Jeffrey Bruma (PSV) crasht Audi Q7 in Eindhoven

Auteur: , 46 Reacties

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als je profvoetballer bent. Een geluk bij een ongeluk voor Jeffrey Bruma dat hij hoog en veilig zat, toen hij vanochtend met zijn grote Q7 een klein autootje met 3 vrouwen penetreerde. Zij kwamen er overigens iets minder goed van af.

Jeffrey Bruma crasht Q7

Bruma was onderweg naar PSV’s trainingscomplex toen de klapper zich op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de Achtseweg Zuid in Eindhoven voltrok. Twee van de vrouwen moesten door brandweer uit het wrak bevrijd worden.

Over de schuldvraag is nog geen uitsluitsel, maar Omroep Brabant haalt een woordvoerster van PSV aan, die beweert dat de vrouwen Bruma geen voorrang verleenden waar dit wel moest. Gezien de situatie ter plekke en de stand van de auto’s lijkt dit geen onwaarschijnlijk scenario.

De verdediger begon hierna overigens gewoon aan de training. Naar verluidt heeft hij nog een Range Rover op reserve, maar dat weten we niet 100% zeker.

Met dank aan Thomas voor de tip!
Foto: screenshot uit bovenstaande video, met als inzet een foto van Bruma’s Instagram-account.46 reacties

Voorrang is daar sinds kort veranderd op dit kruispunt. Was een kwestie van tijd dat het mis ging. Rij het kruispunt minimaal 10X per dag aangezien ik zelf les geef in Eindhoven.
@xenonlampje: is inderdaad een zeer gevaarlijk punt, als ik op de voorrangsweg zit laat ik mijn gas daar ook altijd los. Heel vaak steekt er nog iemand voor je door over omdat ze denken dat ze voorrang hebben.
@jordy14: Als je vanaf de Boschdijk komt en je gaat rechts onder het tunneltje is het ook altijd raak met fietsers die denken voorrang te hebben. Terwijl ze toch echt moeten wachten.
Voor die vrouwen pech dat ze meteen door een tank werden aangereden.
@granlusso: voor een keer dekt hij wel goed.
Da’s gek, ik klikte op een artikel van Autoblog.nl maar word doorgelinkt naar de sectie ‘privé’ van de telegraaf.
Ik hoop dat alle betrokkenen er weer bovenop komen… Dat moet een flinke klap geweest zijn zeg, als ik me niet vergis mag je daar 50…
Leuk voor deze Jeffrey dat hij “hoog en veilig zat” maar hoe zijn de andere betrokkenen er aan toe? Lijkt me in deze context belangrijker om te weten dan dat hij hierna gewoon ging trainen en dat hij nog een reserve auto heeft..
Daarom dus: nooit een kleine auto kopen
@parker:
Of die asobakken verbieden zodat mensen weer leuke auto’s gaan kopen..
Het blijven toch auto’s voor mensen met een zeer egoïstische aanleg..
@tupperware: leuk in de zin van Lotus en dergelijke of bedoel je al die kleine kut picanto’s, C1’s, 107/108, Aygo’s ?
@ghost: hahah picanto’s zijn lache man. Turbo op de 1,4 schroeven, verhogen en dikke terreinbandjes eronder en ze zijn geniaal! Ik spreek misschien uit een klein beetje ervaring
800 kg vs 3000 kg. Tja dat zal een aardig herstel en revalidatie traject worden voor de 3 dames.
@Specht: prima vergelijking
@Specht: En hoeveel woog hun auto?
Nou ik heb absoluut geen medelijden met deze dames. Als je al zo’n grote Audi over het hoofd ziet, dan ben je niet met autorijden bezig. Stel het was een fietser die besloot over te steken die was dan mooi dood geweest!
@audirijder: Iemand die een selfie in de auto maakt is anders wel lekker met autorijden bezig.
@2176cc: dat is zeer onveilig! Ik ben blij dat je dit constateert.
Alles wat je kan afleiden tijdens het rijden met je auto is onveilig en zou verboden moeten worden.
@audirijder: Vandaar ook dat je Audi rijdt!
@2176cc: Iemand die een selfie maakt in de auto kan ook net ingestapt zijn en nog op de oprit staan?
@audirijder: Je bent niet aanwezig geweest bij het ongeluk noch weet je wat er gebeurd is. Je enige bron van informatie is dit korte stukje op Autoblog. Dat vind jij voldoende om zo’n domme reactie te plaatsen? Je vindt het zeker ook nog jammer van die Audi?
@berlinetta: Nee ik vind het niet jammer. Deze Audi heeft namelijk goed zijn werk gedaan en zijn passagier beschermt tegen het gevaar. Ik ben meer fan van oude audi’s.
@audirijder: het is maar wat je mooi vind he
@audirijder: nee, je moet vooral geen medelijden met mensen hebben omdat hun eigen vergissing in een heel andere situatie schade had kunnen berokkenen aan anderen. Natuurlijk niet! Toetsenbordridder.
Het kan iedereen een keer overkomen dat ze iets over het hoofd zien. Hoe groot ook. En dan hoef je daar niet meteen buitenproportioneel voor gestraft te worden. Laat staan dat iemand dan even zo’n subtiele opmerking erbij post. Maar ja, dat schijnt tegenwoordig te moeten….
Eindhovuuh de Gekste natuurlijk, hij heeft hun wel goed te pakken gehad zeg
Als hij voorrang had moeten krijgen, moet hij toch al gek gedaan hebben om rechtsvoor schade te krijgen.
@osmo: Want als jij op een voorrangsweg zit, kan er niemand van rechts komen?
Gezien de schuine stand van de banden van de auto van de dames lijkt het er op dat ze aan rechterkant zijn aangereden. Dat zou als ik me niet vergis betekenen dat de dames van links kwamen. Dit heeft dan niks te maken met het feit dat de voetballer geen voorrang verleende toch? Of is deze situatie daar gecompliceerder?
@josh91: Ik zie zelf juist de schade aan de linker-achterkant van de Colt of wat het ook mag zijn? Je ziet op de hoofdfoto de haaientanden staan, dus het lijkt er op dat de dames van rechts de weg op draaiden terwijl Bruma er aan kwam rijden, met voorrang dus.
Hij voetbalt zoals ie rijd…
dus als een voetballer hier bij ons uit het dorp een auto ongeluk krijgt met zijn dikke auto komt hij ook op auto blog? Snap even niet waarom dit hier staat, Gebeuren dagelijks zo veel ongelukken waarom dit hier neer zetten. Die vrouwen komen nu alleen extra in het nieuws wat zij helemaal niet willen.
@gerjan:
miep miep miep mieep…
@bakkenmetvis:
Moet je achteruit..?
En terecht
Wat een gigantische neus heeft die gozer, zeg!
Ja die is stuk!
Overigens denk ik aan de foto’s te zien dat de dames zich inderdaad niet helemaal focusten op autorijden.
Dus Brama is de nieuwe Kluivert?
Die had in principe ook voorrang op de kerende auto maar remmen ging een beetje lastig met 110 op de klok en 4 wielen van de grond in de bebouwde kom..
Ik maak uit de comment van @mazdarx op dat de maximumsnelheid daar 50 is, iets wat ik niet kan rijmen met de schade aan die tank. Het zou mij dus niet verbazen als hij te hard gereden heeft.
Voorrang hebben is 1 ding, het is echter wel zo fijn als je het overige verkeer de kans geeft om te reageren en die kans neemt exponentieel af naarmate je harder rijdt..

