Volvo XC90: rijtest en Video

Auteur: , 82 Reacties

Dit is de nieuwe super-SUV uit Zweden.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De vorige XC90 was de speler in dit segment in Nederland, niet alleen voerden de Zweden de verkooplijsten een aantal jaren aan, maar nog steeds rijden er in Nederland meer Zweedse SUV’s in dit segment rond dan enig ander model. Voor Volvo in Nederland is de nieuwe XC90 een leuke vernieuwing van het gamma, maar onderschat ook niet dat dit voor Volvo als geheel een extreem belangrijk model is. De XC90 is het eerste geheel nieuwe model sinds de overname door Geely. De SUV staat op een nieuw platform, heeft een nieuwe motorenfamilie onder de kap, het exterieurdesign is richtgevend voor de komende jaren, dito voor het interieurdesign en last-but-not-least heeft de XC90 ook nog een compleet nieuw infotainment systeem aan boord. Als de pers en vooral klanten negatief reageren, dan zullen er paar mannen een lange periode met overwerk en crisis-meetings tegemoet gaan.

Volvo XC90 2015

Vier kan je krijgen
Een klein traantje moeten we er wel om wegpinken. De vorige XC90 nog leverbaar was met de lekker roffelende vijfpitters, zescilinders en zelfs nog met een V8. Het nadeel van meer cilinders en meer liters slagvolume is dat die blokken minder efficient met de brandstof omspringen en meer CO2 uitstoten. En ondanks dat zonder CO2 er geen planten groeien, mag de moderne automobiel er geen honderden grammen per kilometer van uitstoten. Onder de motorkap van de XC90 vinden we dus louter viercilinders, allemaal twee liter groot.

Volvo XC90 2015

T8: 100 pk per cilinder
Dat is meer pk’s per cilinder dan een Veyron, wat verder natuurlijk volstrekt onzinnige informatie is, maar ik deel het toch graag met je. De technologie van de XC90 T8 is trouwens erg mooi, de verbrandingsmotor van slechts twee liter stampt er dankzij toepassing van zowel een turbo- als een supercharger 318 pk en 400 Nm uit. De achterwielen worden aangedreven door een elektromotor die 82 pk (en 240 Nm) sterk is. De totale scores komen daarmee op 400 pk en 640 Nm.

Volvo XC90 2015

De T6 naturel wordt in Nederland niet leverbaar, want de belasting op de extra CO2-uitstoot zou deze duurder maken dan de T8. Wel leverbaar wordt de T5 (met 254 pk), de D5 (225 pk) en de D4 (190 pk). Die laatste diesel is de enige XC90 die alleen aandrijving op de voorwielen heeft, de rest heeft vierwielaandrijving.

Model
D4
D5
T5
T8
Cilinderinhoud1969 cc1969 cc1969 cc1969 cc
# cilinders4444
BrandstofDieselDieselBenzineElektrisch/ benzine
Vermogen190 pk225 pk254 pk400 pk
Koppel400 Nm470 Nm350 Nm640 Nm
VersnellingsbakAutomaat-8Automaat-8Automaat-8Automaat-8
AandrijvingFWDAWDAWDAWD
0-10010,2s7,8s6,5s5,9s
TopsnelheidNNB220 km/u230 km/u230 km/u
BrandstofverbruikNNB5,7l/100km7,7l/100km2,5l/100km
CO2-uitstootNNB149g/km179g/km59g/km
Bijtelling25%25%25%14%
Prijs67.99573.49568.99575.995

De D5 met 225 pk maakt de XC90 vlot genoeg, maar de T8 is veel meer een feestnummer. Tot zover geen verrassingen uiteraard. Met de sterkste diesel sla je in Nederland geen modderfiguur, maar op hogere (lees: ook in Spanje illegale) snelheden stampt de D5 niet waanzinnig door, zeker niet heuvelop. De D5 mag overigens wel 2750 kg trekken, de T8 nog altijd 2200 kg.

