Tesla wil misbruik Referral Programma tegengaan

Auteur: , 35 Reacties

Helaas zijn er altijd van die lui die het voor de rest verpesten.

Tesla

Tesla doet veel dingen anders dan traditionele autofabrikanten. Eén van die dingen is een eigen beloningsprogramma. Middels een referral-code kunnen eigenaren leuke voordeeltjes winnen/verdienen. Er zijn diverse referral-programma’s. Het huidige programma biedt vijf beloningen. Van de Tesla website:

Vanaf 19 mei 2017 kunnen Tesla-eigenaren met hun persoonlijke referral-code vijf vrienden gratis onbeperkt Supercharging geven, evenals € 1.000 tegoed voor een nieuwe Model S of Model X. Bestaande Tesla-eigenaren ontvangen bovendien gratis onbeperkt Supercharging bij elke nieuwe Model S of Model X die ze kopen – geen referral vereist.

De vijf beloningen van het referral-programma zien er momenteel als volgt uit. Eén referral en je maakt kans op een mini Tesla Model S voor je koter. Twee referrals en je krijgt vroegtijdig toegang tot de nieuwe Solar Roof. Drie referrals en je kan 21-inch Arachnid voor je Model S winnen. Vier referrals en je bent in de race voor de Powerwall 2 en met vijf referrals maak je kans op een uitnodiging om de onthulling van Tesla Semi Truck bij te wonen als een VIP.

Referrals zoeken doe je bijvoorbeeld in je vriendenkring of op het werk onder collega’s. Er is echter een grote groep die misbruik maakt van het programma. Populaire YouTubers bieden hun referral code via een video aan. Ook Tesla-gerelateerde artikelen op het internet hebben geregeld onderaan een referral code staan.

Een gebruiker op Twitter legde aan Elon Musk uit dat er veelvuldig misbruik wordt gemaakt van het beloningsprogramma. De Tesla CEO reageerde hierop door te zeggen dat hij het misbruik aan gaat pakken. Hoe hij dit gaat doen is niet bekend. (via Teslarati)

Foto via @crashingduke op Autojunk35 reacties

Voor de ultieme fanboys.
Als je al bekend was met het refferal-program, en het artikel heel zorgvuldig leest, steek je er eigenlijk helemaal niks van op.
@2505: goed verhaal. Beetje zoals bij elk artikel: als je het al wist, is het geen nieuws.
@beefcake: ik denk dat je mijn punt mist, nieuws is nieuws als er iets nieuws wordt vermeld. Het artikel gaat over het aanpakken van misbruik, dan zou je toch denken dat er wordt beschreven hoe, of op zijn minst een indicatie. Vervolgens wordt er geindigd met de dooddoener “Hoe hij dit gaat doen is niet bekend.” Dan weet je eigenlijk nog niks behalve dat hij t van plan is. Maar non-nieuws is eigenlijk ook nieuws
@deuxmillecinqcentetcinq: speculatie ipv indicatie*
@deuxmillecinqcentetcinq: Net als bij de PVV en heel veel anderen, gaat het niet om, hoe de oplossingen uitgevoerd gaan worden. Dat zien wij te zijner tijd wel, dus ook hier #HOEDAN!

Het merendeel van de mensen in de wereld lijkt niet te weten, hoe je problemen aanpakt en de oplossingen uitvoert. Men denkt, dat anderen dat voor hen oplossen en dat blijkt vaak ook zo te zijn, maar dan kunnen zij weer klagen en zeggen; “Het lag niet aan ons”, “Wij hebben de nieuwe problemen niet voorgesteld en uitgevoerd”, al wijzend met de vinger in de richting van de personen, die wel de verantwoording namen en de problemen probeerde tegen te gaan, met actie en beleid.

OT: Het is niks en blijft niks, dat Tesla en de meeste ideeën van Elon Musk. Het lijkt mooi en vernieuwend, maar in werkelijk is het oude wijn in nieuwe zakken.
Het wiel is al uitgevonden. Wordt het wel juist gebruikt?, lijken weinige zich af te vragen. Elon Musk heeft daar overnagedacht en kwam tot de conclusie, dat hij het beter kon en is gaan proberen.
Technologie heeft maar een beperkte houdbaarheid, -reikwijdte en implementatie mogelijkheden. De tijd leert, dat alles wat vernieuwend is geweest, ook weer als verouderd en onbruikbaar gezien wordt, naar mate de tijd verstrijkt.
Dan zou je kunnen denken, zit je in neergaanse spiraal, of in een opgaande spiraal, een ieder denkt het zijne van.
Ik ben geen voorstander van alleen maar “snelle” vooruitgang, vernieuwing is natuurlijk eerst leuk, geeft veel afleiding, tot iets goeds wordt vervangen, door iets wat minder aan de verwachtingen voldoet en dan verlang je terug naar de oude situatie en dat kan en mag niet, omdat men “vooruit” wil, want daar moet je zijn. Uiteindelijk sta je met lege handen, want niets blijkt in tastbare zin houdbaar, wat rest is een ünheimisch gevoel.
@orichy: he wat? Zou je een samenvatting kunnen maken van je punt want hier kom ik niet uit.
@pomoek: deuxmillecinqcentetcinq stelde, dat het niet duidelijk werd, wat nu precies de oplossing voor het probleem werd. Dat bleef uit, zoals zo vaak en daar ging ik met mijn tekst verder op in. Het was een beetje onhandig geschreven begrijp ik, maar ik liet mijzelf even gaan. Ik ken mijn eigen rariteiten en dat een ander dat niet altijd snapt, begrijp ik ook.

