Video: Audi S3 achtervolgt BMW i8 met 200+ km/u

Auteur: , 93 Reacties

Zal het een benzineslurpende Audi lukken om een hybride supercar van BMW bij te houden? Let's find out!

Audi S3 vs BMW i8 op de Autobahn

Deze auto’s zijn zo verschillend als het maar kan en toch lijken ze redelijk aan elkaar gewaagd te zijn op de Autobahn. De nieuwe Audi S3 heeft 300 pk en 380 Nm (tussen 1.800 and 5.500 tpm) beschikbaar en weegt zo’n 1.395 kilo.

De specs van de BMW i8 zijn nog niet (definitief) bekend, maar we weten wel wat de specs zijn van de conceptversie die BMW in 2011 onthulde. Die auto beschikte over een 1.5-liter driecilinder en een elektromotor die samen goed zijn voor 353 pk/550 Nm. Het gewicht van die auto lag, ondanks het gebruik van carbonfiber, op 1.480 kilo.

Beide auto’s hebben overigens vierwielaandrijving. Bij de Audi gebeurt dat met een traditioneel Quattro-systeem en bij de BMW drijft de benzinemotor de achterwielen aan en de elektromotor de voorwielen.

Als je deze 2 auto’s zo ziet, welke heeft dan jouw voorkeur?93 reacties

De i8 uiteraard, graag dan wel zonder fietswielen.
-edit: nutteloze bijdrage-
je ziet de I8 toch behoorlijk weglopen.
Bij mij is de I8de betere alleen al omdat er meer met de hand wordt gemaakt dan bij een rolls Royce
De i8 graag. Ben ik namelijk ineens heel milieubewust bezig. :P

Zou dit ding 250(+) kunnen?
@Emile_Benz: de topsnelheid van de i8 Concept lag op 250 km/u (begrensd).
De i8, hij loopt lekker weg van de S3!
dus met een opgeleukte Golf kun je hybride supercar van BMW bijhouden.

Ik hoef ze beide niet meer.
@melkkoe: Ga het filmpje nog maar eens bekijken dan… die I8 loopt gewoon bij die flink trappende S3 weg hoor!
@melkkoe: Ik zou niet eens de weg op gaan in een golf.. en helemaal geen 250km/h erin rijden. Nee, dan verongeluk ik nog liever in een LADA
“versus”…. LOL!
DE bmw heeft anders aardige uitloop. Ben persoonlijk meer een bmw fan maar doe mij in dit geval de S3 maar echt een heerlijke goede wagen. Heb in het verleden de eerste generatie S3 nog gehad was ook al een heerlijk scheurijzer.
@bofkont: 135m vs rs3 Chris Harris’ eerst kijken dan zijken
onlyjealouspeoplehatevag
@adii: Pas na de 240 loopt de 135M in… en dat terwijl de 135M niet eens X-Drive heeft. een 4WD is veel trager dan een 2WD na de 200, dus als die 135M ook nog is X-Drive had, had die de Rs3 niet bijgehouden.
@onlyjealouspeoplehatevag: Lol, heb jij die hele test wel bekeken?
Hij pownt dat handtasje op alle gebieden, zelfs (!) op topsnelheid, met zijn übersuper “quattro” en übersuper 5 cilinder met meer power..
onlyjealouspeoplehatevag
@kaasboerin: Ik heb dat filmpje al een tijdje terug bekeken. Op het circuit mag die de Rs3 wel ”pownen” , maar ik kom er bijna nooit… dus boeit het mij ook niet. Wat mij wel boeit is, hoe rijd die in het verkeer, trekt die lekker door als je even wil gassen enz. en dat doet die beter dan de 135M.

Audi Rs3 2.5TFSI 5 cilinder en Bmw 135M 3.0 Bi-Turbo. Grotere blok en RWD, alsnog haalt die de Audi Rs3 niet in, pas bij de 240 begint die in te lopen.

