Vrouwe Schumacher: Michael wil zelf geheimhouding

Auteur: , 47 Reacties

Nieuwsgierige aagjes mogen ophoepelen.

Corinna Schumacher bedankt fans voor steun aan Michael

Over een maand is het precies zes jaar geleden dat zevenvoudig wereldkampioen en Ferrari-legende Michael Schumacher in een skiongeluk belandde. Uiteraard onder de beste medische begeleiding hoopt iedereen dat Michael er weer bovenop komt. Hij zou in een revalidatieproces zitten en in ieder geval ontwaakt zijn uit zijn coma. Ook zou er stamceltherapie toegepast zijn en stukje bij beetje komt Schumacher weer terug naar zijn oude ik. Naar verluidt. Dat laatste is even belangrijk.

We kunnen ons er best iets bij voorstellen dat het voor de familie van Schumacher al zes jaar lang afzien is. Daarom is er rust nodig. Rust om bij te komen, in hun pittoreske villa in Zwitserland. Rust om voor Michael te zorgen. Rust, dat houdt in ook geen media op je dak. Vandaar dat de situatie rondom Schumacher lastig te volgen is. Er worden weinig boekjes open gedaan over de toestand van de ex-Ferrari-racer.

Een outsider die voor een outsider vrij veel informatie vergaart, is FIA-president Jean Todt. Die wil echter zo min mogelijk erover kwijt, omdat hij de familie Schumacher die rust gunt. Dat is de ene kant. De andere kant zijn mensen, ook namen in de autosport, die juist vinden dat we informatie verdienen. Schumacher’s ex-manager Willi Weber bijvoorbeeld, die – met goede bedoelingen – graag wil weten hoe het gaat met Michael. We verdienen informatie, aldus de Duitse ex-teammanager.

Nu wordt er echter vernomen dat Michael een stem heeft. Of in ieder geval een manier van communicatie. Namelijk zijn vrouw Corinna Schumacher. De twee stapten in het huwelijk in 1995 en brachten Mick Schumacher, succesvol Formule 3- en momenteel Formule 2-rijder met F1-aspiraties, ter wereld. De rest is privé, en dat blijft ook zo. Corinna zegt net als Todt dat updates en ontwikkelingen niet aan de grote klok gehangen moeten worden. Niet alleen van haar, maar ook van Michael zelf.

Goed, informatie verbergen zorgt juist voor een hoop onjuiste speculaties, maar de familie heeft al het recht om de mediaspotlight niet volop aan te hebben in hun Zwitserse optrekje. Gelieve te accepteren dat mondjesmaat de situatie duidelijk wordt. Michael leeft, maar het blijft lastig. That’s it. (via She’s Mercedes)47 reacties

Schumacher is zeker vergeten dat hij zijn rijkdom en succes juist aan de media en fans te danken heeft.
Beetje jammer om die dan nu een hele dikke middelvinger te geven.
@alcantara: daar heb jij of wie dan ook helemaal niets over te zeggen. Beetje jammer dat jij geen respect kan hebben voor ZIJN beslissing!
@rhellema: Gaaaaaap daar gaan we weer met de MS discussie…
@jpsienen: nee geen discussie. Niemand heeft het recht om te weten hoe het met hem gaat, punt!
@alcantara: rijkdom heeft hij te danken aan zijn racekunsten en zijn zakelijk inzicht, ik lees nergens over een “dikke vinger”.
@alcantara: waarom? Wat heeft zijn privé situatie te maken met zijn ‘werk situatie’. Schumacher was al met pensioen en als hij dit ongeluk niet zou hebben gehad of misschien met goede afloop dan had je nu ook niets geweten over zijn privéleven. Dus waarom nu wel.

Respecteer de wil van een persoon ook al was het iemand die ooit in grote belangstelling stond.
@alcantara: Denk in de eerste plaats rijkdom vergaard omdat ‘ie een lekker potje kon sturen.

