Apollo Automobil neemt afscheid van geestelijk vader

Auteur: , 8 Reacties

Bedankt en tot nooit meer ziens.

Arrow

Gumpert is tegenwoordig bekend onder de naam Apollo Automobil. Het autobedrijf toonde eerder dit jaar in Genève een concept. Recent werd bekend dat het merk een partnerschap heeft afgesloten met Scuderia Cameron Glickenhaus en Manifattura Automobili Torino, maar achter de schermen hebben er wijzigingen in het bestuur plaatsgevonden.

Apollo heeft namelijk in een persverklaring bekendgemaakt dat mister Gumpert himself niet langer betrokken is bij het project. Roland Gumpert is sinds juni weg bij het merk. Apollo heeft er echter voor gekozen om dit nieuws nu pas bekend te maken. Ze zijn er kort maar krachtig over:

Apollo Automobil Ltd would like to announce that Mr. Roland Gumpert has been officially de-commissioned from the company, effective as of June 2016. Mr. Gumpert is no longer associated in any manner with Apollo or its current or future projects.

Gumpert werd in 2004 opgericht onder de naam GMG Sportwagenmanufaktur Altenburg GmbH door Roland Gumpert. In januari van dit jaar kocht een partij uit Hong Kong het autobedrijf op en de firma ging verder onder de nieuwe naam Apollo.

In samenwerking met Glickenhaus zal op het Goodwood Festival of Speed in 2017 een nieuw project worden getoond. Het project gaat schuil onder de naam Titan en het model krijgt een V12 aan boord. Volgens Apollo krijgt de Titan meer dan 800 pk en 700 Nm aan koppel. Daarnaast zal het automerk het doek trekken van de Arrow ‘S’. Een straatlegale versie van de 1000 pk sterke Arrow.8 reacties

Als je ziet wat die Glickenhaus bouwt is dit best goed nieuws, volgens mij was die ene moderne Ferrari P4 van de beste man
@janmetdelangeachternaam: Yes! De P4/5 (op basis van een Enzo), P4/5 Competizione (op 430 Scuderia-basis) en de SCG003 zijn van hem. Toffe peer!
@janmetdelangeachternaam: de p4/5 op enzo basis is door pininfarina gebouwd. De andere varianten door hem zelf
Vond het altijd wel een gave auto die apollo
@bmwm3gtr:gemeenschappelijke factor in al deze auto’s is Paolo Garella. Hij heeft de auto’s “gemaakt”‘ Jim Glickenhaus zorgde voor het geld.
http://www.paologarella.com/cars_in_life.php
Blijven coole autos nog steeds die gumpert apollo’s, wil er graag 1 hebben!
Komt een beetje negatief over dat persberichtje. Alsof de man is betrapt met lichaamsdelen in de vrouw van een van de managing directors
Man, man… Met foto’s van die sgc003 maakt de rest van het artikel niks meer uit. wat een beauty!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).