P.s. Dit wil niet zeggen dat ik een Bmw hater ben ofzo ;-)
@onlyjealouspeoplehatevag: Hoe kom je daar dan bij? Ook dat wordt totaal tegengesproken in de test heur.. :)
@kaasboerin: je hebt gelijk en hij moet ook weten dat 135 een M performance is en geen M.
@adii: klopt, en een RS3 is ook geen echte RS maar een opgeleukt golfje.
@kaasboerin: je piept wel anders wanneer op weg naar wintersport de sneeuwkettingen op dat lelijke gedrocht mag leggen, omdat je anders de eerste de beste besneeuwde heuvel al niet op komt heur.
@melkkoe: Wintersport is helaas (gelukkig) niet voor mij weggelegd..
En die quattro zal er ongetwijfeld makkelijk met 130 doorheen rossen.. Jazeker..
Kom uit dat sprookjesbos joh, dat BMW’s niet tegen sneeuw konden was 15 jaar geleden..
@kaasboerin: ik heb het vorig jaar nog meegemaakt. Vrienden in de 530d E60 moesten noodgedwongen sneeuwkettingen leggen omdat ze anders simpelweg het dorp niet uitkwamen. En de winterbanden waren echt niet versleten. De touran waar ik toen mee meereed ploegde gewoon door de sneeuw heen.

Het heeft niet zozeer met BMW te maken maar wel met combinatie brede banden en achterwielaandrijving.
@melkkoe: BULLENPOEP! Als je sneeuwkettingen nodig hebt om een BMW onder controle te houden als het gesneeuwd heeft en glad is, rijd je te voorzichtig. Je moet juist niet voorzichtig gaan rijden, en op de traction control vertrouwen. (overigens het best werkende en meest uitgebalanceerde tractioncontrol systeem wat er op de markt is).
K heb een e60 biturbo diesel, en een 1serie biturbo staan, en rijd in de winter niet eens met winterbanden en pook iedereen die loopt te trutten als het gesneeuwd had in de winter gewoon voorbij hoor.
@kouwearie: op het vlakke maakt het geen reet uit nee. Je bent hoogstens wat minder snel weg.

Moet je tegen een helling op rijden, dan kom je gewoon niet boven. En die bestuurder van de e60 was echt niet van het type voorzichtig aan doen. Hij kwam gewoon de helling niet op ondands de tc en winterbanden.
@melkkoe: Je moet gewoon blijven rollen. Boven kom je echt wel. Ik wel iig. Desnoods overdwars een paadje smelten ;)
Vergeet niet dat je nog altijd ook een achteruit hebt. Ik snap soms echt niet wat mensen lopen te tobben hoor, met achterwielaandrijving en gladheid. Ik heb nog nooit om een sleepje of en duwtje hoeven vragen omdat ik niet weg kon komen. En ik rijd in de winter echt niet op winterbanden. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het met een handgeschakelde bak met gladheid veel beter te doen is als met een automaat. Je zou de BMW automaat eerst moeten resetten als het glad is.
@melkkoe: mooi vergelijking een 530d E60 met touran …. Hahahaha
@kaasboerin: Geen wintersport? Geen hobby’s verder of een slechte motoriek?
@onlyjealouspeoplehatevag: Doei loos argument:

http://www.youtube.com/watch?v=XcLq8oLmiQU
onlyjealouspeoplehatevag
@jzaero: Die 2 video’s zijn op 2 verschillende momenten gefilmd, die van Chris harris is een betere video, waar ze tegelijk worden gefilmd.

Heb je nog meer filmpjes, waaraan ik me tijd kan verspillen? :)
@onlyjealouspeoplehatevag: Daar rijdt ie hem ook er uit. Dan wel boven 200, maar dan nog. Als ik je naam zo zie zou je het nooit opgeven om je gelijk te krijgen. Tuurlijk, het is een snelle Audi, maar hij is wel 20k duurder, 20pk sterker en qua rijdynamiek niet vergelijkbaar. Ik ben niet iemand die alleen maar hard rechtdoor wil (wat die M135i ook prima kan), maar ook lekker wil sturen. En hard. Maar goed, dit is een RS3. De M135i is slechts de M performance versie, laat staan hoe de volbloed M gaat worden. Nogmaals, het is een toffe bak zo’n RS3 met een 5cil, maar echt niet mijn ding.
onlyjealouspeoplehatevag
@jzaero: Ik blijf het mooi vinden, veel mensen reageren op me nickname, mensen het is maar een nickname…

Audi, Bmw en Mercedes blijven me 3 favoriete auto-merken, ik discussieer er dus ook met alle plezier erover.

