Te koop: briljante replica van Mercedes 190 van Rijkspolitie

Auteur: , 33 Reacties

Nu alleen nog een goede snor kweken!

Wie midden jaren ’80 al over een rijbewijs beschikte, zal hem ongetwijfeld herkennen: deze Mercedes-Benz 190 2.0E van de Rijkspolitie. Of eigenlijk de Algemene Verkeersdienst, om precies te zijn. Die reden namelijk niet alleen in Porsches, maar hadden naast een enkele Alfa-Romeo Spider en Fiat 124 Abarth ook een hele zwik Mercedes W201’s in de vloot. Een pothelmpje hoefden de heren van AVD niet op in de Benz, maar ze waren wel altijd keurig gekleed in een lange witte jas.

Ten opzichte van een gewone 190 waren de politieauto’s op een paar punten aangepast. Zo kregen ze aan beide zijden even grote buitenspiegels, waarvoor aan de passagierskant een Engelse buitenspiegel werd gemonteerd. Ook werd de achterruit voorzien van een ruitenwisser, die vanwege de kofferklep op het dak werd geplaatst. En natuurlijk kreeg de auto een zwaailicht en opvallende bestickering.

Allemaal zaken die op deze schitterende replica ook aanwezig zijn. Zelfs de originele pre-GAIK kentekenplaten van de toenmalige wagen Nr. 13 zijn nagemaakt, al krijg je een bekeuring van de hedendaagse politie als je die voert. Verder mag je met deze poltie-auto zo de weg op. Omdat er door de historische bestickering geen verwarring kan ontstaan met échte politie, mag je hier gewoon mee de straat op.

Enig minpuntje lijkt dat de auto geen originele Hollander is en dus over zo’n ontsierend importkenteken beschikt. Verder ken ik weinig auto’s die minder dan vier mille kosten en waarmee je vermoedelijk zo’n gigantische bak aandacht mee krijgt als met deze politie-Benz. Gezien de vele foto’s van de semiklassieke Mercedes én hedendaagse politieauto’s in de Marktplaats-advertentie krijg je die aandacht niet alleen van burgers…33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ja, hebben, helemaal mooi, net pindakaas gegeten dus ja
@babybenzer: goed verhaal, lekker kort. Dat vraagt om een proces verbaal
@bmwalpina: met zo’n naam niet eens reageren lieverd, bedtijd
@babybenzer: dank voor het compliment, ik zou willen dat ik 10 jaar jonger was ;).
@babybenzer: eten jullie nog echt pindakaas? Ongelooflijk, nog altijd degoutant als vroeger, die Benz daarentegen heel wat smakkelijker, soort van semi tank auto die generatie Benzen. Liefst nog Polizei uitvoering tesamen met een Duitse herder op de achterbank, lederen jas, blond haar, zwoel kijken, sigaretten in de aanslag met daarbij een pasje met de voornaam Kurt op en we zijn vertrokken richting het zwarte woud of richting Dresden waar de tijd effectief heeft stil gestaan, enfin, niet id steden. Oost Duits platteland daarentegen … De DDR is er nog alive and kicking. Ik bedenk me nu net, hoe zag de DDR polizei er uit? Zwarte jassen, lada’s, trabants, … Volga’s, gesmokkelde Benzen? Bakken Met Wielen?
Met de gulde konne we dit nog petalen.. super toffe wagen btw.
Mooi uitgevoerd, startnummer voor de Carbagerun erop en gaan of niet dan @gerjan 😉
@remcott: haha ja zeker. Doe alleen dit jaar niet mee. Misschien voor de barrelchallengs in de winter editie. Maar ik ben wel iemand die probeerd dicht bij de 500 euro te blijven.
Porsches, Mercedessen ze zijn er toch flink op achteruit gegaan door de jaren.
Verder blijft de 190 natuurlijk gaaf, al had ik polizei trim wat gaver gevonden.
@reistje: lekker kort door de bocht, heb je niks aan.
Mooie tijden, de rijkspolitie was destijds ook in ’t bezit van een vloot Sierra ‘s.. Die kon je nog wel zoek rijden op de snelweg. 😎
@mars: nou, die siërra’s waren ook 2.0 uitvoeringen en dus zo goed als even snel als de MB’s…
Reed de NL’se politie in de jaren 80 nog met een 124 Spider????? Waar dan????
@roppp: het is bijna waar. Tussen 74 en 77 hadden ze een 124 Spider Abarth als een soort proef. Heeft uiteindelijk verloren van de 911 (o.a. op topsnelheid).
http://www.politievoertuigen.nl/Foto/00187.jpg
@roppp: gaaf! Nooit geweten joh… Weer wat geleerd vandaag!
Dacht dat je geen blauw zwaailicht mocht voeren…..
@taxitom2: Dat klopt. Moet op de openbare weg afgedekt en niet functionerend zijn. Sommigen doen er een soort sok omheen die er dan tijdens een meeting ofzo vanaf gaat.

