Te koop: de big pimpin’ BMW 760Li van LeBron James

Auteur: , 23 Reacties

Liefhebbers van veel te witte directieauto's kunnen hun hart ophalen met deze heftig aangepakte Bimmer.

De (toenmalige) autocollectie van basketbalheld LeBron James kwam eerder al aan bod, maar kennelijk werd het tijd om de garage op te ruimen. Da’s niet zo gek ook, want de viervoudig Most Valuable Player is recent overgestapt van de Miami Heat naar de Cleveland Cavaliers. Het zou dus kunnen dat er een verhuizinkje aan zit te komen voor de familie James. Saillant detail: in 2010 maakte LeBron precies de omgekeerde move, wat veel mensen (lees: heel Ohio en omstreken) hem niet in dank afnamen.

Hoe dan ook, de beste man heeft in zijn carrière naar verluidt zo’n 270 miljoen dollar bij elkaar gedribbeld. Naast pittige jaarsalarissen van rond de 20 miljoen USD wordt er natuurlijk lekker bijgebeund met megavette sponsordeals en anders schnabbels. Zo bleef er vorig seizoen in totaal maar liefst 72 miljoen aan de strijkstok hangen. Klinkt goed, toch Fernando?

BMW 760Li achterkant

Dat je met een hoop geld niet automatisch beschikt over een verfijnde smaak, bewijst the Lion Tamer met deze BMW 760Li uit 2010. Standaard is het gewoon een gigantische, niet bijster opvallende zakensedan, maar met wat tupperware en een pot witte latex help je dat keurige imago in een middagje zo om zeep. Naast een shitload aan opties is de auto uitgerust met witte 22 inchers, en er zijn slechts 9.000 mijlen onder deze opvallende wielen door gegleden.

Met een 6-liter V12, die goed is voor 544 pk, speer je in een comfortabele 4,6 seconden naar de 100 km/u en zoals gebruikelijk bij Duitse auto’s houdt de pret op bij 250 km/u. Gelukkig is je uitzicht dan nog steeds prima te noemen, aangezien het erop lijkt dat LBJ dat deel van de auto onaangeroerd heeft gelaten. Inclusief alle opties kostte het ding nieuw ongeveer € 140.000 maar van Marshall Goldman Motor Sales mag je hem meenemen voor slechts € 70.000. Kopen dus!23 reacties

Mja, ik ken mensen met heel wat minder geld en veel meer smaak… ;)

Maar dan nog, er is vast wel een rapper of drugsbaron (of is dat hetzelfde?) te vinden in Miami die hier al z’n spaarcentjes op wil stukslaan.
Een setje white walls zou m compleet maken.
Verschikkelijk
-edit: nutteloze bijdrage-
Dat witte gaas Is echt verschrikkelijk. Witte velgen en zwarte achterlichten eraf en je hebt weer wat fatsoenlijks
White on white
zou het veel kosten dat ding terug naar standaard om te vormen?
Makkelijk spuitwerk
Damn… 9000 miles in vier jaar rijden en er dan 70000 euro op afschrijven… da’s bijna 5 euro/km! En dan komt de rest daar dus nog bij.
@RRRobert: denk dat dat dhr. James geen moer interesseert, ik kijk er niet raar van op als hij 70k per dag verdiend.
Hoe maak je en een al niet te knappe auto nog lelijker
Kopen, 30 jaar in de garage, dan verkopen voor 10 miljoen
@bmwe46csl: over 30jaar en dan ben je oud en ken je niet meer lopen en dan zit je dan met een paar miljoen of met een witte frikandel die niemand wil…
Wit. Meer zal ik er niet over zeggen.
@dennisjuh95: Maar dát doe je wel.
Ik zou de grill wel weer zwart maken als ik tot kopen over zou gaan
In topaz blauw, nieren en raamlijsten in originele staat of zwart mag er van mij een strik omheen. Die witte jetsers hebben wel wat maar mag een ” inchie minder!
Ik begin steeds meer respect te krijgen voor LBJ of ‘king James’ zoals ‘ie wel genoemd wordt. Ik ben wel een beetje basketbal fan dus ja dan kan je er niet omheen hoe goed de man is in het spelletje maar ik vond hem altijd net zo kleurloos als deze auto…misschien heb je dat wel automatisch bij megasterren die géén hele rare dingen doen in hun vrije tijd (voor zover we tot nu toe weten) maar het was allemaal een beetje te netjes. Alsof Nike en zijn andere sponsors hem constant aan een stel touwtjes besturen. Zoals cultheld Charles Barkley ooit zei over Michael Jordan dat hij een ‘Nike creation’ was, dat idee had ik bij LBJ pas echt. Die move naar Miami was natuurlijk ook een te makkelijke manier om kampioenschappen binnen te halen.

Maar nu gaat hij terug naar Cleveland of all places om daar zijn club in de stad waar ‘ie opgegroeid is voor het eerst in decennia een kampioenschap te bezorgen, ondanks dat er een GM zit die hem uitgekotst heeft, ondanks dat er ‘fans’ zijn shirt hebben verbrand op straat toen ‘ie wegging en ondanks dat er zeker geen garantie voor succes is want ondanks dat er bruikbare spelers als Kevin Love en Kyrie Irving rondlopen zal hij het veel meer dan bij Miami zelf moeten gaan doen. En dit niet zoals Dirk Kuyt dadelijk op zijn 44ste nog eens aanklopt bij Feyenoord omdat ‘ie zoveel hart heeft voor de club *kuch* maar gewoon nog in de hoogtijdagen van zijn carriere…Tsja, ik zeg petje af.
Op de grill na nog best te pruimen.
Die velgen en dan remstof… Oef!
Op zich valt het allemaal wel mee. Normale lampjes, normale kleur lak + velgen, normale grille, zwarte uitlaten, type plaatjes er af halen, ramen iets minder donker en je bent klaar!

70.000 is dan wel te veel, om de auto weer origineel te krijgen ben je zo 10 mille keijt…
Een witte… daar blijf je mee zitten…! Rimshot
Leuk zo’n gallery, maar met iOS8 kan ik niet verder dan foto 3 :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).