Een bmw 135M is een prima auto, maar ik wou gewoon effe duidelijk maken dat een Rs3, op een rechte stuk gewoon sneller is, pas na de 200 begint die langzamerhand weer in te lopen en dat ligt voor zover ik weet, aan het 4WD van de Rs3.
@onlyjealouspeoplehatevag: Bij de standaard stoplicht sprintjes zal dat wellicht zo zijn.
@onlyjealouspeoplehatevag: je moet goed kijken man en dan pas antwoorden hoor…. En je moet ook weten dat dat 135M een performance is en geen M .. (135M -s3 )
onlyjealouspeoplehatevag
@adii: Ik heb niet gekeken naar die video, omdat ik die al een tijd terug heb gezien…

die M135 of 135M heeft ongeveer even veel vermogen als een Rs3, daarom vergelijken ze die ook met een Rs3 en niet met de S3. Met de nieuwe S3 zou het eventueel kunnen, maar toen was die nog niet in productie.
@onlyjealouspeoplehatevag: eerst kijken dan zeiken zou ik zegen.
@onlyjealouspeoplehatevag: Hier geef ik jou een dikke +1 :-).
Ik heb met beide meermaals gereden en de rs3 gaat harder dan een 135i!
De 5pitter geeft gewoon meer gevoel en “lijkt” behoorlijk sneller dan de 135i.
De 135i is verfijnder (comfortabeler ook), en lijkt ook iets beter gebalanceerd (lijkt want aan de grens van grip vind ik de rs3 minstens even neutraal en die grens ligt echt wel hoger dan bij de bmw 1), maar een echte rijmachine is het niet. Een automaat… elektronische “sperdif”, en eigenlijk ook wel best wat onderstuur.
Bij een tt-rs vs 1M wordt het een moeilijkere keuze, maar ook in dit geval blijft de audi 5 sneller en agressiever dan de 6 in lijn van BMW!
@roadrebel123d: Meer gevoel in een S3? bwhahahaha, jij poept em met RWD powah! Iedere mongol kan een S3 aan, maar niet iedereen kan de bimmer aan.
@kouwearie: Lezen jouw sterkste kant niet? De motor van de RS3 biedt meer gevoel dan de van de 135i. Daar heeft FWD, AWD of RWD geen invloed op. Als je echte RWD sensatie wilt dan moet je niet bij een 135i zijn. Elektrische sperdifs zijn trouwens een goedkope marketingtruuk, de tijd waar elke bmw een echte rijdersmachine was met mechanische sperdif is lang voorbij en vervlogen.
@roadrebel123d: Je kan er nog steeds een mechanische sper opbouwen hoor, origineel BMW is zelfs mogelijk.
@kouwearie: Bedoel je de Quaife LSDs? Of sloopimplanten? Of kan je via BMW perf’ LSD’s bekomen? Indien dat laatste dan hoor ik het graag!
@roadrebel123d:Via een duitse BMW tuner (Niet via de nederlandse ‘dealer’) – 2-way, 1.5-way, 1-way, progressive en non-progressive, alles is mogelijk.