Volvo XC90 2015

De plug-in hybride XC90 is ronduit snel, voor het type auto is een sprint naar de 100 van minder dan zes seconden ronduit indrukwekkend. Ook als je rijdt is de T8 heerlijk snel en het samenspel tussen elektromotor en verbrandingsmotor is al erg goed, ondanks dat dit nog preproductie exemplaren waren. Accelererend uit langzame bochten op vochtig wegdek voel je de voorwielen een beetje krabbelen, die krijgen immers 318 pk te verduren. De achterwielen hoeven slechts de 82 pk van de elektromotor te verwerken, waarmee je dus kunt stellen dat slechts maximaal 25% van de kracht naar de achteras kan worden gestuurd.

Volvo XC90 2015

“Relaxed Confidence”
Pas na het rijden zag ik deze term in het persbericht staan om het rijgedrag te omschrijven, maar deze twee woorden vatten het rijgedrag van de XC90 meer dan adequaat samen. Echt sportief is de XC90 niet, maar er zijn geen zevenzitters te vinden die dat wel zijn. En ik vraag me af of er vaders met vijf kinderen te vinden zijn, die dat als allerhoogste op hun prioriteitenlijst hebben staan voor het dagelijks vervoer.

Volvo XC90 2015

De XC90 blinkt vooral uit in comfort en communiceert genoeg om de bestuurder veilig door alle omstandigheden te loodsen. Het lijkt me passend voor het type auto en op zijn minst kan je van de besparing door 14% bijtelling nog een echte stuurmansauto erbij kopen.

Volvo XC90 2015

Het interieur
Hier scoort Volvo punten met mooie materialen, waaronder een kristal van Orrefors voor de pookknop van de T8. In Nederland wordt iedere XC90 als zevenzitter uitgeleverd, waarbij de zitrijen naar achteren oplopen zodat de passagiers nog enigszins naar buiten kunnen kijken. Op de derde zitrij gaan volwassenen het zwaar krijgen, hoewel de tweede zitrij naar voren kan worden geschoven om meer beenruimte helemaal achteraan te creëren.

Volvo XC90 2015

Eindelijk een touchscreen wat werkt
We klagen regelmatig over infotainment systeem die weinig knoppen hebben, want ze werken nooit echt lekker. De Zweden rekenen af met dit vooroordeel en om maar een gigantisch compliment uit te delen: Volvo doet hiermee hetzelfde voor de touchscreen in de auto als wat Apple deed voor het touchscreen voor een telefoon. Na 3 minuten heb je de basishandelingen door, exact zoals bij een iPad of iPhone.

Volvo XC90 2015

Een kleine opsomming van de features: een groot genoeg scherm (9”), een snelle en soepele werking, pinch to zoom en swipen naar links en rechts om instellingen te kunnen aanpassen. Het scherm is ook groot genoeg om altijd alle informatie (dus niet alleen bijvoorbeeld navigatie) in beeld te hebben, waar je uiteraard weer op kan klikken om snel naar bijvoorbeeld de radio te gaan.

Toen de mannen nog van staal waren en de auto’s van blik
Over de schoonheid van exterieur en interieur kan je nog discussieren. Over of het erg is of er alleen maar viercilinders leverbaar zijn ook. Over of de XC90 veilig is niet. Dat is die. Het vorige model (anno 2002, dus ruim 13 jaar oud) kreeg van de NTSA nog het predikaat Top Safety Pick, iets wat veel nieuwere concurrenten niet ook allemaal kunnen claimen.

Met de nieuwe XC90 legt Volvo de lat nog hoger en geeft hun nieuwe SUV het meest uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen mee. City Safety kennen we al, maar komt in de meest uitgebreide vorm waarin auto’s, fietsers en voetgangers zowel overdag als ‘s-nachts worden gedetecteerd. Helemaal nieuw is de auto brake at intersection capability: hiermee voorkomt de XC90 dat je tijdens het afslaan een tegenligger over het hoofd ziet.

