spanning op het werk en dagelijkse leven bouwen ze veel hormonen op, en die laten ze dus bij het supporteren los. Op de bovenstaande manier dus helaas.
@stfu: ik vind jouw reactie nogal denigrerend. Tuurlijk hoef je voor die beroepen geen universitaire opleiding gehad te hebben maar om nou te zeggen dat je dat soort werk kan doen met een laag intelligentie vermogen….. nou ik denk (en weet het wel zeker) van niet.
Ik zelf ben momenteel bezig met een opleiding tot chauffeur en het is absoluut niet dat iedere idioot hier aan kan beginnen, laat staan met succes afronden. De opleiding is redelijk zwaar en er komt en heel hoop bij kijken (meer dan jij je waarschijnlijk voor mogelijk houdt. Code 95 is geen geintje en haal je ook niet zomaar) daarbij is tussentijds bijleren een behoorlijke pre en heb je elke 5 jaar verplichte nascholing.
Dus mits je weet waar je over praat zou ik je naam eer aan doen. Shut the fuck up!

Met 22 man als een idioot achter 1 bal aanrennen en daarbij worden toegejuicht door een meute die niet zou misstaan in de apenheul is zoooo 1992
@raoufff: 1988 is beter jaar
@raoufff: Pas maar op, straks krijg je Sylvana achter je aan. ;)
@raoufff: amen
Blijft een apart volk die hooligans..
Tja.. voetbal he
Boereh!!
@toniominestrone: wst is dit nou weer voor opmerking ?
@gerjan: Roepen ze in Eindhoven altijd volgens mij. Staat los van mijn medetukkers.
Zoiets zie je nou nooit bij golf, hockey of korfbal. De auto op de foto is overigens een Volvo V50/S40 van na de facelift in 2008
Boehoe een verloren wedstrijd…

Stelletje kleuters
@toyotafortuner: nee, een gelijkspel. Kleuters indd..
@pinut187: Even een herformulering: Boehoe, we hebben niet gewonnen! Kleuters…
Diep triest, heb o.a. Door dit soort taferelen en de vele scheldpartijen in het stadion helemaal niks met voetbal. Best vreemd dat supporters bij de meeste andere sporten zich wel kunnen gedragen….
Bijna net zo onnozel als kijken hoe een stel overbetaalde pubers achter een balletje aan rent.
@lekbak: Beetje hypocriet vind je niet ;). Wat oude Mercedessen verzorgen is voor veel mensen ook onnozel. Eigenlijk zijn heel veel hobby’s/liefhebberijen rationeel gezien onnozel.
@radeox: kijken naar iemand die wat oude Mercedessen verzorgt is ook onnozel.
@lekbak: Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven.
Dat je jezelf zo op kan lopen naaien omdat niet jij maar de club waar je fan van bent verloren heeft je doet besluiten een auto van iemand die niet zelf gewonnen heeft maar de club waar hij fan van is vernield. Jij kunt er niets aan doen hij kan er niets aan doen en dan ga je toch op een ‘gelijksoortige’ je frustraties bot vieren??? Dan ben je wel super triest…
Volksport nummer 1 waar simpelweg veel zwak sociaal publiek op afkomt.
Kutreactie incoming: Voetbalblog
Ja voetbal en de zgn. supporters die daarbij horen. Een sport voor zwakzinnigen, dat bewijzen ze elke keer maar weer opnieuw. Stelletje sukkels.
Eigen schuld, moet je maar met de trein gaan. Die wordt namelijk nooit vernie……oh wacht
Oh, alleen domme mensen zijn voetballiefhebber? Generaliseren is ook dom
@hjhj: dus iedereen die generaliseert is dom? Of generaliseren alleen domme mensen? Jeetje zeg je maakt het wel ingewikkeld zo…
Dus álle voetballiefhebbers zijn dom?
Generaliseren ook
@hjhj: 2 keer bijna dezelfde reactie posten is ook dom..
Én het ontbreken van een editknop ook!!!!
Voetbal… Tokkiesport.
Voetbal: voor en door retards gespeeld
Ongeacht wat je van voetbal vind.

Van de auto van een ander blijf je af.
Die norm lijkt mij absoluut.
gebeurd in Enschede ook veel, laatst twee kleine jochies op de fiets, alle auto’s tegen de zijspiegels trappend, en ook veel dronken uitgaansvolk, vooral op de zaterdag, dat het nodig vindt alles onderweg kapot te maken
Zielig.
Volgens mij hadden de Twente supporters eerst wat stewards afgerost. Lijkt meer op een vergeldingsactie
Tja…voetbalmensen. verbaast mij niks meer dit soort acties
@mauritsh; eenzijdig stukje journalistiek…

Zie: FC Twente-aanhangers vallen stewards aan in PSV-stadion
http://nu.nl/algemeen/4346770/fc-twente-aanhangers-vallen-stewards-in-psv-stadion-.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).