En wat valt er verder te vertellen dan ? Hij ligt in de kreukels en is langzaam herstellende, waarom moeten we in godsnaam meer details willen weten?
@alcantara: Sinds wanneer hebben de fans en de media een ster in eigendom? Ze kunnen aanspraak maken op nieuws over de ster in het publieke domein. Privé is daarentegen privé. Pech voor de mensen en partijen die dat onderscheid niet weten te maken. Slavernij is in deze contreien al een tijdje afgeschaft.
@alcantara: Als je van iets of iemand fan bent en je denk dat het dan jouw recht is om ten allen tijde te weten hoe het met die persoon gaat, dan verkeerd jouw bovenkamer in een grotere comateuze toestand dan die van M. Schumacher…
@alcantara: We weten bij god niet hoe het met de beste man is. Wie weet ligt hij daar wel als een veredeld kasplantje dat enkel kan communiceren door te knipperen met de ogen. Ik kan mij goed voorstellen dat dat niet de Michael Schumacher is die hij wilt dat mensen herinneren.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Persoonlijk totaal geen behoefte aan updates en ook geen interesse in. Hoop alleen voor hem dat het goed gaat en steeds beter gaat. Dus wat mij betreft kunnen dit soort stukjes in de toekomst achterwege blijven.
@Rick-dos: dan lees je ze niet😉
@dutchdriftking: Ben jij dan zo’n nieuwsgierig aagje? Leest zeker ook de Privé? ;)
@Rick-dos: wij hebben persoonlijk ook geen behoefte aan je ellenlange tirades over Jack Plooij, dus wat mij betreft kunnen dat soort comments in de toekomst achterwege blijven. Hoop alleen dat het goed gaat met je en steeds beter met je gaat.
@breakingpoint: #ontslaJackPlooij
@Rick-dos: Als er gedurende de loopbaan van schumacher niemand geïnteresseerd was in updates en informatie over hem dan had hij nu niet eens meer geleefd na zijn tragische ongeval. Het had hem dan namelijk ontbeerd al al die miljoenen die nu nodig zijn om hem in leven te houden. Miljoenen die vergaard zijn door salaris van team- en persoonlijke sponsors die hem dit betaalden omdat hij juist zoveel aanhangers hadden die in hem geïnteresseerd waren en alles van hem wilde weten. Als je dan besluit aan te treden in tal van tv reclames, sponsor evenementen en je roem gebruikt om merchandising deals van miljoenen euro’s af te sluiten, dan besef je hoop ik wel dat dit een prijs heeft: je prive leven is publiek geworden met een hoop voor- maar ook enkele nadelen. Niets komt voor niks, zeker niet al die honderden miljoenen die hij verdiend heeft. Hij was een zeer getalenteerd coureur, ik ben groot fan van deze man, maar hij heeft er samen met zijn management alles aan gedaan om dit financieel maximaal uit te buiten. Het management dat nu heel hard roept dat we Schumacher zijn priveleven moeten respecteren, had Schumacher hier dan eens wat beter op moeten voorbereiden toen de miljoenen deals gevierd werden.
@wif1: Mooi verhaal, nog steeds mag die zelf weten wat wel en niet naar buiten gebracht wordt. Hoe die aan zijn geld komt heeft daar niks mee te maken en hij is niemand wat verschuldigd. Mensen hadden interesse in zijn kunnen op het circuit en dat hebben ze al die jaren kunnen volgen dmv meerdere kanalen. Dat betekent niet dat hij daardoor automatisch verplicht is om ook zijn privéleven te delen.
@f40racer: Het is een gevolg van de wijze waarop hij zichzelf heeft gepresenteerd en gebruik heeft gemaakt van deze roem. Roem komt met een prijs, als je dat niet beseft heb je een wel hele dik plak boter op je hoofd…
@wif1: Misschien zijn jouw normen en waarden anders dan de mijne en vind je omdat iemand ergens voor gekozen heeft ook maar gelijk met heel z’n hebben en houden op straat moet komen te liggen.