Volvo XC90 2015

Als je in de planning hebt om van een dijkweg af te duiken, dan zorgt de XC90 ook daar weer dat dat beter gaat dan in andere auto’s. De XC90 detecteert als je onbedoeld van de weg afrijdt en mogelijk een onzachte landing gaat maken. De veiligheidsgordels worden dan aangetrokken en om de klap voor de ruggengraat te verzachten is er een energie absorberende mechanisme ingebouwd in het frame van de stoel.

Aangezien ook Volvo meedoet in de race naar de zelfrijdende auto, heeft de nieuwe XC90 weer allerlei extra ondersteunende features aan boord. Wellicht de belangrijkste is de verbeterde actieve cruise control die in files tot 50 km/u ook zelf kan sturen.

Volvo XC90 2015

Conclusie
Het is zoeken om nadelen van de XC90 te benoemen, wat zo’n beetje genoeg zegt over hoe goed Volvo het heeft gedaan. Vooral als je je nog eens bedenkt wat er allemaal hagelnieuw is aan de XC90: het platform, de motoren, de veiligheidsfeatures, het hele interieur en het infotainment systeem. Zo’n beetje 90% van de auto zagen we nog niet terug bij andere Volvo modellen. De enige echte nadelen zijn deze: een meer potente diesel zou welkom zijn, hoewel je daarvoor ook kan “uitwijken” naar de T8. Een nadeel van de T8 is dan weer dat de benzinetank met 50 liter inhoud relatief klein is. Wat het praktijkverbruik gaat zijn, kunnen we nu alleen naar gissen, maar veelrijders zullen wellicht vaker dan gewenst een tankstation moeten opzoeken. Verder is de XC90 simpelweg een briljante auto, helemaal als je bedenkt dat de leaseprijs relatief gunstig is en de T8 ook nog eens 14% bijtelling heeft. Filmpje!82 reacties

