Uitslag: 24 uur Nürburgring met Nederlander op podium!

Auteur: , 24 Reacties

De 24 uur van de Nürburgring leverde weer een bizar, chaotisch spektakel op voor de liefhebbers van Enduranceraces. En we hebben een Nederlands succes!

Het begon knotsgek gisteren. Om 16:33 ging de rode vlag uit, na een uurtje racen waren de hagelstenen zo groot dat auto’s strandden door een gebrek aan grip. Tientallen auto’s gingen modder- / grind- / vangrailhappen en de chaos was compleet. Het duurde een paar uur tot er een herstart kon worden georganiseerd, die was uiteindelijk om 20:00.

De race werd gedomineerd door de fabrieksteams van Mercedes met hun Mercedes AMG GT3’s. Ze wisten uiteindelijk met drie auto’s het podium te vullen als om half vier vanmiddag de vlag valt. De eerste plek ging naar Team Black Falcon met startnummer 4, die in de laatste ronde met Engel achter het stuur nog op brutale wijze de Mercedes AMG GT3 van HTP Motorsport voorbij stak. Daarin zat op dat moment Hohenadel achter het stuur zat. De derde plaats ging eveneens naar een AMG GT3, de startnummer 88 van team Haribo.

De Nederlandse coureur Renger van der Zande pakte daarmee een mooie tweede plaats als één van de vier coureurs van Team HTP!

De uitslag:
1. Schneider / Engel / Christodoulou / Metzger (D/D/GB/D), Merecedes, 134
2. Vietoris / Seefried / Hohenadel / Van der Zande (D/D/D/NL), Mercedes, 134 laps
3. Alzen / Arnold / Götz / Seyffarth (D/D/D/D), Mercedes, 13324 reacties

Die AMG’s zijn echt mooi
Doet hij goed!
Wat is die auto op foto nr. 23?
Sow! Die gridgirl op foto 4 mag wel ff langskomen!
Leuke race, het weer zorgde er wel voor dat het leuk was om naar te kijken
De laatste inhaalactie van de winnaar was wat dubieus te noemen. De winnaar peunt de uiteindelijke nummer 2 toch wel een beetje hard aan de kant. Volgens mij gingen er nog een paar naar race-control. Weet niet of er al meer duidelijkheid is?
@koeckenbacker: iemand een link naar desbetreffende manouvre?
@ricksmits: http://youtu.be/g13ZU23c3AU
@koeckenbacker: dat was inderdaad een gewaagde actie. Zag het ook gebeuren. Ik weet niet of die laatste tankstop écht nodig was maar die heeft HTP anders de das om gedaan.
In de laatste ronde…? Wow, (bijna) 24 uur racen en dan in de laatste ronde pas de beslissing. Moet een toprace geweest zijn!
Htp racing team is van Nederlandse eigenaar dus eigenlijk Dubbel Nederlands succes
Wat blijft het toch een fantastisch circuit!
Prachtige foto’s, hele mooie serie. Dank hiervoor.

Heeft iemand een video met een mooie samenvatting?
Wat een schitterende foto’s zeg! En toch nog mooi Nederlands succes vandaag na het debacle van Max.
Toch een kaaskop die het goed doet vandaag
Gisterenavond en deze ochtend een paar uur gekeken. Was echt een prachtige race. De amg gt’s, bentley conti en m6 zijn zo’n brute machines!
Foto 7, met die Amg in de carousel is mijn nieuwe achtergrond.
Kanshebber voor foto van de maand??
Waarom zijn de koplampen zo vaak geel in deze klasse eigenlijk?
@audi18: zodat andere bestuurders kunnen zien dat ze aan de kant moeten. Daarnaast hebben ze ook een blauw lampje in de auto soort blauwe vlag
Klote hagel werd helemaal weggespoeld bij adenau we zijn maar in onze onderbroek met de auto’s terug naar de camping gegaan om om te kleden. Gelukkig hadden we een laro. Verder ongelofelijk weekend kan het iedereen aanbevelen
@sjeppie156:
Het wordt toch nog spannend! Jullie zaten dus bij adenau in jullie onderbroek, maar hadden gelukkig een laro? (Vraag me af: Wat is ’n laro?) ’t Is dat ik iets niet helemaal begrijp. De klote hagel werd helemaal weggespoeld, maar toch moesten jullie naar de camping? En daarom kunnen jullie een weekend in onderbroek ongelofelijk goed aanbevelen? Kan er niks aan doen, maar ik vind het maar een sjeppie-verhaal.
Verdomme wat een geil wijf met bord nummer 1!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).