Verdwaalde bus WD40 tovert BMW E36 om tot open haard

Auteur: , 15 Reacties

Einde verhaal.

Verdwaalde bus WD40 tovert BMW E36 om tot open haard

Er is een reden dat je wordt aangeraden – of bevolen – geen brandbare vloeistoffen mee te nemen op het circuit. Die memo heeft de bestuurder van deze vlammende 3-serie overduidelijk niet meegekregen. Tijdens een lokale track day georganiseerd op Motorsports Park in Toronto ging het pas geleden enorm fout.

Het verhaal kent verschillende twijfelachtige punten, waardoor het resultaat zonder meer vernederender is dan dat het had hoeven zijn. De oorzaak van het incident is terug te leiden nog voordat de bestuurder überhaupt het circuit op ging. Niet alleen liet de jongeman een spuitbus WD40 achterin de kofferbak rondslingeren, ook de batterij ligt onbedekt in diezelfde ruimte.

Dit op zich is al een recept voor een regelrechte ravage, maar het wordt nog erger. De plaats waar de bestuurder de auto uiteindelijk parkeert, is voor de wedstrijdleiding en brandweer niet goed zichtbaar. Hierom moet de bestuurder – die logischerwijs lichtelijk in paniek lijkt te zijn – een aardige poos wachten. Echter, in plaats van de kofferbak dicht te laten en de brand van zuurstof te onthouden, verwelkomt hij deze alsof het een groot feest is. (video)

Verdwaalde bus WD40 tovert BMW E36 om tot open haard

Wanneer de brandweer eindelijk arriveert, is het al te laat voor de BMW. De achterkant staat nog altijd in lichterlaaie en heeft inmiddels vrijwel de gehele kofferbak en een deel van de zijkant opgepeuzeld.

Hierbij krijgen we dus nogmaals de wijze les in het gezicht gedrukt, dat je dergelijke (vloei)stoffen tijdens een track day niet in de auto moet laten liggen. Doe je dit wel, dan zie je bij deze de gevolgen.15 reacties

Geen brandblusser in de auto tijdens een trackday..

-1.
@dutchiehd:
En, dan kopen mensen een 1 kilo BC Valma poederblussertje met een plastic kopje zonder manometer om zich ‘veilig’ te voelen want € 40 voor een echte is te duur.
@dutchiehd: Jawel maar die lag in de kofferbak :)
Waarom heeft die meneer geen helm op tijdens een trackday. En zijn outfit is ook niet heel erg geschikt. Dus dat hij dit niet snapt verbaasd me niets.
@airc: compleey eens.
Er zijn zoveel manieren waarop dit beter had kunnen aflopen. Het is gewoon de combinatie van alle dingen die voor een brandbare mix zorgt.
Een grill op de koffer en vlees erop!
Dom maar ook wel pech. Ik neem aan dat het vermoeden is dat de bus contact heeft gemaakt met de 2 batterij polen? Dat verzin je natuurlijk ook niet, neemt niet weg dat het niet erg handig is.
En daarom heb je inderdaad een brandblussertje binnen handbereik in je trackdaywagen.
Ook een goedkope kleine blusser had dit beginnende brandje al geblust.

Losliggende spullen altijd uit de wagen gooien voor je het circuit op gaat, na de nodige ontploffende frisdankblikken/flessen en een kofferbak vol 10w60 leer je dat snel genoeg af…..
Zo zien we ook eens hoe de richtingaanwijzers op een BMW eruit zien.
Dat is fucked up man!! Gooi een beetje benzine op de grond voor another lost E36.The good die young. Beempie you will be missed. E36 4ever!
@e36thuglife: Deze e36 heeft helaas een thuglife gehad..
Blusmiddel is ook fijn voor je auto
En natuurlijk een peuk vasthouden bij een open blik WD40
Zo voel je je toch nog een beetje supercar eigenaar met zo’n E36

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).