Echt een mooie auto, interieur vind ik echt prachtig. Erg knap van Volvo dat ze zo’n auto neerzetten op een nieuw platform. Heb het volste vertrouwen in Volvo dat de nieuwe v90/s90 ook een prachtige auto wordt.
Prachtige auto geworden, zowel vanbuiten als vanbinnen. Is de vermogensverdeling bij de andere motoren ook zo op FWD gericht? Of is de verdeling daar meer 50/50? Die T8 zal ongetwijfeld een mega succes worden. Sowieso in NL Volvoland. Wordt weer zoeken op de Hockeyparkeerplaats..
Maar begrijp ik nou dat de T8 dus geen full-awd is, en de D5 en T6 wel? (qua alleen elektro aandrijving op de achteras? ) dan is een D4 dus technisch meer gelijk aan een T8? ( met FWD op brandstof )
@postzegel: 240 nm op de achterwielen is meer dan de D5 in geval van 50/50 verdeling dus dan zou de T8 nog sterker op zijn achterwielen zijn in theorie.
Ik heb persoonlijk niks met SUV´s, maar deze valt nog wel te pruimen voor mij. Dat touchscreen daarentegen… Wat is er mis met knoppen naast het scherm of op de middenconsole? Je ziet in de video de vingerafdrukken meteen op het scherm, net als met een iPad. En maar poetsen….
@harriehandrem: “net als met een iPad” .
Elke tablet heeft dat probleem hoor, niet enkel een iPad.
@SimonMc: het was maar een voorbeeld, slechte dag gehad?
Gave auto, mooie rijtest ook. Had wel meer van het rijden met de T8 willen zien. Krijg wel het vermoeden dat de overige motoren snel plaats zullen moeten maken voor maximale productie plaatsen van de T8 en D5. Van deze XC90 zullen de merken BMW en Audi flink veel concurrentie van ervaren.
@zeevink: dat zal wel meevallen. De Duitse merken trekken een totaal ander publiek
@oktaan: Mensen die zich niet zoveel aantrekken van wat de zuur linkse buren van hun duitse dikbolide vinden bedoel je ;)
Echt een prachtige wagen geworden!
Dik, maar zeker niet ordinair. En dan nog die 400pk voor de prijs van een instapper van de duitse concurrentie!
Je bent haast gek als je een T6 koopt.. (in NL, that is)
@ck92: Daarom wordt de T6 ook niet verkocht in NL.
@dutchdriftking: hmm, misschien moet ik meer lezen en minder plaatjes/filmpjes kijken.. ;)
Verziekte Wouter (filmpje @ 3:43) roept u daar nu @3:45 heel duidelijk T5? …. dat moet T6 zijn neem ik an?
@postzegel: nee denk het niet
Mooi. Vind t een plaatje. Mooi scherm, mooie details, mooi leer.
D8 zou nog veel vetter zijn.
@Wouter: enige info over wat je verbruik was tijdens je T8 test? Heb je t gevoel gehad dat die t 2.0 blokje extra z’n best moet doen voor een handeling waar een, zeg 3.0 blok, eigenlijk niet zo van onder de indruk is?
Een vader zijn is nog nooit zo sexy geweest…
Ziet er erg goed uit. Hij is potdorie mooier dan de nieuwe Q7.
Leuk maar die t8 kost toch nog wel veel geld hoor. Zou deze wel verkiezen boven een cayenne hybrid.
@mrrallycross: Dat is nogal relatief.. noem maar eens een vergelijkbare auto met vergelijkbare prijs;)
@mrrallycross: wordt in het filmpje nogmaals gezegd; goedkoopste auto in Nederland met 400 pk. Prijs valt dus alles wel mee
Prachtige auto en de keus voor T8 is een nobrainer al is de conclusie erg terecht…. de kleine 50 liter tank met 1 op 8 echt niet leuk…. das 2 keer in de week aan de pomp
@dutchneon: zouden ze niet met ‘de grote tank optie’ komen zoals bij MB?
Als je dan toch voor zo’n auto gaat koop dan de enige echte: de Range Rover!

Alleen is daar nog geen groen model van zoals de T8 met 14%
@Flamingo: Alleen voor de prijs van een Range Rover kun je een XC 90 T8 kopen en houd je ook nog eens ruim 45k over om iets anders leuks van te kopen.
@Flamingo: Komt nog wel. En eensch.
Tis wel een heel erge Chinees geworden zo. Op zich niets mis mee maar niet bij Volvo. En dat kristallen ding in het interieur jezus zeg… wat een kitsch.
– edit – Thanks, fixed!
Die vergelijking met Apple had voor mij niet gehoeven. Maar aan de andere kant geeft het wel aan dat het een systeem is waar iedereen mee overweg kan.
schitterende wagen moet ik toegeven! of ik er voor zou gaan weet ik niet maar totaal niet mis, een vraag, zit hier android car in?
@henkhupelschoten: Nee, dit is een eigen systeem.
Je ziet in deze reclamespot bijna niks terug van ‘Woka’s’ persoonlijke voorkeur voor Volvo. De tering, wat een subjectief filmpje zeg.

@swaffelaer: Wouters weder helft is pr manager bij Volvo;)
Ben ik nou gek, of is Volvo op papier geen premium-merk, terwijl de auto’s dat nou eigenlijk bij uitstek zijn?
– Interieurs met prachtige materialen en minimalistisch design
– Beschikbaarheid van zeer forse motoren
– Misschien nog wel meer dan de andere drie onverwoestbaar gebouwd
– Laatste stand van de techniek in o.a. veiligheid
– Binnen het segment compacter dan concurrenten (C30, S40)

Nou, vooruit dan – dit is een erg ruim slagschip. Maar het zit ook in een segment van slagschepen.

