Uitslag Formule 1: Grand Prix van Hongarije 2015

Auteur: , 104 Reacties

Weet Hamilton zijn pole om te zetten in winst en hoe deed onze Max het eigenlijk? GOED! Verstappen boekt zijn beste resultaat ooit, dus er is reden voor een feestje!

Max Verstappen

Om met die eerste vraag te beginnen: nee. Hamilton verknoeit vlak na de start een bocht in een poging niet achterop Rosberg te rijden en zakt in het nog compacte veld meteen terug tot de tiende positie. Sowieso hadden de Benzen op de eerste en tweede startplek het lastig, Vettel stuurde zijn Ferrari als eerste de eerste bocht in, terwijl bij bocht twee ook Raikkonen (vanaf plek 5) de twee Mercedessen al verschalkt had. Voeg daar de stuurfout van Hamilton bij en de eerste ronden hadden niet beter kunnen verlopen voor Ferrari.

Nico Hulkenberg
Nico Hulkenberg maakt een flinke klapper als zijn voorspoiler plots afbreekt

Spannende momenten waren er voor Nico Hulkenberg. Aan het einde van het rechte stuk breekt de voorspoiler van zijn Force India-Mercedes vanuit het niets af. De auto klapt eroverheen waarbij z’n voorwielophanig het begeeft en knalt stuurloos rechtdoor de banden in. Gelukkig kan Hulkenberg ongedeerd uitstappen. Tijdens het opruimen van de rotzooi, rijden de auto’s in een treintje achter de safetycar door de pitsstraat, een bijzonder gezicht. Eerder in de race meldt Raikkonen aan zijn team dat er een onderdeel van zijn voorspoiler is afgebroken, maar in de herhaling is goed te zien hoe een van de camera’s voor het luchtledige kiest.

Door de pits
Dit zien we niet vaak: alle auto’s achter de safety car door de pits

Na de safetycar ligt de wedstrijd weer open. Ferrari rijdt met Vettel en Raikkonen nog aan de leiding, maar Rosberg ligt drie en Hamilton is alweer opgeklommen tot plek vier. Kimi heeft op dat moment al problemen met zijn auto en wordt dan ook al in de eerste bocht voorbij gestoken door Rosberg. Hamilton heeft het echter te druk met Ricciardo, die agressief de positie van de Brit aanvalt, waarbij Hamilton zelf zijn voorspoiler beschadigd. In het gedrang tussen de twee moet Bottas vol op de rem, waarbij Verstappen zijn achterwiel raakt. Resulaat: een lekke band voor Bottas en een plekje winst én een licht beschadigde voorspoiler voor Verstappen. Door een neuswissel van Hamilton en het snel erna binnenkomen van Raikkonen, schuift Verstappen zelfs nog twee plekjes op. Al met al een chaotische herstart dus, maar niet ongunstig voor Max, die dan op plek 5 rijdt.

Helaas krijgt Verstappen niet veel later te horen dat hij tijdens de safetycar-situatie te hard heeft gereden in de pitsstraat en een drive trough penalty moet ondergaan. Het goede nieuws is dat Verstappen een dergelijk grote voorsprong heeft op Alonso achter hem, dat hij ook na zijn panalty nog steeds vijfde ligt. Op dat moment wordt er voor aan het veld nog flink gestreden, Tussen Vettel op 1 en Ricciardo op plek 3 -met Rosberg daar nog tussen- zit minder dan twee seconden.

Ricciardo versus Rosberg
Goed voor Verstappen: Rosberg sloopt zijn band én de voorspoiler van Ricciardo

De ontknoping had niet spannender kunnen zijn. Ricciardo verremt zich en en daarbij gaat de achterband van Rosberg kapot. De schuld ligt echter niet zonder meer bij Ricciardo, aangezien Rosberg behoorlijk onhandig zijn auto voor de Red Bull gooit. Deze moet in slakkengang richting de pitsstraat en Verstappen profiteert. Ricciardo krijgt een nieuwe neus, maar komt door het grote gat toch nog voor Max weer op de baan.

