Veilinghuis wil grootste Ferrari-veiling ooit realiseren

Auteur: , 10 Reacties

Hier gaan de nodige miljoenen rollen.

Ferrari

Ter ere van het 70-jarige bestaan van het merk uit Maranello organiseren Ferrari en RM Sotheby’s samen een veiling waar enkel raspaardjes van de hand zullen worden gedaan. De veiling zal op 9 september plaatsvinden bij de Ferrari-fabriek in Maranello.

Het is nog niet bekend welke modellen er geveild gaan worden. RM Sotheby’s en Ferrari hebben door de jaren heen een nauwe band opgebouwd. Zo organiseerde het veilinghuis een benefietveiling voor de slachtoffers van een aardbeving in Italië, waarbij de laatste LaFerrari coupé van de hand werd gedaan. Daarnaast brak een 290 MM uit 1956 het Ferrari-veilingrecord tijdens een evenement van RM Sotheby’s. De klassieker werd voor meer dan 28 miljoen dollar geveild. Het veilinghuis zegt dat in de geschiedenis van het bedrijf 40 procent van de geveilde auto’s een Ferrari betrof.

Daarnaast zijn meer dan de helft van de geveilde auto’s die meer dan 10 miljoen dollar opleverden een model van het Italiaanse merk. De kans is aanwezig dat er records gaan sneuvelen tijdens deze speciale veiling. In de aanloop naar het weekend van de veiling in september maakt RM Sotheby’s meer details bekend.10 reacties

Ik schud mijn spaarpot alvast om!
@joostie: dan zet ik de telmachine alvast aan
@lekkerlinksrijden: dan leg ik het telefoonnummer van de psycholoog vast klaar
Ben benieuwd welke modellen er allemaal geveild zullen gaan worden. Ik heb mijn bankrekening even gecheckt maar ik vrees dat ik wat tekort kom. Dat zal in september niet anders zijn.
@viezefreddyw:
Anders verkoop je toch gewoon de boot?
@Original_Arnoud: Die zal helaas niet genoeg opleveren vrees ik.
@viezefreddyw: verkoop je vrouw/vriendin aan een egyptenaar. Die bieden meestal 20 kamelen en een ferrari. Heb je in september wat om mee te ruilen.
@easygoingmartin: ik las ‘aan een gymleraar’. Ondanks dat het al een lollige reactie was werd het nog net een tandje vreemder :P
40% Ferrari !!

Dingen hebben inmiddels allemaal meer dan 10 vorige eigenaren ..
Ondanks vakantiegeld zal ik het toch bij schaal modellen van Ferrari moeten houden😎

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).