Video: Audi R18 e-Tron (long-tail?) flat out op Monza

Auteur: , 60 Reacties

Dit dieseltje valt de Curva Grande op Monza tijdens testwerk met volle snelheid aan. Speciaal voor deze gelegenheid is de chicane verwijderd, waardoor de bocht met een vaart van 330-340 km/u genomen wordt.

Audi R18 e-Tron quattro

Als je succesvol wilt zijn in de lange-afstandsracerij dan zijn twee zaken essentieel: een flink budget, en veel testwerk. Audi huurde eerder deze week Monza af om met de R18 e-Tron te testen, voorafgaand aan de tweede ronde van het World Endurance Championship (WEC) volgend weekend, tijdens de zes uur van Spa.

Eergisteren maakten de Duitsers bekend dat een van de drie R18’s die daar wordt ingezet een speciale ‘long-tail’ body krijgt, om data te verzamelen wat voor verschil de aerodynamica maakt, in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans (22-23 juni). In de racerij werd deze carrosserie vaker ingezet, bijvoorbeeld bij deze McLaren F1.

Is dit de variant van Audi, die wordt geprepareerd voor zijn racedebuut? Hoe dan ook, het is een indrukwekkend gezicht om de strakke wegligging van de racer te aanschouwen. Dit gaat hard… (via AxisofOversteer)60 reacties

Wat een waanzinnige auto, maar zo veel langer is die ‘staart’ toch niet?
@dooddoorschuld:
Klopt. De maximale overhang aan de achterkant van de auto is 750 mm. Ze zaten al op 612, dus kon er nog maar 138 mm/13,8 cm bij.

Het is gewoon een gefacelifte R10, bij Audi lijkt dat spul toch allemaal op elkaar..
@flin95: http://www.meijdonck.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/06/3xAudi.jpg
Als je goed kijkt kan je zien dat de audi r18 plots een dak heeft gekregen, in tegenstelling tot de r10 zonder dak. En deze heeft een longtail in het midden. Dat vind ik toch een een redelijke vooruitgang voor een audi.
@flin95: Bullshit. De R18 heeft niets, maar dan ook echt niets meer te maken met de voorgaande open LMP1’s.
Schoonheids prijzen zal die vast nooit winnen.
@norge: Hahahaa! LOL! Nee, daar heb je 100% gelijk in @Norge. Die Toyota is al veel zachter voor het oog. Nee, zoals destijds de Toyota GT-One en de Bentley EXP speed 8 of de Porsche 911GT-98 worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt. Heeft helaas natuurlijk alles te maken met de techregs.
@lemans96:

Ik ken eigenlijk ook geen Toyota’s die schoonheidsprijzen verdienen. Toyota is zelfs met een milieufascistische auto als de Prius gekomen. Geen enkele serieus te nemen merk zou ooit zo’n gedrocht op de weg durven zetten. Dat kan alleen een merk wat van design totaal geen kaas gegeten heeft.
@bart123456: En jij kunt het weten, met je ‘moter’. Toch? xD xD xD
Wat een bijzonder ding is dat toch. Steeds weer een nagenoeg perfecte doorontwikkeling op een voorgaand model. Keiharde titelkandidaat. Als het spul wederom heel blijft is de rest kansloos, helaas.
@terazino: Dat is het punt, de auto’s kunnen heel blijven, de coureurs daarentegen zorgen er bij Audi nog wel eens voor dat ’t zaakje word opgevouwen. Vergeet niet dat Toyota natuurlijk ook bekend staat om zijn betrouwbaarheid….
@lemans96:

Toyota en betrouwbaar haha, dat was 10 jaar geleden misschien het geval, maar zo’n stelling is tegenwoordig echt niet meer serieus te nemen!

Ken geen een merk met zoveel recalls en wat zo negatief in het nieuws is gekomen wat betreft betrouwbaarheid.
Het rijdt aardig door inderdaad. Ze nemen t ook aardig serieus, gaat eigenlijk een beetje van charme af. Die mooie oude auto’s, gevaarlijk, open, mannen met zwarte gezichten van het vuil.
Mijn reactie moet nog worden goedgekeurd? Sinds wanneer is dat?
bij teveel url’s :) Dan slaat het spamfilter op tilt.
Meer over de longtail vind u hier.
http://www.mulsannescorner.com/newsmarch13.htmlhttp://www.mulsannescorner.com/newsmarch13.html
@Hupke: Die link staat ook in een post van mij die nog door de censuurcommissie van autoblog moet?
Blijft een diesel….hoort niet op het circuit wat mij betreft
@loekie125: want ?
@distortion: Nou, vrachwaoges, trekkers, boten, etc….
@loekie125: Hear hear ! Waarom niet? A) Geen echte diesel(als je ziet hoe die brandstof er uit ziet. Kleurloos, snel verdampend. en B) geluidloos. Het enige wat je hoort is het afrollen van de banden en de wind om de carrosserie = S-A-A-I.
@lemans96:

Beter een diesel met veel koppel dan die hybride meuk waar dat groengekkie merk van een Toyota overal mee op de proppen komt. Niet serieus te nemen dat merk.
@bart123456: “Niet serieus te nemen dat merk.”

