Tiener die op McLaren ‘surfte’ richtte €14.000 schade aan

Auteur: , 34 Reacties
Cuz I'm a geezer, innit?

De respectloze actie van een 17-jarige Britse tiener die bovenop een McLaren 12C Spider ging staan en de foto op Facebook postte komt hem duur te staan. De jongen is inmiddels gearresteerd, en de schade geraamd: £ 11.000 (14.000 euro).

Het voorval gebeurde in Port Talbot, Wales, en zoals je je kunt voorstellen was de eigenaar van de 12C not amused. Het opsporen van de druiloor in kwestie was een koud kunstje, omdat Facebook. De schaafplekken die zijn schoenen op het koolstofvezel van de frunk achterlieten zijn hersteld, de rekening van 11.000 GBP komt zijn kant op. Dat wordt een half jaartje voor niks vakken vullen voor dit groot licht.

Nou rijden niet altijd de meest fijnbesnaarde mensen in een 12C Spider, maar dat is geen reden om maar ongeprovoceerd op andermans trots te gaan staan.

Volgens de Mirror kwam hij in stijl naar de rechtbank: met een grijze hoodie, spijkerbroek en op sportschoenen, begeleid door zijn grootmoeder. Het incident volgde zeer kort op een ander McLaren-voorval: een Spanjaard gebruikte de P1 van Team Galag als sofa om goede sier te maken op Facebook. Ook hem kwam de actie duur te staan.

Update: ok, misschien is het eerder een jaartje vakkenvullen, zo goed schuift het ook niet bij de supermarkt.34 reacties

via Android app
Als je met een half jaar vakkenvullen 11.000 GBP verdient hoeft de appie nooit meer opzoek naar werknemers. En wat een mongool is die jongen, je kunt toch verwachten dat een McLaren niet even goedkoop opgelapt wordt
@knipperlichtje: daarnaast hoor je gewoon met je poten (in deze letterlijk) van andermans spullen af te blijven!
@str8six: Dit is toch prachtig? Gezien de dader is gepakt krijg de eigenaar een nieuw paneel en is het opgelost. Die jongen heeft een levensles geleerd welke zijn ouders hem niet konden bijbrengen tijdens zijn opvoeding. McLaren heeft weer inkomsten, en de staatskas is weer gespekt met BTW van het betreffende paneel en is er weer werkgelegenheid gecreëerd bij de dealer.
Bekijk het positief
En terecht! Als ik de vent met de McLaren was geweest had ik ff met de auto bovenop hem gestaan.. Kut jong
Tja, kun je toch beter suf triest naast zo’n niet van jou auto gaan staan, de klink vast pakken en een plaatje schieten…
Denk dat een half jaartje vakkenvuller geen €14.000 oplevert. Hard aanpakken dit soort volk. Beetje respect voor andermans eigendom mag wel.
Mooi dat hij gepakt is. Zo jaloers zijn op andermans auto dat je er minderwaardig over gaat doen op er op te gaan staan —–> kansloos asociaal tuig!
Iemand van mijn leeftijd :/
@jensgib: fascinerend
17 ? ….Pappa en mamma mogen betalen..
@norge: Het feit dat hij met oma bij de rechtbank kwam doet vermoeden dat de gezinssituatie misschien niet zo standaard is daar.
@sir_smokalot: Kan zijn, wordt in dat geval oma dus..
@norge: is dat in de UK ook zo?
@draadloos: In de westerse wereld is het vrij normaal dat kinderen (onder 18) niet financieel aanspraakelijk zijn. Hun ouders wel..
Ik denk niet niet dat je met een half jaartje vakkenvullen 11000 pond bij elkaar hebt…
Heel erg eigen schuld… Welke sukkel gaat er dan ook op een McLaren staan en plaatst een foto op Facebook.
Je mag tegenwoordig al blij zijn als je €14.000 in een half jaar verdient als volwassen zijnde..
@maseratizzzzzzzz: hoezo tegenwoordig?
Verdiende je vroeger meer dan, met dezelfde baan?