Uiteindelijk wint Sebastian Vettel, waarmee de Duitser het aantal overwinningen van Senna evenaart. Max Verstappen wordt knap vierde, zijn beste resultaat ooit, op het circuit waar zijn vader ooit eens derde werd. Red Bull doet het eveneens niet onverdienstelijk, met een tweede en derde plek. Wat een race… fantastisch!

1. S. Vettel
2. D. Kyvat
3. D. Ricciardo
4. MAX VERSTAPPEN!
5. F. Alonso (ook een flinke opsteker)
6. L. Hamilton
7. R. Grosjean
8. N. Rosberg
9. J. Button
10. M. Ericsson
11. F. Nasr
12. F. Massa
13. V. Bottas
14. P. Maldonado (drie f*cking penalty’s!)
15. R. Mehri
DNF W. Stevens
DNF C. Sainz
DNF K. Raikkonen
DNF S. Perez
DNF N. Hulkenberg

Screenshots: BBC One104 reacties

Heerlijke race! En congrats Max!
Uitstekend gereden dat jong!
@racerx: Waarom heeft Max volgens jou uitstekend gereden? De enige reden dat ‘ie 4e is geworden komt omdat een aantal andere coureurs pech hebben gehad. Hadden Hamilton, Rosberg en Raikkonen geen pech gehad dan was Max hoogstens 7e geworden.

Ik wil Max niet afzeiken maar laten we het wel in perspectief plaatsen.
@franserommel: Hoogstens 7e, want dat is een verschrikkelijk slechte klassering….
Kunnen we niet even blij zijn met deze geweldige prestatie?
@mclarenf1lm: Ik ben blij voor Max. Ik vind sommige reageerders hier echter te positief. Die 4e plek kreeg Max bij wijze van spreke in z’n schoot geworden.

Stel dat ik in de F1 zou rijden. Ik start als laatste en ik kan er geen reet van maar in de eerste bocht klappen alle andere coureurs eraf. Ik rij de race uit en wordt 1e. Ben ik dan goed of heb ik veel geluk gehad?

Dat laatste, en dat had Max vandaag ook.
@franserommel: overdrijven kan ook, maar bij deze: als jij ooit in die positie komt dan ga maar keihard op de rem en zorg je dat je netjes 7e blijft ipv 4e… Thats the game!!!
@franserommel: Gefeliciteerd! U heeft weer een prachtige reactie in elkaar getypt. Typisch Nederlands ook. We mogen best eens blij en trots zijn in plaats van alles kapot relativeren en zeggen dat het allemaal wel meevalt. Man man man.
@olivier420: hij (franserommel) is wel heel consequent …………. zie zijn reacties onder “profiel” …….. eigenlijk alleen maar negatief!
@SpiderIV: iets met azijn
@franserommel:
jij, jij kunt alles beter
je weet ook alles beter
is gewoon zo.
fijn en bedankt dat je hier reaguurt !

me wou dat ik u was
@franserommel: Maar het is de kunst van het goede rijden, om ook in die omstandigheden goed door te blijven gaan en dat heeft Max gedaan. Ja, het is meegenomen, dat anderen pech hebben, of fouten maken, maar dat is part of the deal en als je, zoals Max constant door rijdt, kom je ook waar je moet zijn, op zijn nu behaalde 4e plaats en dan is dat hartstikke goed gedaan.

Een erg leuke race, er gebeurde gelukkig nog eens wat, door pech, of door fouten, maar het was goed om aan te zien. Dit racecircuit er maar inhouden, voor toekomstige mooie races.
@franserommel: Gezien het feit dat hij met Franse rommel rondrijdt was een 7e plaats ook uitstekend geweest. Ik snap je punt, but come on, een beetje happy mogen we hier als NL raceliefhebbers wel van worden, right?
@franserommel: Volgens mij heeft Max alleen Alonso ergens in de eerste 10 ronden na de start ingehaald.
Uiteindelijk is ie 4e geworden door erg veel mazzel. ALS (ja ALS), ie nou niet te hard had gereden had ie misschien het podium gered, al had Ricciardo dan misschien naar binnen gegaan.

