Te koop: de ZIL van Gorbatsjov en Jeltsin

Auteur: , 16 Reacties

Jaloers op de luxe, gepantserde auto's van iemand als president Barack Obama? Zelf zo rijden is misschien wel dichterbij dan ooit, want voor 1.250.000 euro koop je deze ZIL, die twee Russische staatshoofden rondreed.

De ZIL-41052 van Gorbatsjov en Jeltsin

De ZIL-41052 is misschien niet zo bekend als The Beast, maar is daarom niet minder indrukwekkend. Dat kan ook niet anders, want Michail Gorbatsjov en Boris Jeltsin hielden de achterbank warm en deze heren waren niet zo snel ergens van onder de indruk. Deze ZIL kreeg dat blijkbaar wel voor elkaar, want hij deed dienst van 1989 tot en met 2007.

ZIL bouwt voornamelijk auto’s voor de Russische overheid en deed op dit exemplaar extra zijn best. Dit monster beschikt namelijk over een 7.7-liter V8, goed voor 315 pk en een topsnelheid van 190 kilometer per uur. Hij weegt liefst 5.500 kilogram, maar dat kan ook niet anders, gezien zijn lengte (ruim zes meter) en behoorlijk dikke pantser.

Daarnaast heeft de ZIL genoeg andere, handige snufjes, die vooral van pas komen als je plotseling achtervolgt wordt. De gepantserde bak kan bijvoorbeeld op volle snelheid doorrijden, zelfs als de banden lek zijn. Is dat wat je zoekt in een auto, dan kun je terecht bij James Edition. Daar kun je de ZIL-41052 op de kop tikken voor 1.250.000 euro.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zou hem graag willen hebben, maarre 1,2 mil…..Zijn ze nou helemaal ge…
Nope niet jaloers dat meen ik, als je deze auto ECHT nodig hebt zit je diep in de problemen of moet je vrezen voor je leven
Liever een Tatra.
Dan deze imitatie-Amerikaan
Met z’n Rolls Royce koplamp units.
@desjonnies: Rols-Royce = Amerikaans…?
@frankel:
Rols Royce – nooit van gehoord
Rolls Royce is Brits – Duits.

Maar probeer eens begrijpend te lezen en na te denken voordat je probeert bijdehand te doen.
Of weet je niet wat het woord koplamp unit betekent?
Eigenlijk zijn deze prestige-wagens een brevet van onvermogen van de Russische industrie.
Na W.O. II werd Tatra teruggefloten en mocht Tatra uitsluitend en alleen maar vrachtwagens produceren, de Russen zouden zelf wel eventjes prestige limousines bouwen.
Dat mislukte jammerlijk, de eerste jaren na de oorlog en ze kwamen min of meer met hangende pootjes bij Tatra terug, of ze weer alstublieft luxe wagens voor de partij bonzen wilden gaan maken. Zil, en die andere heette Chaika geloof ik.
Allebei imitaties van Amerikaanse Chryslers uit die tijd.
@desjonnies:
Jup. Gelukkig zijn daar nog verdomd mooie auto’s van gekomen. De Tatra 603 is echt een prachtige UFO op 4 wielen.
Even denken….
€ 1.250.000 voor een veredelde Lada of € 79.500 voor een Mercedes-Benz 600.

Lijkt me een makkelijke keus.
http://www.jamesedition.com/cars/mercedes/600/benz-600-kurz-w100-for-sale-677861
@bertorelli: bij brabus in bottrop staat zelfs een vol op gerestaureerde Mercedes-Benz 600 pullman te koop voor €800.000 wie weet welke andere dictator daar heeft op gezeten. Toch wel iets exclusiever vind ik persoonlijk
@henkhupelschoten: ja vind je? Want hoeveel zils rijden er die dienst deden voor 2 historische Russische presidenten? En hoeveel s klasses?
Hmm, dit of een P1.. lastig!
Hadden wel wat betere foto’s mogen maken voor die 1,2mil. Ook leuk dat de foto’s van 1989 en up er ouder uitzien als 1960.
Als je naar de advertentie op James Edition gaat en naar beneden scrolt bij suggesties. Zie je voor dezelfde prijs een P1 staan. Moeilijke keuze. Ach, deze is exclusiever.
Ik vind het wel wat hebben. Niet voor dat geld maar ik wil er wel 1. Keer heel wat anders. Jammer dat we deze of dit soort auto’s hier niet vakee zien. Super gaaf !!
Nou als beiden heren erin gereden hebben hoef je het voor de inhoud van de drank-kast niet te doen.
Lijkt me meer iets als museumstuk, ook al zou het vrij leuk zijn om hierin te worden rondgereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).