Overige tekst ging over Tesla, Elon Musk en de nieuwe technologiën en hoe ik daar op ingewikkelde/simpele manier naar kijk.
Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.
@orichy: ik ben zeker weten nuchter op het moment maar ik begrijp werkelijkwaar niks van dat eerste stukje over de PVV en #hoedan, ben je het nou met me eens of juist niet?
@deuxmillecinqcentetcinq: Ik ben het met je eens, als het gaat om, dat er uit het verhaal geen echte oplossing/antwoord komt.

Het werkelijke, hoe gaat men het probleem aanpakken, er komt geen oplossing uit de tekst en zo gaat dat ook heel vaak, bij andere zaken tegenwoordig en zo ook bij de PVV. Als er vragen worden gesteld, over hoe men dingen denkt aan te pakken, dan komt daar geen echt antwoord op.
Daar word ik niet vrolijk van.
De rest van mijn verhaal gaat daar verderop in, misschien niet handig, of zelfs onhandig, maar ik liet mijzelf even gaan.

De overige tekst gaat over Tesla en Elon Musk en hoe ingewikkeld/simpel ik naar de nieuwe technologiën kijk. Zo zou je mijn tekst kunnen zien.
@2505: zeker wel…
Teslarati
@2505: voor IS was het toch ook geen nieuws toen ze zagen dat er weer een aanslag was aangezien ze er zelf bij waren?
@2505: inderdaad; hoe werkt het ‘misbruik’ nu eigenlijk?…nietszeggend artikel
Dus dit is de Tesla bonuskaart ofzo?
@str8six: Opladen met korting wo-ohohoh-o
@str8six: Ik heb ook geen idee wat ik net gelezen heb?
Waarom niet gewoon iedereen kans laten maken op één van de prijzen…

Bijvoorbeeld een wedstrijd waarbij je een leuke slagzin voor Tesla moet bedenken…
Hoewel, verzin maar eens een slagzin die pakkend is en blijft hangen…
@moveyourmind: Tesla, lagen de batterijen in de vork- of in de mes-la?
(Tesla-rijders hebben daar verschillende lades voor)

Of

Tesla, nog altijd beter dan een Nissan Leaf swa!
Pfff, je zal zo’n referraldrammer in je vriendenkring hebben….
‘Drie referrals en je kan 21-inch Arachnid voor je Model S winnen. Vier referrals en je bent in de race voor de Powerwall 2…’

Oké???

Waar de f#ck gaat dit nou weer over?
Ik weet het, ik spreek pas 35 jaar Nederlands, ik zou dit gewoon moeten begrijpen, maar toch lukt het me niet.
Ligt vast aan mezelf…
@stationcar: ik dacht dat ik de enigste was.
@arjontje: ik dacht dat ik de ENIGE was
@marinepower: ik dacht dat ik een was.
@stationcar: De Arachnids zijn een set wielen. Die powerwall zal wel iets met batterijen zijn.
@E34M5Touring: is die powerwall niet een accupakket voor je thuis ofzo?
@lekbak: Ik dacht eerst zo’n handdoekendroger voor in de badkamer. Dus wellicht ben ik niet de persoon om je daar antwoord op te geven.
als ie slim is maakt ie een deal met youtube. elke youtuber die zn code ergens zegt, in een video laat zien of in de beschrijving zet, krijgt een officiele waarschuwing. wordt de code niet binnen 24 uur verwijderd, een dikke boete voor fraude.
en die referrals, hoe krijg je die? krijgt iedereen een code? moet je die kopen? kan je die ook weer verdienen? kan je die krijgen door 1000x op te laden?
@gwnbmw: elke Tesla eigenaar heeft een unieke code die hij kan doorgeven.
Heb de mijne nog nooit gegeven. Zou dit enkel doen als iemand ze vraagt.

Vroeger maakte de mensen met de meeste referals zelfs kans op een Model X
F*ck the Powerwall! Ik wil extra zegels bij de Albert Heijn, kan ik mijn zegelboekje sneller verzilveren!
Maar je haalt klanten voor Tesla binnen, je krijgt daarvoor een code en daar kun je prijsjes winnen ( meestal niet dus). En die codes worden op internet geslingerd. De enige die hier iets aan hebben rijden al in een Tesla, en de enige die er last van hebben zijn teslarijders? Daarnaast: die codes zullen toch wel uniek zijn en makkelijk te traceren? Niet echt een schandaal waar ik tjonge jonge van zeg.
Wat doe je normaal gesproken met zo’n referral?

Je koopt een Tesla, krijgt er zo’n code bij, maakt reclame bij je vrienden en als ze dan ook een Tesla kopen en jouw code doorgeven heb je 1 referral verdiend ofzo?
De kop had beter kunnen zijn: Tesla geeft gratis Superchargen terug! Wat een briljante move! Etc. Nu gaat het over 1 tweetje dat een klant naar Elon heeft gestuurd.

Voor wie het verhaal niet snapt: als eigenaar heb ik een code. Die linkt naar de Tesla configurator en als ik die dus aan iemand geeft krijgt diegene 1.000 euro korting en ik win dingen zoals beschreven (21″ wielen bv). Maar aangezien ALLE bestaande klanten uit het niets zijn beloond met wederom gratis superchargen (dat was er een tijdje uit) is dat briljant nieuws. Iets wat geen ander merk ooit zou doen. En om het nog mooier te maken kan ik 5 mensen blij maken met eveneens gratis superchargen. Gratis brandstof! Maar goed, blijkbaar is die ene tweet boeiender om uit te lichten. Don’t know why.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).