De vraag is alleen een beetje: heeft ie het gered door het slapen van het team of door het heel slim zijn van het team: Tijdens Hulkenberg lag ie op een ronde. Vettel en Raikonen gingen naar binnen, dus ge-unlapt. Volgens mij schoot ook Kvyatt naar binnen voor de safety car. Dan komt die safety car en kon Max aanschuiven. Uiteindelijk werd het team wakker (in het geval ze aan het pitten waren) en zagen ze dat ze een gratis pitstop kregen.
Daarna had ie nog x keer mazzel. Stomende Hamilton. Mazzel dat ie Bottas voor zn sokken kon rijden zonder straf (was gewoon te laat remmen door situatie niet goed in te schatten) en zelfs nog mazzel dat Alonso en Sainz saampjes gezellig bezig waren (waardoor na straf hij nog wel voor Alonso kwam). En dan nog mazzel met Rosberg en Ricciardo.

Overigens is het wel te vermelden waard: rond ronde 55-65 heeft Max volgens mij maar 2 seconden verloren op leider Vettel (ja, met zacht vs hard); maar Max had de pace er goed in.

Uiteindelijk heeft ie goed gereden in het feit dat Max wel de rondetijden bleef rijden terwijl de rest alleen liep te kloten en stomen.
@franserommel: uit het gedrang blijven is ook een kunst in deze sport. Ook een 7e plek zou uitstekend zijn maar Max heeft zich niet gek laten maken, ook niet na de matige start. Dus top-prestatie voor een jongen van 17!
@franserommel: en jij wilt zeggen dat 7e plek dus dan slecht is? Ook een erg nette presentatie
Belangrijkste is nog wel dat hij boven sainz eindigt
Dat heb je rap bij elkaar getypt! Goed bezig!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@sr20det @Vincegail: Foutje is aangepast, idd een gevolg van jullie zo snel mogelijk dit heugelijke nieuws willen brengen. Thnx voor het melden!
Keurig resultaat van Verstappen
Gezien op bbc 1, goed nieuws voor Max
Vettel goed gereden! Max goed geëindigd! Leuke race om te zien!
@mike0709: hebben ze niet allebei goed gereden? En zijn ze niet allebei goed geeidigd?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Verstappen ging echt goed. Samengeknepen billen de laatste 10 ronde. Lekker zeg.
@rolov:
Toppertje hè, stiekem hoopte ik op een gelukje zoals zijn vader in 1994 had. Kwam nog bijna uit ook met de aanvaring van Riciardo en Rosberg.

Het incident van Hulkenberg was anders ook even schrikken.
Al met al een race zoals we ze graag zien.
@acbchapman: ja ik ook. Ik dacht dat wordt nog een 3 plek ook. Ik kan mij niet meer heugen dat ik zo enthousiast bij een f1 wedstrijd heb gezeten. En ik volg het al decennia lang. Ik heb senna nog zien verongelukken op tv ;)
@rolov:
Zat, zat bij zijn opa Frans in de kroeg toen zijn vader 3de werd.

