Gallery: Japanse taxi’s in anime-style

Auteur: , 12 Reacties

Mocht je helemaal verslingerd zijn aan anime, en je bent toevallig eens in Sapporo, dan bof je, want in de stad schijnen taxi's rond te rijden die zijn opgeleukt met een heuse anime-wrap. Nandayo!

Het fenomeen anime (of Hentai, als je daar meer van houdt) heeft een nogal beperkte, maar fanatieke doelgroep. Ik vind het zelf best vermakelijk, heb een aantal anime-films gezien, maar zal de deur bij de plaatselijke anime-videotheek niet plat lopen.

Als dat bij jou wel het geval is, dan zal je ongetwijfeld met plezier naar deze taxiversiering kijken, die via autoevolution tot ons kwam. Veel meer informatie hebben we er niet over, bij een korte zoektoch kwamen we alleen deze tweet nog tegen, met de volgende Google-vertaling:

I’m a birthday everyone, of Asuka-sama! It let’s excited and Boo-emissions way more. Can you let up much, “Summers’ s Evergreen -” now that it’s come to this already?

Juist… Toch blijft Japan een ontzettend fascinerend land! Eerder zagen we Mercedes de markt al bedienen met vercartoonisering van de A-Klasse.12 reacties

in ieder geval vrolijker dan al die zwarte taxi`s in nederland.
Ik hoorde hentai?
Oh, anime taxi. Ben meer van hentai. Maar goed, klinkt tof een animetaxi! Oh japan….
Doet mij altijd denken aan Chimpokomon van South Park. Oooo
Ik denk dat je er nog versteld van gaat staan hoe onbeperkt de doelgroep van anime eigenlijk is. Denk als we als Westerse maatschappij eens beseffen dat tekenfilms ook voor volwassenen kunnen zijn (buiten hentai dan, viespeuken), dat best interessant zou zijn. Ik heb tot nu toe een anime paar gekeken en daar zat in ieder geval al beter plot in dan die series bij ons op tv :p. Enige tekenfilms die hier succesvol zijn, zijn komedies, omdat animaties = grappig. Ik zou een serie als Death Note bijvoorbeeld wel aanbevelen. Je moet even aan de Japanse stemmetjes en muziek wennen, maar verder goed te doen. Films als Spirited Away en Akira zijn natuurlijk ook best wel legendarisch.

OT: Volgens mij is dit gewoon reclame net zoals bij ons op de streekbussen geplakt wordt :p
@Dev: South park, Family guy, American dad en The Cleveland show zijn ook voor volwassenen. En Disney pixar films zijn zo gemaakt dat ze voor zowel kinderen als volwassenen leuk zijn. En dat hele japanse overdreven geschetste gedoe staat me niet aan. Niks uit Azië eigenlijk. Geschifte lui.
@dragspert: ben ook geschift. Of dat hoor ik af en toe. Misschien komen mijn passie en fascinatie voor Japan wel daar vandaan.:)
@dragspert:

Hen jij ff mooi pech :)
Kijk maar eens goed om je heen…genoeg spullen die je in huis zal hebben die uit Azië komen ;)
@dragspert: hmm… overdreven geschetste gedoe? de computeranimatie van Pixar mag dan enorm nauwkeurig en gedetailleerd zijn, maar de personages vind ik zelf nogal overdreven:
Pixar
http://amaliehoward.com/wp-content/uploads/2010/08/despicable_me_agnes.jpg
Anime
http://images.hologfx.com/Doki/Kotonoha%20no%20Niwa/Kotonoha%20no%20Niwa.png
@dragspert: Ik wil wedden dat jij vroeger ook met plezier naar Dommel, Boes, Alfred J. Kwak en Niels Holgerson hebt gekeken. ;)
@maru: Uiteraard! Alleen deed ik dat niet met een stijve lul:)
@Dev: Helemaal mee eens. Ik heb veel interessantere, originelere en leuker geanimeerde verhalen van Japanse anime gezien dan van vele ‘westerse’ animatiefilms.
Wat comedy betreft moet ik wel zeggen dat ik twee Amerikaanse series -‘The Simpsons’ en ‘Futurama’- leuker vind dan de meeste Japanse anime comedy, maar als je wil dat de serie ook nog een beetje verhaal heeft en niet puur op humor gebaseerd is, dan is anime zeker aan te raden.
Wat dragspert beschrijft zijn alleen comedy gebaseerde tekenfilms (ook voor volwassenen). Dat is echter heel beperkt als je het vergelijkt met de genres die je tegenkomt bij anime:
Action; Adventure; Cars; Comedy; Dementia; Demons; Drama; Fantasy; Game; Harem; Historical; Horror; Kids; Magic; Martial Arts; Mecha; Military; Music; Mystery; Parody; Police; Psychological; Romance; School; Sci-Fi; Slice of Life; Space; Sports; Supernatural; Thriller.
Voor ieder wat wils :)

OT: Dit is inderdaad vooral reclame. Op sommige auto’s zie je releasedata en ongeveer de helft van die auto’s hebben te maken met één film (Evangelion).
Goh daar zal wel ‘iets’ in de lucht hangen daar, maar helemaal normaal kun je Japanners gewoon niet noemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).