Als je echt een fenomenaal (Wel aftermarket) systeem wil, OS Superlock
@roadrebel123d: Schrik overigens niet van de prijzen van de oldschool M-technics platen sper van de duitse tuner
@roadrebel123d: Motor die ‘gevoel’ geeft? Haha, dat komt idd van een Audi rijdert.. Kon niet anders.
@kaasboerin: Ja, je-weet-wel, datgene wat ontstaat door geluid, reuk, trillingen en linerariteit (of waarschijnlijk het ontbreken ervan).
@adii: Hij zEIkt toch niet?
@adii: Eh waar zie je mij zeiken ;)
Bmw maakt idd de betere rij wagens, maar in dit geval zou ik voor de S3 gaan.
@bofkont: je zegt het zelf dat BMW betere rij auto’s makt . Ik kop een auto om te rijden en niet om in m’n woonkamer te plaatsen …
@adii: Ik heb diverse bmw’s gehad e46 328i/e46 328ci, heerlijke wagens die idd zeer goed rijden, Maar ook Audi rijdt niet onaardig hoor, de tijd dat ik met een noodgang de bocht door wil scheuren is wel achter me. Ik cruise nu heerlijk met mijn SLK op mooie binnenwegen.
Wat een machtige machine zeg die i8, Respect voor BMW!
en na 30 km moet ie aan de stekker hangen :p
De S3. Ben namelijk een autoliefhebber die van zelf auto rijden houdt, niet iemand die graag gedicteerd wil worden hoe en hoe ver.
@Dev: hoe en hoe ver bestaat niet bij een S3? Zo van hoe, met benzine en hoe ver… Tot je tank leeg is?
@Dev: dus is het leuker om onderstuur, truckloads of understear, toe te laten tijdens het rijden / :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Uiteraard de i8. Dat ding gaat er volgens mij fantastisch uit zien. De motorisering ben ik dan niet zo’n fan van, maar ach het is eens iets nieuws. Hopelijk hangen ze er na loop van tijd een 6-in-lijn in of een V8 en wordt dat de opvolger van de M1.
I8, is weer wat anders dan die mainstream VAG zooi.
>200km/h op zulke dunne bandjes….MOEDIG!!!!!
Een 1,5 liter + 2 elektromotortjes en zo snel!!!!
Gaat wel lekker, twee weken geleden ook door Duitsland gebold met mijn diesel, even fotootje van gemaakt, ik was wel geladen met bier, schnaps, wijn en likeur… en ik kwam helaas geen BMW hybrid tegen :(
Image
image upload no registration
fotootje lukt niet, misschien deze?

http://postimg.org/image/xw6ejfutd/
@Volvo_440_turbo: vroeg in de ochtend…in een audi…hoe droevig moet het bestaan zijn ^^
onlyjealouspeoplehatevag
@Megakix: Uuhm… dat is een Skoda Octavia…
@Megakix: Lol, het is idd een Octavia, maar op elke motoronderdeel zie je een audi/volkswagen logo, en eerlijk, van VAG technologie wordt je echt niet vrolijk… Ik heb een nieuwe 1.6 TDI gehad, voor 1 dag, erna viel hij stil en konden ze em niet meer repareren en deze 2.0 TDI, heeft constant gasklep problemen gehad, de versnellingsbak is ook niet echt top vergeleken met wat ik al eerder heb gereden, maar bon, als ik het koppel onderin voel bij het wegaccelereren vergeet ik al die miserie ;)
onlyjealouspeoplehatevag
@Volvo_440_turbo: Hoe komt het dat je Skoda Octavia (RS?) 2.0TDI (170pk?) zo weinig toeren draait, met zo’n hoge snelheid? Mijn 2006 Passat 3C Sedan 2.0TDI 170pk (gechipt door de dealer) doet met 220km/h al 4000rpm namelijk.
@onlyjealouspeoplehatevag: Kan zomaar een andere eindoverbrenging hebben, business line 2.0tdi 170pk passat doet 220kmh met 3200 toeren..
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie: Voor zover ik weet doen die 220 bij 3800rpm, maar ik heb een aantal video’s bekeken van een skoda octavia RS TDI en die deden 240 bij 4200-4300 RPM. Ik blijf het vreemd vinden… het zijn dezelfde auto’s gewoon.
@onlyjealouspeoplehatevag: Dat halen ze niet eens. Je mag in je handjes knijpen als je de 230 haalt met wind mee
@kouwearie: Hangt inderdaad een beetje van de omstandigheden af. Temperatuur wegdek, wind mee, wind tegen…

Het snelste dat ik met deze auto gehaald heb is 245km/h op teller , op GPS is dit 239, uiteraard licht bergaf.

Ik denk, toen ik de foto van 239km/h op teller nam, dat het ook licht bergaf was.