Een uitzondering wellicht: Ik hoor niet veel over ellenlange overpriced optielijsten, met sport-chrono-pakketten, S-line stiksels en Individual-lakken.
@mout: ja, dat denk ik wel. Voor zover je van premium kunt spreken tenminste, want daar geloof ik niet in. Maar als je terug kijkt naar het verleden tot aan nu dan zie je dat Volvo (vrijwel) altijd bovenaan staat qua qualiteit van hun auto’s. En nu de interieurs ook op het niveau staan van de zogenaamd premium Duitse concurrentie denk ik wel dat er steeds meer redenen zijn om voor een Volvo te kiezen in plaats van een BMW, Mercedes of Audi. Zeker omdat de betrouwbaarheid van Volvo nog altijd boven die van het Duitse trio staat.
@mout: Premium is een nietszeggende term die relatief hoge prijzrn goedpraat. Volvo staat hier gelukkig boven.
@mout:
premium is bs, maar volvo’s interieurs doen naar mijn ervaring echt onder voor de van bmw, lexus, etc.

waarom wordt trouwens bij de nadelen van grote motoren geen gewicht genoemd? en bij de nadelen van kleine niet de balans?
@super: interieur van BMW beter? Die zijn juist ontzettend saai en goedkoop uitziend, een echte afknapper. De Volvo ziet er duizenden keren leuker uit van binnen.

Overigens staat er in het stukje dat er geen zevenzitters zijn die sportief rijden, dat klopt niet, tenminste een X5 wordt wel sportief geacht en is ook leverbaar met 7 zitplaatsen.

De acceleratie van de T8 gaat volgens Volvo’s eigen brochure echter niet in 5,9 sec naar 0-100, maar 6,4 sec zag ik. Nogal vreemd.
@mout: Daarom noemen ze zichzelf ook in een persbericht ook het grootste “premiummerk van Nederland
Dit t8 gaan we heel veel zien, waarom testen jullie een d5 en geen t8? Mooie auto beter dan een mitsubsiedi phev en een cayenne hybrid.
Ik zou het wel weten als ik dat geld (of leasebudget) had!
Ben aka hockeyer erg blij met deze nieuwe XC90! Deze auto zal het -over het algemeen ietwat saaie- wagenpark enorm opfleuren!!
@matje140: ja natuurlijk niet ‘aka’ maar ‘als’ -_-
@matje140: Ben als biljarter erg teleurgesteld in deze auto!
De XC90 is geen stuurmansauto die geschikt is voor smalle bergweggetjes maar is meer een comfortabele auto, aldus Wouter. Jammer zeg, wilde er net een aanschaffen om trackdays af te gaan.
@berlinetta: er zijn genoeg SUVs die wel sportieve rij-eigenschappen hebben hoor, denk aan een Range Rover Sport, Cayenne of X5!
@matje140:
ja, paralympics zijn immers ook “sportief”
@super: tuurlijk zijn die ook sportief, op hun eigen manier.
@berlinetta: kan toch? Sportwaggie op de aanhanger en gaan!
Het enige positieve dat ik kan bij dit hok kan bedenken is het geluidssysteem. Verder een droevig ding
@oktaan: Volgens mij ben jij de eerste die negatief is over de Volvo XC90 (niet verkeerd bedoeld hoor). Vind het wel mooi om te zien dat een heel land zo eensgezind is.
@granlusso: ik kan inderdaad niet op veel support rekenen met deze uitspraak ;)
@granlusso: Ik ben er ook niet zo kapot van als de andere mensen hier hoor, dus hij is niet de enige.

Ik vind dit model zelf nogal een groot ‘MPV met een stoere neus’ gehalte hebben. Voor de rest zie ik niet zoveel onderscheidende waarde behalve dan dat de meeste SUVs in dit segment (nog) geen 14% bijtelling hebben. Ik vind het interieur ook een beetje Amerikaans/Aziatisch gevormd, hoewel er best mooie materialen gebruikt zullen zijn.

