Truckers dwarsbomen Belgische snelwegen

Auteur: , 60 Reacties

Bovenstaand bord zou menig vrachtwagenchauffeur bij voorkeur platwalsen.

Geen 1 april

Een slechte 1 april grap is het niet. Vanaf vandaag moeten vrachtwagens in België die zwaarder zijn dan 3,5 ton (in feite iedere fatsoenlijke vrachtwagen dus) kilometerheffing betalen. Je weet wel, het systeem waar we in Nederland ook zo lang over hebben zitten wikken en wegen. De truckers moeten dus permanent zo’n kastje in hun cabine monteren, die vrolijk de kilometers zal tellen.

Dit dus tot grote onvrede van de vrachtchauffeurs, die de dupe zijn van het snode overheidsplan om 750 miljoen euro per jaar binnen te harken. De grootste blokkade die de boze truckers veroorzaken is nu op de E411 van Brussel naar Luxemburg bij Namen. In beide richtingen wordt het verkeer strategisch tegengehouden. Dat is balen. Mocht je naar Frankrijk gaan vandaag, is het beter om bij Kortrijk rechtdoor te rijden en Lille aan te houden via de E17, in plaats van de E403 te pakken. Die staat dus ook muurvast.

Verder sta je bij menig grensovergang bij België waarschijnlijk ook vast, omdat truckers daar hun kilometerkastjes moeten halen en het daar dus stormloopt.60 reacties

Kastjes halen? Klinkt weer als een geweldige Belgische voorbereiding richting transportsector! Die kastjes hadden allang ingebouwd kunnen zijn. 1 voordeel… misschien komen er nu wel fatsoenlijke wegen in België met zo’n pot geld.
@venividivici: hahaha! In het wegennet investeren, hebben net een tekort van drie miljard ontdekt in onze begroting
@phdg: Dan worden de inkomsten in ieder geval nog gebruikt om gaten te dichten…

Bij ons zou de overheid de tolinkomsten gebruiken om nog meer gaten te maken…
@moveyourmind: in Nederland kunnen we op het gebied van de kwaliteit van de wegen echt niet klagen.
@sbelali: Klopt zeker, al betaal ik liever wat minder. Voor mijn auto: VK 300euro in NL 2800euro. Dan maar een een beetje minder glad.
@moveyourmind: Dat geloof je toch zelf niet? Dit is Belgie. Slechts 1/3 van de opbrengsten van boetes op verkeersovertredingen gaat effectief naar de verkeersveiligheid en het veiliger maken van de wegen. De rest het merendeel dus gaat naar de nationale schatkist en dient dus voor andere uitgaven zoals nieuwe vliegtuigjes kopen voor het leger, subsidies, politieke uitgaven, etc…

Zo’n kilometer-heffing is enkel en alleen om de schatkist te spijzen, niet voor betere en veilige wegen. VAB vind dit systeem een gemiste kans, want de mobiliteit wordt er niet door veranderd. De vrachtwagens betalen of ze nu tijdens de spits of s’nachts rijden, ze betalen constant en worden niet aangemoedigd om op andere tijdstippen te leveren. Kan ook niet anders moeten plots winkelmedewerkers nu s’nachts staan wachten op hun levering, dat betekend dus meer vergoedingen voor nacht-werk.
@VeniVidiVici: Dus elke oostblokker die België vandaag binnenkomt had door de Belgische staat voorzien moeten zijn van een “kastje”? De wegen in België zijn aan de andere kant inderdaad in erbarmelijke staat (Das nog weinig gezegd).
@venividivici: Ik las twee weken geleden dat er te weinig kastjes waren geproduceerd/op voorraad waren. Een Nederlandse transporteur had circa 75 auto’s op België rijden en pas één kastje weten te fixen.
@venividivici: het is al heel lang bekend dat het nodig is vanaf vandaag.. Als je dat ding last minute gaat regelen loop je idd kans dat er (tijdelijk) geen meer zijn
@VeniVidiVici: Nederlandse transportbedrijven zijn al maanden bezig met deze kastjes. Helaas kan de (uiteraard Belgische) leverancier de orders niet aan. Hierdoor zitten veel bedrijven zonder kastjes en moeten de chauffeurs deze bij de grens gaan halen. Wij hebben van de week alvast een aantal kastjes bij de grens gehaald zodat we vandaag door kunnen rijden.

