De Filandi Ever S is waar nachtmerries van worden gemaakt

Auteur: , 20 Reacties

Op Autoblog hebben we bewondering voor de sweet spot die Italiaanse designers doorgaans weten te raken. Voor de Filandi Ever S maken we even een uitzondering.

Filandi Ever S

Deze creatie is gemaakt door de bebaarde Italiaan Moreno Filandi. Als basis nam Filandi een Mercedes SL500 van de R129-generatie en ontdeed hem van zijn huid. Hier kwam een aluminium koetswerk voor in de plaats, inclusief een set vleugeldeuren. Het is een tamelijk smaakafhankelijk ontwerp geworden, met een carrosserie waarin meer hoeken zijn opgenomen dan in de aangifte tegen Badr Hari. De voorkant heeft een spitse, naar benende lopende neus gekregen met SLR Stirling Moss-invloeden, bijgestaan door verticale LED-dagrijverlichting.

We durven gerust te stellen dat dit de meest unieke SL ter wereld is. De auto werd op film vastgelegd tijdens een autofeestje in Castelfranco Emilia. Audiotechnisch lijkt de Filandi Ever S het dan weer wel op orde te hebben, met een ronkende V8 die uitademd via acht uitlaatpijpjes. Of Filandi de auto gaat verkopen is niet bekend. Je kunt ‘m horen brullen op Autojunk.nl.

 Filandi Ever S20 reacties

Holy batman wat is dit lelijk.
“Het is een tamelijk smaakafhankelijk ontwerp geworden, met een carrosserie waarin meer hoeken zijn opgenomen dan in de aangifte tegen Badr Hari.”

Hahahahahaaa, ge-wel-di-ge tekst!

OT: hiervan ga je projectielbraken.
“een carrosserie waarin meer hoeken zijn opgenomen dan in de aangifte tegen Badr Hari.”
Lol, hoe kom je erop.. :D

OT: het ligt eraan wat meneer ermee wil bereiken. Er meer proberen te verkopen? Succes.. Of gewoon laten zien waartoe je in staat ben met aluminium? Job done.
Als lamborghini dit gemaakt had, fan vond iedereen het wel vet.
Het lijkt net alsof hij een beuk van achteren heeft gekregen….. 2 woorden: net niet
Misschien wordt het nog wat: wanneer maken ze hem af?
Ik vind hem echt een baas,
Als je dan toch beslist om zelf de hele carrosserie van je auto te maken dan moet je ook zoiets extreems maken! dan kan je niet aankomen met een mislukt na gemaakte Ferrari, of een simpel design. Mooi of lelijk, de gene die het gemaakt heeft is een baas!
De definitie van lelijk is zonet opnieuw geformuleerd. Leepu lookalike
Wat een draak van een auto
It’s leepu’s Italien cousin!
Het enige positieve aan dit filmpje vind ik de aanwezigheid van allemaal Fiatjes. Ik tel zo snel maar één niet Fiat (los van dat wanstaltige apparaat waar het schijnt te gaan). Dat lijkt weer op vroegah, toen Italië nog niet in de EU zat en ze volop importbeperkingen hadden voor met name Japans blik.
Lijkt eerder een creatie van Leepu dan een Italiaans design. En die complete bundel aan uitlaten ziet er ook al zo prachtig uit ;)
Hahaha, wil je instappen in een open auto, moet je alsnog oppassen dat je je kop niet stoot.
De S
staat voor sh#t?
Als one off zelfbouwproject vind ik het best wat hebben. Zelfs het ongepolijste vind ik wel charmant. Het ontwerp valt wat het een en ander op aan te merken maar dat wordt weer gecompenseert door originaliteit. Vleugeldeuren op een cabrio: wie verzint het!? :-))
Vind het wel wat voor Edwin EverS
Gooi het van de Mount Ever S t
Nice, ik zou voor een ander design gegaan zijn. En de motor uit de 300sl met een dikke compressor erop hebben genomen.
Kortom het resultaat vind ik lelijk, maar ik zou er zelf zo aan beginnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).