In dat geval doe je wel iets verkeerd, namelijk voor dezelfde werkgever blijven werken.
Zal wel komen door zijn moeilijke jeugd, gescheiden ouders, weinig aandacht, dan maar andermans spullen vernagelen, er zullen ongetwijfeld verzachtende omstandigheden worden aangevoerd door zijn begripvolle advocaat welke natuurlijk pro deo op kosten van de samenleving wordt betaald, o nee, het is Groot Brittannië en niet onze softe heilstaat.
Je mag het niet zeggen, maar zo’n dwaas moet je toch gelijk zijn schedel inslaan met een klauwhamer, wat een respectloze malloot.
Maakt het nu wat uit dat het een Mc Laren is? Voor mij is mijn auto denk ik meer waard als deze Mc Laren voor deze eigenaar.Ik heb geen geld voor een nieuwe hoor.Ik verdien geen 14000euro in een half jaar.Was dat maar waar.
@Alfarobert: Ah, een echte oer-Hollandse reactie!
Waar is die gozer vakkenvuller? Daar wil ik ook wel werken!
Of drie jaar. Met een uurloon van 4 euro moet je een 52 weken lang 67 uur per week werken wil je aan 14.000 euro komen.
@”Maakt het nu wat uit dat het een Mc Laren is?”

Voor de mediawaarde van het voorval wel. Verder niet.
Zonde dat mensen zo n auto zien om aandacht mee te krijgen door erop te gaan staan
Niemand die die 14000€ in vraag trekt? Ja het is een dure auto, maar “schaafplekken” op witte carbon? Lak is lak… tenzij je een nieuw paneel moet, dat is wel duur zo een carbon stukkie…
@onehp

als je een gooie verzekering hebt, die dus voor een identieke of ”equivalent” courtesy car voor je regelen, waar de verantwoordelijke dus voor moet dokken, tikt het snel aan.

Wachten op onderdeel, opschroeven en spuiten kost misschien wel 10 dagen. Mclaren 12c courtesy car is ~£800 per dag = £8000.

De eigenaar had het makkelijk zelf kunnen regelen natuurlijk, en het hem een schijntje gekost zou hebben…maar hij dacht natuurlijk (althans, dat zou ik ook hebben gedaan) ”fuck it, laat hem maar is een lesje leren”. En goed ook.
@basjaski: je hebt een punt. Is wel bad karma… (vind het beetje jammer dat de praktijk van dure auto’s vaak gaat over merk, kleurtjes, zoals hier de lak… ipv. een passie voor het rijden…)
@Onehp: Lekker bepalen wat iemand anders zou denken. Omdat je tegenwoordig wat meer keuze hebt kun je meteen over iemand anders oordelen dat het niet meer met passie te maken heeft inderdaad. Met die instelling HEB je er zeker geen en NOG zekerder ga je er ook nooit een krijgen!
@rrghost: beetje op de tenen getrapt? Oordelen? Just my opinion hoor. Het is niet dat een mooie wagen geen passie is, maar ja, ik beklaag me zeer zeker wel een beetje over de algemene trend dat men overspannen is over een swirl in de lak @14000€ en wat ik daarvan kan herleiden dat men nauwelijks de auto durft te “gebruiken”. Gararage queens vs. circuit gebruik vol met vuiligheid en krassen a la Le Mans… (Wat geenszinds de actie hier goedkeurt, ik baal ook als iemamd zij jeans tegen mijn auto zet en er een kras in zet)

En ik ga nooit een supercar “krijgen”. Dat is een leuk commentaar, dat denk ik inderdaad niet. En eentje kopen dat wil ik ook niet, veel te duur joh ;)
Tevreden (ken je dat woord? ;) ) met een eenvoudig sportwagentje vol krassen….
Respectloos. Niet chique. Minderwaardig gedrag. Hoe haal je het in je hoofd. Dieptriest.
Dat volk dat het moeilik heeft met andermans spullen met rust te laten loopt bij momenten eens serieus tegen de lamp.

Waarschijnlijk heeft dat tuig dat al een tiental keer gelapt op een golfje en de plaatselijke bushokjes. Pech gehad deze keer.
Ik denk dat geen een vakkenvuller 14.000 euro per jaar verdient….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).