Toyota Avensis – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 44 Reacties

Degenen die in deze klasse een betrouwbare auto zoeken, kunnen de zoektocht staken. De Toyota Avensis scoort daarin bijzonder hoog.

Deze generatie Avensis is nooit heel populair geweest in Nederland. De economische crisis in combinatie met veel meer aandacht voor (lage) bijtelling hielpen de nieuwverkopen niet. Vreemd genoeg is de Avensis er tot nu toe nog niet als hybride uitvoering geweest, terwijl Toyota en Lexus toch diverse aandrijflijnen hebben die bij de Avensis passen. Kopers kunnen daarom alleen kiezen uit drie benzine- en evenveel dieselmotoren. Eerdere generaties Avensis waren er ook als hatchback (door Toyota Liftback genaamd), maar van deze generatie zijn alleen een sedan en wagon leverbaar.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 staan ruim 350 exemplaren van deze generatie Toyota Avensis te koop.
 • Ruim een kwart heeft een dieselmotor.
 • 22% van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak.
 • De kleuren zijn behoudend, op een enkele witte of rode Avensis na.
 • Dik 70% van het aanbod heeft een navigatiesysteem.
 • Een vijfde van de occasions heeft lederen bekleding.
 • Parkeersensoren zijn present op bijna de helft van de auto’s.
 • Prijzen beginnen bij 9.000 euro.

Pluspunten

 • Heel erg betrouwbaar, beter wordt het niet (in deze klasse).
 • Comfortabel onderstel.
 • Relatief veel auto voor het occasion geld.
 • Veel ruimte in het interieur.
 • Grote kofferbak.

Aandachtspunten

 • De 2.2 D-4D heeft soms problemen met het regenereren van het roetfilter.
 • De elektrisch bediende parkeerrem kan wel eens niet loskomen.
 • De elektronisch geregelde gasklep geeft soms een storing waardoor de motor alleen stationair loopt.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!44 reacties

De aandachtspunten zijn niet echt schokkend.
@rufctr01: nog een aandachtspunt:
Relatief hoge wegenbelasting voor de diesels..
@bigcar: en hoge afschrijving. Geen hond die zo’n ding tweedehands zoekt. En vooral…slaapverwekkend saai en emotieloos vervoermiddel. Vlees noch vis.
Mijn moeder rijdt er een uit oktober 2009 (wagon) en heeft op het één keer niet functioneren van de airco na geen problemen gehad. Dit is overigens volgens de dealer een vaker voorkomend probleem. Zelf kan ik ook iets over het rijden vertellen. Deze auto rijdt erg neutraal op alle fronten. De versnellingsbak is erg soepel en schakelt trefzeker, alleen in de 6de versnelling mist hij wat trekkracht (1.8 vtti) Sturen gaat soepel met weinig gevoel maar wel prettig. De pedalen zijn in vergelijking met de concurrentie erg makkelijk in te drukken en de motor reageert voor deze klasse vlot op het gaspedaal. Vergelijkbaar met een passat is het interieur van veel betere kwaliteit. Ik heb het filmpje nog niet gezien dus als ik iets dubbel vertel dan sorry daarvoor. Als er vragen zijn kan je die natuurlijk stellen.

PS: de auto heeft nu ongeveer 100.000 km gereden dus zoals verwacht nog geen problemen
@pand: Gezellig, mijn moeder heeft namelijk de échte moederversie van de Avensis, namelijk de Verso (2009). Het meeste wat je schrijft beaam ik. Ze heeft de 1.6 en die mist echt kracht onderin en is weinig geraffineerd (lees: gasrespons in inderdaad snel, maar vermogensopbouw is zeer slordig/houterig). Hoewel het gros van het interieur uit schaamteloos hard plastic opgebouwd, ligt het (lederen opt.) stuur heerlijk in de hand en zijn de stoffen stoelen echt een voordeel. Trouwer dan een hond en net zulke inspirerende rijeigenschappen als een glas water, als daar je prioriteiten liggen zul je veel plezier beleven aan deze Japanner.

