Uber-verkrachtingszaak zorgt voor opschudding in India

Auteur: , 20 Reacties

Als vrouw ben je in India je lijf en leden niet zeker, als we de steeds terugkerende berichten over verkrachtingen aanschouwen. Het laatste treurige geval betreft een Uber-chauffeur die zich vergrepen zou hebben aan zijn 26-jarige passagier.

Uber Delhi

De vrouw had in Delhi een Uber-taxi geboekt, en was tijdens de rit ingedommeld. Toen ze wakker werd bleek dat haar chauffeur haar naar een rustig plekje had gereden, waar de verkrachting plaatsvond, aldus berichtgeving van de BBC.

Dit meest recente verkrachtingsgeval is niet alleen deerniswekkend, het is ook ongeveer de grootste PR-clusterfuck die je als bedrijf kan overkomen. Uber, dat precies 1 jaar actief is in de Indias hoofdstad, reageeert met een statement, waarin het zijn afkeer van de situatie kenbaar maakt en aangeeft volledige medewerking aan de autoriteiten te verlenen.

Daarnaast verwachten we dat er nauwgezetter naar de antecedenten van nieuwe chauffeurs wordt gekeken, maar dergelijke vuillakkerij verbannen lukt nooit, zeker niet in India. Het geeft echter wel aan tegen wat voor problemen een wat losser georganiseerd en minder persoonlijke business case als Uber aan kan lopen.

Wellicht is een roze vrouwentaxi een idee in India.20 reacties

Als ik dit soort walgelijke berichten wil lezen kijk ik wel op telegraaf.nl of geenstijl.nl.
Jammer dat dit wederom gebeurd. In India maken ze er een gewoonte van… zou er nog niet dood gevonden willen worden.
@BmwMPower: als ik zo naar het nieuws van afgelopen 2 maanden kijk zijn verkrachtingen daar eerder regel dan uitzondering
@BmwMPower: Sterker nog, het is al decennialang een gewoonte. Ik geloof dat verkrachtingen inmiddels deel van de Indiase cultuur uitmaken.
Wat is dat toch achterlijke mannen daar. Ik kan er serieus niet bij met mijn hoofd.
Die heeft vast maar 1 ster gekregen
@ettie: En er zijn er bij die je nog leuk vinden ook…
@norge: het is wat he, er zijn ook mensen die de like knop weten te vinden als jij weer eens met zo’n opmerking van matig niveau over de f1 komt…
Riekt naar stemmingmakerij dit bericht.
Nou had ik net de hoop dat Uber met hoogstaande technologie veiligheid op één of andere manier kon vergroten.
En nu afwachten wat dit voor Uber gaat betekenen. Een prima initiatief, maar zonder echte controle en daardoor voor dit soort mafketels een net iets lagere drempel om niets vermoedende slachtoffers je auto in te lokken.
Is dat nu de media die het zo uitvergroot of is het nu echt zo vreselijk in India.
@Hupke:
Dit artikel lijkt het laatste te suggereren:

http://www.oneworld.nl/love/gezondheid/elke-22-minuten-een-vrouw-verkracht-india
@Original_Arnoud: Bedenk je dat het hier gaat om 1,3 miljard mensen, dan valt 1 per 22 min best mee. Hoe zou dat in Europa zitten?
@gop1: Even opgezocht, en in Nederland is het aantal aangiftes per inwoner per jaar ongeveer twee keer zo hoog. Ik weet niet of ik “valt mee” zou willen zeggen over India, maar de aantallen zijn relatief dus stukken lager dan hier.
@Mairsil:
Onzin, het percentage vrouwen dat hier aangifte durft te doen is significant hoger dan in India, als je daar als vrouw aangifte doet loop je een gerede kans dat het politiekorps het nog eens dunnetjes overdoet..
Je hebt leugens, grove leugens en statistieken..
@tupperware: Dan nog wordt het ‘probleem’ enorm opgeblazen. India is één van de meest vredelievende landen die er zijn, ben er zelf een paar keer geweest. Jij laat je enorm leiden door de media. Daarnaast kan je India nauwelijks eens land noemen, de verschillen zijn onderling enorm, het is eerder een continent. Een verkrachting in Spanje heet toch ook niets te maken met de veiligheid in Nederland?
In Nederland moeten chauffeurs bij het verkrijgen van een chauffeurs pas een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) afgeven die door Dienst Justin wordt opgesteld. Elke 5 jaar opnieuw bij het verlengen. Strafblad met zware delicten of (te)veel kleine delicten, dan kun je die op je buik schrijven. Het is geen garantie om de kwaadwillige buitenspel te zetten, maar er zit ieg enige controle op.
Wat een stelletje onmenselijke apen zijn het toch in India.
@wessel04: De onmenselijke apen hier in Nederland zijn nog een stukje erger, er zijn hier al 24 verkrachtingen per week, terwijl in India 60x meer mensen wonen. Als ze daar net zo erg waren als hier was het elke 7 minuten, niet elke 22..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).