De slechte levering van de kastjes is heel vervelend, maar niet het grootste probleem. Transportbedrijven betalen namelijk per truck wegenbelasting in heel Europa. Dit gebeurd met een zogenaamd Eurovignet. Alleen zijn er steeds meer Europese landen die niet meer mee doen aan dat vignet, en dus zelf tol gaan heffen. Op deze manier halen ze veel meer binnen en kunnen ze alles wat ze binnen krijgen naar eigen inzicht besteden. De prijs van het Eurovignet blijft echter het zelfde.

Internationale vervoerders hebben hierdoor veel extra kosten. Ook is de kans op hoge boetes veel groter. Naast de zogenaamde tol moeten de bedrijven ook de kastjes kopen. In België is dit borg, maar die krijg je nooit meer terug daar je de kastjes altijd nodig zal hebben. Ook hiermee jaag je de bedrijven op kosten.

Als het kastje niet werkt is dit het probleem van de transporteur, deze mag dan niet verder rijden. Maar de kosten die dit met zich mee brengt kan de transporteur nergens verhalen. Sterker nog, hij zal gewoon een boete moeten scoren daar hij het zich niet kan veroorloven de zendingen van de klant niet te leveren door niet of niet op tijd te rijden.

Alles bij elkaar is het een mooi praktijk voorbeeld over hoe mooi een Europese Unie in theorie is, maar dat in de praktijk het gewoon ieder voor zich is, en pakken wat je pakken kan. Het word dan ook tijd dat we in Nederland ook tol gaan invoeren zodat we hier geen Eurovignet meer hoeven te gebruiken, en dit dus behoorlijk scheelt in de kosten. Alleen heeft de gemiddelde trucker nu al zo`n 6 tol registratiekastjes aan de ruit hangen, ook daar word je niet gelukkig van……
@dutchdriftking: Mooi betoog en spijker + kop idd wat betreft de EU. Het is steeds meer wel de lasten niet de baten.

Wat kost de borg van het kastje eigenlijk? En wat kost een euro vignet? Ben wel erg benieuwd.
@sketcher: een kastje kost €135,- . Een eurovignet kost 8 euro per dag……
@dutchdriftking: Inderdaad. Er zijn hier in Belgie veel transport-bedrijven die door de kilometerheffing over de kop dreigen te gaan. Zeker de kleinere bedrijven. Ze zijn dan verbaasd dat de Belgische bedrijven steeds meer goedkopere chauffeurs uit oost-europa moeten inzetten vanwege de lagere loonkost.

Maar ook de consument zal dit voelen, de meeste rekenen de km-heffing gewoon door aan hun klanten en die rekenen dat door aan hun/wij dus klanten. Een keer inkopen gaan doen zullen we hier wel nog meer voelen vanaf deze maand.
Wat een kutsysteem. Fix gewoon een vignet, ook voor vrachtwagens. Kan de baas gewoon via internet kopen en koppelen aan kenteken. Dit is onnodig duur.
@TimoBac: Lees hier boven, is er al maar de Belgen willen wat anders……
@dutchdriftking: Intressant! Datzelfde probleem krijgen we met personenauto’s ook natuurlijk. In Oostenrijk en Zwitserland is het al verplicht een vignet te hebben, Duitsland zal vast volgen. Frankrijk en Italië hebben tol, maar wat heeft Nederland? Niets. Zou het niet tijd worden dit op een Europees niveau te regelen?
@TimoBac: Moest je weten waarover het ging zou je weten dat een vignet geen oplossing biedt. De Belgische overheid wilt een systeem waarbij vrachtwagens die meer kilometers rijden ook meer betalen dan vrachtwagens die minder kilometers afleggen. Vandaar dat kastje in de vrachtwagen. Een vignet houdt geen rekening met het aantal gereden kilomters, het kost voor iedereen evenveel terwijl niet iedereen evenveel kilometers aflegt.
Als ze die €750 miljoen nou ff gaan gebruiken om de rotte appels uit Molenbeek te verwijderen dan heeft Europa er ook nog wat aan…
@Rick-dos: ja want in Amsterdam of Rotterdam loopt dit soort krapuul niet rond
@laurens324:

