Soort van Jaguar XK180 gespot op Le Mans-camping

Auteur: , 28 Reacties

Maar was dat niet een conceptcar die het productiestadium nooit heeft gehaald? Klopt. Dit is dan ook een replica.

Jaguar XK180 gespot op Le Mans-camping

De XK180 was Jaguar’s poging om weer het toneel van supercabrio’s op te klimmen. Er werden er in 1998 slechts twee van gemaakt, maar tot een productiemodel kwam het jammer genoeg nooit. Dat geldt trouwens ook voor de F-Type Concept uit 2000, die eveneens door Keith Helfet werd ontworpen, maar ook ergens een leven vol verstoffing kreeg toebedeeld.

Kitcarbouwers zagen wel een markt voor het ontwerp van de XK180, en gooiden onderdelen van een XJS, XK8 en XKR bij elkaar om tot bovenstaand resultaat te komen. De motor is een supercharged 4.0 V8 met 450 pk die 600 Nm aan koppel levert, en gekoppeld is aan een automaat (5V). De dakloze Jááág is in staat om in 4,5 tellen naar de honderd te sprinten, en kan met maximaal 290 km/u je toupet af laten waaien. UPDATE: In dit geval lijkt het om een 3.2 3.6 zes-in-lijn te gaan. Zie facebook.

@VinceGail kwam de Nederlandse interpretatie tegen op camping Houx in de Le Mans-contreien. Meer beeld op Autojunk.nl.28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Zag hem staan bij de spots ja. Ruig ding!
“De XK180 wordt nu met de hand gemaakt.” (website xk180.nl)

De productierobots werden blijkbaar zo droevig bij het zien van het resultaat dat ze het werk staakten.
Volgens de mannen die de replica maken, is dit het originele model dat op het Salon van Parijs stond in 1998 dat ze op één of andere manier op kenteken hebben gekregen. Nog met glasfibre panelen, vandaar de enorme spleten tussen de carrosseriepanelen. De replica’s worden gemaakt met aluminium en sluiten beter aan.
@Vincegail: heb ik dus verkeerd vermeld bij de spot. Mea Culpa.
@Vincegail: dan hebben ze zich flink beet laten nemen. Of ze hebben daadwerkelijk het origineel gekregen, maar het interieur gedowngrade en het lijnenspel meer laten lijken op dat van een standaard XK. Wat op zich wel een rare actie zou zijn, zelfs als je geld teveel en smaak te weinig hebt.
@rotarypowah: Ziet er toch behoorlijk hetzelfde uit in mijn ogen?

http://www.jag-lovers.org/brochures/xk180/xk180_press_4_l.jpg
@Vincegail: de spiegel(s), stuur, deur, middentunnel..
@Vincegail: volgens hen, maar ik betwijfel het. Er zouden maar 2 exemplaren zijn gebouwd, en als je foto’s van de echte XK180’s opzoekt hebben ze andere interieurs (zie deurpanelen, middenconsole, pook), en ook de uitlaten onder dit ding vind ik heel apart.
Bijzonder ding, mooi ook vind ik. Ik vond de concept car in zijn tijd al geslaagd. Echter, in Le Mans gedachtengoed: een Brit of een Deen had het ding gewoon over de weg die-hard naar Le Mans gestuurd. Die Hollanders schoven hem in een dichte trailer helaas.
@BeQuietAndDrive: Zat wel geen dak op. En het weer was niet super geweldig vorige week.
@Vincegail: dat weet ik, ik was er. En toch rijden die Britten met dak- en voorruitloze auto’s dat hele eind. Helmpje op en gaan :)
@BeQuietAndDrive: Yep. Bikkels zijn het. (en beetje gestoord….)
Gezien het kenteken staat hij op het chassis van een XJ? Verder een oerlelijk ding trouwens..
Als je zegt dat dit een ontwerp uit huize Zagato is geloof ik het ook. Wel een mooi apparaat.
JAAA dat is hem! die zag ik gister in Apeldoorn!!! Ik had een toets dus geen tijd om een foto te maken, weet ik toch wat het is
Jaguar, Jag, Jaaaaaag. Nie meer grappig ni.
Heeft iets weg van een TVR Tuscan…
Doet me denken aan een kruising van TVR Tuscan en Aston Martin DB7 Zagato. Jammer dat hij niet in productie is gegaan!
’t Was ooit een XJ,

http://www.autoweek.nl/kentekencheck?kenteken=HV-LB-78

Niet de auto waar ik met mijn eerste gedachten zou zitten bij zo’n replica.
Onze overbuurman op camping Houx. Auto werd na het rijden netjes weer opgeborgen in de trailer. Zit een mooi geluid in.
Dit is de auto van JeePee specials. Echt een leuke bak, mooi geluid komt er ook uit! Laatst nog een rally gereden waar hun ook meededen.

Op het concours de elegance op het Loo vorig jaar stonden ze ook.
Binnenkort staan ze nog in Top Gear magazine!
Was inderdaad een heel gaaf ding. Toen ik ‘m voor ’t eerst zag rijden sloeg m’n hart echt een slag over! Natuurlijk dacht ik daar één van de drie echte XK180’s te zien rijden, tot dat hij ons op de camping tegemoet kwam rijden en ik die gasten de oren van ’t hoofd kon vragen.
Heel gaaf initiatief. In vergelijk met het origineel valt vooral de minder mooie neus van deze replica op.
Mooie creatie. Is deze straatlegaal?
Ooit een droom van me geweest om deze wagen na te bouwen op basis van een XK, nog niet helemaal verdrongen
Leuk dat er veel positieve reacties zijn! Deze auto bestaat uit XJS en XJ6 onderdelen en heeft een 3.6 blok. Body gemaakt van fibre in Engeland. Geen exacte replica en ons “prototype”. Nog niet geheel af, but we are getting there. Verdere auto’s worden aluminium op basis van XK en met meer vermogen. Vragen, tips etc welkom! http://www.facebook.com/jepespecials. Zie ook augustus nummer TopGear Magazine!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).