Veilingtopper: Mustang Eleanor uit Gone in 60 Seconds

Auteur: , 27 Reacties

Mocht je in 2013 misgegrepen hebben, dan is het tijd voor een nieuwe poging. 12 december gaat er namelijk weer een Ford Mustang 'Eleanor' uit 1967 in de verkoop.

De Eleanor in kwestie is een van de elf bolides die gebruikt werden tijdens de opnames van de remake van Gone in 60 Seconds. Slechts drie daarvan werden ook gebruikt in de scènes met Nicholas Cage en Angelina Jolie en je raadt het al: dit is er één van. Dat maakt deze Mustang nog aantrekkelijker dan hij al is, want de Eleanor-uitvoering is op zichzelf al behoorlijk gewild.

De Mustang is door Cinema Vehicle Services voorzien van een nieuwe bodykit en 17-inch velgen. Daarnaast beschikt de auto over air conditioning: ideaal als je het blok van Ford Racing eens flink laat brullen. De veiling bij Mecum Auctions start overigens aanstaande vrijdag, dus je hebt nog even de tijd om over je bod na te denken.27 reacties

AH! Hebben, helaas heb ik nog niet eens het geld voor een replica.
@ferrari94tr: dat is niet iets waar je je voor hoeft te schamen, die gelicenseerde replica’s zijn ook schreeuwend duur…
@ferrari94tr: ik heb nog niet eens ’t geld om ernaar te kijken..
Yummie
Mooie auto, mooie film. Heb me wel altijd verwonderd over de shots van het voetenwerk van meneer Cage. Is er een reden om bij elke remactie de koppeling en de rem op exact hetzelfde moment volledig in te drukken?
@knipperlichtje: Omdat Amerikanen niet weten hoe te rijden met een handbak?
@knipperlichtje:
Omdat als je met auto’s zonder ABS ed alles dicht gooit de wielen blokkeren, dus ook de wielen aangedreven door de motor. Hierdoor kan het blok niet meer draaien waardoor hij dus kan uitvallen of erger
@knipperlichtje: Omdat je altijd wil dat je motor blijft lopen zodat je ook weer gas kunt geven als je moet uitwijken misschien? Je kunt dan meteen de juiste versnelling kiezen en maken dat je (veilig) weg komt.
Een prachtige wagen, als ik het geld ervoor had dan wist ik het wel…
Ben te nuchter om ook maar een euro meer te spenderen voor een auto die in een film heeft gezeten of van een beroemdheid is geweest. Zie de meerwaarde er niet van in.
Iemand enig idee waarom er ‘toch zo veel’ van die Elenor modellen gespot worden en te koop staan? Zijn dat allemaal replica’s? Vreemd genoeg staat er als invoerdatum vaak iets in de jaren ’60 bij…

Over de auto zelf: bruut en bruut!
@guusboum: dan zijn ze later omgebouwd. Zijn allemaal replicas behalve deze
via iPhone app
@ronaldddvos: zijn eigenlijk allemaal replica’s van een model dat nooit heeft bestaan. Een ’67 Shelby Mustang GT500 ziet er anders uit. Voor de film hebben ze er een andere bodykit opgeplakt, andere velgen ondergezet en gewijzigd interieur. Ziet er wel heerlijk uit, maar is niet origineel Shelby.
@gtwillem: ik dacht dat deze door Chip Foose ontworpen was voor de film. Weet iemand daar meer over?
@porsche928: zelf maar even gegoogled en het klopt. De vorige ging overigens voor een miljoen! http://www.motorauthority.com/news/1084269_gone-in-60-seconds-eleanor-mustang-sells-for-1-1-million
Beetje passe aan het worden ?
Vooral leuk voor als je al een KITT, A-Team busje en een General Lee hebt staan. Zou mijn geld in ieder geval aan iets anders dan dit speelgoed besteden.
@gash: jij zou een Back2theFuture Delorean kopen?
@mashell:

Wanneer ik ècht superrijk zou zijn dan ging ik zekursteweten voor de The Mystery Machine natuurlijk!

https://c1.staticflickr.com/5/4089/5187015393_c07139b16e_z.jpg
@mashell: die wel.
Mooie wagen, maar valt in het niet bij een originele Mustang uit sixtyseven. Zo één met chromen bumpers. En uiteraard zonder xenonlampen, want die waren er toen gewoon nog niet
Ik gok op een snelle veiling, gone in 60 seconds.


*kletst op dijen*
Mijn all-time favorite. Zal t ook blijven en misschien dat ik ooit in de gelegenheid ben zo’n replica te kopen.
Carstore.nu had deze ik ook te koop
Jammer altijd dat de re-make van een film meer gewaardeerd wordt als het origineel.
Geldt zeker voor die tenen-krommende slechte re-make van the Italian Job.

Daarnaast ben ik van mening dat dit soort film een brevet van artistiek onvermogen is en slecht wordt gemaakt als cash-cow.

Maar goed, wie ben ik dan wel?

En Elenor was GEEL kanarie KNAL GEEL en Elenor was een MACH I

http://www.youtube.com/watch?v=GMz3g1x75pU
@desjonnies: no carswere harmed during shooting
@desjonnies: geef ik je 100% gelijk in! Ik zou ook veel liever die originele geel/oranje Eleanor hebben dan deze omgebouwde Halfordsbak (origineel vind ik dan wel weer mooi).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).