Prima auto waarschijnlijk verder waar je je geen buil aan valt maar ik zou voor een RR/RRS of X5 gaan.
Ik erger mij steeds meer aan de negatieve oordelen dat sommige auto’s geen sportief onderstel hebben. De meeste van die auto’s zijn daar niet voor gebouwd, maar leggen de focus op andere kwaliteiten en functionaliteiten en kan daarin juist uitblinken t.o.v. van andere auto’s en een aansluitende doelgroep aanspreken.

Waarom moet werkelijk élke nieuwe auto perfect communiceren met de bestuurder? En waarom, als dat zo is, wordt die auto vaak bestempeld als ‘niet zo goed op niveau als de concurrentie’?

OT: prachtwagen.
@joost1990_2:
Een zeer terechte opmerking. Mercedes heeft juist besloten om weer voor ouderwets comfort te gaan en zie hoe goed ze het doen. Niet iedereen zit op “sportieve” onderstellen te wachten en een merk als Audi is veel te ver doorgeslagen in knalharde vering om de indruk van sportiviteit te wekken. Weten wat je auto doet tov de weg is noodzakelijk maar dat hoeft niet ten koste van het comfort te gaan.
@Joost1990_2:
Goed punt.
Tegenwoordig lijkt het wel of elke én mooi moet zijn én praktisch moet zijn, én snel moet zijn én zuinig moet zijn, én sportief moet zijn én comfortabel moet zijn, én goedkoop moet zijn én rijk uitgerust moet zijn, en en en en…..

Is een auto ergens niet goed in dan wordt dat als een minpunt gezien en is een auto k*t, plat gezegd. Onzin natuurlijk, maar gevolg is dat er steeds meer halfgezapige wagens worden gemaakt en Rolls Royce tegenwoordig termen als “dynamisch” in haar brochure plempt…
“100 pk per cilinder”, niet dus, want een deel komt van de elektromotor.
Mooie auto, alleen toch voel ik meer voor de D5 en T5. Die lijken toch wat robuuster, of zit dat tussen mn oren?
@granlusso: Niets wat robuuster is dan een elektromotor…
Ik vind ‘m iets te statig, alsof een herenhuis op wielen is gezet. Maar hij is absoluut niet lelijk, integendeel. Het interieur vind ik creatief, helaas is het resultaat me iets te Amerikaans ogend. Al zal de afwerking op een hoger niveau staan dan die van eerstgenoemde. Bijzonder knap is het maken van een infotainmentsysteem dat puik werkt. Wat me als laatste opvalt is het aparte stuk ‘diffuser’plastic met in elke hoek een uilaat, recht daarboven een vouw met daarin de reflectoren bevestigd. Doet me aan een 535i/d denken.
Leuke rijtest en SUV’s zijn leuk. Ik heb lange tijd uitgekeken naar deze test, omdat ik oprecht was naar het rijden. Dat de XC90 geen echte stuurmansauto is verrast mij niet, aangezien de vorige ook niet bekend stond om zijn sportieve karakter. Eerlijk is eerlijk de XC90 is wel een van de perfecte gezinsauto’s, degelijk, veilig en aantrekkelijk voor de meeste mensen.

Alleen is er een merk waarvan ik vind die gewoon net iets mooiere SUV’s maakt en da is Mercedes. De G is een klasse apart en de GL te groot voor Nederlandse begrippen :)