Saai muziekdeuntje!
Vond de vorige een stuk mooier. In de juiste uitvoering gewoon een sjieke auto. Vind dit maar een raar ding. Achterlichten staan op de sedan echt heel fout vind ik. Op de station gaat het wel.
@E34M5Touring: Inderdaad, ik vond de vorige ook mooier. En dan een zwarte station met een (ik meen) TMG grill ziet er strak uit! Maar goed, huidige Avensis is ook niet verkeerd alleen is het jammer voor de NL markt dat er geen 20% bijtellings-diesel beschikbaar is, en geen diesel automaat. Sowieso is het aanbod aan diesel gering..
@roberto: Even verder gekeken, de 2.2 D-4D is wel in automaat geleverd, maar wie nu nog een nieuwe Avensis wil aanschaffen zal het met de 2.0 D-4D Handbak moeten doen..
Goede keus! Met de zomer in aantocht wil je natuurlijk een knappe wagen als de Avensis om de show te stellen en indruk te maken op de vrouwtjes.
@gash: alleen vrouwtjes van hogel leeftijd die jou in zo’n ding willen. Van die al bijna dode exemplaren..
Occasion advies voor een Toyota Avensis op een website voor en door autoliefhebbers voelt nogal misplaatst. Welke AB bezoeker is er nou op zoek naar een Avensis? Alleen de betrouwbaarheid springt eruit. Als dat je enige aankoop criterium is, heb je hier weinig te zoeken.
@PeugeotGTI: Ondanks dat iedereen hier liever een 911 of iets anders exotisch met 500+pk rijdt, is een avensis gewoon een veel realistischere wagen voor het gros van de dromers…euhm, autoliefhebbers hier. Natuurlijk mag er ook wel een keer iets spannenders langs komen dan een Avensis of Picano, maar het is gewoon een feit (wat ik overigens niet kan bewijzen) dat 9 van de 10 bezoekers hier in een vergelijkbare wagen rijden, niet in iets ‘leuks’ en dat hun volgende wagen ook gewoon functioneel en betrouwbaar gaat zijn. Ik vind deze artikelen dan ook erg leuk om te lezen en een stuk interessanter dan de 9281e tuner die een 458 verneukt heeft. Maargoed, iets exotischer materiaal mag wat vaker de revue passeren.
@soup: groot gelijk!
@soup:
Er zit een groot verschil tussen dromen over een Pagani Huayra en zelf iets rijden waar je blij van wordt. Ik rij zelf ook in een diesel stationcar, maar dan tenminste wel een Alfa Romeo. Gewoon omdat ik dat een schitterende auto vind en omdat hij (zij) veel meer rijbeleving biedt dan bijvoorbeeld een Avensis.
Als echte autoliefhebbers in een Avensis rijden zitten ze onder de plak of hebben ze de ballen niet om iets exotischers te kopen. Of je nou een station moet hebben vanwege de kiddo’s of een klein autootje vanwege budget of woonsituatie, er is voor een echte liefhebber altijd iets moois te vinden dat past bij de functie die je auto moet hebben. Een Volvo 850 T5-R, een Peugeot 106 Rallye of een Seat Leon Cupra R biedt veel fun en kunnen tegelijkertijd groot, goedkoop of snel zijn. Een Avensis heb je niet nodig!
@PeugeotGTI: Tsja, ik snap je punt, maar aan het einde van de rit is het toch (vaak) de portemonnee die regeert, en dan koop je toch echt een Avensis en geen Alfa 156/159.

En nee, een leukere auto hoeft niet het einde van de wereld te kosten en kan echt wel betaalbaar zijn, maar als je heel saai de running-costs van een Avensis tegen een T5R gaat zetten, vrees ik dat je je kapot schrikt. Of je moet enorme berg mazzel hebben.

Dus ondanks dat er veel leukere auto’s voor hetzelfde geld te koop staan, zijn ook de échte autoliefhebbers afhankelijk van hun budget, wat helaas resulteert in ons gemiddele verschikkelijke saaie, maar doeltreffende vervoer.

