Verstappen pakt P5 tijdens tweede vrije training op Sepang

Auteur: , 7 Reacties

De vrije training verliep vlammend in het broeierigere Maleisië.

Magnussen

Met al het hete beursnieuws vanuit Parijs zou je bijna vergeten dat er aan de andere kant van de wereld keihard getraind wordt voor de race van aanstaande zondag. De eerste twee vrije trainingen zitten erop en deze verliepen, op een incident met Renault na, gemoedelijk.

Eerste vrije training
Tijdens de eerste vrije training vloog de Renault van Kevin Magnussen in de fik. Dit gebeurde toen zijn F1-bolide in de pits stond. Magnussen kon veilig uit zijn auto springen en het brandje werd al gauw geblust. Vanwege de brand werd de vrije training voor 20 minuten onderbroken.

Mercedes-rijder Rosberg wist met 01:35.227 de snelste tijd te pakken, gevolgd door collega Hamilton. Ook Ferrari deed goede zaken tijdens de eerste training. Raikkonen en Vettel volgden op een derde en vierde plaats. Max Verstappen, die vandaag zijn negentiende verjaardag viert, eindigde met een tijd van 01:36.973 op P7.

Tweede vrije training
Renault wist halverwege de tweede vrije training de auto van Magnussen op te knappen en hij kon zijn weg vervolgen op Sepang. Mercedes en Ferrari bleven ook tijdens de tweede training uitstekend presteren. Max deed het iets beter en wist uiteindelijk P5 te pakken. De top vijf bestaat uit Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen en Verstappen. McLaren-rijder Jenson Button bungelde onderaan, maar wist in de laatste 15 minuten te verrassen door van P20 naar P10 te schieten. De volledige uitslag van de tweede vrije training check je hieronder.

Training

Foto via F1 op Twitter7 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hoewel dit jaar Mercedes nog altijd met twee vingers in de neus aan kop rijdt, vind ik het toch nog iets spannender dit jaar. De strijd tussen Hamilton en Rosberg is nog altijd gaande en die gaat wel spannend worden denk ik. Ik hoop dat Rosberg hem dit jaar wint.
Daarnaast ben ik ook benieuwd wie tweede wordt in het constructeurskampioenschap. Als Ferrari-fan hoop ik dat ze de inhaalslag op Red Bull kunnen maken.
@berlinetta: Dit jaar is zeker wat spannender, alleen is het jammer dat de concurrentie (Red Bull en Ferrari) pas later dit seizoen de inhaalslag hebben gemaakt. Daarentegen is de strijd om de titel dit seizoen wel erg spannend met nog 6 races te gaan. Dat was vorig jaar ook wel anders. Op dit moment durf ik echt niet te zeggen wie er kampioen gaat worden. Mooi vind ik dat.
@berlinetta: Zou mooi zijn als ze stuivertje blijven wisselen, zodat we de beslissing ook pas echt in de laatste race krijgen. En dan natuurlijk het liefst dat ze naar Abu Dhabi vliegen met een gelijke stand of verschil van één of twee punten.
Rijdt Rosberg tegenwoordig voor….Oh, wacht het is al 6 keer gezegd….Nou gefeliciteerd dan meneer Verstappen met je 5e plaats en je verjaardag! Hopelijk wordt het gaatje van 1 seconde tov. Hamilton wel wat kleiner de komende dagen…
Nu maar hopen dat de start weer n beeje wil lukken.
De snelste tijd was niet zo spannend, maar de race simulation aan het eind van de 2e training zag er wel heel goed uit voor Red Bull, en vooral voor Verstappen. Hij zat vrijwel constant rond de 1:39.8, waar de Ferrari’s en Mercs rond de 1:40.5 rondgingen. Zegt natuurlijk lang niet alles, maar het is zeker niet beroerd.
( http://www.fia.com/events/fia-formula-one-world-championship/season-2016/event-timing-information-14 voor wie de precieze ronderijden wil zien )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).