Die komen de stad niet meer in omdat hun voertuigen de binnenstad niet meer in mogen !

Wij allemaal denken dat de overheid gekkke Henkie is, nou mooi niet iedere wannabe terrorist rijdt in een oude Diesel !
@laurens324: Zeg ik dat dan? Voeren wij tol in wat ons €750 miljoen gaat opbrengen?

Het is een advies van mij aan de Belgen wat er met dat geld kan gebeuren. Dan bedenk ik er ook nog een win-win situatie bij en dan krijg ik een comment van iemand die niet begrijpend leest. Als wij het gaan invoeren dan zal ik een soortgelijk advies afgeven of een ander. Weet ik veel…zie ik dan wel…
Haha, 1 april!! En dan zeggen ze dat belgen geen humor hebben..
Toch een grap……..
Dat vrij verkeer voor goederen gaat het dus niet worden ..

Mooi dat 1 Europa ..
De eerste die het woord ‘doorvoerland’ durft te noemen in deze context is een ongelooflijke oetlul !

De hele grap is dat, als r in heel Europa vrachtwagens rondrijden waarvan de helft van het voorruit-oppervlak is bedekt met tolkastjes vignetten en milieu labels, WIJ aan de beurt zullen zijn om te mogen betalen voor het weggebruik in het buitenland.

Kom niet aan met de Franse en Spaanse of Italiaanse péage dood doeners : Deze wegen zijn in handen van particuliere bedrijven (ook niet netjes maar in beide landen zorgt de overheid voor een ouderwets vrij toegankelijk wegennet )
@desjonnies: doorvoerland en ga maar eens met je truck naar Duitsland…kan je ook dokken….niet janken dus…
Beste 1 april grap ooit. De Belgische regering die beweerde dat de problemen opgelost zouden zijn op de ingangsdatum… Ik lag 4 weken geleden al onder tafel en lach nog steeds…
Ow, het transport bedrijf zal de kosten moeten doorberekenen in het transport van uw ardenner ham, Leffe, bonbons en chocolade !

Dus wie betaalt uiteindelijk het gelag ?
@desjonnies: In veel sectoren zullen de machtigste schakels een lage inkoopprijs blijven afdwingen (denk onder meer aan de levensmiddelenbranche).

Dus het wordt weer buigen of barsten voor de transportsector. Door dit soort maatregelen dwing je de binnenlandse bedrijven bijna om een vestiging in het Oostblok of where-ever te openen en vanuit daar chauffeurs in dienst te nemen.

Uiteindelijk kost dit ook werkgelegenheid en inkomsten uit belastingen die in België gevestigde bedrijven betalen. Niet alleen in België trouwens, ook bedrijven en chauffeurs uit omringende landen die veel gebruik maken van het Belgische wegennet zullen er last van hebben. Al is daar nog het argument voor te gebruiken dat het terecht is dat die een bijdrage leveren voor het gebruik van het wegennet.
Ik heb de OBU ( On Board Unit) al weeeken geleden aangevraagd en tot op heden niets, niente nada nichts gehoord !
Reclameren heeft totaal geen zin men is daar compleet ontspoord.

Grap is en de hele kicksaus is de borg van € 135 Honderd Vijf En Dertig Euro voor het kastje !
Ik zie dit als een renteloze lening aan de Belgische staat, je krijgt het geld terug als je het kastje weer inlevert, voor ieder voertuig MOET je een kastje hebben, onze overbuurman heeft een slordige 250 trekkers in het ferry verkeer lopen, waarvan er een aantal -uiteraard- opleggers ophalen in de Belgische ferry havens als Oostende, Zeebrugge en Gent maar ook in de Franse havens als Duinkerken en Calais.

