Gespot: Barack & the Beast doen een ochtendje Amsterdam

Auteur: , 40 Reacties

Gisterochtend was er een Amerikaan in het Rijksmuseum. Nu is dit wel vaker het geval, maar deze bezoeker stopt de 'V' in 'VIP': Barack Obama. Ook de spotters waren toegestroomd, en niet voor niets, zo blijkt uit de volgende platen.

The Beast in je gezicht

Iedereen die in Amsterdam bivakkeerde (ondergetekende incluis) kreeg wel wat mee van de bezoekjes van de hoogwaardigheidsbekleders. Zondagmiddag was het Anne Frankhuis en de straat waaraan het lag gesloten voor een Japanse delegatie, en gisteren zat de Hobbemakade en veel er omheen een groot deel van de dag dicht vanwege hét bezoek van het jaar aan het Rijksmuseum: dat van de president van de Verenigde Staten, Barack Obama.

Toen de Amerikaanse delegatie richting Den Haag vertrok kregen de toegestroomde spotters waar ze voor gekomen waren: een mooie reeks presidentiële limo’s voor hun lens. Mevipp stond op de juiste plek, en kreeg bijna 8 ton aan pure gepantserde Cadillac-terreur in zijn oogbal, bravo!

Zijn foto’s vind je op autojunk!

Update: Axel Wind pakte de complete motorcade van #teamobama ’s avonds in Den Haag mee, zijn video staat HIERR.40 reacties

hij is vies Patrick
@ridder te voet: Vies Is Patrick?
Mooi moment dat die vol in de camera komt, vrij uniek shot me dunkt!
Ik erger me kapot aan het Amerikaanse machtsvertoon, angstzaaierij en mondiale terreur. Maar aangezien we hier ook kunnen genieten van de auto’s van drugsbaronnen, dictators en ander tuig, horen deze fotootjes hier natuurlijk ook thuis.
@gash: Ben je boos, pluk een roos zet h’m op je hoed dan ben je morgen weer goed!
@gash: Doe dan maar alvast een cursus Russisch als je zo tegen de VS bent .. the’re comming closer and closer !
@RobUSA:

Ik volg al een loi cursus mandarijn……
@gash: Nee dank je die eet ik liever. :)
@RobUSA:

Bereid je er maar op voor: straks krijgen we alleen nog maar nr. 39 met gebakken rijst op ons bordje. Nǐ hǎo!
@RobUSA: En misschien kun jij gelijk een cursus Engels volgen…
@TimoBac: Y tje vergeten sorry … ben ook nog maar net wakker.
@RobUSA: Dat ja, en een m’etje te veel.. 40% van de zin fout.. Anywhore..
Fraaie plaatjes van, tja.. wat is het eigenlijk? Onderhuids is The Beast een Chevry Kodiak. Een medium duty truck dus.. Met 9 ton schoon aan de haak (ex-clusief Obama) En om het geheel nog een beetje als een Cadillac te laten ogen, heeft GM een graai in de onderdelenbak gedaan: de koplampen komen van de Escalade en de achterlichten van de STS… Een Deawoo Nexia is er niets bij :-)
@stamp: Deze heeft een veul betere airco en komt standaard met chauffeur :)
1 dag eerder nog gespeeld in het Gebouw tegenover het Rijks, je weet wel, met dat harpje op het dak :P
Heel cool! Heb deze wagens zaterdag en gisteren gespot. Gisteren overigens inclusief Obama.
Een grote machtsvertoning van de heer Odrama en consorten.Kijk mij eens NL,EU,zo doen wij dat.Rot op met die circus.Een nucleaire conferentie wat nu al waarschijnlijk een flop is/wordt.Je kan geen afspraken maken als er een aantal landen zijn die potentieel gezien worden als gevaarlijk,hier niet bij aanwezig zijn/cq,af hebben gezegd.Denk aan Irak,bv.
@bayernmunchen: Dat van Obama is gewoon protocol vanuit de US en doen ze overal ter wereld. Maar ik kan je punt begrijpen dat het overkomt als overdreven en misschien zelfs wel machtsvertoon.