Zegt de niet serieus te nemen ‘moter’rijer…
@lemans96: Zelden zo iets saais gezien als een racewagen op diesel. Gaaaap! Een racewagen hoort gewoon een dik geluid te maken. Op tv boeit t misschien niet maar als toeschouwer is zo’n Toyota vele malen vetter dan zo’n gare diesel. Volgend weekend naar de 1000 km….hoop toch op Toyota. Heb Audi al te vaak zien winnen :)
TDI-powerrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D (y)
Wat een grip!
@Davidov: =megadownforce. ;-)
@lemans96:

Onzin.

Grip is niet gelijk aan megadownforce, grip is een resultante van de megadownforce. Ga eens gauw terug naar je natuurkundeles jij!
@bart123456: Hahahaa, intense sukkel…

xD xD xD
@lemans96: Fysica is lastig voor de intellectueel minder bedeelden over ons. Ik ga het je niet uitleggen omdat ik niet zo houd van onhaalbare doelen.
@bart123456: over –> onder
@bart123456: Nee, je hebt helemaal gelijk joh. Ik was even vergeten dat jij hier, fysicaspecialist en natuurlijk überintelectueel, gespecialiseerd bent in de aerodynamica van LMP1 racers en zodoende ons allemaal een lesje kunt leren omtrent downforce….


(Hé pssst, die vent rijd zelf ‘moter’ en denkt iets van de downforce van prototypes te snappen. xD xD xD)

*lacht zich een breuk*
@lemans96:

Er bestaat niet zoiets als een fysicaspecialist. Je bent een fysicus (moeilijk woord voor natuurkundige en als fysicus kun je een specialisatie hebben.

Ik zal een tipje van de sluier voor je oplichten, maar ik ga het niet verder toelichten omdat ik jou niet capabel schat de volledige uitleg te begrijpen.

Downforce is een verticale kracht loodrecht op het ‘rijdoppervlak’, terwijl grip evenwijdig aan het ‘rijdoppervlak’ loopt in de rijrichting. Krachten zijn namelijk vectoren, zoals je ongetwijfeld (niet) weet.
@bart123456: “Er bestaat niet zoiets als een fysicaspecialist. Je bent een fysicus (moeilijk woord voor natuurkundige en als fysicus kun je een specialisatie hebben.”

Jij bent in ieder geval geen van beide, dat mag duidelijk zijn. Ook begin je met je grammaticale nazisme een beetje door de mand te vallen. Eerst een onvergetelijk komische verdediging van je lagere school woord ‘moter’ en nu her en der foutjes zoals hier het weglaten van haakje sluiten? Met andere woorden, de enige die hier jou onfeilbaarheid voor vol aanziet, ben je zelf. Dat je er maar van mag genieten.

Oh en eh, “Downforce is een verticale kracht loodrecht op het ‘rijdoppervlak’, terwijl grip evenwijdig aan het ‘rijdoppervlak’ loopt in de rijrichting. Krachten zijn namelijk vectoren, zoals je ongetwijfeld (niet) weet.”

Nee ! Echt waar? Noooooit geweten. Wat mogen we hier toch blij zijn dat we hier het bartje hebben met zijn onmééételijke alwetenheid zodat hij ons zo’n hoogstgecompliceerd begrip als ‘downforce’ uit kan leggen want tsja, die kennis hebben de meesten niet op een AUTOblog….

*proest het uit van het lachen*

Doei ! ;-)
@lemans96: Laat ik de meeste bezoekers van autoblog een flink aantal gradaties qua intelligentie hoger inschatten dan jij ;-)

De meesten zullen dan vast ook prima geweten hebben dat downforce iets anders is dan grip.

Echter hoef je maar een paar comments hierboven te kijken waarin iemand riep: ‘Wat een grip!’ waarop jij de domme reactie gaf: ‘=megadownforce’.

