Utrechtse taxichauffeurs bedreigen Uber-snorders

Auteur: , 75 Reacties

Wederom een clash tussen de vastgeroeste taxibranche en de wetsovertreders van Uber. Het kwam vanochtend tot een aanvaring in Utrecht.

Utrechtse taxichauffeurs bedreigen Uber-snorders

Sinds vorige week dinsdag is Uber ook actief in Utrecht. En da’s fijn, want het gemak waarmee je bij Uber een nette taxi + dito chauffeur besteld, vooraf de route krijgt te zien en per app kunt betalen is onovertroffen. Echter, Uber moffelde ook meteen de dienst UberPop de Domstad in.

Uber-snorders blijven snorren

Via UberPop kun je een particulier oproepen en voor een prijs die gemiddeld 60 procent lager ligt dan bij een reguliere taxi een rit maken. Die particulieren hoeven allen maar een sedan uit 2005 of jonger te hebben, en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te tonen. Bezit van enige vergunning is in tegenstelling tot taxichauffeurs niet nodig om bij Uber – voor een hongerloontje – aan de slag te gaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de dienst in Nederland trouwens als illegaal bestempeld, maar Uber blijft doorsnorren. En betaalt doodleuk alle boetes en dwangsommen.

Reguliere taxibedrijven zijn not amused. Acht chauffeurs besloot daarom vanochtend het heft in eigen hand te nemen en een Uberpopje te bestellen in Utrecht. Eenmaal aangekomen bij het Moreelsepark hebben ze de argeloze snorder klemgezet en de politie gebeld. Toegesnelde politie-agenten hebben de chauffeurs trouwens niet ingerekend voor het blokkeren van een auto, maar schreef de gegevens van de UberPop-chauffeur op, om ze door te kunnen spelen naar de ILT. Waaruit onvermijdelijk een boete volgt.

En wat doet de taxibranche?

Die UberPop-meneer mag van geluk spreken, want “nu houden we het netjes, volgende keer gooien we de auto op zijn kant”, aldus een van de taxichauffeurs tegen het AD.

Echt, met geweld dreigen, waar halen die taxitokkies toch het gore lef vandaan. Het feit dat iedereen met Uber wegloopt zou ze aan moeten zetten tot zelfreflectie, niet tot zelfdestructie. Want zolang taxichauffeurs in steden korte ritjes blijven weigeren, blindengeleidehonden niet meenemen, ronduit brutaal zijn (voorbeeld) en achterlijke starttarieven hanteren, moet je niet gek opkijken als je hele achenebbisj-branche van de kaart wordt geveegd door een startup uit Silicon Valley. Ja, op UberPop valt nog genoeg aan te merken, maar innoveer dan zelf eens en zorg voor een degelijk alternatief. Met je BPM-vrije E-Klasse…

Foto: taxi’s zetten UberPop-meneer in zijn Renault Espace klem
Foto: taxirijders zetten UberPop-meneer in zijn Renault Espace klem75 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Eerste zin vat het goed samen.
@gtwillem: Ja, ik geloof dat ik beide kampen even onsympathiek vind. Aan de ene kant de vastgeroeste taxibranche, met bedreigende tokkies. Aan de andere kant een crimineel bedrijf dat denkt dat de wet niet voor hun geldt.
@donvincenzo: precies. Ik kan Uber an sich waarderen. Ze hebben heel duidelijk laten zien dat de huidige taxiregelgeving hopeloos verouderd is.

Maar de introductie van hun producten is expres zo ‘disruptive’ mogelijk, waardoor je dus al die taxichauffeurs tegen hebt. Uber had in kunnen calculeren dat dit wat haken en ogen heeft. Ik zie ze ook niet komen net een goede oplossing.

Die taci chauffeurs aan de andere kant zijn ook niet echt bezig met een oplossing, te lezen in de bericht.

Mensen vervoeren is wel iets waar een beetje verantwoording bij mag komen kijken, dus beide partijen gaan mijn inziens niet vrij uit.
@donvincenzo: Dat is het hele punt! Is het wel illegaal? Als je vrienden mee neemt maar ze laat betalen voor brandstof, is dat dan ook illegaal? Waarom dat niet maar dit wel?
@Stefje: Waarom zouden de taxi’s zich dan nog wel aan de regels moeten houden?
@donvincenzo: Omdat zij hun auto’s BPM vrij krijgen, de accijns en BTW terug kunnen vorderen op hun brandstof, zij van de busbaan gebruik mogen maken en diverse vrijstellingen hebben? Dat is de bonus die je hebt als taxichauffeur. Dat krijg je niet als je Uberpop chauffeur bent. Dan ben je veredeld BOB. Je krijgt alleen geld, iets wat je vrienden meestal niet geeft. Een vetpot is het echt niet.

