Top 10: op deze wegen werd in 2014 het meest geflitst

Auteur: , 25 Reacties

Ook 2014 was weer een prima jaar voor de boete-industrie van de overheid. Benieuwd welke asfaltstroken de absolute money cows van het CJIB waren? We hebben de antwoorden voor je.

Top 10: op deze wegen werd in 2014 het meest geflitst

De boetebestrijders van Flitsmeister hebben de nodige data over de afgelopen 12 maanden vrijgegeven. Via de app werden 44.316 flitsers op A-wegen geregistreerd, en nog eens 28.133 op N-wegen. In total gaven de FM-gebruikers – meer dan 500.000 – ruim 1.6 miljoen updates door. Als je die allemaal op een heat map gooit, dan krijg je onderstaand beeld, waarin de Randstad en Arnhem uitblinken als flitsmagneten.

heat map

Top 10 met de meeste flitsers per weg

Onderstaande snelwegen mochten in 2014 de meeste flitsbrigades verwelkomen. Stijf bovenaan staat de A2. ’s Lands mooiste snelweg, maar die al jaren gebukt gaat onder trajectcontroleterreur en BOA’s met een mobiel flitskastje. De top drie wordt compleet gemaakt door de A12 en de A28.

1. A2 (2170 meldingen)
2. A12 (1601 meldingen)
3. A28 (1449 meldingen)
4. A1 (1208 meldingen)
5. A16 (761 meldingen)
6. A27 (744 meldingen)
7. A6 (680 meldingen)
8. A7 (655 meldingen)
9. A4 (609 meldingen)
10. A50 (582 meldingen)25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Man man man afschaffen gewoon, al die mobiele flitsapen
@mrrallycross: nee, niet afschaffen. Levert geld op. Zie 1 of 2 keer per jaar geflitst worden als een verstopte belasting. Wordt je vaker geflitst, ben je gewoon een sukkel. Prima als sukkels een gedeelte van de staatskas spekken toch?
Flitsers zijn wel irritant. Het is zo relaxt rijden in Duitsland, waar je niet de hele tijd op je snelheid hoeft te letten….
@gregorius: Zo zie ik een boete nou niet. Belasting zou je wat voor terug moeten krijgen, een boete niet. Ook in Duitsland moet je opletten want daar zijn ook gewoon stukken met maximum snelheden. Heel naar zelfs aangezien het eerst een stuk geen max snelheid is en daarna een stuk in 1 keer 100 bijvoorbeeld. Hierdoor ben ik mijn rijbewijs een aantal maanden in Duitsland kwijt geweest omdat ik het bordje 100 niet zag en ze aan het flitsen waren..
Bij deze is het voor Wouter en Casper duidelijk dat ze in Zeeland, het noorden van Friesland en de Waddeneilanden de snellere auto’s kunnen gaan testen.
@gtwillem: Als je het kaartje mag geloven is Duitsland daarvoor ook uiterst geschikt ;)
@gtwillem: Denk het niet.. want topografie is best lastig :-) Arnhem =/= Apeldoorn.

“dan krijg je onderstaand beeld, waarin de Randstad en Arnhem”

als ik die kaart bekijk, staat er een enorme rooie cirkel bij Apeldoorn, en niet bij Arnhem. Ja, Arnhem kleurt ook wel aan met heul veul bolletjes, maar dat doet Nieuwegein ook
@gtwillem: behalve in de Westerschelde tunnel in beide buizen
@rob5nismo: en als je van die rotte Sluiskilbrug afrijd richting het ziekenhuis. Daar wil ook nog weleens zo’n rotzakje met een grijze Bora staan (heb ik van m’n vader horen zeggen)
@gtwillem: hier in zeeland flitsen ze wel maar er komen gewoon niet zo veel auto’s voorbij
Jongens allemaal even de flitsers bedanken, want zonder hun hadden jullie niet zo’n veilig gevoel op de straten! Levensgevaarlijk zijn ze, die gekken die 105 rijden op de A2, aanpakken dat tuig!!