Maar dat je de NSS nu als flop bestempeld lijkt er op te duiden dat je je er niet genoeg in verdiept hebt. Als je de reclame filmpjes van de landen en de media (die alleen maar om geld verdienen geven, dus nieuws altijd presenteren zodat het kijkcijfers trekt. wat vaak inhoud dat de negatieve aspecten van iets beter worden uitgelicht, omdat de mensen dat nou eenmaal liever zien) even niet in ogenschouw neemt, maar gaat kijken naar wat er achter zit en wat er al bereikt is zal je zien dat het echt wel nuttig is. Ergens moet een begin zijn en dat begin zijn ze 4 jaar geleden gestart. Als deze bijeenkomsten tot gevolg hebben dat “maar” 40% van de landen op termijn over gaat op Low-Enriched Uranium of Plutonium, is dat al een doorbraak. Ze zijn er zeker nog niet, maar er is in ieder geval een initiatief en landen motiveren elkaar. Op dit moment is ongeveer 25% van alle landen wereldwijd aanwezig en onderdeel van dit initiatief, wat niet veel lijkt. Maar ook niet 100% van al die landen gebruikt of is in het bezit van nucleaire stoffen.

Ik kan het begrijpen als de hele bijeenkomst wat overdreven overkomt (zie bijvoorbeeld het openings filmpje), maar zeggen dat het een flop is/wordt slaat gewoon nergens op. Als je jouw redenatie volgt (het initiatief heeft geen zin, omdat er landen zijn die potentieel gevaarlijk zijn en er niet aan mee doen) zou het er op neerkomen nooit iets te hoeven ondernemen, want met vrijwel geen enkel initiatief kom je tot een gegarandeerd 100% resultaat. Ik redeneer dat het streven 100% zou moeten zijn, maar dat de wereld al geholpen is als we 50% zouden redden.
@quincy: Helemaal mee eens, maar wij Nederlanders klagen veel liever. Kritiek hebben is namelijk veel gemakkelijker…
@quincy: let maar niet op onze heer munchen, hij loopt maar in het wilde weg te schreeuwen over iets waar hij zich niet in verdiept heeft! Erg goed geschreven stukje!
-edit: nutteloze bijdrage-
@lambo4all: Dank je wel! :)
@bayernmunchen:
Hoe denk je dat de wereld er uit ziet als een terrorist het voor elkaar krijgt hem te vermoorden?

Niet zo zielig doen.
@pursuit: Niet zo zielig doen,hou toch op man.
@bayernmunchen: that’s the way they roll…. Typisch hollands dat gezeik over machtsvertoon! Mark op de fiets staat lekker proffesioneel dan? Er zijn ergere dingen op de wereld om je druk te maken gast! En ik ga iedere dag met de heli naar m’n werk, alleen niet het rijks als eindbestemming….
@850t5r: Jij hoeft mij niet te vertellen hoe het er aan toe gaat in de wereld.Als ik vind dat het allemaal opgeblazen is,zeg ik dat.Dat is je mening uiten.Of wou je mij erop afrekenen,en dat ik dit anders moet zien?Het zal mij aan mijn reet roesten.Een simpele domme boer als ik,zie de dingen nuchter in,en niet deze theatrale poppenkast wat de US laat zien,en die absurde beveiliging daar in het westen.
@bayernmunchen: Tuurlijk mag je dat vinden, dat is het juist het mooie van dit land! Zo is het bijvoorbeeld mijn mening dat het geld beter besteed kan worden aan de beveiliging van wereldleiders dan aan mannen in korte broeken die tegen enorm hoge salarissen tegen een bal aanschoppen. Om maar wat te noemen.
@bayernmunchen: kijk dat bedoel ik, je zegt dat je een simpele boer bent en dat klinkt zo onderdanig, zeg nou gewoon eens ik ben een trotse boer! Wie het aan z’n reet roest daar heb ik meer respect voor! En ik ga je niet uitleggen hoe de wereld werkt dat weet je zelf ook wel! Tja en absurd? Blijkbaar is t nodig anders was dat vast wel een stuk minder….
@850t5r: Tuurlijk ben ik er trots op dat ik een boer ben.
@bayernmunchen: Beetje boer was allang naar de States of Canada verhuist.
Oja ook voor jou : Neem maar snel een cursus Russisch voordat je het nodig hebt.
-edit: zwaai-
@bayernmunchen: Woon in Florida sinds 9 maanden luchtkwaliteit was idd niet zo best meer in 010.
@bayernmunchen: kijk, dat hoor ik graag! :)
They see me rollin’, they hatin’….
De Amerikanen begrijpen als geen ander hoe je het spelletje moet spelen. Het is gewoon een grote marketing campagne voor de US of A, niet alleen tijdens deze top maar het hele jaar door. Wie macht uitstraalt, wie macht kweekt, zo werkt het nou eenmaal in het leven.