Het is zo simpel, maar de wetgeving is zo beperkt. Dat is het hele probleem. De enige reden waarom de taxibranche het moeilijk heeft is omdat er bijna uitsluitend rasdebielen als chauffeur werken, je opgelicht wordt als je niet oppast, of beroofd, of bedreigd, of het ergste: geweigerd. Want je ritje is te kort.

De taxibranche heeft dit enkel en uitsluitend aan zichzelf te danken.
@Stefje: kom op, niet zo naief. Iedereen snapt dat dit niet legaal is. Het feit dat die taxi-licenties e.d. aan de grootste tokkies wordt uitgereikt, betekent niet dat een ongereguleerde taxi-branch beter is. Taxi mensen moeten ook belasting betalen; leuk is het niet, maar t is wel zo.
@gregorius: en over inkomsten via uber moet ook belasting worden betaald, dus die opmerking is niet zinnig.
@swordfish: Uberpoppers zijn niet in dienst van Uber en zijn ook niet geregistreerd bij de KvK. Veel belasting betalen doen ze niet..
@mrcabdrivert: weer onzin, want ook privé-personen mogen extra inkomsten genereren en die moeten gewoon worden opgegeven. Of ze dat uberhaupt (let op: woordspeling) doen, dat is een ander verhaal, maar dat kun je je ook afvragen bij de normale taxi’s.
@gregorius: Swordfish slaat de spijker meerdere malen op z’n kop. Ook uberpop chauffeurs moeten hier gewoon belasting over betalen.
En wie zegt dat uber niet gereguleerd is? Uber is juist veel strenger gereguleerd; geen oude Mercedes diesels, want de auto mag maximaal 9 jaar oud zijn. Klacht van een klant? Geen opdrachten meer via uber. Zie dat maar eens gebeuren bij TCA.
Hoe zit dat nou precies, is Uber legaal en UberPop niet of zijn beide illegaal?
@edge: beide zijn illegaal.
@mrcabdrivert: uber is legaal. Want gewone taxi chauffeurs met vergunning komen je ophalen. Uberpop illegaal want privé personen in privé auto. Wel humor dat veel eigen rijders (wel officiële taxi chauffeurs met vergunning trouwens) rond rijden op de uber app. Scheelt naar wat me verteld Is een hoop aansluitkosten bij een taxicentrale. En ze hebben het echt druk zat. Zijn daarnaast nog goedkoper en vriendelijker omdat je ze anders een slechte beoordeling geeft. Uber en prima initiatief. Uberpop gewoon compleet negeren want illegaal.
@scubakabouter: helaas heb je ongelijk. Ja een legale chauffeur haalt je op, maar bijvoorbeeld de manier waarop Uber de ritprijs berekend en de factuur verstuurd wordt niet volgens de taxiwet (ik zal je de details besparen). Dat maakt voor jou als klant niet uit, maar is dus niet volgens de wet. Simpelweg omdat de wet ouderwets is.

Als ik (klein familiebedrijf) hetzelfde probeer dan staat de ILT overmorgen op de stoep om een mooie boete uit te schrijven. Dat doen ze niet bij Uber, want veel invloed..
@mrcabdrivert: oké… Punt gescoord… Maar alle commotie gaat volgens mij om Uberpop. Snap je punt qua berekenen. Maar factureren? Ik heb in een “normale” taxi nog nooit een factuur gehad. En als ik er dan om vraag krijg ik een geschreven bonnetje? Kan toch niet waar zijn dat de wet nog gebaseerd is op carbon papier?
@scubakabouter: jazeker, ik ben bij wet verplicht een papieren kwitantie te kunnen uitschrijven. Een factuur digitaal nasturen mag dus eigenlijk niet. Laat het duidelijk zijn: ik heb geen hekel aan Uberblack en Lux, maar ze handelen simpelweg niet volgens de wet..
Ik heb wat ervaring met Uber en Uber Black in het buitenland en het is echt fantastisch. Ik begrijp goed dat de schoften van de Nederlandse Taxi branche zich daardoor bedreigd voelen.

