Vanaf nu: Chicken Wings, alleen opeten in de auto

Auteur: , 33 Reacties

Vette vingers in je auto waren nog nooit zo makkelijk.

KFC drive through

Fastfoodketens. Er zijn twee type mensen: zij die erheen gaan en zeggen dat ze er nóóit heengaan en mensen die zich vaker dan niet onder het dak van dergelijke eetplaatsen vinden. Gezond is het vaak niet, maar kom op. Af en toe (vaak op terugweg van vakantie) en met kinderen in de auto vindt je nog wel eens de weg naar een ‘restaurant’. Hoe dan ook, ketens als McDonald’s, KFC, Pizza Hut en Burger King zijn razend populair en komen als paddenstoelen uit de grond. Het concept is simpel: het personeel staat in de keuken en brengt een dienblad met voer je kant op. Of dat in het restaurant of in de drive-through is, dat mag je zelf bepalen.

Want ja: dat is tegenwoordig al even razend populair. Helemaal niet de auto uit hoeven voor je chemische kip met slappe friet. Persoonlijk als ik mezelf in een KFC of McDonald’s vind, heb ik weinig behoefte om met kruimels op je schoot, lekkende plakkerige milkshakebekers en vette kipvingers de reis voort te zetten, al dan niet omdat je auto er smerig van wordt. Maar gezien de recente ontwikkelingen is dat een minderheid. McDrive, KFC Drive, het gemak van niet eens meer je auto uit hoeven: populair. En ja, sinds er in Zwolle een FEBO Drive zit, is niks meer te gek.

Kentucky Fried Chicken, beter bekend als KFC, pakt het anders aan. Dit is ’s werelds eerste restaurantloze KFC. Het is een keuken met een set tolpoortjes eraan vast, waardoor het bestellen louter en alleen via de computer gaat en je kan niet even binnen zitten en genieten van je overheerlijke kippetjes. Nee, je bestelt via de KFC-app en vult de gegevens in op het scherm bij de ‘tolpoort’. Daarna zal de keuken druk bezig gaan met jouw maaltijd bereiden en bezorgen.

Innovatie op het gebied van eten en rijden, wat trouwens gewoon mag. Leuk overigens dat er een Tesla wordt gebruikt op de persplaatjes. Na het afkluiven van een kippenvleugel zou ik nooit een touchscreen aanraken, in een Tesla heb je geen keus. Het eerste restaurant is geopend in Australië, waar je vanaf nu dus terecht kan voor razendsnelle eet-pitstops. Als het een succes is, is de kans groot dat Nederland een graantje mag meepikken.33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Geef mij gewoon de cafetaria, maakt me geen zak uit hoe smerig het vet is of hoe slap de patat is, als de gehaktballen maar lekker zijn.
Ik ga nooit binnen zitten, te veel basse classe gepeupel. Ik vreet alles op in mijn auto op de parking.
@dromedaris: in je verlaagde paarse Civic met stortkoker, neonverlichting en geplamuurde sportbumpers?
@harrie:
Is nog steeds beter dan Harrie tegen komen in de Mac.
@harrie: kawasakigroen
@dromedaris: het toppunt van treurigheid: met je gepimpte Civic, Golf of A3, achteruit geparkeerd voor de ingang v/d McDonalds zitten te kanen op een zaterdagavond.
In de auto kanen is echt een no-go, zeker met anderen er bij.

Daarnaast is het juist bij de McD en co prettig dat je over het algemeen niet voor de toiletten hoeft te betalen, zodat je mooi voor én na het eten je handen kunt wassen en weer fris op pad kan.

Ik rij dus wel een afrit verder.
@karhengst: een frisse MC Donald’s wc.. In welk land woon jij dan?
@blackmilo: was jij je handen in de wc pot dan?
@karhengst: Dat kan ook gratis en hygiënischer in elk politiebureau. Een tip die ik ooit van een anwb-er kreeg en bij hoge nood werkt het uitstekend.
@rulefollower: En hoe is de kantine daar doorgaans?
@rulefollower: waar woon jij ? Ik zou niet weten waar hier een politie bureau is dat open is
KFC wordt dus een veredelde eierautomaat…

Alleen dan met oude eieren die uitgebroed en in de frituur gegooid zijn…
Ze kunnen beter juist alle drive throughs dichtgooien. Het lijkt wel de gewoonste zaak van de wereld te zijn om al je rotzooi maar gewoon uit het raam te pleuren. Het past wel goed bij het image van de mensen die in hun auto eten.
@towi1989: de uitbundige wijze waarop fast food restaurants hun voedsel verpakken stoort mij ook. Waarom zit de burger in een papieren doosje als je binnen eet? Op een afwasbaar bordje kan toch ook?
Smeriger wordt het bijna niet. In ieder geval hoef je op deze manier dat vette “restaurant” niet meer binnen te lopen.
Van harte gefeliciteerd AB! Alweer 15 jaar!
@toyotafortuner: moeten we ook nog even stilstaan bij de auteurs en reaguurders die ons om uiteenlopende redenen hebben vermaakt en verlaten?

