Spionagekasten in Den Haag controleren uw kenteken

Auteur: , 30 Reacties

Cameras. Cameras everywhere.

Spionagekasten in Den Haag controleren uw kenteken

Vorige week ontstond er in de Haagse Schilderswijk ophef over een CAI-kast met een kijkgaatje. Wat leek te gaan om een simpel grijs Ziggo-kastje op straat voor tv, radio en internet bleek tot de rand gevuld met een camera, UMTS-modem en opslagapparatuur. Foto’s daarvan bij de nerds van Apparata.nl. Keiharde hightech middelen om mogelijke jihadstrijders die een enkeltje Syrië hebben geboekt in de gaten te houden, zo werd eerst gesuggereerd, maar nu blijkt dat het gewoon een redelijk standaard methode van de politie is om beruchte buurten te monitoren. Geven ze zelf toe.

De Telegraaf stuurde een fotograaf het Haagse in en die trof daar in no-time drie andere ‘Ziggo-kastjes’ waar camera’s in waren verborgen. Ze zouden worden gebruikt om de kentekens van auto’s te registreren. Waarom? Vermoedelijk in verband met fraudezaken zoals deze. En wie weet wat nog meer.

Is het vreemd dat recherche camera’s gebruikt? Nee. Maar u weet nu waar ze zitten. Al zal dat niet voor lang zijn.

Fotocredit: Autojunk.nl (Ja, dat is de Conti van Eljero E.)30 reacties

Sticker erover en het probleem is opgelost :)
@osmo: Zodat de grote criminelen hun, met drugsgeld aangeschafte, dikke bakken kunnen houden? Goed idee.
@kogando: Ja, laten we iedereen in Nederland 24 uur per dag bewaken en afluisteren, telefoon/mail/internet de hele zooi. Iedereen schuldig totdat ze zelf het tegendeel hebben bewezen.
Zo werkt het niet, dus jammer voor de luie agenten, maar die moeten toch echt wat meer moeite doen en zelf de criminelen zoeken.
@FelixF: Pfffff echt zo,n aluhoedje opmerking en alles wat de politie doet is bij voorbaat slecht. Controleer mij maar tig keer onderweg want ik heb gewerkt voor mijn auto. Zo lang het geen snelheid is koer ik nergens over. Interesseerd me echt totaal niks dat ze weten waar ik rij en hoe laat. Als normale burger heb ik niks te verbergen. Uiteindelijk zorgen ze voor opbrengsten in de staatskas door wanbetalers en dergelijke op te pakken. dus mijn zege hebben ze.
@KUYL: Amen.
@FelixF: Je maakt een denkfoutje, deze kasten staan namelijk niet door heel Nederland maar o.a. in de schilderswijk. Niet geheel toevallig lijkt me gezien de criminaliteitscijfers.

Dat is nog een subtiel verschil met iedere Nederlander 24/7 observeren. ;)
@FelixF: Jaloers? Goede eigenschap pik!
@kogando: ben jij ook zo’n iemand die de politie belt als hij een dure auto ziet met gasten onder de 30? Heb ik wel eens gehad, toen werd er bij mijn ouders aangebeld en vroegen of ik de eigenaar was mijn auto en of ik hier woonde (Russisch kenteken). Ook vast een tip van iemand in de buurt…
@e550: Terecht.. 9/10 is het nl. wel zo.
Toch vervelend dat je op die manier, zonder het zelf in de door te hebben, in de gaten wordt gehouden..

Best ziek eigenlijk, bespioneerd worden als normale burger..
@wouteraerox:
George Orwell boek heet 1984………………………………………
@wouteraerox: Als ik in mijn auto rondrijd, mogen de staat best af en toe mijn kenteken noteren en in een database kijken of ik nog cjib-tjes open heb staan, of om te kijken of ik onderzocht wordt. En als dat door een onzichtbaar kastje wordt gedaan, prima; heb ik er ook minder erg in.
dat je ene onzichtbaar kastje gebruikt in een slechte wijk, is misschien ook wel erg.

Het is erger als men staatsgeld gebruikt om random telefoongesprekken af te gaan luisteren! Of dat men recht heeft (of recht neemt / misbruikt) om in mijn huis te gaan snuffelen: dat is echt storend.

Maar ik vind het op die manier ook prima dat men, als politie af een toe een grote controle doet: boetes, rare voorwerpen in de auto, even blazen; dat soort dingen. Prima, zolang het de burger maar niet veel langer dan 15 minuten gaat duren: dat ze uitvoering gaan kijken of de auto nog helemaal in orde is en daar dan bijvoorbeeld boete voor gaan uitdelen.
Dus ja, het ligt in de nuance en de nuance is voor veel mensen vaak net is anders.
Feit is wel dat je wanbetalers en criminelen aan moet pakken!
In amsterdam staan er ook golfjes met 2 gasten er in en een hoop camera ellende te checken wie er uit gaan en in. Ivm met koninginnendag?
Anderhalf jaar geleden werd mijn 2 jaar oude 3-serie coupé na een inbraak van mijn oprit gestolen. 3x raden waar de politie mijn BMW 10 dagen later terugvond… Juist…, in de Haagse Schilderswijk dus.
@dennis: Heb je nog mazzel, meestal staat ie na die tijd al in Letland oid.
(of Albanie als je een MB had).
@gregorius: vandaag gestolen, morgen in Polen. Of zit ik dan een paar landen te hoog?
@dennis: Domme dief trouwens.
@gregorius: Als dieven slimmer waren dan hadden ze waarschijnlijk een baan gehad en niet hoeven stelen :).
@dennis: Dennis335i?
@kaasboerin: Nee, het was een 320i coupe die ik kort na het voorval heb ingeruild voor een even jonge 335i coupe. Iedere negatieve ervaring moet je immers ombuigen in iets positiefs;)
@dennis: Oh oke, vervelend..
Er zit nl. een dennis met een 335i QP (die ook gestolen was) op ’t dreier forum.
Dikke bak heb je overigens!!!
Camera’s everywhere, nog even en nl wordt een dicatuur…
@toyotafortuner: dat rijmt niet. En op welke wijze brengen camera’s een dictatuur? Ik zou denken dat je daarvoor toch vooral een dictator nodig had. Niet net als nu een democratsich gekozen liberale regering die het individualise dusdanig propageert dat het in anarchie dreigt uit te monden, 100% het tegendeel van een dicatuur.
@mashell: het was ook niet de bedoeling om te rijmen. En ik doelde op de camera’s die je in de gaten zullen houden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
*Aluhoedje op zet*


Camera’s everywhere, and I see dead people…
Tsja, ze moeten toch wat met al die centen die via bpm en accijnzen binnenharken. Dan maar een peperduur gesloten cameranetwerk.
Jammer eigenlijk dat de politie die foto’s niet heeft kunnen tegenhouden. Duidelijk een geval te weinig camera’s om die Ziggo monteurs in de gaten te houden ;)
@ricardo. Ook wel grappig om dan te schrijven dat het gaat om de auto van Eljiro E. Alsof het om een misdadiger gaat.
Shit, heb vorige week nog tegen die kast aan gezeken. Hopelijk komt dat niet op internet…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).