Te koop: deze Lamborghini LM002 is een beest

Auteur: , 42 Reacties

Op zoek naar een SUV met een beetje pit? Dan voel je je vast en zeker snel thuis in deze Lamborghini LM002 met de dikke V12 uit de Countach.

Kenners zullen ‘m meteen herkennen, maar mocht je niet helemaal thuis zijn in de Italiaanse SUV’s: ja, dit is echt een Lamborghini. Alhoewel… Op het koetswerk na dan, want dat haalden de Zuid-Europeanen afgemonteerd uit Spanje. Om er vervolgens zelf nog het nodige aan te verspijkeren, want de kwaliteit van het werk van de Spanjolen viel zo af en toe een beetje tegen.

De LM002 maakt slechts zelden zijn opwachting op de openbare weg. Dat kan ook niet anders, want er werden er tussen 1986 en 1992 slechts 301 van gemaakt. Des te specialer is het dat er nu een exemplaar uit 1989 met slechts 18.000 afgelegde kilometers te koop staat in Nederland.

Je krijgt voor 132.950 euro een LM002 in de originele grijze lak. Die kleur staat niet elke auto, maar past zeker bij deze SUV met de 5.2-liter V12 uit de Countach. En ook nog eens in perfecte staat, als we de verkoper op z’n blauwe ogen geloven. Koopje toch?42 reacties

Blijft een gaaf ding, schijnt trouwens wel een draak van een koppeling te hebben maar juist dat draagt bij aan het karakter dat deze auto heeft. Lijkt mij een prima investering.
Als ik het geld had dan had ik hem graag gekocht. Mijn favoriete Lambo
The Gallery heeft toch altijd mooie/zeldzame spul! Dit is geen uitzondering! Wow gewoon..
@toyotafortuner: the gallery heeft dan wel mooi spul.. maar ik zou nico aaldering toch echt niet op zijn blauwe verkopersogen geloven… ken mensen die er jankend vandaan komen na het kopen van een opgepoets wrak.
@hans75: Of het een oplichter is durf ik niet te zeggen, maar de prijzen die hij vraagt zijn wel enorm hoog. Maar dan krijg je ook wel een leuk verhaal bij je klassieker, want je kan zeggen wat je wilt, hij weet het altijd wel leuk te brengen.
@moveyourmind: idd.. zeker een mooi verhaal…hij is een echte verkoper, die in staat is het verhaaltje mooi op te poetsen. Wil hem geen oplichter noemen, maar mensen verliezen graag de realiteit uit ogen als het hele verhaal lijkt te kloppen. Daar is hij meester in.
@hans75: mensen janken snel nadat ze wel in staat waren een klassieker, Ferrari of bij voorbeed een Aston Martin aan te schaffen maar zich niet verdiept hadden in de onderhoudskosten van zo’n ding. En dan ligt het dus niet altijd aan de verkopende partij.
@eklasse – Volgens mij ligt de waarheid in het midden. Feit blijft wel dat The Gallery af en toe negatief beoordeeld wordt – zie deze bijvoorbeeld, niet echt een goede ervaring: http://lekkersturen.nl/fiat-dino-2400-coupe-1972/
@Novio: die zaak bestaat ook nog maar net, is al 8x verhuisd en veranderd van eigenaar……….
Oftewel, als het echt een oplichter was geweest, was deze meneer allang uit beeld verdwenen. Voor zover ik weet, is hij al tientallen jaren actief.
@roppp: Het is zoals @eklasse ook schrijft, je moet als autokenner goed je onderzoek doen. Blijkbaar is the Gallery groot genoeg en doen ze het goed genoeg om te bestaan, maar dat wil niet zeggen dat er niets op aan te merken is. Zoek eens op The Gallery + Ervaringen, of The Gallery + erfahrungen.
@Novio: Ik kan ook beamen dat het geen frisse boel is daarzo. Ik ben een keer met een vriend een zijn vader (die wel een beetje poen heeft) daarheen geweest om een oude Porsche te testen. Die vader wilde hem voor de Tulpenrally en dus had hij een auto nodig van voor ’64 geloof ik. Nou de Porsche zag er mooi uit, toen we instapten, sloot de rechter deur niet (waarschijnlijk ‘klein’ ongelukje mee gebeurd). Toen we hem startte liep hij op 3 cil (terwijl de verkoper, die man met dat roze stropdasje die ook wel eens in gek op wielen is geweest) daarvoor nog beweerde dat hij er zelf in had gereden en dat hij helemaal tiptop in orde was. Onder het mom van ‘we moeten er even over nadenken’ zijn we daar weggegaan en die vader heeft later ergens een mooie Alfa gekocht (1750, geen idee welk jaar, maar mocht iig deelnemen aan de Tulpenrally).
@Thomasio: Dat is volgens mij het meest frustrerende in de zoektocht naar een mooie auto. Je spreekt de verkoper / eigenaar en vraagt van alles – daarna ga je kijken en blijkt het allemaal niet zo mooi te zijn. Ik heb het zelf vaak meegemaakt.
@toyotafortuner: Ik zou daar niet al te zeker van zijn, ze weten meermaals een loopje te nemen met de historie van een voertuig, door schade en schande ben ik er achter gekomen.
Hebben!!!!!!!!
Deze auto was zijn tijd ver vooruit! Toen was de term SUV nog niet bedacht.