Ik ga het verder niet voor je uitkauwen hoor, ik moet het begrijpelijk voor je proberen te houden, want klaarblijkelijk ben je ook al niet intelligent genoeg om de aanleiding van mijn opmerking te begrijpen ;-)
De tandjes, je moet er toch niet aan denken dat die auto denkt, nou ik ga maar is linksaf en dan vol de banden in.
ze hebben geluk dat bmw geen m550d inschrijft voor Le Mans
anders kunnen ze wel inpakken ;)
Wat voor tijden zet hij neer op Monza? Ben ik wel benieuwd naar in vergelijking met de F1…maar ik kan niet echt warm worden van het ‘geluid’…je hoort een zoem en een flinke windruis voorbij suizen…ik wil dat m’n oren bloeden bij zo’n monster! :-(
chicane gewoon altijd weer weglaten
Zielloze auto verder. Ik heb nooit warm of koud kunnen worden van die diesels. Ze hebben nooit echt veel tegenstand gehad van andere fabrieksteams(alleen van Peugeot) en nu, nu Toyota zich ermee begint te bemoeien, hebben ze het zwaar.
Ik ga ze volgende week live zien en ik vermoed dat Toyota Audi laat winnen. Die laten niet het achterste van hun tong zien tot op Le Mans.
@lemans96: idd zo jammer dat peugeot zoveel pech heeft gehad tijdens de lemans.
@xiran: Check. Ik zal nooit vergeten dat we, aanwezig op Le Mans in 2008, in de Donderdagavond weer terug kwamen bij het circuit en ik daar een mindblowing 3,18.5 op het scorebord zag staan! Wat waren die dingen snel zeg. Dat is over de 250 km/h gemiddeld…
Tsja, om Le Mans te winnen heb je niet alleen een groot budget, hele goede coureurs en een topwagen nodig. Zonder een beetje geluk houd alles op…
@lemans96: ik hoop dat porsche een beetje weerstand kan bieden.
@lemans96:

Whaha, grap van de eeuw. Toyota die Audi zou laten weten. Nou, als dat de mentaliteit van Toyota is snap ik wel dat ze met een auto als de Prius op de proppen komen!
@bart123456: weten = winnen, waar is de edit knop?
@bart123456: Vorig jaar de 24 uur niet gezien zeker. Toen hadden de Audi’s het flink lastig met de Toyota’s.
@loekie125: Don’t feed the trol, zou ik zeggen. We hebben hier te maken met een ‘volwassen’ kerel die nog bij moeders in huis woont en onderhevig is aan een gigaminderwaardigheidscomplex wat ie probeert te compenseren door te doen alsof ie hier de toffe jongen uit kan hangen = FAIL.
@lemans96: No one feeds the troll better and more than you do @lemans96
@bart123456: Ach, je bent dus in ieder geval zo ver gekomen toe te geven DAT je een trol BENT. Dat is al iets. Nu nog zelf inzien dat je eigenlijk niets bij te dragen hebt aan dit blog. ;-)
@lemans96: Ik gebruik je eigen woorden tegen je. Maar de plank voor jouw hoofd is groot genoeg om dat niet in te kunnen zien ;-)
Ben wel benieuwd naar de telemetrie waaruit blijkt dat het ding 330/340 op de teller heeft in die bocht… ik zou eerder op 230/240 gokken als ik het zo zie.
Dit gaat volgens mij harder.. en moderne F1 auto’s halen maximaal 340 rechtuit…
http://youtu.be/3JZhFXRkt2I
@w0o0dy: Pardon? Afgelopen Ferrari 458 Challenge kwamen ze al op de chicane aan met 275km/h. Deze Audi haalt makkelijk 330+ voor dat punt en gaat dus, op zeker, met minimaal over de driehonderdtwintig die bocht in…

Wij stervelingen kunnen ons dat gewoon niet voorstellen, maar die LMP1’s(en F1’s, als die ook de chicane zouden mogen overslaan)hebben dusdanig veel downforce op die snelheden, dat ze absoluut volgas dergelijke bochten kunnen pakken.
Deze beelden zeggen genoeg wie er gaat winnen dit jaar Audi gewoon weer
@madridsta: Knap dat jij dat kunt voorspellen alleen door deze beelden.
@loekie125: Mijn idee. De Toyota’s hebben nog meer downforce dan de Audi’s dus dit truckje is voor hen dus nog makkelijker.
Weten we iig zeker dat Fiat over een jaar of 5 aankondigt dat ze aan een diesel racewagen werken voor Le Mans……. Moehaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).