De ML vind ik een zeer dikke SUV alleen zou ik even wachten, omdat deze over een half jaar wordt gefacelift. De nieuwe GLE 63 AMG Coupe vind ik een plaatje vooral in het wit met zwarte velgen. Ik zou denk ik voor deze laatste gaan.
Interieur is echt netjes gedaan! Alleen jammer dat de koplampen zo chinees dun zijn… verder lijkt het me grappig om met de T8 naast een golfie GTI of R bij het stoplicht te staan ;-)
Viercilinder torretjes…
Schitterende Suv en dan een naar, goedkoop, vervelend viercilinder brommetje horen..
Echt.. Wat dachten ze..
@spylegion: ws minder co2 dus wordt hij meer verkocht.
@dubois: vindt dit nou typisch een SUV die ik met mijn hart zou willen kopen..
Als het op basis van korting moet gaan gebeuren wordt de aanschaf geheel rationeel en daarmee het zoveelste CO2 wonder hok..
raakt nog bijna de vangrail op het eind
Eindelijk Volvo wordt weer een beetje vierkant
Buurman heeft een T8 besteld, ben er zeer benieuwd naar, hoe het ook rijdt.
Nog paar maandjes wachten, maar heb idd de T8 R-design besteld als opvolger van mijn C7; kan niet wachten als ik dit zo zie :-)
@lebeaunl: je ruilt je nieuwe Corvette C7 in op een Volvo XC90 T8?
@mashell: Audi A6 Avant(C7 model)
Als ik het zo lees/hoor/zie doet ie gewoon wat ie moet doen. Geen drama, geen geouwehoer, maar wat je verwacht van een grote Volvo. Comfort, ruimte, rust.
Qua ontwerp alleraardigst, voor een SUV dan. Je rijdt in ieder geval niet voor Jan Joker, iets wat niet heel ongewoon is in dit segment….

Die snelle hybride lijkt wel geinig, maar in de praktijk lijkt mij de D5 beter passen. Dat kleffe glazen pookje ontloop je dan ook gelukkig.

Dus gewoon de D5 (of desnoods de D4) nemen, niet te gek doen met de optielijst, vooral geen zogenaamd “sport” pakketje aanvinken en je rijdt misschien wel de beste stadsjungle SUV..
Wat is het toch een heerlijke wagen geworden zeg! Mocht ik om een een of andere reden in dit segment per se Europees shoppen, dan werd het een XC90. Zeker weten!
@toyotafortuner: + moeten ergens…
Voor een fractie van de prijs van een RR (Vogue), heb je deze. Ik zou het wel weten!
@agarde: inderdaad, de RR natuurlijk
7 goede zitplaatsen.
Echte bagageruimte.
twee liter v-cilinder.
Een Volvo met echt Scandinavisch design.
Maar dan uit 1980.
Als jullie nog eens een vergelijkende test met een oervader van deze wagen willen maken, staat mijn 245 Transfer tot jullie beschikking.
Leuk hoor, zo’n full size SUV met een viercilinder motortje. Zal in Nederland vast goed verkopen, maar in Amerika (waar ze het qua aantallen volgens mij wel van moeten hebben) zit hier toch niemand te wachten? Denk dat ze daar zonder zes of achtcilinder XC90 echt geen potten gaan breken…
@mattr: 640Nm is wat ze daar graag willen. Als je dan ook nog is kan zeggen dat je lekker eco bezig bent doe je het goed tijdens soccer practice hoor. Vorige was ook met kleine motoren leverbaar. Die V8 werd daar verhoudingsgewijs ook niet superveel verkocht. Je ziet daar meer 3.2 en 2,5t’s.
Enige wat ik mooi vind aan deze auto is de voorkant , de rest laat maar zitten
Pfff ik blijf het zeggen: grote bak maar in zo’n grote bak hoort minimaal een 5, 6 of 8 cilinder. GEEN 4 cilinder. Al halen ze er 700 pk uit. En dan ook nog eens een bedrag van 74.000 euro. Doe mij maar iets anders voor dat geld. Als we geen leaserijders zouden hebben zouden we -echte- auto’s hebben.
Helemaal gelijk heb je 730Ld. De leaserijders verzieken de hele markt. Die vinden alles mooi als het maar weinig bijtelling geeft. trouwens Volvo rijders ook, die kun je ook gewoon alles voorschotelen als er maar Volvo op staat. Sneu hoor!
Wat een afschuwelijk lelijk gedrocht met die walgelijke gril. € 74.000 voor een Volvo? Nu niet en nooit niet. Voor dat geld zijn er ook echte auto’s te koop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).