Ik persoonlijk vind dat er een duidelijk scheidingslijn is tussen datgene wat hij in de sport presteerde en wat hij privé doet. Nu wil ik heus wel begrijpen dat er mensen van het niveau zijn die het interessant vinden met wie hij het bed deelt en dat soort dingen maar dat gaat mij niks aan. Hij heeft niet zo’n danige publieke functie dat dat enige relevantie voor mij heeft. Het gaat nog wat meer grenzen over als we ook nog menen te claimen er recht op te hebben hoe het met Schumacher gaat terwijl hij in een coma dan wel bijna op sterven ligt. Het valt nog mee dat men niet eist dat er een webcam 24 uur per dag staat zodat ze z’n voortgang kunnen live-streamen, want “immers heeft hij er om gevraagd toen hij er voor koos om F1 coureur te worden en er miljoenen mee verdiende”.
Uiteindelijk gaat het er om wat je eigen ethische normen zijn. Zijn die heel laag dan kan ik inderdaad begrijpen dat je het naadje van de kous wil weten wat de status van Schumacher op dit moment is met als excuus dat hij er zelf voor gekozen heeft.
@Rick-dos: Het heeft met de normen en waarden van Schumacher zelf te maken. Hij heeft er zelf voor gekozen zijn priveleven naar het publieke te trekken, zijn hele bruiloft staat op video en daar is destijds dik voor betaald. Je maakt mensen daardoor zelf deel van je leven. Als het dan plots wat minder gaat moet je niet gek opkijken dat men dan ook wil weten hoe het met je gaat. Dat heet interesse in iemand waar je je verbonden mee voelt. Dat is in mijn ogen juist ethisch heel normaal en zelf netjes. Wanneer je hier volgens begint te zeuren over normen en waarden van je priveleven dan ben je gewoon hypocriet
@wif1: Ik wist niet eens over een video van zijn bruiloft. Kun je nagaan hoe geïnteresseerd ik ben in z’n privéleven. Dat je een video van een bruiloft gelijkschakelt met het op sterven liggen dan wel in diepe coma liggen van Schumacher is nogal een dubieuze. Interesse tonen is één ding maar als de familie dan vervolgens vraagt om privacy en je meent desondanks recht te hebben op informatie omdat hij er zelf voor gekozen heeft dan moet je toch echt bij je zelf te raden gaan waar jouw normen en waarden staan. Dat heet namelijk respect tonen aan de wensen van de familie. Dat heet je zelf niet op de eerste plaat zetten omdat je meent er recht op te hebben. Dat is ook netjes en niks hypocriet aan.
@rautoblog: Waarom moet mijn reactie goedgekeurd worden?
@Rick-dos: Je weet inderdaad niet veel, maar toch oordeel je. Je weet niet of hij op sterven ligt, of wel of niet uit coma is. Je weet alleen wat te roepen over normen en waarden en vind jouw eigen richtlijnen nogal maatgevend. Je gaat compleet voorbij aan de geschiedenis van deze man en de band die hij, bewust, heeft opgebouwd met zijn fans. De familie en het management creëren een situatie die teveel ruimte laat voor speculatie en juist door geen informatie te verstrekken, waarbij ze echt niet tot in detail hoeven te treden, wakker je de contante vraag alleen maar aan.
@wif1: Dat ik er niet veel van af weet lijkt mij inherent aan het feit dat ik het respecteer dat ze in deze tijden privacy willen hebben en dus niet op de hoogte ben.

Als je uit mijn comments alleen haalt dat ik “wat roep over normen en waarden en mijn richtlijnen maatgevend vind” dan heb je duidelijk de essentie niet begrepen. In dezelfde lijn kan ik stellen dat jij je op wat dubieuze argumentatie het recht claimt op informatie dat niet aan jou is om er over te beslissen of dit gedeeld wordt of niet.
@Rick-dos: Je weet er niet veel vanaf dus kunt dan ook niet beoordelen of mijn argumentatie dubieus is. Als je je privacy in het verleden opgegeven dan wel verkocht hebt, is deze situatie van hang naar informatie niet zo gek. En zoals reeds eerder aangeven, een hele groep mensen voelt zich met hem verbonden door de manier waarop in het verleden is gekozen om een publiek leven te leiden en men leeft met deze man en wil graag weten hoe het met hem gaat. Daar is niks geks aan.
Ze hadden 5 jaar geleden eenmalig een foto moeten maken. Michael, bijna onherkenbaar en zwaar vermagerd in een ziekenhuisbed, ogen dicht met 100 slangetjes aan hem. Dan weet iedereen dat het echt ernstig is, dat de familie alle rust verdient etc. Nu is het maar gokken, met de meest wilde verhalen die rond gaan.
@gwnbmw: kun je dat niet zelf bedenken?
@gwnbmw: die foto’s zijn er ook.
Alleen was er geen krant of tijdschrift welke ze wilde kopen.
Wat mij betreft hebben hebben die mensen alle recht op rust en maken ze zelf uit wat ze met “de wereld” delen want in hoeverre hebben we als fan recht op privé informatie
@rob5nismo:

