Top 10: de vetste IMSA racers

Auteur: , 34 Reacties

IMSA (International Motor Sports Association) was een raceserie die met name in de VS grote bekendheid genoot. Het leverde een aantal zeer gave racers op van merken als Porsche, Chevrolet, Alfa Romeo en Audi en daar hebben wij een fijne selectie foto's van bij elkaar gezocht!

IMSA Racing - de tien vetste racers

De IMSA series werden in beginsel in vier klassen verdeeld. Als eerste was er de GTO klasse, auto’s met meer dan 2,5 liter motorinhoud die vrij veel weg hadden van straatauto’s, bijvoorbeeld de Corvettes en Mustangs waren in deze serie populair. De GTU klasse was een klasse met auto’s die minder dan 2,5 liter motorinhoud hadden, zoals de Porsche 914 en de Mazda RX-7. Verder waren er nog de TO en TU klasse, met dezelfde regels wat betreft motorinhoud maar dan ging het om auto’s uit de Touring klasse zoals de Camaro.

Echt gaaf werd het toen de GTP (met de P van prototype) auto’s erbij kwamen, later kwamen er ook nog de IMSA Lights (lichtere prototypes) en de World Sports Cars: prototypes zonder dak, met motoren die niet specifiek voor racen werden opgebouwd maar hun oorsprong in straatmodellen kenden. De IMSA serie werd uiteindelijk in 2001 door Don Panoz aangekocht en die heeft het laten opgaan in de ALMS oftewel de American Le Mans Series. De IMSA series hebben ons echter een aantal zeer vette racers opgeleverd en we wilden de volgende tien wagens graag met jullie delen.

Porsche 935 JLP 3 IMSA (1981)

Greenwood Corvette C3 IMSA Road Racing GT (1974/1975)

Audi 90 quattro IMSA GTO (B3) (1989)

Greenwood Corvette C3 IMSA Racing Coupe (1976)

Porsche 935 IMSA Racing Car 0161R (1980)

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA

Nissan 300ZX Turbo IMSA GTO

Toyota Celica Turbo IMSA GTO ST162 (1987)

Mazda RX-7 GTO IMSA FC (1990)

Chevrolet Monza Dekon Imsa (1975–1981)34 reacties

Stiekem denk ik toch dat de Alfa 75 mijn favoriet is. En dan vooral zoals hij is uitgedost op het vierde plaatje. Ingetogen dik!
@kas plant: er staan er een paar in NL. Eind augustus misschien op Zandvoort te bewonderen.
@kas plant: Er staat zo’n straat uitv. te koop in NL. Blijft een cool ding. Maatje van me heeft zijne net weer helemaal strak. Dat is een 2.0l met Zender bodykit. Origineel zo geleverd. Rijdt super.
Is die Monza gebaseerd op de Europese Opel Monza of niet?
@Teerdz: Neen. Bovendien is de Chevrolet ouder
@Teerdz: nope. De Opel Monza was alleen als coupe verkrijgbaar, de Chevrolet Monza ook als o.a. een station. De Chevrolet Monza kwam als gevolg van de oliecrisis van ’73
Ben zo terug… ***Shit weer m’n broek nat***
Een hele hoge Wauw factor!
Die Celica… :o
Prachtbakken. Tegenwoordig is de autosport zo saai. Buizenframepjes, plastic merkenkapje en afgeknepen eco motor op een slotrace baantje. Ik wil lange rechte stukken, killer oneffenheden, racers zonder limiet of die juist heel dicht bij de straatauto staan!
De Audi blijft geweldig.. en dan het geluid van die 5 cilinder turbo.. yum yum
Monsterlijk vet!
Dit maakt m’n dag weer goed.
You go autoblog!
Die Alfa is echt prachtig. Geen poespas maar gewoon simpel. Zoals het zou moeten zijn.
Doe mij maar die allereerste Porsche! Ook bekend als Moby Dick
Easy die rode Coca Cola 935. Die intercooler is echt belachelijk groot, maar dat moet ook wel met zo´n reuzenturbo.
Dat is best vet!
Hele leuke speeltjes!

Beetje off-topic: Misschien is ’t een idee als Autoblog eens iets schrijft over de Alfa 164 Procar? Zo in het genre van de ‘vergeten concept cars’ artikels.
Gaaf lijstje hoor, maar 2 935’s en 2 C3’s? Het mooie aan IMSA vond ik juist dat er zoveel diverse wagens uitgemonsterd werden. De Huffaker 308 en de Zakspeed Mustangs horen wat mij betreft zeker in de top 10.
Die celica is BRUUT
De Celica en de Monza graag voor mij. Terwijl ik toch een pesthekel aan japanners heb, heeft die Celica een bepaalde aantrekkingskracht op mij… Maar die Monza is echt p0rno!
De Toyota Celica Turbo is mooi qua modellijn.
Porsches 935 zijn altijd gaaf.
Wat ik altijd erg knap vind is dat eigenaren van raceklassen het altijd weer presteren om raceklassen of -kampioenschappen te verneuken.
Hohoo zo vette dikke AUDI echt een beest van zijn tijd.
75 <3
Meer van dit!!!
Zal ik eerlijk zijn?
Ik vind ze geen van allen mooi :S
De audi is mijn favoriet
Celica, oneindig cool..
De Audi 90 en de Toyota Celica! Wat een dikke raceklasse was de IMSA toch!
Met die corvette’s had ik vroeger iets. Ergens (ik kan me nietmeer herinneren waar het was) kwam ik altijd voorbij een poster met die witte greenwood en een gele camel (?) corvette op.
En peuter zijnde vond ik die overdreven vormen echt wel indrukwekkend.
Als je die chevrolet zo ziet zou je bijna denken dat hij uit een Pixar film is gestapt maar wel vet toch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).