Hoedanook, hulde voor jou en je autokeuze, dat er maar meer mensen auto’s met het hart kochten!
@soup: de running costs van een T-5R vallen best mee hoor. Tenminste, als je een goede koopt en die zijn echt niet zeldzaam. Ze verbruiken inderdaad meer, dat kan ook niet anders met zo’n bak vermogen. Als het wat eerlijker mag, ga dan uit van een 850 2.5 10V of 2.5 20V. Vooral als 20V vermogen genoeg (170 pk) en de mogelijkheidom er gemiddeld 1 op 10/11 mee te rijden. Een Avensis zal niet veel zuiniger zijn als benzine. Daarnaast zijn 10- en 20-kleppers lichter dan de turbomodellen en is de verzekeringspremie lager. Het onderhoud is wat duurder door de leeftijd van de auto’s, maar ik vraag me af of het echt zoveel scheelt aangezien de dure onderdelen slechts eens in de 200.000 of meer kilometer versleten zijn. De afschrijving van een 850 zal ook bijna nihil zijn.

Uiteindelijk zal het belangrijk zijn wat je wil. Wil je een relatief nieuwe, betrouwbare en redelijk luxe auto voor normaal geld, koop een Avensis. Vind je het echter niet erg om in een relatief oude maar ook erg betrouwbare en luxe auto te rijden voor (een stuk) minder kosten in aanschaf, koop een 850 (als normale 10- of 20-klepper, of als T-5R of R).
@soup:
Nonsens!
Mijn 156 1.9 JTD loopt 1 op 16, hij is niet overdreven zwaar en de verzekering is goed te doen.
Maar het belangrijkste is dat hij het altijd doet, ik heb er serieus nooit wat mee.
Een keer een luchtslang van 70 euro en de draagarmen moeten elke twee jaar vervangen worden.
85.000 probleemloze kilometers, met een Alfa.
Als je een Avensis kan betalen, kan je ook in een Alfa Romeo rijden.
Waarom zou je dan nog een Avensis kopen?
Omdat ie een beetje zuiniger is of omdat de kofferbak groter is?
Terwijl je in de Alfa elke kilometer geniet vande leren kuipstoelen, de fantastische besturing en wegligging, het klassieke dasboard, etc.
Ik ga er vanuit dat iedereen die een Avensis heeft er tevreden mee is.
Ben je ook tevreden met je vriendin of heb je een fan-fucking-tastisch wijf aan de haak geslagen? (No offense)
@PeugeotGTI: Je hebt helemaal gelijk, een 156 is op z’n minst zo betrouw- en betaalbaar als een Avensis. Tel daarbij de onmetelijk veel betere rijbeleving op en je vraagt je spontaan af waarom niet iedereen een Alfa rijdt.

Kun je me vertellen naar welke opticiën je gaat? Ik heb namelijk ook interesse in zo’n bril.
@PeugeotGTI: ”Als echte autoliefhebbers in een Avensis rijden zitten ze onder de plak of hebben ze de ballen niet om iets exotischers te kopen”…
Of de rest (niet Toyota rijders) heeft een plank voor hun kop
Wow…ik denk even videootje kijken maar na een minuut moeten mijn hersenen denk ik even uitgeschakeld zijn door de overdosis aan saaiheid…Ik kom nou net weer een beetje bij bewustzijn. Gelukkig niet in een reflex op replay gedrukt.
Leuk om de lijst van pluspunten eens langer te zien dan de aandachtspunten. Komen we hier zelden tegen!
“•Heel erg betrouwbaar, beter wordt het niet (in deze klasse)”
Kopen kopen kopen dus.
@norge: zzzz…zzzz…zzzz…dus
@norge:
Dan liever iets waarmee ik af en toe achter de vangrail op de ANWB mag gaan wachten.
@Hubert:
Mijn toptip voor jou, koop een VW.
De heren van de ANWB zullen u spoedig bij uw voornaam aanspreken.
Als het dan toch saai en zaaddodend moet zijn rij ik liever een Toyota dan een VW of een AUDI.
@tupperware: ja duitse degelijkheid,brrrr…mijn a4 heb ik al een keer extra terugbetaald inmiddels…prut!
@tupperware:
Ik rij naar alle tevredenheid Zweeds.
Dus waarom je ineens met VAG aan komt zetten… geen idee…
De gewone man @norge:
@norge: betrouwbaar kan je niet neuken
@parker: Ja hoor.
Deze kun je beter hebben als een saai VAG geval.
Daarmee rij je vaker naar de garage als naar huis.
Rood ziet er nogal ‘geinig’ uit.