Moeten ze alleen niet bij Uber zijn maar naar zichzelf kijken. Ze hebben het voor zichzelf verziekt.
@Donstil: absoluut. Het is werkelijk te bizar voor woorden dat je zelf je Google maps moet aanzetten om je beschermen tegen oplichting, je moet geluk hebben dat ze je überhaupt willen meenemen voor als je eens minder dan 3km wilt reizen en rookvrij vervoer is anno 2015 ook nog steeds geen zekerheidje.

En het feit dat ze eigen rechter spelen geeft ook wel aan dat deze gasten het zelf ook allemaal niet zo volgens de regeltjes zullen doen
@RRRobert: Ik ken meerdere taxi chauffeurs, een enkeling daar gelaten neemt de gemiddelde taxi chauffeur de wet niet zo nauw. Ik heb ook meerdere malen gehad dat een taxi chauffeur mij heeft geprobeerd op te lichten door een eind om te rijden. Daar trappen we niet in dankzij google maps, zeker niet als de rit ineens 20 euro duurder is dan 2 weken daar voor. Laat uber maar legaal worden, dan kan het eindelijk een keer duidelijk worden wie tuig is en wie niet.
@Donstil: Uber zou fantastisch kunnen zijn ja. als ze zich aan de wet zouden houden. Nu is het gewoon een stel criminelen – net als de rest van de taxibranche.
Uber is voor taxi’s dus legaal. Uberpop voor particulieten dus illegaal. Snap zeker wel die woede van taxichauffeurs, want het is immers illegaal om als particulier jezelf te laten betalen op die manier. En poster: niet alle taxi chauffeurs over 1 kam scheren.
@stfu: zowel Uber als Uberpop zijn illegaal. Uber een heel klein beetje, Uberpop overtreedt elke wet.
@stfu: Misschien wil je een rijtje maken van de drie chauffeurs die we moeten uitzonderen?
Dus als ik met wat vrienden ga stappen en die betalen mij wat geld das is dat ook illegaal wat een onzin joh
@bartes46: als je ze afzet tegen betaling en daarna weer naar huia rijdt, ja.
Ben benieuwd of dit valt onder een “burger arrest” of beroving van vrijheid / bedreiging.

Het laatste laat precies zien wat er mis met de Taxi branche. Hoe weet ik dat zo een gek niet toevallig vooraan staat bij de taxi standplaats? Gelukkig heeft UberPop een review systeem.
Ze moeten een sedan van 2005 of jonger hebben.. Sinds wanneer is een Espace een sedan?
@phevtreb: haal even dat zand uit je scheur…
@phevtreb: Als uberpop alle taxi regels overtreedt die er zijn dan moet je toch niet vreemd opkijken dat een uberpop snorder dat ook doet.
In Nederland zou ik best een Ubertje willen overwegen, dit door de belachelijk hoge prijzen van de reguliere taxi’s (Enkel Schiphol-Utrecht €160!!!). Maar in jet buitenland, waar de taxiprijzen ver beneden de Moederlandse prijzen liggen, stap ik voor die paar euro meer toch liever in een taxi met vergunningen dan een bij particulier.
@thomasbol: Als je UTC belt kost het je €55
@ThomasBol: Nou ik neem het niet zo graag op voor de taxi branche maar Utrecht > Schiphol 160,- is echt onzin.

Laatst nog van Ngein naar Schiphol geweest en was keurig 55,- kwijt (vast tarief)
@Donstil: nee hoor. Wellicht had ik wat duidelijker moeten zijn. 4 personen, vooraf gereserveerd. Kwamen met een busje aan zetten terwijl je dit vervoer prima met een Picasso af kan. Overigens weet je dus zelf ook dat een ritje Utrecht CS – Nieuwegein vaak al 25/30€ is. Belachelijk toch?
@ThomasBol:
Zeker als.je bedenkt dat P&R Nieuwegein ->Utrecht Centraal je welgeteld €5 kost en je de hele dag kan gaan en staan waar je wilt
….
@jrk68: de tram stopt bij ons nagenoeg voor de deur. Retourtje met de tram is zo’n 4€ (uit m’n hoofd). Maar een taxi neem ik vaak als de tram/bus niet meer rijdt ;-)
Je kan erop wachten dat het een keer fout afloopt met één van die ubertaxi-chauffeurtjes..
@lorddisick: Daar heb je een punt.
Met echte bijbetaal-vergunning-taxi’s is nog nooit wat fout gegaan. Het eerste incident móet wel van Uber komen!

