Video: met historische zilverpijlen over de Nürburgring

Auteur: , 15 Reacties

Nico Rosberg en Lewis Hamilton hadden de eer om achter het stuur van de Mercedes-Benz W 196 en W 154 plaats te nemen om een ronde te rijden over de Nürburgring. Een mooie inspiratie voor de Formule 1 race dit weekend.

Om met een zilverpijl over de ‘Ring te mogen rijden is een droom voor iedereen die ook maar een beetje de geschiedenis van het beroemde Duitse circuit kent. De legendarische Nordschleife en de silverpijlen zijn hecht met elkaar verbonden. De verfloze racewagens zijn geboren op deze grond, toen Manfred von Brauchitsch in 1934 zijn overwinning behaalde met de W 25.

De wagens waarmee de twee F1-coureurs een ronde mochten rijden waren ook niet zomaar twee verfloze zeepkisten. Rosberg nam plaats in de Mercedes-Benz 1954 Type W 196, waarmee Juan Manuel Fangio en Stirling Moss 9 van de 12 races wonnen en Fangio de kampioenstitel behaalde. Hamilton reed in de Mercedes-Benz 1938 Type W 154. Rudolf Caracciola won met deze wagen in 1938 het Europese kampioenschap. Dankzij een briljante ingeving om over de afwateringsplaten te rijden in plaats van bovenlangs, kreeg de Caracciola-Karussell zijn welbekende naam. Hamilton kijkt met plezier terug naar deze ervaring.

I was lucky enough to drive a Mercedes W154, a Grand Prix car from 1938-39, on the old Nurburgring Nordschleife on Thursday. And my team-mate Nico Rosberg was in the 1954 W196. I know the Nordschleife really well now – I first drove it eight years ago in a Smart car. I really love that track. As some of you will know, it’s the most incredible 14 miles of twists and turns, rises and dips, crests and compressions through the Eifel mountains. We did a whole lap. We weren’t flat out – we had a cameraman in front of us – but I pushed on a couple of corners and it did not feel safe compared to what we are used to.

Wij kijken maar al te graag mee over de schouders van de twee geluksvogels. Zie HIER hoe de zilverpijlen over de ‘Ring sjeesden. Voor wie niet genoeg kunnen krijgen van de zilveren sigaren, zijn er ook nog onboard beelden, knallende uitlaatpijpen en een kijkje achter de schermen.15 reacties

’t Is ook een historisch waardeloos filmpje zeg. Laat ze volgende keer de mensen van Petrolicious maar inhuren. DIe maken kunststukjes met mindere auto’s op mindere locaties.
@rotarypowah: Dat verbaasde mij ook al ja, dat kan kwalitatief gezien veel beter!
da,s het mooie van “historische trots” ..

er werden in die periode elke week nieuwe records op de klok gezet ..
door waarschijnlijk een 1500 verschillende auto fabrikanten ..
waarvan er nu nog een stuk of 10 bestaan ..
dus daar op kunnen teren ..

races waren toen wel spectaculairder ..
aangezien er veel meer champagne voor de race werd gedronken dan erna ..

en volgens mij zitten er nog asbakken in die auto,s ook ..
@lincoln:
Er was toch ook zo’n verhaal over Stirling Moss? Dat hij voor Jaguar reed en bij iedere tankbeurt voor de auto zelf een glas whisky kreeg?
Geinig promo filmpje van coureurs in historische auto’s helaas deden ze ook historisch lang over het rondje.
Prachtig filmpje! Alleen jammer dat ’t totaal verknoeid wordt door het peppie-kokkiemuziekje.
En werd een nog een scherpe tijd gezet?
Wist ik al :-) Old news… http://mobile.f1today.nl/nl/nieuws/rosberg-en-hamilton-in-historische-wagens-over-nordschleife/
@VeniVidiVici: met een bijzonder slechte kwaliteit foto en zonder filmpje.. m.a.w. Compleet ruk artikel op F1today..
Geweldig!
Ik ben jaloers, ik zou er graag eens mee rijden, maar dan echt rijden en niet wat fotootjes laten nemen en wat poseren.
Ik denk dat de verzekering van de beide heren het tempo van de Silberpfeilen er een beetje uit heeft gehaald. Toch leuk om te zien.
Mooi: “The gearbox is terrible.”
Alweer een illegale testsessie van Mercedes!
Prachtige auto’s, vreselijk filmpje. Zo zie je meteen weer waar Duitsers wél goed in zijn en waar Duitsers niet goed in zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).