Of zou ik sarcastisch zijn?
@reistje: welnee joh, levensgevaarlijk dat volk. Hoe durf je 5km/u harder te rijden op de snelweg! Vlegel, schavuit, schelm, kwajongen!
Jammer dat ze bij Flitsmeister niet een aanklikbare versie van dat kaartje hebben neergezet.
Wat ik dan niet snap, iedereen weet dit eigenlijk wel. We hebben tegenwoordig RDS, apps, radio en internet en nog steeds worden er enorm veel mensen geflitst. Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb flitsmeister nu ongeveer 2 jaar in gebruik en heb in die 2 jaar een ruime 60k kilometers gereden zonder een enkele flitsboete.
@Robbert89: 1. Niet iedereen gebruikt die dingen/let daar op, naar mijn idee alleen mensen die veel op de weg zijn zijn daar mee bezig. 2. apps/radio zijn niet altijd up to date, heb vaak zat een flitser gezien die nog nergens gemeld was.
@Robbert89: omdat ik een keer om 02.44 geflitst ben met 30 te hard. Dat was op de a12, waar je 100 mag en waar ik 105 reed. Het ‘scheen zo te zijn’ dat de matrix borden 70 aangaven ivm wegwerkzaamheden. Er was op dat moment níemand aanwezig, zowel weggebruikers als wegwerkers… ja, het was een mobiele flitsunit. Toch weer n ruim 300 eutjes kwijt…
Nu nog een lijstje met hoogste snelheden van Nederland!
Ik krijg ze werkelijk nooit. Klinkt suf, maar ik houd me aan de snelheid. Ik gun de roverheid geen ene euro extra. Cruisecontrol aan en klaar. Ik betaal al meer dan zat. A2, A4, A12, A13, A20, 20.000 km per jaar.
@mobieler: het klinkt kleinburgerlijk, maar je hebt gelijk. Ik doe precies hetzelfde, want ik was er klaar mee om iedere keer weer voor een paar tientjes de sjaak te zijn. Vorig jaar pakte ik helaas nog één prent… in een huurauto zonder CC.
Niet bepaald verrassend, hoe langer de weg, hoe meer er geflitst wordt. Eigenlijk moet er gekeken worden naar het gemiddeld aantal flitsers per km. Dan krijg je een interessant lijstje.
Arnhem???? die dikke stip in het midden is niet Arnhem! En de A12 in het lijstje komt waarschijnlijk door de flitser die zo’n beetje dagelijks in de buurt van Driebergen staat! Km 77 nog wat ofzo. De rest van de wegen zijn ook echt niet ib de buurt van Arnhem…
Verrassend dat de A4, welke enkele jaren terug de cashcow van de staatskas was, nu ver onderaan staat! Hebben de acties van Rutger Casrticum dan toch nut gehad…

Daarnaast worden veel meldingen A16 Rotterdam Breda aangegeven als flitser bij McDonalds Hendrik Ido Ambacht. Maar meestal staat er onder het viaduct alleen een pliesie-auto te posten om verdachte buitenlandse kentekens te controleren.
De a2 en a12 kun je makkelijk rijden met flitsmeister.
Prachtig hoe mensen altijd met twee maten meten. “Nee, hier kan ik echt wel harder, want er is niemand op de weg” of “Al die boetes zijn om ons te naaien, wat kan er nou misgaan met 5km/u te hard op de A50”. Uhuh, dat dacht die Pool zeker ook, en dan is het ineens wel fout en verdient ie levenslang.

Als je ergens op tegen bent moet je daar wel bij blijven en geen uitzonderingen maken voor vooral jezelf, “Omdat het rustig is”.
@pesu: prachtige reactie. Je hebt het over meten met twee maten en vervolgens ga je appels met peren vergelijken. Goed bezig.
@stradale888: Als we dan toch eenmaal bezig zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).