Licht bergop heb ik al eens op teller 235km/h, iets minder dan 230 op GPS, gehaald. Dat was vorig jaar tijdens het EK tijdens de voetbalmatch tussen Duitsland en Nederland op een (lege) Autobahn. Waarna ik in Munchen samen met Nederlanders en Duitsers nog goed gevierd heb ;)
@onlyjealouspeoplehatevag: Maar, effe to the point. Leasemaatschappijen die er bijvoorbeeld 1000 tegelijk bestellen, kunnen afwijkende specs mbt vermogen en overbrenging in het contract met bvb Skoda opnemen.
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie: Maar dat het zoveel scheelt…
@onlyjealouspeoplehatevag: Eindoverbrenging kan het enorm laten verschillen. Echt enorm. Voorbeeld: Vroeger had je Den Oudsten Daf, bussen en touringcars bouwden zij. Als je een daf 2300 vrachtwagen had, kon je in de tijd dat er nog geen begrenzers verplicht waren een topsnelheid van 108km/h halen met zo’n vrachtwagen. Maar, met een Den Oudsten touringcar cardan/differentieel/eindoverbrenging liep zo’n ding 145. Dan praten we over 30 jaar geleden. Minstens.
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie: Weer wat bijgeleerd :)

P.s. leuke wagen park *thumbs up*
@onlyjealouspeoplehatevag: Thnx! Overigens nog ee A8 limo 4.2fsi full options van 2007 te koop.70k op de teller. Liefhebbers? PM
@onlyjealouspeoplehatevag: het is een 2.0TDI CR november 2011, orgineel 140pk
Zonder powerbox (speed-bustertechnologie) trekt ie in 6de voor geen meter, nu met iets meer dan 400Nm koppel is dit een bijzonder groot verschil!
onlyjealouspeoplehatevag
@Volvo_440_turbo: Is die nu gechipt of heb je er een powerbox erin zitten? Dat laatste hoop ik niet, daarmee verne*k je je blok namelijk..

Ik weet niet hoe een standaard 2.0tdi zal rijden, vooral een CR TDI met een langere bak, ik heb altijd al in een gechipte gereden. Inhalen op de snelweg gaat heel erg soepel, ik hoef maar klein beetje gas te geven en ik zit alweer op de 140 a 150. Ik ben misschien van plan de passat te laten herchippen door JD, de dealer chip (OCT?) voelt niet zo soepel aan.
@onlyjealouspeoplehatevag: Hoeveel km heeft ie gelopen? Omdat ie niet soepel loopt en je wilt her- odb tunen? K zou maar even het massavliegwiel checken als er 100000km+ op de klok staat.
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie: 186xxx , maar het ligt niet aan de 2M vliegwiel, die is nog goed.

Als ik volgas geef vanaf 1500 toeren, in ze 3 of 4 bijvoorbeeld, dan komt bij ongeveer 2000-2100RPM, het volle vermogen er in 1 keer in, kortom je wordt dan in 1x vol in je stoel gedrukt, na een tijdje rijden kan je dat wel ”vermijden”.

Ik hou al sowieso niet van die dealer chiptuning, als ik chiptuning wil, dan ga ik gelijk voor 1 van het beste en dat is JD.

EGR moet nog afgesloten worden en er moet een start correctie worden uitgevoerd, soms krijg ik het gevoel dat die met warme motor langer moet doordraaien om te starten, dat is softwarematig op te lossen.
@onlyjealouspeoplehatevag: Toch vreemd, je zou al veel eerder dan bij 2100 toeren het ‘duwtje’ moeten krijgen. Met het langer doorstarten wanneer de motor warm is erbij, lijkt me toch dat er ergens een ander probleem is.
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie:
Nope, als ik die ”duwtje” eerder krijg dan 2000-2100 toeren, molt die de 2M vliegwiel/koppeling.