Om even een wedstrijdje ver pissen te doen, ik heb Villeneuve nog op 3 wielen zien rijden en een paar jaar later op de omloop van Terleamen zien verongelukken.
@acbchapman: haha ik wilde even aangeven dat ik al een hele tijd kijk ;) aangezien de meeste hier rond de 16 zitten.
Uiteindelijk een prachtige race geworden. De start was geweldig waar beide Ferrari’s ontzettend goed weg kwamen. Verder gebeurde er een tijdje even niet al te veel. Uiteindelijk ontzettend genoten. Daar waar Maldonado weer zichzelf was en straffen kreeg deed McLaren Honda eindelijk weer eens echt mee! En dan Max. Jongen wat heeft hij goed gereden. Fantastische vierde plek!
Wow erg goed gedaan van max. Ook netjes van alonso, misschien dat hij nu minder zal klagen? En leuk om te zien dat 1 en 2 niet door mercedes bezet zijn en viervoudig kampioen vettel weer een keer op de nummer 1 staat. Helaas niet kunnen kijken omdat ik op vakantie ben
VIERDE??!! Al bijna op het podium en dat in een niet optimale auto en een nog lang niet ervaren coureur, fantastisch resultaat Max!
@agera: optimaal toch wel? Het vermogen is minder ja maar in hongaria was dat ook niet nodig
@stino: met een snelheidsverschil van 2 a 3 seconden per ronde ga je mij niet vertellen dat de auto prima is. Het is een bagger blok en de auto is gewoon te langzaam. Een 4e plek met een dergelijke auto is wonderbaarlijk.
@MrSkyline: dat klopt, blok is bagger, maar voor de rest is de auto goed. En op dit circuit werden volgnes mij toch geen hoge snelheden behaald, in monaco deed max het ook erg netjes (op crash na dan)
@stino: Sure, geen hoge snelheden, maar wel 2 a 3 seconden per ronde verschil. Als er geen safetycar was geweest dan had max 1,5 ronde achter gelegen, en dat ligt niet aan gebrek aan talent. Hij heeft misschien nog niet de ervaring van een Vettel, maar de 2 a 3 seconde per ronde (op dit cirquit) liggen toch echt voornamelijk aan de auto.
@agera: en, eerlijk is eerlijk, met heel veel geluk dit keer he… Denk aan beide mercs en raikonen
@meneer: zo werd zijn pa ook derde. En Hamilton kampioen in Brazil. Schumi won in de pits. Geluk hoort erbij.
@agera: Kyvat op 2e voor riccardo geeft denk ik wel aan hoe zo’n bijzondere race dit was. Gewoon een klassieke race, vroeger was het weliswaar betrouwbaarheid, ditmaal de vele brokken en overtredingen coureurs maakten dat leidde tot een spannende race na de safety car. En feit dat Kyvat 2e is geworden en Verstappen 4e zegt denk ik al genoeg, zeker we verdiend voor beide jongens.
Gracia gracia
Leuke race, wellicht de leukste van dit jaar?
@pomoek: absoluut. Ik Had geen enkele keer de neiging om in slaap te vallen. Dat Is al tijden niet meer gebeurt.
Genoten de hele race ,geen seconde willen missen op BBCI .
Top van Max en ze zijn nu Sauber voorbij.
Haters zijn stil vandaag! #Verstappen
@persian1: Denk jij dat Max 4e was geworden als Hamilton, Rosberg en Raikkonen geen pech hadden gehad? Grappenmaker.
@franserommel: vind ik zo slap excuus. Zonder geluk wint niemand. Als als als. Als de Renault motor dit jaar gewoon perfect Was geweest had hij al veel meer punten gehad.
@franserommel: denk jij dat max 4e was geworden als hij de pech NIET had in een brakke auto te rijden????
@potjak: Nee, dan was Max wereldkampioen geworden…. -_-
@franserommel: 😄 dat zal wel niet maar alles beter dan nu in franse rommel… Hahaha
@franserommel: Denk jij dat Hamilton kampioen was geworden als hij nog in een McLaren had gereden? GELUKKIG rijdt hij in een Mercedes, gelukkig wist Max uit het gedrang te blijven, biet te crashen en door constant te rijden 4e te worden. Als hij zo ooit eens wereldkampioen wordt…
@franserommel: Ik ben best kritisch op Verstappen. Voor mij telt niet: “Hij heeft goed gereden, jammer dat hij 12e is geworden, volgende keer beter”. Maar het tegenovergestelde is ook niet meteen waar: Als hij een goed resultaat heeft behaald ligt dat aan het falen van anderen.
Dat is nu eenmaal onderdeel van deze sport. Anderen maken fouten en daardoor eindig je hoog in de eindklassering. Hij heet zich aan de regels gehouden en is 4e geworden. Hoe of wat is niet belangrijk. Alleen het resultaat telt, en dat is gewoon goed.
Nu eindelijk eens wat geluk in plaats van tegenslag voor een wederom geweldig rijdende max :-) Dik verdiend en wederom z’n visitekaartje afgegeven, top !
Red bull deed het dus verdienstelijk..
-edit: dank beiden, is inmiddels gefixt =) –
Geef Max een betrouwbare auto en hij wordt wereldkampioen.
Naar het schijnt kijkt Maldonado enorm uit naar autonome wagens…
Als Verstappen slim is dan blijft hij volgend jaar nog bij TR. Durf te wedden dat ie het jaar daarna stoeltjes voor het uitzoeken heeft. Dat is een mooi moment om rond te gaan kijken, want in 2017 zullen er ook weer grote wijzigingen in de reglementen zijn. Kan ie rustig gaan kijken wie de beste kaarten kan hebben in 2017.