Deze politiewagen zal er vast vaak mee wegkomen doordat agenten hem interessant/leuk vinden.
@metalmike: dat is niet waar, als de pit eruit is en je kan aantonen dat hij niet functioneerd (hij mag ook niet functioneren als je er een pitje in doet) dan mag je er gewoon mee rijden! Niks aan de hand
@metalmike: gewoon lamp eruit en blauw schilderen
Leuk projectje! Vraag me af of wij over een jaar of 25 ook verlekkerd staan te kijken naar een V70 in politie-uitdossing (misschien wel) of een VW Touren (denkt ’t niet eigenlijk..)
Heel erg gaaf, ik had hem in de W201 kringen al voorbij zien komen.
Jammer dat er geen interieur foto’s zijn.
Ik kan mij herinneren dat de KLPD uitvoeringen namelijk ook een dubbele binnenspiegel en speciale leeslampen hadden voor de bijrijder.
Intercom gerelateerde zaken en speciale opbergvakjes voor een zaklamp zijn ook geen uitzondering.
Uit de tijd dat de politie nog normaal was en je er vaak met een waarschuwing van af kon komen.
Deze is inderdaad wel briljant. Enige keer dat mijn vader aangehouden is op de snelweg was dacht ik met deze. Ik was nog jong maar die witte jassen en idd grote snor maakte bekoorlijke indruk op me.

Mijn moeder ik ook nog tegen een 340 politie auto gereden de muts. Zo neen met grote oranje pijlen. Hoewel ik de huidige strepen erg geslaagd vind is dit pure jeugdsentiment natuurlijk.
Cool gedaan! En gedetailleerd ook! In Driebergen zag je nog wel een oude Ex KLPD Volvo 850 rijden, zonder stickers maar die kregen ook een achterruitwisser.
06-11 dat is weer eens mooi om te zien!!
Ziet er goed uit!

Overigens zal de échte politie niet alleen vallen over de kentekenplaten, maar ook over het blauwe zwaailicht. Ook als het ding niet aangesloten is, zullen ze vragen er óf een andere kleur kap op te zetten, óf hem af te dekken.
Ik vind het wel een wijs ding.
Ik hoef geen popoauto
Ongelooflijk dat ze in de jaren ’80 comfortabele auto’s hadden dan nu…
@lekbak:
Wat te denken van de jaren-60, ultiem comfort. Jay Leno licht het wel even toe ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=fMtsCfYZlog
@Rob: maar dat stuurt niet strak op de snelweg. Een 190 wel, die ligt beter op de weg dan een moderne touran.
Was dat wel de 2.0 uitvoering ?? Volgens mij reden ze rond met de 190 1.8 ? Het kan zijn dat die later pas zijn gekomen om de 1.8 er nog niet gelijk was toen de 190 op de markt kwam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).