Dan heb ik altijd de twijfel van positief of negatief. Meer van: ‘Mooi, je bent anders dan de rest, maar alsnóg niks voor mij.’
Als ik het zo lees moet deze generatie wel betrouwbaar zijn. De vorige generatie was dat helaas niet echt. Die vind ik wel een stuk frisser ogen dan dit model.
@RRenault:

De vorige generatie (T25) is juist wel betrouwbaar.
Je moet alleen niet de 177pk diesel nemen want daar zijn wel problemen mee.
@redbeams: dat is correct. Op mijn stagebedrijf krijgen we regelmatig Toyota’s binnen, ook regelmatig verschillende generaties Avensis. Zelden komt er iets anders uit de APK-keuring dan lampjes, remschijven en -blokken en banden. Dat geldt overigens voor het meeste Japanse spul wat langs komt. Het zijn geen ideale auto’s voor een garagehouder want er valt meestal niet veel aan te verdienen.
K vond de Camry toch altijd leuker op het oog dan de Avensis. Al helemaal sinds zomer ’12 in Indonesie, heel veel Camry’s daar gezien. T allerliefst zou ik in deze klasse een Camry gewoon importeren. Ach ja, fantaseren: t kost niets..

Niet dat ik de Avensis niks aan vind. Gewoon voor mij: Camry > Avensis.
Deze auto met 2.2 D-4D 177pk diesel is echt de ideale reisauto voor de langere afstanden. Opmerkelijk hoe stil het blijft tot zeer hoge snelheden. Moeiteloos cruisen met 200 km/h door Duitsland is heerlijk met deze auto en de 130 km/h in Nederland voelt dan weer als stilstaan (zo weinig toeren draait de motor dan). Dan mag de auto zelf een beetje emotieloos zijn ik werd stiekum toch een beetje opgewonden van die heerlijke motor.
@imaginenl: de 150pk versie is veel betrouwbaarder, de 177pk versie heeft nog wel eens wat motorische troubles
@Soulmaster: ach, ik had ‘m als huurauto van Berlijn via Polen, highspeed naar Amsterdam en toen voldeed ie boven verwachting
Japanse auto’s doen mij helaas niks. Ik vond vroeger de Honda’s wel leuke auto’s.
Bij Japanners heb ik altijd een gevoel gehad dat ze nergens uitblinken qua beleving. Je hebt merken die voor comfort, sportiviteit of luxe of een combo daarvan gaan. Bij Japanners denk ik meer aan een gewone voertuig voor van A naar B. Ze zijn wel heel betrouwbaar en dat vind ik dan wel weer een grote pluspunt, maar totaal geen beleving. Dan heb ik het wel over de normale modellen en niet de exoten als de GT-R enzo..
Ik kan het behoorlijk fout hebben, maar zo’n beeld heb ik altijd gehad van Japanners.
schoonzoon rijdt een 2.2 diesel, de 150pk versie. Heeft nu 300.000km gereden met dat ding en nog geen seconde voor onverwachte reparaties in de garage.. Prima auto.
Misschien een ander cdtje de volgende keer
Wat ligt daar onder? 14″ velgen? Damn wat klein.
De 2.2 d heeft problemen met de cilinderkop. Speelt al jaar of 5 en moeten vervangen worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).