Denk ook dat er geen twijfel meer kan bestaan of Vettel tot de absolute top behoort. Sommigen twijfelde of hij tot de top behoort omdat ie in de RB reed, maar als je ziet hoe hij dit jaar weer strijdt en ook wint met een andere auto, dan kun je hetbgewoon niet meer ontkennen.
Mooie woorden van hem ook aan het einde voor Bianchi.

Mooie en spannende race.
Dank voor de reportage @dizono
Heerlijk competitieve baan die hungaroring.. Eentje om erin te houden
@pixeltrooper: je maakt een geintje, hoop ik?
@cbr600rr: nou het geeft een kans voor middelmatige teams met een minder goede motor om ook een goed resultaat te behalen
Prachtige race!
En Max… TOP prestatie! I’ll take off my cap! 😃👍
Erg genoten van de race. Fantastisch resultaat voor Max. Vettel verdient gewonnen. Herdenking voor Bianchi was erg mooi en respectvol.
2 uur lang stuiterend van enthousiasme op de bank gezeten nadat mercedes gelijk voorbij gereden werden, wat een race. Heerlijk!
@arnoldh: Klamme handjes inderdaad…
Wat een race jongens! Wat heb ik genoten, voor het eerst dat ik niet naar de wc wouw. tot de eindstreep was er een gevecht tussen de nummers 1,2 en 3… Verstappen ook fantastisch gereden!!! Op naar SPA!!!!
@testarossa: Wouw?
On topic, wat een heerlijke race! Spannend tot het einde.
@testarossa: helaas is dat een stuk sneller circuit waarop de renault motor veel minder goed kan presteren, dus punten zitten er daar waarschijnlijk niet in
Well done Max, keurig!
En nu hoor je natuurlijk niemand die anders altijd lopen te zeiken/zeuren/bashen op hem.

-KNIP: met zulke uitspraken ben je zelf geen haar beter-
Sterke race van Vettel. Hulde voor Max. Driewerf ‘Hoera’ voor Neerlands trots in de koningsklasse.
Onbegrijpelijk dat iedereen hier zegt dat Max goed heeft gereden. Hij is 4e geworden omdat een flink aantal andere rijders ongelooflijk veel pech hebben gehad.

Laten we eerlijk zijn; als die andere gasten geen pech hadden gehad was Max nooit 4e geworden.

Of kijken jullie alleen naar de uitslag en wordt de race zelf niet gekeken?
@franserommel: Maar als Max pech heeft dan ligt het aan hem, toch?!

En laten we eerlijk zijn zelfs met een drive trough penalty is Max alsnog vierde geworden. Goed resultaat en goed gereden dus. Punt.
@franserommel: Hij heeft zelf ook een drive through aan z’n broek gekregen, dus als hij wat voorzichtiger had gepit dan had je weer 30 seconden van zijn tijd af kunnen halen. Stel hij was incl. drive through 7e geworden, dan had hij zonder drive through waarschijnlijk alsnog op een vierde of vijfde plaats uit gekomen.
@franserommel: hij reed de race uit op een goede snelheid…Begrijp jij het concept van racen wel?
@norge: Racen is proberen als laatste de finish te bereiken? Toch?
@franserommel: Allemaal leuk en aardig, maar als er zo veel gebeurt moet je er wel staan om er van te profiteren, en dat is wat Max vandaag perfect heeft gedaan. Hij had inderdaad ‘gewoon’ 7e of 8e kunnen worden, maar dat is hij niet!