Een beetje info zou wel op z’n plaats zijn.
Het zijn de fans die de grootste bijdrage hebben geleverd aan de mytische status die Schumi bereikt heeft. Zonder fans geen F1
@Hubert: rare redenatie: als Schumi niet zo goed gereden had als ie ooit deed had ie ook geen (of veel minder) fans gehad; hij heeft door zijn optreden in de F1 z’n carrière opgebouwd, z’n fans hebben daar in directe zin niets aan bijgedragen.
@406_v6:

Goed lezen.
Ik heb het over de mytische status. Dat staat vaak los van prestaties
@Hubert: hij heeft helemaal ook geen mythische status. Zeven wereldtitels maakt hem tot nu toe gewoon absoluut de beste aller tijden.
@Hubert: als er een situatie in jou familie is deel je dat ook niet hier met iedereen
@rob5nismo:

Wel als het een wereldberoemd iemand zou betreffen.
Ik zal echt niet de details delen, maar wel in grote lijnen hoe het gaat.

Maar blijkbaar is hier iedereen roomser dan de paus en hebben ze geen interesse meer in Schumacher.
@Hubert: Ik denk dat je op een moment wel media moe bent. En hoe sommige je woorden verdraaien voor de verkoop van blad of artikel
Sommige mensen kiezen voor bekendheid, doen zoveel mogelijk om in de schijnwerpers te komen (kijk hoe fantastisch ik ben, wat voor fantastisch leven ik heb) als het dan negatief gaat worden is t ineens niet meer leuk. Bedenk dat vantevoren voordat je eraan begint. De media kan je maken of breken. Nou is de vraag of iemand die 7x wereldkampioen is geworden hiervoor gekozen heeft of niet. Wat voor kleine moeite is het om aan je fans te laten weten hoe het is als dezelfde fans je groot hebben gemaakt. Aan de andere kant… hij hoeft zich natuurlijk niet te verantwoorden aan jou en mij. Ik ken hem niet persoonlijk, weet niet of hij n rode of zilveren rolstoel rijd. Ik word er niet beter of minder van. Strekking van t verhaal, ik heb geen flauw idee maar jij bent wel 20 seconde van je leven kwijt na t lezen van dit stukje tekst omdat je nieuwsgierig bent. Veel plezier met kijken van de GP van Brazilië.
@maferick74: Nee!! Geef me m’n seconden terug, verdomme!! Alhoewel, ik moest wel lachen en dat is ook wat waard.
Ik heb telkens het gevoel dat de familie Schumacher op twee benen hinkt. Ze willen privacy en geen nieuws wereldkundig maken, prima.
Maar volgens mij zitten ze ook in de Keep Fighting Foundation en blijven ze zo ook media aandacht naar zich toetrekken.
Krijg bijna het gevoel dat deze mysterie rond zijn gezondheid ze in de kaart speelt.
@hehe: Hoezo in de kaart spelen ? De man is zwaar gehandicapt voor de rest van z’n leven en heeft centjes zat; die heeft echt geen verborgen agenda hoor ….
@dawwg: dat weten we dus niet. Want er wordt niks bekend
Uit direct zonlicht houden en twee maal daags water geven.
Sorry hoor, maar serieus slecht suggestief geschreven stuk 720s. Met name ook het ‘verbergen van informatie’ slaat compleet de plank is; het is het ‘niet publiekelijk maken van een prive-situatie’. De familie Schumacher is helemaal niemand iets verplicht in dit prive-drama; hoe graag ik ook zou willen weten hoe het met hem is …
Een klein beetje info zou ik wel waarderen.
Ik denk dat er veel.sympathie is naar Schumacher. Ik denk dat veel mensen hun privacy wel kunnen begrijpen. Maar 6 jaar geen info naar buiten brengen is toch wat anders. Ik denk dat Schumacher lastig situatie zit. Mogelijk veel lichamelijk beperking en dit niet naar de buitenwereld wilt brengen. Dus ik begrijp ook dat ze privacy willen waarborgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).