Ik denk trouwens dat deze auto de geschiedenis ingaat als de meest zuipende auto die ooit heeft bestaan.
Daar was inderdaad wat mee ja, hij lustte wel een slokje. Blijft voor mij desondanks wel de Ur-SUV.
Bmw ekris heeft er toch ook één staan? Een zwarte volgens mij.
@schoeneke: die staat bij Kien toch?
@w0o0dy: Ohja klopt, daar kan je vanaf BMW/Mini naartoe lopen.
@schoeneke: Bij hem staat ook nog een lompe Dodge Viper te koop.
Ik heb nog ergens een paar foto’s van die LM002. Ik zal ze als ik ze vind uploaden bij spots.
Ik weet dat er nog twee in nl staan…. eentje is van een bekende. Mooier dan deze maar waarschijnlijk ook duurder….
Wat een tank is het toch! Zelf 1tje in het echt gezien, in Brussel (50 jaar Lambo).
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nico Aaldering, wat een schillenboer is dat zeg.
mrcarfreak via iPad app
Wow dat is bij the gallery. Zij verkopen ongeveer 500 auto’s per jaar, impressionte zaak. Prachtige bak btw.
Ik heb het altijd een machtig apparaat gevonden, die banden alleen al, volgens mij waren ze speciaal voor deze auto gemaakt.

….maar als ik er zo nu naar kijk….zou ik voor dit geld een 2e hands q7 V12 TDI halen, en een leuke auto voor er bij……..de liefhebbers voor dit soort LM002’s zijn er steeds minder..
@slickrick:
Liefhebbers zullen er niet minder zijn, dit blijft een icoon en een echte Lamborghini.
Het probleem lijkt mij eerder dat steeds minder mensen in deze contreien zich zijn brandstofverbruik kunnen veroorloven, dus deze zal vast gekocht worden door een mannetje in een jurk.
Ooit heel lang geleden had van Vliet een nieuwe rode staan, wat een imposant ding was dat.
@tupperware: Das wel heel lang geleden die rooie , heb er toen ook naar staan kijken.
@norge:
Yep, wij waren toen een jaar of 19 en woonde allebei nog in 010..
Woahw! Zo cool is dit! Wat een beest. Als ik geld had zou ik deze gelijk kopen (samen met de G63 6×6 offcourse)
ik vind hem niet (meer) op de site
@Jantje_555: Ik ook niet.
Die spiegeltjes van een Panda staan eigenlijk best een beetje mal op zo’n grote bak.
@tupperware: En de achterlichten van een Alfetta 2000.
Al krijg ik er geld bij uit, no thanks.
Dik een ton en niet eens lichtmetalen velgen. Nope, nope, nope…
De enige SUV die ik wel zou kopen als ik de lotto zou winnen.Hen verder totaal niks met SUV’s
@JordyS / auteur,

Dank voor je info. Ik ken de auto natuurlijk wel, maar wist helemaal niet dat de body in Spanje werd gebouwd. Weer wat geleerd…

En het feit dat je deze auto nauwelijks ziet, ligt naar mijn mening eerder aan het ziekelijke hoge brandstofverbruikscijfer (scrabble!) van 2 op 1!!!

Ja, dat lees je goed! 2 Liter peut per kilometer…Dat is zelfs in de VS te gortig of je moet voortaan in Saudi-Arabië/Dubai/Abu Dhabi gaan tanken….
Voor dat geld is er veel meer leuks te koop! Laten staan dus… Ouwe kroet wat ook nog is waardeloos rijdt…. Top gear heeft ooit zo ding gereviewd…
Consignatieverkoop, in principe dus gewoon leuk met iets dat niet van The Gallery/Nico Aaldering is. Desondanks geen verkeerde en mooie wagen!
Gave karakterbak. Ik herinner me nog een computergame (was het stunts?) waarin je deze kon rijden.
Grappig hoe je toch in het agressieve, hoekige ontwerp het Lambo DNA kunt herkennen!
Sport Utility Vehicle voor het uitgevonden werd door de amies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).