Kijk naar Sainz, met het zelfde materiaal kwam hij amper de top 10 binnen terwijl Max zelfs nog een tijdje achter Sainz heeft gereden. Als het bij de rest mis gaat moet je er van profiteren, en dat is wat Max perfect heeft gedaan en zijn teamgenoot niet. Zo simpel is het.
@franserommel: hij heeft heel hard gereen, problemen weten te omzeilen, keurig voor de banden gezorgd en een paar inhaal acties (helaas niet in beeld). En wie heeft hem ook de baan weten in te halen na de ietwat dramatische eerste ronde?

Het was dus gewoon een hele strakke race in een best wel chaotische race.
@franserommel:
Onbegrijpelijke aannames.

Als hij 7de was geworden omdat er niet een aantal pech hadden gehad/minder rommelige acties hadden uitgevoerd, dan hadden velen met mij ook geroepen dat hij goed gereden had.

Maar zoals aangegeven, heeft hij het hoofd in tegenstelling tot veel anderen behoorlijk koel weten te houden, behoudens die te snelle ronde tijdens de SC. En dat is ook een extra verdienste bij zo’n hectische race.
@franserommel: In de eerste plaats: je hebt gelijk, Max heeft geluk gehad. Maar toch wil ik dat een beetje relativeren. Hij heeft weldegelijk het hoofd koel gehouden en het maximale uit de omstandigheden gehaald. Zelf lijkt hij er ook erg nuchter onder en dat is prettig om te merken. Hij heeft gewoon een hele degelijke race gereden zonder zijn hoofd te verliezen. Vergelijk zijn manier van omgaan met positieverlies bij de start met die van Hamilton, dan zie je toch dat het een heel volwassen zeventienjarige is, die echt nog wel hele mooie dingen kan laten zien. Ik snap dat je vind dat hij geluk gehad heeft, maar ik heb het idee dat hij zich dat zelf ook beseft en dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. Ik vind dat hij best credit mag pakken voor de manier waarop hij de race heeft uitgereden en ik vind zijn hele gedrag op en naast de baan gewoon wel hoopgevend voor de toekomst.
Ik lachte de ballen uit m’n broek om Crashtor Mallenado! xD
@AutomotiveDesigner: Dat was inderdaad niet normaal meer. Dacht nog even dat het systeem van FIA een storing had…. :)
@Rick-dos:
Voor het eerst in de carrière van Mallenado deed het systeem zijn werk. Die is veel te vaak met zijn gekkigheid weggekomen.

Ik kon een glimlach niet onderdrukken.
@AutomotiveDesigner: Iets met een hattrick geloof ik. ;)
Weet iemand wat er nog was met Stevens? Verder was het echt een geweldige race met enorm veel verrassingen. En natuurlijk een geweldige prestatie van Max nadat hij iets was gezakt na die eerste ronde
Enorme blunder van Rosberg om niet voor de zachte band te gaan voor de laatste stint. Je zag iedereen die op de zachtere band stond vliegen op het laatst maar omdat ‘ie zo gefocused is op Hamilton wil hij dezelfde band hebben…dom dom dom.

Op de zachte band had ‘ie Vettel makkelijk kunnen verschalken en was ‘ie niet kwetsbaar geweest tov Ricciardo. Was zoveel beter geweest voor het kampioenschap. Heeft Hamilton weer eens een klassieke Hamilton bogey race…

