Toyota Prius met 400 pk: als je dan toch aan dat hok moet…

Auteur: , 21 Reacties

Jij dacht dat de Toyota Prius totaal ongeschikt zou zijn om bandjes op te roken? Dat klopt, tot je 'm langs brengt bij een stel Japanse drifters.

Toyota Prius met 400 pk gaat prima dwars

We weten dat de Prius van nature nou niet bepaald losjes in de heupen is, maar met het nodige sleutelwerk is daar wel wat aan te doen. De Japanners maken zelfs van dit hybridehok namelijk een tail-happy pk-kanon, zodat je ‘m ook dwars kunt gooien als er geen sneeuw in de buurt is.

We hebben uit de Japanse omschrijving bij de video niet helemaal op kunnen maken wat de Prius-drifter aan zijn bolide heeft gedaan. Hij beschikt in elk geval over achterwielaandrijving en een volledig elektrische krachtbron die 400 pk levert. We hopen dat Toyota meekijkt, want op deze manier is het plotseling niet eens zo erg meer om een Prius te rijden.21 reacties

Hahah geniaal. Dit zou je hier in Nederland moeten hebben alleen dan visueel niks aanpassen. Dan heb je pas een wolf in schaapskleren!
Ik geef dezelfde reactie als mijn vriendin toen ze voor het eerst mijn worst zag: Tja…
@bitethepillowimgoingindry:
Waar is die dan…?
@bitethepillowimgoingindry: oftewel: het is niks, het was niks en het blijft niks…
al ziet het er verdomd raar uit??
Zo is een Prius toch veel toffer! Nihontuning FTW!
Ben niet direct overtuigd. Krijg uit dit filmpje de indruk dat de doseerbaarheid nogal te wensen overlaat. Een winkelwagentje met een V8 erin zal ook wel dwars gaan. En rond. Grappig, maar net zo min begeerlijk als een originele Prius.
Zie dit muslie ding toch liever met een v8
@rob5nismo: ik zie m liever helemaal niet
@ettie: helemaal met je eens maat ze zijn er jammer genoeg
Best grappig. Alleen die kerel kan niet rijden.
WTF? Knapt die voorbumper er letterlijk bij de eerste aanzet tot een drift er al af? Great quality…
@declaessens: bumper hapt door het gestuiter… tja als het dan heel erg strak vast zit….
Voor de 1e donut laat z’n voorbumper al los… Hmm…
Ik zeg: nieuwe wet schrijven dat alle priussen moeten worden omgebouwd naar dit soort monsters
Eigenlijk zou iemand een Hummer blok achter de bestuurder moeten lepelen, dat zou pas lachen zijn. Kijken wat de lokale greenpeace aanhang ervan vindt.
Opgevoerde föhn
Actieradius van 10 km?
Lekkere kwaliteit met die voorbumper zo. En tis nog geen gezicht…
LS9 erin en karren
Waardeloze conversie zeg. Koppel is door de elektromotor zo te zien totaal niet te doseren, elke aanzet tot drift eindigt direct in een spin, die dan maar weer omgezet worden in donuts. En dan rijdt ie de hele demonstratie nog rond met een voorbumper die zo laag hangt dat ie zichzelf meteen kapot trekt.

Maar goed, als je als bedrijf zoveel tijd, geld en energie in zo’n auto stopt, dan is het ook lastig om afstand van het project te nemen.

Doet me denken aan die gozers hier in Nederland die een Hayabusa motor in een Polo’tje geplempt hadden en daarmee wilden gaan driften. Die hebben er geen race mee gereden. Meest waardeloze conversie ooit gedaan. Na deze :)
Nou kun je deze keutel oppoetsen totdat hij glimt als een tet, het blijft een keutel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).