Video: BMW M5 verplettert wereldrecord driften

Auteur: , 60 Reacties

Op een natte cirkel, dat wel.

BMW M5 F10 zet wereldrecord driften

Een tijdje terug kondigde BMW aan dat ze de strijd aan wilden gaan met het wereldrecord driften. De heren van BMW waren toen nog in de veronderstelling dat dat record op 5,8 kilometer stond maar inmiddels waren ze er wellicht zelf ook achter dat het record was gezet op het circuit van Yas Marina door Abdo Feghali in een Chevrolet Camaro SS en dat ze dus minstens 11.18 kilometer moesten glijden.

Tijd dus om een BMW M5 F10 te laten roken. Of nee wacht, het gebeurt op een natte cirkel. Driften doe je met rook wat mij betreft, zo’n natte cirkel is toch alleen om het op te leren? Hoe dan ook, BMW kreeg een goedkeurend hoofdknikje van het Guinness Book of World Records en dus is het een nieuw, officieel wereldrecord.

Johan Schwartz, een instructeur van het BMW USA Performance Center legde 322,5 rondjes natte cirkel af en draaide daarmee 82,5 kilometer op de klok, ruim meer dan het staande record van Abdo Feghali (die er wel lekker bij rookte, net als Mercedes AMG in 2011) een tijdje geleden. Wat vinden jullie van dit record? Telt een wereldrecord op een natte cirkel? Bekijk de video op glibberjunk.nl.60 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Beetje laf!
Ze hadden ook een BMW 520d kunnen nemen als het toch op een natte circkel is.
@RudyV: ja inderdaad goed voor het cardan ook…. Haalt een 520d nooit met driften, dan kookt het differentieel…..
Slechte wegligging zeg. ding heeft totaal geen grip…
@norge: 5 serie staat bekend om zijn fantastische wegligging, totdat je tractioncontrol uitzet..
Ik zeg “Jooohhhhh, prima”. M5 of een 520 DIRK. Allemaal helemaal mooi.
Wat is het volgende?!
burnouts op een grasveld?
82,5km driftend? En dat met een originele tank?
Doen ze goed!
@jack_abarth: dat is toch niet veel? Je hoeft niet plankgas ofzo…. Op 1 volle tank moet je echt wel 250km kunnen planken denk ik, mits je niet van 0-100-0 gaat de hele tijd…
@jack_abarth: dat is gewoon 2.500 rpm in zn 2. Verbruikt ie niets
Misschien, en dit is een volledige aanname van mijn kant, doen ze het omdat je anders na 30km geen banden meer hebt op droog asfalt. En ik heb wel is gehoord dat het dan lastig driften is…..
@E34M5Touring:

Juist daarom vind ik dat ze het op droog asfalt moeten doen. Op een natte baan kan iedereen met beetje skilss kilometers driften. Vind het slapjes van BMW
@zakar36: Ok, en dan een bandenwissel a la die gasten in het Midden Oosten zeker. Rijdend op twee wielen ofzo…
@E34M5Touring:

Why not, if they can do it…
@zakar36: Not while drifting, so no, they can’t.
@E34M5Touring: Daar ligt net de uitdaging: een setje banden vinden dat zo lang mee kan gaan, de juiste auto vinden om het te doen (hoe lichter hoe beter) en het dan nog zo lang mogelijk uithouden!
@Yeelen: Succes met het vinden van een band die 83km heel blijft terwijl je dwars over een skidpan gaat. Op droog, heet asfalt. Ik weet niet of je toevallig de Top Gear special kent waarbij ze met een C63, RS4 en M3 naar het circuit van Klaas Zwart gaan? Daar trokken ze in een paar rondes de achterbanden van die C63 totaal aan gort. Hoe wil je dat dan in hemelsnaam doen als je 83km moet.
@E34M5Touring: Geen 83km, maar meer dan de 11.18km die de Camaro op droog asfalt heeft gehaald. Voor mijn part mogen ze het splitsen in twee categorieën: op droog asfalt en gewoon het langste aanhouden.
@Yeelen: Dat lijkt me dan de beste oplossing inderdaad.
Het lijkt mij ook vrij onmogelijk om zo lang te driften op een droog wegdek. Of je moet geen lucht in je band hebben, maar alleen maar rubber.
@roller: Zelfs dan ben je na 83 km door je rubber heen..
Zo is het wel heel makkelijk…
Goh wat spannend zo… Echt knap van BMW, ik wil er meteen een gaan kopen nu… NOT!

Als de cirkel mooi rond is (lijkt het wel op) dan kan je als je de drift eenmaal hebt (bij wijze van) het gas en de stuur vast zetten. En dan is het wachten tot of de brandstof op is of de banden knallen… Niet zo moeilijk toch?

Zo is het dus eerder een wedstrijdje wie de meeste brandstof en de beste banden heeft…
@notsobig: Beetje F1 zeg maar.
@notsobig: Doe het hem eens na zou ik zeggen. Driften is inderdaad niet zo moeilijk, maar je moet het wel doen..
@notsobig: We zien jouw recordvideo graag tegemoet!
@E34M5Touring: Grappig gelijk drie reacties van BMW liefhebbers…

Dus omdat ik weinig/geen drift ervaring heb (behalve wat spelen in de sneeuw en slipcursus), moet ik dit bijzonder vinden? Wat ik zo zie rijden ze op een slipcursus baan, daar kan je praktisch alles op wielen wel laten driften…
Sorry maar ik vind het dan echt geen prestatie, of ik het nou zelf na kan doen of niet!
@notsobig: Grappig, gelijk de fanboy kaart spelen…. Feit blijft dat er geen band is die dat zo lang vol houdt op droog asfalt. Dat jij dat zonder enige ervaring of tegenprestatie afschildert als not impressive vind ik dan weer not impressive.
@E34M5Touring: Je maakt er zelf fanboy van…

Fijn dat je er zo over denkt, maar wees dan ook consequent:
Als je voetbal aan het kijken bent en iemand scoort niet voor open doel, mag je er dan ook niets van zeggen, want laat maar zien dat je het zelf beter doet!
Een ontwerp van een auto afkraken is uit de boze, ontwerp zelf maar eens een mooiere auto die nog te produceren is ook.
Zo kan je nog wel even door gaan!