Het langer doorstarten is toch softwarematig op te lossen, is een bekende kwaaltje van deze 2.0TDI motoren. Koud start die perfect, maar als die warm is en ik probeer na 3 minuten weer te starten, dan merk ik dat die iets langer moet doordraaien om te starten. Ik heb bij iemand in de auto gezeten, die een start correctie heeft gehad, die startte gewoon goed op en die heeft er 238xxx op staan.
@onlyjealouspeoplehatevag: Startcorrectie is softwarematige manipulatie van het EGR en roetfiltersysteem. EGR is echt een rampensysteem. :D
onlyjealouspeoplehatevag
@kouwearie: Gelukkig heb ik geen roetfilter… als ik dat ook nog is had…
@onlyjealouspeoplehatevag: Slecht afsluitende EGRklep kan de symptomen die jij noemt ook veroorzaken.
@onlyjealouspeoplehatevag:

Powerbox van speed-buster, een box die ook door andere grote chiptuners in Duitsland gebruikt wordt oa door Shnitzer, de nieuwe generatie powerboxen kan je niet meer vergelijken met die van vroeger, alhoewel chiptuning nog net iets betere resultaten geeft.

Mijn Powerbox zit op de nokkenas, de turbo en de common rail, heb nu een 45000 km probleemloze kilometers waarbij ik het ding niet echt gespaard heb.

Carlsson, novidem en zelfs ABT gebruiken nu ook al powerboxen! (een externe module zoals zij het noemen)

Bij JD gebruikt men ook de boxen van speed-buster, maar ze programmeren hem dan wel met andere software.

Als ik wil kan ik mijn box laten herprogrammeren tot een 180 pk, maar ik doe het niet, de auto ziet al te hard af met mijn rijstijl.

Dankzij die box rijdt hij vele soepeler, van onderin al, bij 1500 toeren pakt ie al op,soms rijden er nog mensen met mijn auto, als ik wat veel gedronken heb bijvoorbeeld of mijn medevennoot van de zaak, als ik er dan naast zit komen die zelden boven de 2000 toeren/min, heel soepeltjes gaat die.

Maar inderdaad, behoedt je voor powerboxen die bijv enkel de common rail bedienen, gaat je roetfilter van kapot…
Doe mij dan ook maar de i8, heel mooie auto. Vreemd eigenlijk, ik verkies niet vaak een BMW boven een Audi.
@kapiteinaudi,

Hierbij bevorder ik jou tot majooraudi.
Je leert het wel,BMW positief te complimenteren.
Binnenkort geef je toe dat je iedereen hebt zitten te dissen,en dat je BMW boven Audi
verkiest.
Ga zo door met positieve reactie’s posten,zo-niet,degradeer ik je in rang,en ben je de
status van majooraudi kwijt.
@bayernmunchen: Yes, eindelijk majoor!
Maar ik zal wel nooit BMW boven Audi verkiezen hoor ;)
@kapiteinaudi:
Lever die strepen maar weer in. Dat is dus een degradatie naar korporaalaudi…..
@jrk68,

Ik degradeer ‘onze vriend’nog niet naar korporaal.
Hij heeft zich een keer van zijn positieve kant laten horen,kapiteinaudi verkoos de i8 boven de golf-bedoel audi- RS3.
Ik laat deze Audi-fan nog even in z’n waan dat hij promotie heeft gemaakt,bij een volgende negatieve reactie,kan hij wel zijn status inleveren,met een degradatie uiteraard tot gevolg.(Dat zal wel niet lang uitblijven.)
@jrk68,

Bij een degradatie zou kapiteinaudi overigens 1e luitenantaudi worden.
@bayernmunchen: Ik denk dat @jrk68 echt wel weet waar hij over praat gezien z’n legerjas op deze foto ;-)

http://lotusclubholland.nl/gallery/2012/avondrit/DSC_0585
@bayernmunchen: Ik denk dat jrk echt wel weet waar hij over praat gezien z’n legerjas op deze foto ;-)

http://lotusclubholland.nl/gallery/2012/avondrit/DSC_0585
Ben nog steeds niet overtuigd van electrische auto’s, maar deze BMW maakt het wel voor het eerst aantrekkelijk. Is in ieder geval heel wat beter te pruimen dan die prius die het electrisch rijden echt heeft gedegradeerd tot hypocrisie van de 21e eeuw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).