Ik mis bij bepaalde topics de soms epische reacties (veelal heuse epistels) van desjonnies nog regelmatig…
@RRRobert: t zou wel mooi zijn. Ik ben vanaf pak em beet 2011 hier, maar pas sinds 2013 actief volger, spotter en reaguurder. En ik mis toch wel de oudere garde bloggers (Smoke, Ricardo, Dizono, maar ook appeltje en reaguurders als idd sjonnies)
Ik maak bijna geen gebruik van de drive tru’s en wat al dan niet meer. Vaak sta je buiten in de file terwijl binnen het rustig is. De file wordt meestal ook nog veroorzaakt doordat mensen lekker hun tijd nemen om het menu door te nemen. En als je eenmaal je bestelling hebt dan zijn ze meestal wat vergeten waardoor je alsnog je auto uit moet om binnen na te vragen waar je bbq saus waar moeders de vrouw om gevraagd heeft…

Ik loop naar binnen, loop naar zo’n bestelwand om rustig te kijken wat ik wil hebben, loop naar de afhaalbalie, check de bestelling en loop weer naar buiten met minimale menselijk (oog)contact en zonder frustraties.

En ja, ik ga hier niet stoer en hypocriet doen alsof die restaurants beneden mijn niveau zijn. Een burger of kip van KFC is op z’n tijd prima te verorberen.
@Rick-dos: Gadverdamme zo’n bestelwand waar iedereen met zijn vieze vingers aan zit
@Rick-dos: ja van de KFC wel maar bij de Mc verbaast het me nog steeds hoeveel mensen daar persé naar toe moeten. Die tent is niet te vreten en is ook nog eens best prijzig.

De Mc is een van de weinige tenten die ik liever failliet zie gaan. Scheelt me een hoop spijt.
Af en toe ga ik met mijn zus naar de drive thru. Dan bestellen we samen zo’n emmer. Speciaal voor haar hebben ze een ingang aan de achterkant. Dan mag ze in de bezemkast zitten en gefrituurde kip naar binnen schransen. Dat wordt dan met een paar liter aan milkshakes weggespoeld. Ik zelf mag dan altijd de coleslaw hebben, dat kleine bakje wat ze ‘rauwkost’ noemen, je weet wel: zo’n bakje mayo met een verdwaalde wortel en selderij erin. Als ze het op heeft starten we de auto en de defibrillator en rijden we door naar de McDonald’s. Mijn zus heeft een ernstig natriumtekort, dat daar perfect wordt aangevuld. Ook daar mag ze ‘backstage’ eten. Niet alleen omdat bij veel mensen de eetlust vergaat als ze haar zien (en ruiken), maar ook omdat ze niet past op de kleine bankjes. Dan krijgt ze een paar Big Tasty’s met bacon en zetten we haar weer op de aanhanger naar huis. Het is misschien een vreemde manier om met je zus om te gaan, maar zo vieren we de dinsdagmiddag altijd. Het blijft toch familie.
@willeme: volgens mij zie jij ze vliegen..
@willeme: tip: neem haar voor de afwisseling eens mee naar zo’n truckerscafe. Die zompige gehaktballen doen het ook erg goed, eveneens in flinke hoeveelheden verkrijgbaar en qua geur en formaat valt ze daar niet op. Wie weet, misschien krijgt ze wel sjans met een chauffeur van een zandtruck. Is het vervoer ook meteen geregeld.
@willeme: heerlijke comment, lol
@willeme: Wag heeft jouw zus je ooit misdaan?
Hebben ze geen ‘Thuisbezorgd’ Down Under? Beetje je eigen eten gaan ophalen.
@bernoulli: “de bezorger is onderweg, verwachte aankomsttijd… Morgen!”
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ach, bij de KFC krijg je een vochtig doekje voor je vingers, scheelt een boel vette vingers. Kruimels in de auto blijven natuurlijk wel een dingetje.
Ik zit liever een bigmac achter ’t stuur op te eten dan dat ik dit artikel nog een keer moet lezen…
Ik doe regelmatig een MC drive.
Maar de schrans opeten doen we thuis.
Het enige risico is dat ik na de drive een grote bocht moet nemen die leuk is om alle registers open te trekken en dat het eten dan wel eens van zijn plek durft te komen.

Anderzijds boeit het me niet extreem veel, de kinders eten toch ook koeken etc om de achterbank als we op reis zijn. Dus proper blijft het toch niet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).