Eigenlijk mag je alleen een eigen mening hebben, als je kan bewijzen dat je het zelf beter kan… Succes!
@notsobig: Ja want dat was inderdaad totaal niet wat jij er mee wou zeggen….. En misschien moet je dan je mening niet als feit etaleren…
@E34M5Touring: Ik gebruikte met opzet liefhebbers, het viel gewoon op… Daarom zei ik ook “Grappig”. Dat jij het vervolgens negatief opvat en iets anders leest, ligt niet aan mij…

Overigens “zonder enige ervaring”; wat weet jij daarvan? Echte drift ervaring heb ik niet (RWD op droog asfalt), maar mijn ervaring op sneeuw en slipcursus lijkt mij genoeg om te weten dat driften in een rondje (dus maar een richting op) niet erg lastig is op zo’n gladde ondergrond…
Als ze andere dingen deden, dan één richting op rondjes driften op een gladde ondergrond, dan zou ik het met je eens zijn…
@notsobig: Dus omdat ik weinig/geen drift ervaring heb (behalve wat spelen in de sneeuw en slipcursus), moet ik dit bijzonder vinden? Jouw woorden….
@E34M5Touring: Waarin ik niet zeg dat ik geen enkel ervaring heb…
@notsobig: Ok man.
@notsobig: aangezien banden de beperkende factor is, die je als automerk niet zelf produceert, moet je dus iets vinden dat de banden geen beperkende factor meer is. Dat hebben ze dus gedaan. Nu is het de techniek die een rol speelt. Nu is het de uitdaging om niet alleen de langste drift te leggen maar ook de snelste omwentelingen.
@Emile_Benz: Alleen is de techniek nu ook geen beperkte factoor dus zegt het nog niks…
@notsobig: en zo kunnen we alles bagatelliseren… Thanks man!
@notsobig: Nat wegdek of coating is een heel groot verschil!
Een drifter moet show verkopen, op droog tarmac. Vraag maar aan de Japanners die mee doen met D1GP.
@toroloco: dat is hooguit 500 m, 82km op banden red je niet ..
Why not, if they can do it….
Ik zou na die actie vooral moeite hebben om gewoon rechtdoor te rijden
:p

Verder niks aan de hand, wie doet een wereldrecordpoging driften op sneeuw!?
Wie gaat er nu een mx5 pakken om dit weer te verbreken? Er van uit gaande dat de banden op een mx5 langer mee gaan omdat een mx5 veel lichter is.
@vali1992nl: ik zou opteren voor de GT86, makkelijker driften, bijna net zo licht.
@r2d2: is idd een goeie! Of de klassieke ae86 corolla. Alleen heb ik geen van alle dus kan ik het niet doen :P
Droog of nat, het blijft driften, dus dat telt;
Tis wel een beetje petjes achtige actie van BMW of zie ik dat nu verkeerd
Runflat FTW :D:D:D
Als je een wereld record neer wilt zetten en er staan geen regels hiervoor, waarom dan niet op nat wegdek? Hadden ze bij Chevrolet ook kunnen bedenken..

En driften is driften daar gaat het om, niet om nat of droog.
@littledevil9: Op nat driften is voor mensen die net leren driften. Als je heel stoer komt doen met wij gaan het wereld record driften verbeteren sta je best voor schut als je dat op nat gaat doen.
@sjaakk: Voor deze man zou het weinig uit maken of hij op nat droog drift, en voor de auto al ook niet. Voor de banden echter wel. Waarom staat hij voor schut? Doe het hem na dan.
@littledevil9: Het is geen fair play als je dat op het nat gaat doen terwijl de rest het op het droge doet. Ik wil het best proberen, regel jij de bmw M5 en de natte baan daar bij lelystad. Na wat oefening zal ik ook met gemak over de 11km driften gaan. Maar op het natte en droge driften is appels met peren vergelijken, het is gewoon niet het zelfde.
@sjaakk: Waarom is het geen fair play? Als je het met de andere vergelijkt niet nee. Maar er staan geen regels voor, dus is het gewoon fair, en daarom telt het dus ook gewoon. Hier telt de mening van iemand niet. Misschien haal je de 11 inderdaad. Maar ik denk dat je voor de 82 wel een keer achterstevoren staat.
Tuurlijk telt dat niet! Dat is gewoon vals spelen
Wow! (not)
Hij zal gestopt zijn omdat hij geen zin meer had. Ik zie hier de uitdaging niet van om het record op droog wegdek te verbeteren. Nu nog op droog wegdek het record van 11km te proberen verbeteren dat is in mijn ogen veel moeilijker dan wat ze nu deden.
nou geweldig echt knap
83km driften op een naat wegdek dat lukt met een range rover met een paarden trailer er achter ook nog wel
@bmwpowerm5: Nee hoor :P
@littledevil9: min de paardentrailer en het komt goed…
@darrock: Zal je tegenvallen om 82,5KM met AWD te driften.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).