Toch?
Nu is mijn kennis van wetgeving en zaken verbieden niet heel goed, dus:
Hoe kan. Een inspectiedienst iets illegaal en dus (blijkbaar) verboden verklaren?
Daar komt toch wetgeving aan te pas?

Ontopic: ik reis regelmatig per taxi via een mobiltycard van het werk. Tot nu toe geen asociale taxichauffeurs gehad, maar volgens mij weten die centrales ook wel wie ze naar dergelijke klussen moeten sturen. De mobilitycard betekent immers een uur van te voren reserveren.
Er mag wat mij betreft echt wat beweging in deze markt komen, je zou bijna spreken van kartelvorming.
@awesome: de inspectie houdt toezicht op de handhaving van de wet. Net zoals ome agent dat ook doet.
@kaeser: dat doen ze alleen niet goed genoeg.
@mrcabdrivert: tijd voor een stukje wederhoor denk ik. Uit je naam maak ik op dat je een taxichauffeur bent, klopt dat?
Herken je de signalen dat de chauffeurswereld vastgeroest is, en niet in beweging wil komen?
Ikzelf heb weinig tot geen slechte ervaringen (echt wel eens katjelam uit een taxi gezet, maar dat was mijn eigen schuld ;) ) maar als ik het allemaal mag geloven is het bar en boos.
Ben je het er mee eens dat er wel beweging in de wereld mag komen, al dan niet door (gedwongen) hervormingen door dergelijke bedrijven?

Ik bedoel het niet naar, ik ben gewoon heel erg benieuwd naar de mening van iemand uit het wereldje zelf.
We moeten bijna allemaal wel eens de discussie aan over ons werk of werkgever.
@awesome: klopt, familiebedrijf met mijn ouders, geen personeel. Ik rij vooral lange afstanden en sta nooit in dr rij op het station maar weet natuurlijk wel wat er gaande is.

Veel chauffeurs die je ziet staan op taxistandplaatsen zijn verre van heilig; klanten weigeren, omrijden, asociaal rijden, slechte auto, bedrijfskleding witte sokken, adidas slippers met spijkerbroek. Klopt allemaal. De overheid verzint elk jaar weer een nieuw plan van aanpak, maar dat mislukt elke keer opnieuw. Veel controles, met mysterieguests en vervolgens de vergunning innemen, dat werkt (helaas voeren politie en ILT veel te weinig controles uit). Dat is probleem 1.

Probleem 2: de regels voor taxivervoer zijn veel te streng en komen uit de tijd van Napoleon. Een taxibestel-app maken gewoon en is het probleem niet. Een ritprijs berekenen aan de hand van je eigen criteria, zonder de taximeter te gebruiken, en een factuur automatisch doormailen na einde rit mag niet volgens de taxiwet (en zo kan ik nog 10 dingen opnoemen). Er zijn genoeg bedrijven die willen innoveren zoals Uber, maar dat mag gewoon niet.

Het verschil tussen mij en Uber is dat Uber wat meer nullen op de bankrekening heeft, en veel invloed in de politiek heeft. Ik niet, dus staat de ILT morgen wel bij mij op de stoep als ik wil innoveren (lees: de taxiwet ga overtreden).
@mrcabdrivert: hartelijk bedankt voor je reactie! Er is dus wel degelijk een verschil in chauffeur. De nette die op afroep komt en de langere afstanden doet, en de stationboys.
Helaas ziet de buitenwereld de laatste groep het meest buiten de auto, dus dat verklaart de beeldvorming die de meeste hier hebben.
Ook mijn ervaring word verklaard, een taxi op afroep geeft toch een beter beeld.
@awesome: Ik zit best wel wat uurtjes op de weg en alle, ja alle, blauwplaten rijden asociaal. Of het nu een personenauto of een busje is. Of misschien ligt het aan het Gooi.
Je geopperde zelfreflectie moet komen van VWS en de inspectie. Gebrek daaraan heeft geleid tot destructie van de markt. Immers, voor de liberalisatie was het een zelfvoorzienend markt. Alle negativiteit is sindsdien onstaan.
@kaeser: Voor de liberalisatie waren er ook rellen tussen TCA chauffeurs en vonden de mensen taxi’s ook al te duur. Mensen moeten zich realiseren dat die strenge regels er zijn om nog een beetje kwaliteit in de taxi wereld te hebben, om te verhinderen dat taxi chauffeurs €876 kunnen vragen voor een ritje van het station naar de dom. Het probleem is dat er veel te veel taxi’s zijn in de grote steden (en dat wordt met de ubersnorders alleen maar erger) en daar buiten er eigenlijk alleen nog contract vervoer is.
Toe maar, gooi de espace maar op z’n kant. De aanklachten voor het verstoren van de openbare orde, mishandeling, bedreiging en vernieling zullen flink zwaarder wegen dan het snorren (en dat wordt ook nog eens vergoed door uber). Eens kijken wat die taxibestuurders van snorren vinden als hun vergunning wordt ingenomen.
Al vaak een “uberpopje” gepakt in Amsterdam. Werkt super en voor een paar euro kom je overal!
Jammer dat Ricardo nogal negatief is over alle taxichauffeurs (over 1 kam scheren?). Feit blijft dat Uber(Pop) de wet zwaar overtreedt en niet/nauwelijks bestraft wordt. Wil een lokaal taxibedrijf innoveren ala Uber dan volgen zware boetes van ILT. Innoveren kan dus bijna niet.