De man wordt dus verplicht om 250 kastjes te kopen ipv zeg vijftig stuks als ze niet voertuig gebonden zouden zijn.
@desjonnies: Hier het zelfde probleem. Ik wacht al 3 maanden op 60 kastjes…..
@dutchdriftking:

60 x € 135 = € 8100

Fucking 8100 Euries aan kosten op het sterfhuis !

Vreselijk, ik heb hier serieus geen woorden voor !

Schandalig.

moderne rovers !
@desjonnies: Ja, het is niet nice.
Maar aan de andere kant: je hebt 60, 75 of 250 auto’s rondrijden. Dan heb je al een onderneming waar aardig wat kapitaal inzit en waar je marge niet weg is je deze auto’s (combinaties die niet zonder uitzondering een dagwaarde van meer dan een ton hebben) moet uitrusten met een kastje van 135 eur. Om dat ding een dag op pad te sturen zit je zo al aan 500 – 1000 eur kosten (of meer). Dan is gaat die ene 135 eur het verschil niet maken.

Daarnaast, een beetje ondernemer die een maand geleden al door had dat die kastjes er nog niet zijn, die heeft al iemand in de ronde laten bellen en zal er dan ook achter gekomen zijn dat je die kastjes al kan ophalen bij de grens: zoals @Dutchdriftking zegt.
Dit gaat uiteraard niet over het geld besteden om het Belgische wegennet te onderhouden en te verbeteren.

Dit is een ordinaire daad van een stel Belgische struikrovers die altijd categorisch geld te kort komen omdat ze sterven van de ‘leuke projectjes’

En nu, nu zullen er inderdaad een aantal Brusselse piraten hun handen op dat geld willen leggen onder het mom van Molenbeek, Zaventem en radicalisering.

Wat heet, dit geld is al uitgegeven !
@desjonnies: kerel. Ga ff zitten, neem een bak koffie en kalmeer eens een beetje ;-)

Natuurlijk heb je helemaal gelijk. Pure diefstal dit. Één Europa, maar alleen als het de nationale overheden goed uitkomt. Het enige goede wat Europa gebracht heeft is open grenzen en vrije handel binnen de westerse landen. En zelfs dat was mogelijk geweest zonder de unie. Kijk maar naar Zwitserland. Je rijdt er zo in en uit, maar als ze willen kunnen ze je zo weigeren.
@desjonnies: Het is dat je expliciet de Belgische struikrovers noemt, anders had ik gedacht dat je het over onze eigen struikrovers had…
Even schelden op de EU dus voor velen onder ons. Even ter herinnering: In 1992 werd de vorming van een Europese politieke unie uitgesteld want: de eigen nationale identiteit zou eens in het geding komen. Het gevolg van dit non besluit is steeds duidelijker merkbaar: De EU is scheef gaan groeien. Er is wel een sterke economische afhankelijkheid van de landen onderling maar op op juridisch vlak, de Europese veiligheid, gegevensuitwisseling noem maar op, is het nog steeds 1991. We doen allemaal maar wat en er is weinig tegen uitwassen te doen. Kwestie dus van harde keuzes maken: Of je eigen nationaliteit beschermen en in het economisch afvoerputje terecht komen als relatief onbelangrijk landje of echt Europees integreren zodat dit soort flauwekul niet meer door de beugel gaat.
@pomoek:

Wat jij voorstel zou nu leiden tot 1 groot Duits reich.
Duitsland is veruit de grootste en sterkste economie in Europa, de rest hangt er maar een beetje bij.

Ooit onder de EEG was er balans tussen Frankrijk en Duitsland, die balans is weg en dat is eigenlijk de oorzaak van veel EU ellende !
Italië devalueerde de lire af en toe, hun producten werden goedkoper en ze klommen weer omhoog door een goedkope lire.
Nu, nu zitten we vast midden in het verraad en kunnen we geen kant meer op !