Zo, dat was mijn speculatieve bijdrage aan dit artikel, net zo onzinnig als de dames op voorhand de schuld geven omdat de voetballer toevallig het merk rijdt waar je fan van bent..
@tupperware: Wilde ik net zeggen; voorrang hebben is een ding, maar de schade aan die tank (Q7) is vrij significant; voetganger-vriendelijk plastic of niet. De rugzak van de 3 dames zie je amper, maar zo te zien, hoeft het niet eens meer in de schredder bij de slopert; dus ik vermoed ook dat er toch niet heel netjes 50km/u gereden werd…

Hoop dat de dames er goed vanaf komen. En dat die lul gewoon is gaan trainen terwijl die dames vrijgeknipt (en vermoedelijk dus ook naar het ziekenhuis afgevoerd) moesten worden, getuigt niet van ‘koele bloede’, maar eerder van gebrek aan opvoeding en klasse; of het zijn schuld was of niet; mensenlevens zijn veel belangrijker dan een traininkje van een matige voetbalclub …
Dat zie je steeds vaker dat die kleine KOEKENTROMMELTJES !! betrokken raken bij dit soort verkeersongevallen.

En dan maar klagen als ze in het ziekenhuis komen met dit soort Dinkytoys!! ( die zijn tenslotte voor baby’s en NIET VOOR DE OPENBARE WEG!!

Het volk dat zo’n gebakje aanschaft en daar mee rond rijd maar eens een keer achter de oren gaan krabben of het misschien verstandiger is om een FATSOENLIJKE auto /SLAGSCHIP te kopen!!
(Daar kom je meestal wel leven, en zelfs VAAK met WEINIG kleerscheuren er vanaf.

Ik vraag mij soms dan ook af wat je LEVEN dan voor waarden heeft?

Mensen kijken tegenwoordig allééén maar hoe weinig een auto in het dagelijks gebruik is, en VEILIGHEID TELT dan NIET méér mee!!

GOED koop is MEESTAL DUUR koop.
@henryr87: WAT je ZEGT, henrY! Die kleine PAUPERmobielen kosten de SAMenLEving onnodig veel GELD, de zorgkosten LOPEN AL snel hoog OP als je EEN botsing krijgt met zo’n KLEIN kreng!
@tupperware, rij maar eens met 50 ergens tegen aan, met een Q7, dan valt deze schade nog mee, de andere auto lijkt op de zijkant geraakt en daar zit geen kreukelzone.

Geen idee hoe het is gebeurd, maar als je zo afgevoerd moet worden per brancard, dat wens je niemand toe, ook al zit hij/zij niet op de letten, dit is iets te heftig.

Mijn rijinstructeur hamerde altijd op kijken, kijken, kijken. Ik leer mijn kinderen ook wat een dode hoek is. Vertrouw nooit op de electronica van een auto of op een ander.
Alleen tegenwoordig lijkt iedereen steeds minder met autorijden bezig.
Volgens mij heeft hij nog een mercedes cla
‘met drie vrouwen penetreerde’ is dat grappig bedoeld? Sic…
Nou en… gaan alle crashes die gebeuren in NL op een dag op AutoBlog zetten???
STIG heeft een boek uit over hoe je als normale burger in alledaags verkeer toch beter kunt rijden. Even vertalen en rechts vervangen voor links en Bob is je oom.
Jonghu! Eindhove de gekste!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).