Terugkijken: de inhaalacties van Max Verstappen [Suzuka]

Auteur: , 12 Reacties

Voor de Nederlandse kijkers was Max' strijd richting de voorhoede zonder meer het spannendste aan de GP van Japan vandaag.

Er voorbij?

Verstappen junior, die woensdag 18 jaar oud wordt, speelde zich vandaag wederom in de kijker, en er moet gezegd worden dat de Japanse regie ook absoluut oog voor hem had. Nooit mis, een beetje airtime. Hieronder zijn belangrijkste inhaalacties in 1 video:

Vlam!

Ook hebben we nog een interview met STR-teambaas French Toast, dat voorafgaand aan de race werd opgenomen:

Powdered Tostman

Tot slot, volgens Ron Dennis rijden zowel Jenson Button als Fernando Alonso volgend jaar gewoon bij McLaren (dat wordt dus geen Top Gear voor Jenson), maar na afloop van de race leek Alonso er niet heel veel zin meer in te hebben. Logisch, als je 200 pk minder hebt dan de rest van het veld. Dan helpt zelfs een miljoenencontract niet de pijn te verzachten.12 reacties

French Toast, fantastisch 😂
Zo, die zijn enthousiast over Max! Altijd leuk om te horen dat de buitenlandse media ook onder de indruk is van Max. De kans dat Max wereldkampioen wordt is vele malen groter dan het Nederlands elftal… 😉

Echt top dat er weer een goede Nederlander mee doet in de F1. De tijden van Albers waren tranentrekkend: “ja, we deden ons best om een goede pace neer te zetten, maar we misten snelheid. We hebben heel veel data binnengekregen waarmee we de auto nog verder kunnen verbeteren!!!” …. Terwijl hij die met die Minardi op 4 ronden achterstand werd gezet…
@gtwillem: Ja super gaaf om te zien. Die engelse zijn helemaal weg van max. Vooral bij skysports kunnen ze niet over hem ophouden. Zou wat zijn als max volgend jaar voor het kampioenschap kan gaan als hij kvyat zijn stoeltje over neemt.
@clarkson: je zal daar ook maar rijden en die gast in je spiegel krijgen…….
200pk minder!? Zo de knetters.. Het geluid van de honda blokjes is ook anders
@vtechlover: Anders. Maar niet veel beter.
Max-imale smaakmaker, geweldig die jongen zo te zien knallen :-)
Heerlijke actie!
Verstappen is de afgelopen 2 races meer in beeld geweest dan de nummer 2- 7 in de races, zeg ik op basis van mijn natte vinger. Zoals Coulthard ook zei, hij kan vooral geweldig goed remmen!
Ik had het niet gedacht van mezelf. Maar ik ben echt op weg om een fanboy te worden. Ik heb een groot zwak voor underdogs met moed en skills.
Race na race start ie op de achterste rij (na goede of slechte kwalificatie), en vreet met fraaie acties het halve veld op. Ja, het halve, en niet het hele. Maar als ik met zoveel minder vermogen zulke resultaten haalt, dan doe je het goed.
En wat heeft ie een verbluffende wagencontrole. Moet je kijken hoe die na het passeren van Button nét die bocht weet te houden!
Wedstrijd gekeken op bbc. Fijn verslag, en goed, snel to the point commentaar. Zit nu op Veronica de herhaling te kijken. Kan die Olav Mol ajb. Met pensioen? Die man ziet het echt niet meer, is iedere keer te laat, ziet dingen verkeerd, het is werkelijk gênant.
Toch heeft Sainz ook netjes gereden, had aan het begin van de race ook een mooie inhaalactie. Gezien het verschil in racepace, was het niet gek dat hij vrij makkelijk aan de kant ging voor Verstappen. Ook dat zegt iets over zijn professionaliteit.

(oke, en nu weer verder over Max, dat is natuurlijk veel leuker voor ons als Nederlander ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).