Ze worden nog steeds het machtigste land ter wereld genoemd, mede door hun enorme optredens en bemoeienissen. Rusland, China, enz. Hebben als ze willen net zo veel in de melk te brokkelen als ze willen.

OT: Prachtig plaatje van de Cadillac!
@stevenpoal: Dat is slechts een kwestie van tijd; met name China speelt haar zogenaamde ‘underdog’ heel goed in het internationale rollenspel; ze bezitten al half Amerika (maar dat werkt 2 kanten op, de Chinese economie heeft ook een bloeiend USA nodig), zijn de grootste productie-economie ter wereld, hebben de grootste bevolking ter wereld, ga maar door.

Verder stond de eindverklaring van de top al vast voordat die officieel begon, hoe stom dit ook klinkt, zo rolt de internationale politiek al decennia’s. Maar goed, we hebben als NL natuurlijk wel een puik staaltje PR laten zien, net name de persconferentie voor de Nachtwacht was echt brilliant !

PS: Nu maar weer over de auto’s hebben ? Erg coole ‘actie’ foto hierboven, net of je in Die Hard 4/5 zit :)
Hebben net zo veel in de melk te brokkelen als ze willen*
Me is van mening dat de President van de VS naar alle waarschijnlijkheid veel liever op een niet gepantserde rondvaartboot een tochtje door de grachten had gemaakt, bij van Dobben gewoon een “crockut” had willen eten en misschien zelfs een stukje had willen fietsen om een beter indruk van Nederland te kunnen krijgen.

Helaas, sinds er in de VS ene president Kennedy is doodgeschoten is er op protocollair gebied het één en ander veranderd, mede door de Amerikaanse inmenging in buitenlandse aangelegenheden.

Het zij zo.

Dat is de wereld waar we anno 2014 in leven.

De andere kant van de medaille is; en daar kan ik me ergens wel in @bayernmunchen zijn stelling in vinden is dat angst en terreur inmiddels big-business zijn geworden.

Zoals je op Schiphol tegenwoordig als gewone sterveling bijkans in je blote kont moet staan, alvorens je in een vliegtuig kunt plaatsnemen; terwijl ik persoonlijk veel banger zou zijn voor een snoodaard die aan het einde van de runway met een Bazooka zo maar kan prijs schieten.

Maar zo is de wereld nu eenmaal, we worden gevoed door impulsen en vooroordelen, vaak aangedikt en éénzijdig gebracht door onze media; en dat terwijl de gemiddelde inwoner die in een land woont wat wij als vijandig ervaren eigenlijk precies hetzelfde wil als wij :
Een betere toekomst voor zijn kinderen, een stabiele leefomgeving en als het kan een breedbeeld televisie en een BMW
Sympathiek dat die Amerikanen hier hun carnavalsoptocht komen tonen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).