Verlaten de Britten de unie, volgen de Denen, en dondert de hele unie in elkaar.
@desjonnies: ik hoop dat je gelijk hebt. Dat tijdelijke dal van na het in elkaar vallen van de eu overleven we wel weer.

Echter denk ik niet dat het zo ver zal komen.
@lekbak: je bedoelt het tijdelijke dal totdat de 3e wereld oorlog begint (die we dan niet overleven)? De unie is wat ons welvaart en vrede heeft gegeven.
@mashell: vrede komt door de navo. Daar heeft de eu helemaal niks nadat noppes mee te maken.

Daarbij is vrije handel goed geweest voor de poen, en dat was prima mogelijk zonder de eu. De euro werkt niet omdat landen in problemen zich niet uit de schulden kunnen halen met inflatie, en daardoor gered moeten worden door de rest. Dat lijkt me tamelijk bewezen!

Daarbij is een zeer belangrijk doel van de eu gelijke welvaart en rijkdom in het hele rijk. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen dat dat inhoud dat de rijkere landen het moeten ontgelden.
@desjonnies: Check your numbers: https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_European_Union – ook o.a. GDP (BNP) per capita. Er zijn best wat landen die een hoger BNP per eenheid hebben dan DE.
Weer een gemiste kans voor arm België ze zouden beter de sociale dumping aanpakken door de trucks met oost-Europese bestuurders en oost-Europese nummerplaten (die met andere woorden hun wegenbelastingen in oost-europa betalen) te beginnen belasten

Dit zou meer werkgelegenheid scheppen in eigen land en de mensen zouden terug iets meer geld hebben om uit te geven. Wat de economie dan weer geld oplevert uit belastingen op consumptie = iedereen blij

Maar ja ik leef in arm/dom België :(
Lekker betalen pannenkoeken….je kan ook altijd omrijden via Duitsland…of nee, daar betaal je evengoed tol. Blijf dus maar lekker janken…
Zou leuk zijn als de vervoerders alle producten NAAR België een opslag zouden geven om de totale kosten van dit systeem door te belasten naar de Belgische consument. Alle tol op import naar NL natuurlijk niet.. Stuur dat maar naar België.
@w0o0dy: Dat is juist het probleem. Volgens Brussel zijn we een “doorvoerland”. Veel vrachtverkeer in Belgie gebruikt onze snelwegen maar laden of lossen (of tanken) er niets. Alleen kosten en geen opbrengst dus. Niet dat ik fan ben van kilometerheffing. Is een kwestie van maanden, hopelijk jaren, totdat er een groene pief in Brussel het ook in personenwagens wilt.
@w0ut:

Ieder land is een doorvoerland, daarom vind ik dat een kul-argument.
Een fractie van alles wat in Antwerpen, Gent Zeebrugge en Oostende wordt aangevoerd per schip blijft in België en dat geldt evenzeer voor de Nederlandse havens.

Ik zeg altijd dat Rotterdam de grootste Duitse havenstad is !

Juist het bewegen van goederen heeft onze beide landen welvaart gebracht, je zag altijd en overal, in iedere uithoek van Europa wel een Belgische of Nederlandse vrachtwagen, jandorie tot in Algerije toe reden ze in de tachtiger jaren.
En die tankwagen op Sicilië die chemicaliën kwam brengen voor de plastic fabriek was een Belg !
En Duitsland is een doorvoerland als goederen in Antwerpen aankomen en naar Wit Rusland of naar Polen moeten worden vervoerd.
Frankrijk is weer een doorvoerland als de tomaten uit Spanje naar Brussel worden gebracht.

We hebben al het zgn Eurovignet, een vignet voor zware vrachtwagens die een Europese tol moeten betalen voor het gebruik van ALLE wegen in Europa.