Jammer dat Ricardo zijn feiten niet zorgvuldig uitzoekt.
@ricardo: Jezelf een beetje meer verdiepen in de materie zou je sieren, nu loop je te loop je te lullen als een kip zonder kop.
Ja, de reguliere taxi’s zijn duur, helemaal mee eens, maar de kosten voor het mogen taxirijden zijn ook hoog; de overheid verplicht de volgende zaken:
– taxameter (dat ding dat laat zien wat de ritprijs is)
– ondernemersvergunning taxi
– chauffeurskaart
– de klant moet aan het einde van de rit een geprinte bon krijgen
– vergunning per taxi
– elke 5 jaar moeten de vergunningen opnieuw bekeken worden, automatisch verlengen is er niet bij.

Daarbij loopt het salaris van de chauffeur door op de momenten dat er geen klandizie is.

Uber ondermijnt de reguliere taxibranche door particulieren zonder bovengestelde verplichtingen, ritten te laten uitvoeren. Bovendien zijn de particulier snorders vaak niet verzekerd voor “zakelijk” personenvervoer, dus als jij als klant met een Uber snorder betrokken raakt bij een ongeval, zou je wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.

Rest nog te zeggen dat de “reguliere” taxibranche inderdaad wel eens mag bedenken wat er beter zou kunnen, qua prijs maar ook qua bejegening van de klant.
@406_v6: even ter correctie. Uber niet illegaal. Uberpop wel. Wel zelf je feiten checken voordat je wat roept.
@scubakabouter: niet eigenwijs doen, ook Uber is niet legaal.
@scubakabouter: Uber schrijft zelf dat de wet op dat punt onduidelijk is… ff factchecken…;-)
Dat de taxiwereld aan vernieuwing lijkt me duidelijk maar ik vind de toon van dit artikel niet helemaal eerlijk. Een legale taxi is altijd duurder dan iemand die ff wat mensen rondrijdt voor een extra zakcentje.

Een legale taxi moet diploma’s hebben, deze heeft overhead door administratie, er moeten meters en dergelijke aangeschaft worden, er moet belasting betaald worden. Bovendien moet een reguliere taxichauffeur ervan leven, een hobbyist doet het voor een extra zakcentje.

Dat deze chauffeurs het recht niet in eigen hand mogen nemen is uiteraard een feit en dat keur ik ook niet goed, maar ik snap ergens de wanhoop ook wel. Er is gewoon niks wat ze er op korte termijn aan kunnen doen. Hervormingen kosten veel tijd, vooral bij de overheid.
Door mijn natuurlijke afkeer voor taxi chauffeurs, zou ik eerder voor een dienst als uber kiezen.(ik kom graag heelhuids weer thuis) maar dat uber maar alle wetten en regelgevingen naast zich neerlegt kan ook niet. Maar zij zouden daar iets aan kunnen doen. Ik zie de gemiddelde taxi man nog niet zijn leen omgooien voor zijn klanten.
@Lennaert: Jammer dat je het zo zwart/wit ziet. Een Uber chauffeur is niks meer dan een taxichauffeur die een uitbestede rit rijdt van taxicentrale Uber.
Snap dat je erg boos wordt maar bedreigen nee!
Het bewijs van goed gedrag kan voor deze taxichauffeurs ingetrokken worden, want beroving van vrijheid is dat niet. Daarmee kunnen ze ook niet meer als taxichauffeur werkzaam zijn.

Bovendien mag je alleen een “burgerarrest” plegen indien er een strafbaar feit is voltrokken/gaande is. Iemand die op initiatief van een App naar je toe komt gereden heeft (nog) niets fout gedaan. Maar die nuance zullen de tokkies van de taxicentrale niet snappen.