Prachtig resultaat trouwens voor Max. Alleen jammer van die drive through anders was het een podium geweest. Op het laatst zat ik wel stiekem een beetje te hopen dat Ricciardo nog een drivethrough zou krijgen voor zijn move op Rosberg van te ver af maar ja…helaas. Desalniettemin lekker wat puntjes ‘on the board’, zal Sainz een flinke kluif aanhebben om die nog proberen goed te maken.
Ik denk niet dat mensen mogen klagen over een saaie race.
Ik heb er persoonlijk van genoten bij BBC1, en het was een geweldige prestatie van ”onze” Max!
SCHITTEREND!!!!!! Hij had een beetje geluk, maar hij zat er op de juiste momenten! Problemen bleven uit en hij heeft gewoon heel goed gereden!!! Mega trots!!!
Was een mooie race zo voor de zomerstop.
Zat met samen geknepen billen te kijken naar de start
@rob5nismo: en natuurlijk super resultaat van max toen hij over de lijn kwam zag je m wild met zn vuistje zwaaien van blijdschap
Wat een heerlijke race. Jammer dat we nu 4 weken moeten wachten tot de volgende…
Ik geloof niet in pech, alles heeft wel een reden.

Zelfs een spoiler die spontaan afbreekt.

Dus geen geluk voor Max maar gewoon zeer goed gereden!
Goede race, geen spijt dat ik de 24h van Spa vroegtijdig geskipt heb hiervoor.

Als Hamilton en Rosberg iedere week het fatsoen hebben van domme dingen te doen blijft de F1 ook interessant.
Trots op Max! Wat een race.. En zullen we het gewoon bij voorvleugel houden? Voorspoiler klinkt niet echt ;)
Wat een held! (Max natuurlijk)
Iemand toevallig een linkje naar een samenvatting van de race?
@hallobanaan: Op Veronica is samenvatting te zien.
Gefeliciteerd Max!!!!
Mooi man Hamilton rijd zijn voorvleugel(spoiler) er af en gaat de pits in.

Echter bij Max gebeurt hetzelfde en hij rijd door.

Best wel zwak van Hamilton, het is gewoon een verwend nest.

Ook niet normaal het snelheidsverschil in de laatste ronden van de MB, dat is volgens mij niet eerlijk!
@csx3000: Ik weet niet of de schade bij Hamilton en Verstappen te vergelijken was. Zo’n team maakt natuurlijk een berekening wat uiteindelijk de minste schade oplevert, doorrijden met minder downforce voor of een pitstop extra. Lijkt me niet echt dat de coureurs daar het laatste woord in hebben. Over het algemeen vind ik Hamilton ook geen sympathieke coureur, maar dit is niet echt het beste voorbeeld i.m.o. De manier waarop hij reed na de herstart van de safetycar daarentegen, dat was niet best!
@gtwillem ongeveer wat je voorspelt had. Wat een ongelooflijk resultaat zeg.
Niemand die de conclusie trekt dat Rosberg hier de titel cadeau doet aan Hamilton? Die actief waarbij zijn achterband eraan ging was onnodig en dom. Race verkloot, race van Ricciardo bijna verkloot en waarvoor? Na die rem actie van Ricciardo (veel risico maar twee keer eerder lukte het wel) was die toch nooit meer zo snel.. Rechts flat-spot en band verneukt.. Dus geef hem wat ruimte en rij die punten binnen, waarschijnlijk zelfs gewoon voor Ricciardo..
De straf voor het verremmen door Hamilton was wel een beetje dubieus.. Foutjes moeten kunnen toch? Racing incident lijkt me.
Leuke race! Top race max
Beter laat dan nooit, maar ik heb er echt van genoten. Wat een gekkenhuis en wat spannend. Ik vind het fijn om te merken dat Alonso lekker kon aansluiten ditmaal en ere wie ere toekomt, maar wat was het lekker om te zien wat er gebeurt als Mercedes niet direct een gierend saaie één twee binnenhaalt. Vooral dat zenuwachtige gedoe van Hamilton en vlak voor het eind Rosberg lijkt me best wel veelzeggend voor de komende periode. Ik hoop echt dat Ferrari dit vasthoudt en RedBull en vooral McLaren kunnen gaan aansluiten en druk zetten. Williams is in mijn ogen een beetje een wildcard, die wagens zijn gemeen snel maar niet echt constant. Force India is ook een leuke subtopper. Ik hoop dat Toro Rosso daarmee fijn kan gaan sparren voor de punten (en Nasr). Dan wordt de tweede seizoenshelft echt wel tof.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).