Persoonlijk vind ik het heffen van tol een zwaktebod van landen, het druist in tegen de Europese Gedachte ( waar tegen al veel weerstand is momenteel ) en het legt de vinger op de zere plek : ieder voor zich en de EU voor ons allen !
Dus is de EU er alleen maar als ordinaire subsidie pot !

En dat is nooit de bedoeling geweest van een Adenauer en een de Gaulle !
@w0ut: Kilometer-heffing werd hier al jaren geleden aangekaart voor de personen-auto’s. Ik vrees ervoor maar het zal realiteit worden. Echter zijn er velen die hierdoor in de shit geraken. Zo las ik een artikel in de krant over km-heffing, waardoor iemand met een zuinige eco-wagentje meer zou moeten betalen dan een Porsche Carrera gewoon omdat volgens het voorbeeld dagelijks van Gent naar Brussel wordt gereden. Velen zullen door de afstanden en werkuren pakken meer moeten betalen dan voordien, er zijn er zelf die hun job zullen moeten opgeven indien de baas dit niet compenseert.

En natuurlijk zijn er velen die dit ook echt willen, want voor de 50km/ op een jaar die ze zullen afleggen komen ze er goedkoper vanaf. Mensen claimen dan dat het niet eerlijk is dat ze moeten meebetalen aan het verkeer terwijl ze minder rijden. Wel dat noemt solidair bijdragen. Anders kan ik ook beginnen klagen dat ik moet meebetalen om aan de andere kant van het land een parkje aan te leggen of meebetalen voor andere hun kindergeld.

Km-heffing is voor mij hetzelfde als een ieder voor zich maatschappij. Iedereen betaald dan enkel zijn deel, maar als daardoor een ander in de problemen komt dat boeit voor velen blijkbaar niet.
De enige manier om dit soort van problemen / discussies te vermijden, is meer Europa. Niet minder. Lees: het autosnelwegennet laten beheren op EU-niveau. Ziet iemand dat zitten? Ik betwijfel het, als je moet lezen hoezeer de EU altijd de risee is. Stop dus met zagen, want “you can’t have the cake and eat it”.
Wat de overheden allemaal al niet durven toe-te-passen om uit hun algemene staatsschuld te geraken, waar ze nooit zullen uitgeraken.

De Grote hoofdschuldige hieraan, is de Grote The Rothschid Bandynasty, die zien koelbloedig toe hoe de wereldbevolking meer en meer begint te creperen, en daarbij geholpen worden door hun bancaire vriendjes, echter, dat zal ooit stoppen, ik ben er alvast mee bezig, en dat op de enige manier die mogelijk is, via de staatshoofden en het internationaal gerechtshof in Den Haag, die hebben van mij ’n aangetekende zending ontvangen.
Het moet effectief The Rothschild Bankdynasty zijn . . .
Zonder transport van en naar het buitenland zou de haven van Antwerpen geen geld binnen brengen.. Maar dat vergeten onze zuiderburen maar even voor het gemak. Die miljarden tellen natuurlijk niet.
Het zou gezond zijn als de Belgen wat minder in de slachtoffer rol zouden kruipen..
Zonder transport van en naar het buitenland zou de haven van Antwerpen geen geld binnen brengen.. Maar dat vergeten onze zuiderburen maar even voor het gemak. Die miljarden tellen natuurlijk niet.
Het zou gezond zijn als de Belgen wat minder in de slachtoffer rol zouden kruipen..
Alle verkeer van en naar Antwerpen maar even omleiden naar Rotterdam? Ik denk niet dat NL er dan slechter vanaf kwam.. Dus heren transporteurs.. Schepen naar Rotterdam voor een lagere kostprijs!
@w0o0dy: als je gedaan hebt met janken mag je gaan aanschuiven om te betalen. Alvast bedankt! En by the way, een doorvoerland is een land waardat goederen doorgaan waar NIETS aan verdiend wordt. Zodra goederen een haven binnenkomen/buitengaan wordt eraan verdiend want deze afhandeling kost geld. Het grote probleem bij Belgie en ook Duitsland is dat er ook vrachtverkeer is dat niet in hun havens arriveert maar gewoon via de truck passeert en dus even gratis gebruik maakt van hun infrastructuur. Hoeveel vrachtwagens denk je passeren Nederland zonder eindbestemming in Nederland of een haven als eindbestemming/beginpunt? Nada, jullie verdienen dus aan elke truck die er komt/vertrekt. En dat is wat jullie maar niet schijnen te snappen. Bijna de helft van al het vervoer op Belgische autosnelwegen is vrachtvervoer waar wij 0,0 euro aan verdienen maar wel even de weg komt verslijten. En ja dat zijn een pak trucks die van jullie havens komen dus lekker betalen freeloaders.
@crusader: populistisch geklets zonder onderbouwing met feiten.
Feit? Slechts ongeveer een derde van de goederen die vanuit en naar Nederland worden getransporteerd reizen door België naar Frankrijk, Spanje, Portugal etc.. Nog een feit?
Van de totale tonnage die vanuit NL naar België rijdt heeft 40% de bestemming Antwerpen.