De volgende keer pakken ze net de verkeerde en kunnen ze kogels of een maglite koppen. De uberpopper staat dan volledig in zijn recht, hij is immers belaagd. De legaliteit van eventuele middelen is een tweede.
@Dev: VOG wordt alleen ingetrokken/niet verleend indien je met politie/justitie in aanraking bent geweest. En vaak ook alleen pas indien er een veroordeling is geweest/men een strafblad heeft. Maar dit hangt dan af van het soort overtreding/misdrijf en straf.

Als Uber/de uberchauffeur slim is, doen ze/doet hij aangifte…
@iedereen die hier de taxibranche verdedigt:
Hoe komt t dan dat de goede chauffeurs nog geen manier hebben gevonden om die rotte appelen (waarvan er erg veel zijn in Amsterdam) er nog niet uit te werken?
DIT is het juiste moment om te innoveren en goede reclame te maken.
@gregorius: hoe werk jij een collega uit de weg? Vermoorden en ergens begraven? Beetje lastig he.

Die rotte appels hebben niks met innovatie te maken, daar moet gewoon harder en vaker aangepakt worden door de politie en ILT (meer controle, vergunningen innemen). Dat gebeurt helaas bijna niet.

Om die innovatie mogelijk te maken zal de taxiwet aangepast/gemoderniseerd moeten worden. En zelfs dan zou UberPop niet moeten kunnen (Uberblack en Lux wel). Immers; mag je een kroeg, casino, slagerij, boekhoudkantoor beginnen zonder de juiste (dure) diploma’s, vergunningen, verzekeringen en toebehoren? Nee, waarom dan wel Uberpop? Die rijden immers rond zonder diploma’s, vergunningen, verzekeringen, bct etc.
@mrcabdrivert: Maar ze betalen wel gewoon wegenbelasting en bpm voor hun auto. Dat dan weer wel.
@azenomei: dat moet iedereen met ern privéauto.
@mrcabdrivert: innovatie?
Sluit jezelf aan bij een groep van Taxi vervoerders.
Maak ook een app.
Laat ook online betalen.
Laat ook zien welke route genomen mag/kan/zal worden.
Wrap je taxi in een kleur waardoor je dat soort taxi’s kan herkennen.
Doe ook een rating system. Rate ook op wegenkennis, taalkundigheid, hoffelijkheid, staat van auto, veiligheid.
In dat geval neem ik liever zo’n taxi, waar t geld naar de goede chauffeurs gaat, dan naar een miljardair in San Francisco.
@gregorius: da’s een mooi plan, en bestaat ook al maar die rotte appels rijden dan gewoon door..
@mrcabdrivert: yep.
Maar nu weet ik van te voren of ik met een rotte appel te maken kan hebben.
@gregorius: dat lost het probleem niet op..
Taxitokkies.
Ik moest effe heel hard lachen. Bij deze denk ik dat het woord van 2015 bij deze vaststaat. Daarom lees ik dus als Belg zijnde autoblog. Voor jullie sappige nederlandse taaltje. Doe zo verder.
@cadrez: Stay tuned for more!!
Als ik niks te verliezen had, zou ik die tokkie’s sowieso opensnijden onder het mom “ik werd bedreigd”
Ik geniet echt van Uberpop en Uber hier in Amsterdam. Het taxi cultuurtje in Amsterdam is echt waardeloos. Chauffeurs gedragen zich niet als chauffers, maar als wilde hyena’s. Laat staan als je een (mooie) vrouw bent. Ik gun de taxi chauffeurs in Amsterdam daaorm geen cent. Uber chauffers zijn over het algemeen netter, waarschijnlijk door de reviews.
Wie neemt er in godsnaam een taxi? Ik heb in Nederland nog nooit in een taxi gezeten…
De taxi branche maakt zichzelf belachelijk door iemand zo aan de kant te zetten. Zo zijn ze zelf nog slechter bezig. Ik zeg: iedereen aan de Uber en Uberpop. Ik hoef helemaal niet in een Mercedes E klasse te worden vervoerd meneer de legale taxichauffeur, een skoda octavia Station is prima dus jullie gooien zelf roet in het eten. En daarbij, laat de taximarkt maar eens innoveren. Ik ben er klaar voor. Ook hier in Eindhoven. Komt u maar. Iedereen moet besparen en op de kleintjes letten dus dit is een prima alternatief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).