“Tesla heeft honderden werknemers ontslagen”

Auteur: , 28 Reacties

Iets op te biechten, Elon?

Elon Musk

Grandes problemas in Palo Alto. Tesla heeft deze week naar verluidt 400 medewerkers ontslagen. Het gaat volgens Reuters om zowel gewone medewerkers als leidinggevend personeel. Intussen heeft Tesla bevestigd dat er inderdaad een ontslagronde heeft plaatsgevonden. De EV-fabrikant wil echter niet kwijt hoeveel werknemers hun bureau mochten leegruimen.

Een ex-medewerker heeft aangegeven dat volgens hem 400 medewerkers zijn ontslagen. Nu wordt het verhaal echter vreemd. Tesla verklaarde namelijk dat de personen de laan uit heeft gestuurd omdat ze slecht functioneerden. EĆ©n der medewerkers heeft echter gezegd nooit een negatieve beoordeling te hebben ontvangen.

Desalniettemin is het vreemd dat Tesla er juist op dit moment voor kiest om honderden(?) werknemers te ontslaan. Het merk lijkt immers problemen te hebben om de productie van de Model 3 op gang te krijgen. Je zou denken dat Tesla om die reden wel wat mankracht kan gebruiken, maar kennelijk denkt Elon er anders over. Gods wegen

Dank aan Dorry voor het tippen!28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik blijf vinden dat die man eruit ziet alsof hij ooit het gezicht van een van zijn slachtoffers over zijn eigen gezicht heeft getrokken
@gulli: Wat is ie ook dik geworden. Niet aardig om te zeggen, maar gewoon een constatering.
@gulli: en bij AB hebben ze maar 1 foto voor alle artikelen..
@gulli: dat ding ernaast met die bril ziet er stuk beter uit. Welk type is dat?
@kruimel: geen idee maar die koplampen zijn in ieder geval goedgekeurd.
@kruimel: Dat model heet Talulah Riley, maar wordt sinds 2016 niet meer door ondersteund …
@gulli: Thx man, telefoon onder de koffie hahahaha
@racerx: doekje erbij?
@gulli: je bedoelt jamay?
Het begin van het einde. Hetzelfde als Fisker, maar dan iets langer volgehouden en met een paar modellen meer, maar uiteindelijk zakt het als een kaartenhuis in elkaar. En in 2030 zouden er alleen nog elektrische auto’s verkocht moeten worden in Nederland .. wat een grap dit allemaal
Wat ik er van begrijp is dit wel een beetje het gevolg van de productieproblemen met de model 3. MEt andere woorden: Ze worden verantwoordelijk gehouden voor de lage productie. Het is overigens iets van 1% van de medewerkers.
Elon = God ..
Blijkt maar weer ..
@cossiekiller: maar half waar. Dat is toch algemene kennis.
De scheurtjes beginnen te barsten. Model 3 blijkt toch een stapje te hoog?
Die gast heeft tegenwoordig echt een kop als een baksteen. Net een Model X.
@viezefreddyw: Tja, vind je het gek? Als de bloedmooie Amber Heard bij mij weg zou gaan zou ik waarschijnlijk ook de ene na de andere bak Ben & Jerry’s naar binnen werken
@edge: Nog voor een vrouw ook… ;)
@edge: Er is landbouw gif gevonden in dat Ben & Jerry’s ijs. Vandaar.
@mercmeister: Die zooi zit dus bijna overal in. Maar dat staat niet in dat onderzoek. Ze gebruiken het zelfs om granen enzo sneller te drogen en dat eten wij lekker met ons allen op.
@edge: angelina jolie date nu met elon musk
Klootzak…

Ik wens hem veel personeel…
Hij heeft zelf nu ook geavanceerde robots en ai ontwikkeld die hun werk overnemen. Dit is wat er gaat gebeuren in de nabije toekomst. En bij Tesla nu dus al. De fabrieksmedewerker wordt werkloos en arm, terwijl de eigenaren sneller geld binnen harken. De middeklasse kan nu nog de autos kopen. Wachten tot zij ook worden vervangen. Ik ben bang dat dit de realiteit is.
Als iets niet goed functioneert moet je er iets aan doen en er van leren.
Lijkt me een gezonde instelling voor een entrepreneur.
In het originele artikel van Mercury News, wordt vermeld dat het gaat om voormalig SolarCity personeel en productie medewerkers van de Model S en X.

Dat SolarCity een sterfhuis is geworden was duidelijk; Tesla heeft maar belang bij een beperkt gedeelte van het bedrijf en gaat de rest opdoeken; dat lijkt me duidelijk.
Maar de ontslagen bij de Model S en X productie; dat is wel opvallend en lijkt me een voorbode dat het toch niet allemaal hosanna is zoals men wilt doen geloven.

Ik blijf erbij, als ze de productie van de Model 3 niet heel snel en bovenal foutloos op orde krijgen, dan kan het bedrijf zomaar Altavista achterna gaan.
BYD zit te springen om personeel dat weet hoe je EV’s bouwt. Ook in CaliforniĆ«.

Er stond van de week een witte Model X bij mij voor de deur (binnenterrein van een appartementencomplex, dus rustig te bekijken). Is zo’n ding niet eigenlijk te groot voor Nederland? Eigenaar had hiervoor een Q7, ook al zo massaal.
@oxymoron:

Yep .. hier in NL zijn achterlijk grote en zware auto’s heel populair ..
Audi bmw MB verleasen hier massaal jaren 70 cadillacs ..

Maar dan hoger ..
@lincoln: Praat jij wel eens GEEN onzin of is luisteren juist je zwakke punt ?
Een bedrijf ontslaat geen goede mensen of mensen die ze hard nodig hebben. Geloof maar dat er een goede reden voor is. Ik denk dat automatisering en robotisering de reden is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).