Gespot: Spyker C8 Spyder

Auteur: , 21 Reacties

Hoewel er op de beursvloer van Top Marques zelf geen Spyker te zien was is dit wel het type auto dat daar tentoon gesteld wordt: exclusiever dan exclusief en erg kleinschalig. Hoewel dit merk een soap van erg veel afleveringen kent, heeft het bedrijf toch nog zo veel auto’s gebouwd dat je ze wel eens op straat tegen komt. De C8 Spyder werd van alle modellen nog het meest succesvol.

De Spyker C8 is méér een designstatement dan dat de auto staat voor vernieuwende prestaties, want wat dat betreft is de auto niet te vergelijken met auto’s uit dezelfde prijscategorie. Is dat belangrijk? Het is nooit de bedoeling geweest om keihard te concurreren, noch om een onverslaanbaar snelle auto te bouwen, en dat heeft het model exclusief gehouden. Het thema van dit ontwerp is luchtvaart, wat terug te zien is in de vormgeving van het logo en de wielen.

Een eigen motor heeft het merk niet gebouwd, maar daar is niets mee mis, want al decennia lang gebruiken kleine producenten van exclusieve GT’s en sportauto’s blokken van grote merken. Een Audi 4.2 liter V8 drijft de achterwielen aan, en dankzij de uitlaten gaat dit gepaard met een mooie, passende diepe brom. Zelfs aan de eindstukken van dit uitlaatsysteem is veel aandacht besteed, want wie weet er nou niet waar de tekst “Nulla tenaci invia est via” te lezen is?21 reacties

Dit is echt een prachtige wagen, kannie anders zeggen.
* Hart zwelt op van dit Neerlands trots*
prachtige auto met prachtig geluid. Er zijn zelfs ingenieurs van Audi komen kijken hoe ze dat geluid toch uit die V8 konden krijgen.
@melkkoe: Zegt Spyker…
Wat een rare kentekenplaat houder. Lijkt wel een cd op geplakt.

OT: dikke bak!
@opabrutus:
Waarschijnlijk van een platenbaas…
@StijnB:
Je slaat de spyker op z’n kop
Jasper Beekmann
@opabrutus: Is die je nooit opgevallen? Dat is de afdekking van de bak. Drie keer raden wat hier wordt afgedekt.
@Jasper Beekmann: trekhaak?
Vind het er maar zielig uit zien (kit car achtig) als ik naar de nieuwe ferraris kijk. Nee never een Spijker…
@schellekens006: Exactly my thoughts. Ik vind het zelfs een misbaksel. De zijkant van die auto zit vol luchthappers die mijn inziens niks met elkaar te maken hebben, de voorkant is dan weer een stijlbreuk met die zijkanten; te braaf, kaal, ook wat lelijke koplampen die ogenschijnlijk niet goed passen. De achterkant doet me dan weer denken aan de kermis:

http://s304.beta.photobucket.com/user/marcje21/media/polyp/Beach%20Polyp/DSCF5253.jpg.html

Niets voor mij dus, in ieder geval. Gelukkig verschillen smaken en krijgen we zo wat variatie in het straatbeeld :)
Ik vind dit dus echt een lelijke auto. Doe mij maar een aileron
@alassad: Hoezo “doe mij maar een aileron”? €350,000.00 gaarne..
@kaasboerin: €350 wil ik hem ook wel voor
@kaasboerin: wisselgeld voor mij vriend… Goed short gegaan op KPN :p
Wordt eigenlijk steeds mooier en orgineler.
de laaste tijd veel het zelfde in hogere segment vind ik.
In de basis een mooie auto, maar verpest door allerlei Victor Muller tierelatijntjes. Jammer al die kitsch, niet echt Nederlands. Als ik dan kijk naar de Silvestris (overigens nooit meer wat van gehoord) moet ik zeggen dat Maarten de Bruin een topontwerper is. Ze hadden die man nooit moeten tegenwerken.
Prachtig mooi!
Mooi hoor.. Helaas gemist.. Wel van horen zeggen dat hij rond reed maar niet gezien :(
Blijft een plaatje van een auto. Boordevol Karakter. Hele goeie herinneringen(en videobeelden) van deze Spyder maar dan in Le Mans GT2 uitvoeringen. Wat een prachtige V8 brul kwam er uit de dingen zeg…(mijmerdemijmer)
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Spyker/Le_Mans_2009
of
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Spyker_C8_Spyder_GT2R.jpg

Deze bolides waren, ondanks matige overall prestaties, zeker niet de de langzaamsten in hun klasse maar wel altijd onder de meest spectaculaire. Het waren altijd echte ‘publiekslievelingen’ door mensen van over de hele wereld…
Dutch power!
Jip, Dutch power, en de eigenaar die erin zit is ook Nederlands.. :)
Aardige mensen overigens.. Heb ze gesproken toen de auto nog op import platen stond en ik ze in Monaco tegen kwam…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).