Tijgermug duikt op in autobanden Montfoort en Weert

Auteur: , 46 Reacties

Tijgermuggen zijn irritante ziekteverspreiders die normaal alleen in warme oorden voorkomen. Helaas hebben ze ook hun weg naar Nederland gevonden in gebruikte autobanden.

Autobanden

De tijgermug is een naar beestje. Nu zijn eigenlijk alle muggen dat (ga gerust superdood, muggen) maar de tijgermug staat erom bekend dat hij gevaarlijke ziekten zoals hersenontsteking, gele koorts, knokkelkoorts -ook wel Dengue- en de West-Nijlziekte kan overbrengen naar mensen. De tijgermug dankt zijn naam aan een zwart-wit gestreept lijf. De mug is de hele dag door actief en kan de winter overleven. De beet van een tijgermug laat een grote roodpaarse plek achter op je huid en is pijnlijk.

Het beestje is opgedoken in Montfoort en Weert bij importeurs van gebruikte autobanden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is daarom begonnen met de bestrijding van het irritante zoemertje. Omwonenden van de bedrijven krijgen een brief van de NVWA met tips en aanwijzingen om muggen en larven te bestrijden.

Iets meer dan een maand geleden was er eindelijk goed nieuws: de bandenhandels die in tweedehands rubbers handelen zouden zich samen gaan inspannen om te voorkomen dat de gevaarlijke muggen in ons land zouden kunnen overleven. Te laat, ze zijn er. Laten we hopen dat de bestrijding van de muggen succesvol is, anders hebben we er straks heel wat irritante ziekteverspreiders bij.46 reacties

Nu plaatsen jullie weleens artikelen wat niet zoveel met autos te maken heeft, maar dit is wel heel erg.
En volgens mij stond dit tachtig jaar terug al op nu.nl
@johanhummer9: Niet aanstellen, dat was vandaag. En boeiend dat het niet echt over auto’s gaat. Iets anders is ook wel eens leuk.
@johanhummer9: je kan t in de titel al lezen dat t over een mug gaat en de komkommers groeien overal hard, kortom stel je niet zo aan
@johanhummer9: ..met je hummer
@johanhummer9: je hebt een punt, onderwerp was vorig jaar ook actueel en het nieuwsbericht identiek.
Ik vraag me trouwens wel af waarom mensen gebruikte banden zouden importeren.
@gop1: denk dat de grote recycle-bedrijven dat doen..schijnbaar zit daar wel wat geld in.
@gop1: bijsnijden en op marktplaats voor 10 euro minder dan de normale prijs te kopen zetten.
@jibbe: bijsnijden???? Hoe bedoel je??
@nickjdeg: hij bedoelt mugsnijden denk ik.
@nickjdeg: http://www.tuning-gids.nl/banden_opsnijden.htm
Zoiets nieuw profiel creëren.
@jibbe: thx voor de info
@jibbe: dat is hier toch verboden?
@ruudw: net als zo veel dingen en toch gebeurd het
Totaal niet veilig maar ja goedkopuh banden via marktplaats
@jibbe: Je komt in het ziekenhuis te liggen omdat je band op de snelweg is geklapt, maar hè je hebt wel mooi €100 bespaard op een paar bandjes
@ruudw: helemaal waar.
autoblog super tip
Als je banden tweedehands koopt check niet alleen het profiel enzo maar ook of de kleine ophoging nog wel in het profiel zit.
@jibbe: oude banden worden vaak ook kompleet versnipperd en als vulling voor kunstgras voetbal velden gebruikt. Aangezien Nederland klein is en bijna iedere voetbal club aan kunstgras begint is wat oud rubber importeren misschien helemaal niet zo’n gek idee.
@Kvgorp: is dat wel verstandig voor voetbalvelden? want ik had ooit hier op AB gelezen dat er kankerverwekkende stoffen in Chinese banden zaten.
Nog even en ik moet een spuitje tegen tropenziekte halen voor ik naar Nederland kom….
@norge: Je kan je niet inenten tegen knokkelkoorts ;)
@norge: Dan blijf je lekker daar… NL is voller dan vol… ;-)
@keesje1987: Ben je er wel eens geweest?
@keesje1987: Loop dan maar eerst door Hong Kong of Tokyo rond, dan weet je wel wat voller dan vol betekent.
Redelijk vervelend, al zal een gezonde mens in de westerse wereld er wel niet aan ten onder gaan.
Oud nieuws.
Hier in het Oosten (Gld.) heb ik ze voor een 3á2 jaren terug al gespot bij mij in de tuin.
Ik heb er dit jaar nog geen gezien hier.Wel een onmundige grote horzel gezien,maar ja,dat is geen tijgermug.
@bayernmunchen: mag jij je daar wel voor laten inenten?
@solmatje: ik gok dat God bepaald of hij gestoken wordt, God bepaald helaas niet van te voren dat men zich laat in-enten, als we het toch over totaal on-auto-gerelateerde dingen gaan hebben op dit blog
@Sciurida: God bepaald helemaal niets in mijn ogen. God is een opvulling voor de onzekerheid en de onwetendheid van de mens. Vroeger hadden ze ook goden voor verschillende weersomstandigheden. Die hebben wij nu ook niet meer, want we weten beter..
@solmatje:

Wij zijn een nuchter volk,komt wel goed.Een vliegenmepper doet wonderen.
@bayernmunchen:

Nee, we waren een nuchter volk.

Ik hoorde over de radio dat het 17 ZEVENTIEN dagen duurt om de vergunning voor het spuiten van gif dat deze muggenlarven dood erdoor is.

Van het ene ministerie naar het andere.

Toen we nog een nuchter volk waren, nam iemand de telefoon, belde ff met het ministerie aan de overkant en was het binnen vijf minuten opgelost, die vergunning doen we later wel, maar begin maar alvast met spuiten.

Nu zit iedereen in Den Haag verstrikt in zijn eigen regeltjes en zijn we bestuurlijk verlamd.
@desjonnies: Wanneer was dat ? Kan me niet heugen dat we een nuchter volk waren.Zal mijn moeder eens vragen of zij het nog weet..
@desjonnies + @norge

Hier in het wilde oosten zijn de mensen nog altijd nuchter en relax.
@bayernmunchen:
Oh, ik had de indruk dat ze daar permanent bezopen waren….
@jrk68:

Dat ook,beetje jaloezie misschien?
Maar die tijd van zuipen heb ik achter de rug.
Alleen nog maar op een metalfestival,dan haal ik de ‘schade’ effe in.
Wat heb ik toch een mooi leven hier,ook zonder gezuip.
@desjonnies:

-Ik hoorde over de radio dat het 17 ZEVENTIEN dagen duurt om de vergunning voor het spuiten van gif dat deze muggenlarven dood erdoor is. –

Dat soort dingen los ik zelf wel op.Dacht jij dat als het nodig zou zijn om te spuiten dat ik zo lang op een vergunning zou wachten.Dacht het niet.Maar zoals ik al eerder zei:dit jaar heb ik er nog geen gezien.Dus al die heisa….
@bayernmunchen:
Ik refereer an de officiële instanties die zich met dit soort zaken bezig horen te houden zoals volksgezondheid (of hoe dat tegenwoordig moge heten)
@desjonnies:

Ook dat zit wel goed.Even info inwinnen bij mijn zwager van wat ik zou kunnen gebruiken,en dat wat niet schadelijk is voor milieu en uiteraard dat wat de gezondheid niet schaadt.Ik ga natuurlijk niet zomaar effe een beetje in de rondte spuiten,met insecticide.
ja is tegen over mijn huis , niks aan de hand
Tweedehands rubbers, geprikt worden, rare ziektes, zoemende fibrerende tijgers… Zeg wat is dit voor verhaal?? Nou, ik koop voorlopig géén Durex meer!!
Ze schijnen ook wel eens met ladingen komkommers mee te komen.
-edit: check-
Het baart me vooral zorgen dat wij 2de hands banden krijgen uit 3de wereldlanden waar die beestjes voorkomen. Is de crisis dan zo erg of zijn ze daar rijker dan ons?
@mercedesclsfan:
We hebben nog altijd een goede neus voor handel.
Hoe het gaat, vraag het me niet, maar als je naar de transportkostenkijkt zullen die een factor of 10 hoger liggen dan de aankoop prijs per versleten auto band.
En alles wat iemand weggooit is handel, vraag maar aan ene Mijnheer Zegwaard………..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).