De tolheffing is dus een ordinaire begrotings maatregel omdat de Belgen de rekeningen liever bij een ander neerleggen dan zelf de zaken op orde te krijgen.

Waarom is de Belgische transportsector zo marginaal in Europa terwijl er zoveel goederen het land binnenkomen via Antwerpen?
@w0o0dy: jongen waar zijn jouw feiten? Beetje liggen duimzuigen hier. De enige die hier populistisch is ben jij. Feiten zijn dat er een hele hoop door België rijden zonder enige vorm van bijdrage aan onze economie. Het feit al dat jij je er zo in opjaagt bewijst het. Betalen zal je en als je niet wil rij dan om he, in Duitsland zal het vast goedkoper zijn…not! En als je even logisch nadenkt dan snap je wel dat ik gelijk heb. Welk verkeer rijdt er trouwens door nederland om daar niet te eindigen in een haven of op eindbestemming…? Niets dus want Nederland ligt in een hoek waar niemand niet moet zijn als het niet voor de havens of eindbestemming is. Ik hoop alsnog dat je nog wat kan genieten van het prachtige weekend. Zou niet willen dat de tolheffing ook nog je weekend verpest hahaha 😄
@crusader: tja, het zijn ook zomaar wat feiten die ik haalde uit een analyse van het goederenvervoer in Europa itt jouw prietpraat. De PDF met 155pagina’s wil ik je best sturen hoor.

Maar nee zoals gezegd liever de slachtofferrol dan kijken waarom Belgische transportfirma’s niet in staat blijken de goederen die aankomen in Antwerpen te distribueren naar de rest van Europa. Anderen de schuld geven en de rekening presenteren is veel makkelijker. Zwak en gemakzuchtig parasiteren. Wees er maar trots op, zolang de handel in Antwerpen nog overeind blijft. Als namelijk de klanten die buitenlandse transporteurs bedienen voor het transport naar de haven de rekeningen zien oplopen door deze onzin dan kon het nog wel eens pijnlijk worden voor België. Maar ach, kunnen jullie werk zielig doen en proberen iemand anders de schuld te geven van het banenverlies.
@w0o0dy: geweldig hoe jij hier in op gaat :-) Manmanman… Alleen al omdat jij er zo pissed van bent vind ik het geweldig. En maak je maar geen zorgen over onze haven of onze economie, zullen we zelf wel doen. Hahhaha… En wat me zelf betreft, ik werk al 10 jaar als zelfstandige in Den Haag voor jullie overheid…weet dus dat ik elke maand met ne hele mooie hoop geld van jouw belastingsgeld richting belgica ga. Ik zal e pintje drinken van jouw aandeel, schol! 😂😂😂
Belgie. De mongolide Calimero van Europa. Mijn god, als je denkt dat ze een dieptepunt bereikt hebben, maken ze zichzelf weer net even iets belachelijker nog.
@rynnus: Jij dacht dat de vrachtchauffeurs de dupe zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).